neděle 11. března 2018

Kosmetické střípky XI.: Přírodní péče z drogérie pošesté

Po delší době jsem tu zpět s kosmetickými střípky - stručnými dojmy z používání zejména alverďáckých pečujících produktů.

¨




Tohle je loňská vánoční limitka (no vlastně předloňská, zkrátka Vánoce 2016), já se k ní ale pořádně dostala až teď. Ano, je to trochu trapné. Počítám, že tu poslední vánoční otevřu taky až za rok. :) Sada stála - odhaduju - něco málo pod dvě stovky, jak to u těchto sad bývá zvykem, a obsahovala pečující sprcháč, tělové mléko a krém na ruce s vůní jablek v karamelu. Jak asi tušíte, úplně realistická ta vůně nebyla, to Alverde většinou moc nejde. Ze sprcháče cítím spíš kakaové máslo, z tělového mléka zase hodně vanilky. Nejautentičtěji voní krém na ruce, z toho opravdu cítím kyselkavá jablíčka obalená ve sladkém karamelu. Sprcháč neurazí, nenadchne, tělové mléko je taková alverďácká klasika (přirozeně je řidší než jejich tělová másla, ale hydratuje slušně) a nejvíc mi sedí právě krém na ruce. Hezky je vyživuje, vsakuje se rychle, nezanechává je ulepené.
Doporučení: ANO. Mě prostě baví ty jejich limitky zkoušet, takže další si určitě taky pořídím.





Alverde už má konečně taky svoji růžovou vodu. Stojí do stovky a stoprocentní růžovka to není, jak můžete vidět na složení níže. Ten alkohol zamrzí, ale není z ní naštěstí vůbec cítit a na takové to osvěžení a zklidnění (obzvlášť pokud si čistím póry) se hodí. Navíc má - aspoň ta moje lahvička - skvělou střičku, která vodu krásně rozmlží a jedním stisknutím pumpičky tou mlhou orosí celý obličej (žádný nepříjemný soustředěný čůrek vody se nekoná).
Doporučení: ANO. Ledaže by vám vadil ten alkohol. Vodu již zařadili do stálé nabídky, takže je opět k dostání.







Populární Alverde meruňkový peeling byl nahrazen tímhle s bachovkami. Nějak extra mě to nenadchlo, meruňkový mi přišel lepší. Tenhle je takový jemnější, bílý s jemnými zrníčky. Na jemný peeling obličeje ob dva dny ale stačí. A je cítit asi trochu míň tím alkoholem než meruňkáč, pokud vám to vadilo.
Doporučení: SPÍŠE ANO. Dá se, odrazovat vás od něj nebudu, ale něco, co vás bude bavit používat, to není. Tradiční cena 70-80 korun.






Přesunujeme se ke sprcháčům. Sprchový sorbet od Alverde se mi moc líbil už v předchozí vůni rebarbory a pomeranče. Mango s citronem je taky paráda, voní krásně výrazně, jeden z mála realističtěji vonících Alverde produktů. Konzistencí a krémovostí mi připomíná sprcháče od Weledy.
Doporučení: ANO!






Jeden z tradičních Alverde sprchovacích gelů ze stálé nabídky. Vůně granátového jablka a zázvoru byla něco jiného oproti jejich klasickým slaďárnám, opravdu výrazná a zajímavá.
Doporučení: ANO. Tyhle sprcháče jsou relativně šetrné a přitom stojí tak 40 korun.







Můj první spotřebovaný produkt z loňské letní alverďácké smoothie limitky bylo tělové mléko s kokosem a mandlí. Ta vůně byla parádní, jemná vanilkovo-kokosovo-mandlová a hydratace byla taky super.
Doporučení: ANO. Hned bych si ho koupila znova.






Aby se nám po tom kokosu dlouho nestýskalo, přišli u Alverde tuším někdy loni na podzim či v zimě s kokosovou verzí jejich tělového másla. Hydratace je vysoká s horší roztíratelností a pomalejším vstřebáváním, jak už to bývá u těchto másel zvykem. Ta vůně je ale opravdu výrazná a realistická, kokos zdá se Alverde jde.
Doporučení: ANO! Ale bohužel šlo taky o limitku.









A do třetice všeho kokosového: tohle je kokosová pěna na nohy Balea. Baleácké krémy nemají zas tak špatné složení, takže se občas nechám zlákat. Tento krém voní kokosově, ale není to jedlá vůně, spíš taková parfémová, jako by v ní byla i troška květin. Konzistence krému je velmi zvláštní, úplně lehoučká a nadýchaná, jako neklesající šlehačka. Já ho používala na léto jako tělový krém, nejen na nohy. I přes svou lehkost hydratoval překvapivě slušně.
Doporučení: ANO.






Jsem si tak jednou řekla, že bych na sebe do práce nemusela pořád plácat ty hliníkové Rexony.... a že bych mohla udělat kompromis mezi přírodou a chemií a koupit si ono vychvalované nehliníkové Borotalco. Vybrala jsem variantu tuhého deodorantu/antiperspirantu. A bylo z toho... totální selhání. Deoš má takovou specifickou parfémovou vůni, která se - každý den po jinak dlouhé době, abyste to nemohli předvídat - změnila v hnusný smrad. Ještě nikdy můj pot tak odporně nepáchl jako po použití tohoto deodorantu. Nebo spíš odorantu.
Doporučení: NE! Ale můžete jej koupit jako dárek pro svého úhlavního nepřítele.






Došla mi tekutá čistící maska, tak jsem se konečně odhodlala ke koupi sypkého zeleného jílu od Saloosu. A je fakt super! Vždycky si do dlaně stříknu tak tři pumpičky růžové vody, malou hromádku tohoto zeleného prášku (díky růžovce to nepráší) a zakápnu ho ještě trochou vody. Prstem druhé ruky to zamíchám na kaši a nanáším. Není nutné řešit žádné mističky a míchátka. Naplácám to na sebe a počkám, až zelené bláto zesvětlá a ze mě bude namísto Shreka někdo, kdo se vyválel v zelené zubní pastě. Voní jako mátový čaj. Jíl hodně stahuje obličej a dost vysušuje, takže se hodí spíš pro mastnou pleť a déle než 5 minut s ním na obličeji nevydržím (nechápu, jak by někdo mohl dát tu doporučovanou půlhodinu). Po opláchnutí je potřeba obličej pořádně namazat, ale póry jsou pak hezky pročištěné.
Doporučení: ANO. Vhodný pro mastnější a nepříliš citlivou pleť.



Pro dnešek to je vše. Vyzkoušely jste některý z těchto produktů? Co na ně říkáte?

P. S.: Možná jste si všimly, že tu tentokrát nejsou žádné odličovací produkty. To proto, že o těch od Alverde plánuji v budoucnu samostatný článek. :)

7 komentářů:

  1. Borotalco jsem měla teď sprej a naprosto nefungoval a to si nemyslím, že potřebuji, kor v zimě, nějakou velkou ochranu.
    Zaujala mě pěna na nohy, co jsem posledně koukala na produkty na nohy, tak Alverde toho mělo docela dost, budu muset příště zkusit.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Od Alverde jsem toho sama moc na nohy nezkoušela, viděla jsem nějakou lázeň, co vypadala zajímavě. :)

      Vymazat
  2. Na sprchový sorbet s rebarborou často vzpomínám, byl perfektní. Kokosové tělové máslo pořád ještě mám a vždycky se na něho po sprše těším :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já taky, šetřím si ho, mám ho u našich, takže se s ním mažu jen o víkendech. :)

      Vymazat
  3. Ha, Vánoce 2016 :-D Já ty sady kupuji každý rok, ta s jablkem byla suprová, teď domazávám body lotion z čoko-čili na ruce (mazadel na tělo mám hafo, tak jsem si to hodila na stůl v práci pro tlapky). A Dík za tip, já jsem ten meruňkový peeling na tvář nemohla ani cítit, bylo mi z něj špatně. Jestli tohle nesmrdí tolik alkoholem, beru to hned. A na řůžovku se taky chystám, momentálně dodělávám levandulovou vodu od Nobilis Tilia (je OK, cena/výkon fajn), pak skočím pro tu růžovku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se pro tuhle Alverde růžovku určitě vrátím, jak spotřebuju tu od Dulcie, co jsem si koupila na Vánoce. :) Po té smradlavé hrůze se jménem Purity Vision už se mi nechce moc riskovat a nakupovat neosvědčené. :D

      Vymazat
  4. Oni zařadili růžovku do stálé kolekce? :D Tak to je bezva, vzpomínám si jak jak to byla jako limitka a nikde jsem ji nemohla sehnat. :) Akorát mě také zamrzelo, že není 100%. Ale i tak se na ni chystám. :)

    OdpovědětVymazat