sobota 3. května 2014

Recenze: Paletka očních stínů Sleek i-Divine Storm

Tak mám konečně svoji první Sleek paletku! Vyhrála jsem ji u Ilky v giveaway (ještě jednou díky!) no a po asi třech týdnech používání se snad můžu pustit do recenze. :)

Po Sleek paletkách samozřejmě pokukuju už delší dobu, v blogosféře asi není nikdo, kdo by je neznal. Doposud jsem se ale nerozhodla, jestli do nějaké jít, tak jsem díky výhře měla skvělou příležitost vyzkoušet, jestli mi Sleek stíny stojí za to. Rovnou se přiznám, že tuhle variantu bych si sama nevybrala (zvažovala jsem Vintage Romance, Garden of Eden, Bad Girl, Oh So Special...). A asi je to vlastně dobře, aspoň jsem se dostala k barvám, které bych jinak dál opomíjela. Na fotkách mi totiž tahle paletka přišla moc do hněda, ale po otevření mě pozitivně překvapilo, jak je barevně rozmanitá.




Klasický "sleek" obal, který se hned oťaplá... ale to mi neva.

Na otevírání musíte chytit správný gryf, jde to ztuha. Bacha na nehty!
Velikostní srovnání s rukou.
Uvnitř balení je (kromě stínů) super velké zrcátko, folie chránící stíny s jejich názvy (já už ji ale asi ztratila) a oboustranný aplikátor (celkem použitelný). Snažila jsem se nafotit paletku pod různým světlem. Většina stínů je metalická, tři jsou matné, najdete tu nude i výrazné odstíny hnědé a vínové, zelenou, modrou, černou... no zkrátka s touto paletkou můžete vytvořit spoustu různých barevných kombinací.


Názvy odstínů s bouřkovou tématikou.





A tady už jsou swatche:


Horní řada zleva (bez báze):
1 - Sand Storm (Písečná bouře): Metalická středně hnědá.
2 - Snow Storm (Sněhová bouře): Světlounce hnědá, dalo by se asi říct "champagne". Skvělá jako rozjasňovač do vnitřního koutku.
3 - Calm before the Storm (Klid před bouří): Matná středně hnědá, vhodná pro nahé líčení.
4 - Thunder Storm ("Hromová" bouře nebo prostě Bouře): Výrazná zlatá, hodí se jako zajímavý barevný akcent.
5 - Perfect Storm (Dokonalá bouře): Narůžovělá metalická nude barva.
6 - Firestorm (Ohnivá bouře): Ne úplně kovová, spíš lehce třpytivá vínová/burgundy.


Spodní řada zleva (bez báze):
7 - Dust Storm (Prašná bouře): Tmavší metalická hnědá.
8 - Gathering Storm (Blížící se bouře): Metalická šedá (gunmetal grey).
9 - Storm Cloud (Bouřkový mrak): Metalická zelená (černý základ).
10 - Electric Storm (Elektrická bouře): Něco mezi kovovou a třpytivou modrou s černým základem.
11 - Eye of the Storm (Oko bouře): Matná tmavě hnědá.
12 - Blackout (Výpadek proudu): Matná černá.

Odstíny nejsou všechny stejně kvalitní. O všech se dá říct, že nepráší. Všechny jsou silně pigmentované, kromě obou matných hnědých. Ty mi dávají zabrat. Pigmentace je u nich slabší, nabírat jsem je musela víckrát, taky se špatně roztírají do ztracena. I když je možné, že si jen nerozumí s mou Artdeco bází. Všechny metalické/třpytivé odstíny jsou hezky máslové, až se bojím, aby se na nich neudělala taková ta hladká vrstvička, která se musí jedině oškrábat. Matné jsou sušší. Ty dva odstíny, co nejsou vyloženě metalické - vínová a modrá - jsou na tom s pigmentací taky o něco hůř, musím je víc vrstvit, aby byly syté jako ostatní, a přijde mi, že trochu cuckovatí, což je škoda, jsou to krásné výrazné barvičky.

Výdrž je slušná, opět se liší stín od stínu a dost záleží i na tom, kolik dám který den báze, jak moc se mi potí oči... které mám dost zapadlé s výrazným ohybem víčka, který se hodně potí, takže bohužel mívám problémy s výdrží i s kvalitní bází. Takže to mějte na paměti. Ty slabší odstíny se mi v záhybu začnou pomalu slévat tak po 4 hodinách (myslím, že to byly ty matné), ty lesklejší překvapivě po 6, někdy i po 8. Asi fakt záleží na tom, co ten den dělám a kolik dám báze. Pokud nemáte tak zapadlé oči, vydrží vám určitě o dost dýl. Já jsem holt ztracený případ... Jo a doplňuji, že se opotí opravdu jen v záhybu víčka, ne že by se mi po 4 hodinách celé líčení rozpilo, to fakt ne. Na zbytku oka drží celý den a neztrácí intenzitu.

Následuje pár rychlopokusů. Kombinovala jsem jen matné s matnými a lesklé s lesklými, ale samozřejmě to můžete namixovat.

Nude líčení s 3 a 11:



Narůžovělá/vínová kombinace 2, 5 a 6:



Kovové hnědé líčení 1, 2 a 7:



Ehm, zelenozlatý lokiovský odvaz 4 a 9:



Nejtmavší šedo-modro-černé líčení 8, 10 a 12:



Jak už jsem řekla, s paletkou vyčarujete ledasco. Já s ní třeba zkoušela tady tato líčení od Lou a od Ely a s výsledkem jsem byla moc spokojená.

Paletku tedy můžu doporučit, hlavně pokud rády experimentujete s barvičkami. Za těch něco málo přes 250 korun (tedy asi dvacku na jeden stín!) dostanete produkt kvalitativně předčící cokoliv z drogerie. Na vyzkoušení nezvyklých barev je to ideál. Já bych si asi Vintage Romance a Garden of Eden i pořídila, jenže zrovna jsem nakoupila spoustu stínů jinde (doufajíc, že půjde o lepší držáky), tak musím zase nějakou chvíli šetřit... (v poslední době jsem byla dost marnotratná, takže se budu snažit v květnu a červnu výdaje na kosmetiku omezit...) Osobně jsem totiž čekala, že mi stíny vydrží na očích dýl... ale s tím se asi nedá nic moc dělat, celý den mi vydržely zatím jenom stíny od Shira. 

Vlastníte nějakou Sleek paletku? Jakou? A jak dlouho Sleek stíny vydrží na očích Vám?

P. S.: Pokud vám nevadí kosmetika z druhé ruky (i když se nehraje jen o ni), tak vězte, že každý komentář pod tímto článkem (k tématu) se automaticky účastní menší giveaway! Toto je poslední soutěžní článek, giveaway budu ukončovat v neděli v poledne, pozdější komentáře se giveaway účastnit nebudou. Giveaway byla již ukončena!

27 komentářů:

  1. Brunwen, krasne liceni. Krasne fotky.
    Zavistive koukam po paletce :-) mne ji pred x mesici ztratili pri preprave do republiky, a uz jsem nemela chut doobjednavat znova.

    Jinak ke sleeku, ja zase na to sla opacne, tak dlouho jsem koukala s cetlw pozitivni recenze, az jsem naraz koupila v rozmezi mesice asi 5 paletek....hmmm, jako rozcarovani mne potkalo, kdyz ty mrchy nechteli drzet ani bez baze, ani s dvema ruznymi bazemi... Za mne fakt k vzteku.

    Twkze ocividne nejsi jedina s problemem, co se tyce vydrze u sleeku :-(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :-)
      Ty paletky se dají koupit i na českých e-shopech, třeba kosmeticky-svet.cz.

      Hmm... no to jo teda. A jaké paletky sis koupila. Byly na tom všechny stejně? Nebo se taky výdrž lišila stín od stínu?

      Vymazat
    2. To jw samoztejme vim a nw dalsich 10 a vice eshopech, jenze mne nebavi, ze nemaji vsechno co chci a nebavi mne vecne cekat na doskladneni nebo prosit o specialni objednani. Navic byva dost casto akce nw postu zdarma a vychazelo to na prepocet o chlup lip nez z cr.

      Mwm lagoon, eden garden, sparkle 2, ultrw matte 2 a original.
      W veskrze se vsemw to samy, leze to do par hodi" dolu. Az nw to, ze u matnych to nevypada az tak uplne blbe.

      Vymazat
    3. Tak to je naprd. :( Možná by to bylo lepší s jinou bází, já mám tu Artdeco a doteď jsem s ní byla spokojená, ale tyhle úplně nezvládá...

      Vymazat
    4. Brunwen, psala sem, ze mi ani bez baze, ani s dvema bazemi. Pritom ty si notmalne hrave poradi temer se vsim :-)

      Vymazat
  2. Sleek zatím nemám, ale mám v plánu si od nich něco pořídit, hlavně se mi líbí jejich krémové tvářenky. Tyto stíny vypadají barevně moc hezky a pěkně pigmentovaně, ale čtyři hodiny výdrž je na mě moc málo...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud se ti potí víčka, tak tyto stíny asi záchranou fakt nebudou. Ale zase pokud je nemáš jako já, tak vydrží opravdu dlouho. Protože záhyb jsem sice měla opocený, ale na zbytku víčka seděly perfektně a ani neztrácely intenzitu jako některé drogérkové stíny.

      Vymazat
  3. Při pohledu na paletku jsem si řekla, že bych nejspíše využila žádný odstín. Respektivě mě ani žádný nezaujal. To jsem je ovšem ještě neviděla mázlé na ruce. Horní řada nemá tedy chybu a beru zpět, že bych je nevyužila. Z té horní bych užila všechny :)

    OdpovědětVymazat
  4. paletka je krásná! já bych ji ale nevyužila, používám jenom jeden světlý stín na celé víčko, ale ráda je očumuju :D jinak mě nedávno na veletrhu překvapilo, jak jsou maličké, myslela jsem, že jsou větší!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem si taky myslela, že jsou větší. :D Ale věděla jsem, do čeho jdu, kamarádka si koupila před nějakou dobou Acid a ukazovala mi ji. Tu bych určitě nevyužila. :D

      Vymazat
  5. Wow, tak mě dostala ta předposlední matná barva (nj, matné prostě zbožňuju, viz můj první sleek výběr paletky Ultra Matte) a pak taky ta stříbrná. Jinak Storm bych si stejně jako Ty asi nevybrala, ale i tak bych z něj měla při výhře radost, přece jen je to Sleek :3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A pracuje se s těma matnýma dobře? Mně totiž s těmato hnědýma moc ne. Přijde mi, že se na Artdeco bázi hned nalepí a nejdou roztírat.
      Já po ozkoušení byla příjemně překvapená, protože barvy nakonec využiju všechny. :)

      Vymazat
    2. A samozřejmě jsem byla ráda, že konečně vyzkouším Sleek. :)

      Vymazat
    3. Mi se snad se všema pracuje skvěle, zatím jsem si nevšimla žádného stínu, který by dělal neplechu.. Jediné, které vypadají tak nějak jinak jsou ty neonové z paletky Acid, ty se musí dobře a rovnoměrně nanést.
      Jinak jsou všechny v té matné paletce bomba. :)

      Vymazat
  6. Jednu dobu jsem hrozně chtěla jejich stíny vyzkoušet a tahle paletka byla dokonce v užším výběru, no pak mě to nějak přešlo.... za sebe můžu doporučit tvářenky, používám je moc ráda a drží :)
    Hezký víkend, tatanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tvářenky mají moc pěkné, hlavně se mi líbí ta tria, bohužel zatím mě ani jedno úplně neoslovilo všemi barvami, že bych si řekla, že tohle určitě chci.
      Taky přeji hezký víkend! :)

      Vymazat
  7. Já mám jejich tři paletky - tuhle Storm a pak Vintage Romance a Au Naturel. Jsem s nima moc spokojená, barvičky mi sedí perfektně a s Urban Decay bází drží celý den, i když mám taky jinak dost zlobivá víčka:) Už vlastně nemám důvod kupovat jiné stíny, tyhle pokryly všechny moje potřeby:) Jinak používám spíš ty třpytivé, matné mě neba. A mám jejich dvě tvářenky - Rose gold, ta je taková hodně jemňoučká se zlatým shimmerem, a Antique, což je něco mezi vínovou a hnědou. S oběma jsem taky moc spokojená.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nevíš, jestli je ta UD báze o moc lepší než Artdeco? Artdeco všichni vychvalovali, že je jedna z nejlepších, tak jsem tak trochu nalomená, jestli UD nebude ještě lepší. Ale je to drahá sranda, tak se mi naslepo kupovat nechce.

      Já jsem syslík, taky by mi určitě stačilo pár takových paletek a měla bych prakticky všechny potřebné odstíny... ale mám tendenci kupovat další a další, i když vím, že je nikdy nespotřebuju...

      Vymazat
    2. Srovnání s Artdeco nemám. Zkoušela jsem jenom bázi od Dermacolu a ta mi nepomohla vůbec. Jinak se mi stíny slévají během pár hodin, s UD to je držák na celý den. Můžu ti kousek odebrat a poslat, kdybys chtěla:)

      Vymazat
    3. Jé, tak to bys byla moc hodná, ale zase nechci, aby sis kvůli mě dělala škodu, pokud vím, tak ta balení moc velká nejsou...

      Vymazat
    4. To není vůbec problém, ono ho opravdu stačí maličko, počítám, že mi vydrží hodně dlouho, i když se podělím:) Tak se domluvíme ne emalu? Měla bys mě tam mít z minula, když jsme řešily věci z LoveLula :)

      Vymazat
  8. Já jsem tak dlouho meditovala nad paletkou Showstoppers, až už nebyla k dostání.. Jo jo, jsem si nikdy před tím nevšimla, že je to limitka. :-)
    Tak teď nevím jestli a kterou si vybrat, abych ji opravdu využila..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. německé ebay... 9,60 eur a pošta necelých 6e... ale k dostání je. Byla jsem podobně zbržděná, tak dlouho jsem po ní koukala, až ji vyprodali :)

      Vymazat
  9. Ta je boží! Já teda mám ráda takové zemitější odstíny a tady jich pár je, ale ted jsem si kupovala jednu mua paletku, kde jsou všechny tak akorát pro mě :). Určitě bych chtěla paletky sleek někdy vyzkoušet, ale teď mám co potřebuji a nemůžu pořád rozhazovat peníze za kosmetiku :D i když bych tak moc chtěla! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak můžeš někomu naznačit, že by to byl super dárek pro tebe. ;)

      Vymazat