neděle 25. února 2018

NM: Velká rekapitulace předplatných Vanishing Cabinet a Mystic Monthly za rok 2017 + vyhlášení giveaway

(The English version of the article is written in italics.)

Jelikož jste vydržely můj pravidelný měsíční spam s Notoriously Morbid předplatnými, mám pro vás za odměnu jeden bonusový článek. Říkala jsem si, že by bylo zajímavé na konci roku všechny produkty, co jsem v předplatných obdržela, hodit na jednu hromadu, spočítat, nafotit apod. A tak jsem se v lednu 2018 dala do práce. Tohle je výsledek mých sběratelských sklonů. :)

Because you bore with my regular monthly NM subscription spam, I have a bonus article for you as a reward. :D I thought it would be interesting to put everyhing I received in VC and MM together at the end of the year, count it and take photos of it. So I started with it in January 2018. This is the result of my hoarding tendencies. :)

Obsah všech 12 edic Vanishing Cabinetu za rok 2017.
Content of all 12 editions of the Vanishing Cabinet released in 2017.


Vanishing Cabinet 1 - 12/2017


Hlavním obsahem VC byly vždycky oční stíny, až na jednu výjimku tvořily pokaždé aspoň půlku edice. Celkem jsem jich v balíčcích minulý rok obdržela 38:
  • jak můžete vidět, odstíny se pohybují zejména ve fialových, modrých a zelených vodách; sama Carrie přiznala, že rok 2017 bylo její modrozelené období, a slíbila, že se bude snažit předplatné v roce 2018 zpestřit;
  • ze všech odstínů bylo jen 5 matných, z toho jeden citlivý na tlak (podle toho měnil barvu);
  • cca 10 bylo více či méně duochromatických;
  • ostatní se pohybují v různých stupních třpytivosti a metaličnosti.
The main content of the VC has always been eyeshadows, they constituted - with one exception - at least a half of the products of each edition. There were 38 of them altogether. The shades were mostly purples, blues and greens. Carrie herself admitted that 2017 was her blue-green phase and promised to make 2018's content more varied. Out of those 38 shades five were mattes (one of them pressure sensitive), ca. 10 of them were more or less duochromatic, the rest of them had a varying degree of shimmeriness and metallicness.


V pohybu k vidění ve videu u mě na Instagramu (zde). :)
You can see the swatches in motion on my Instagram page (here). :)



První řada / First row: 1) Gimme Some Sugar, 2) Evil Ash, 3) I Need The Humans, 4) Casualities Are Inevitable, 5) Wanna Play With You, 6) Soil Of A Man's Heart, 7) Guess Who's Gonna Get It?, 8) Here's To Honor..., 9) Pretty Pretty Please, 10) Too Good To Be True.


Druhá řada / Second Row: 1) No More Room In Hell, 2) Just A Bratwurst, 3) Eggs, Riddles & Merpeople, 4) Luck Dragon, 5) Blue-collar Monsters, 6) Silent Majesty Of A Winter's Morn, 7) Determined To Enjoy Myself, 8) I Look Like A Crime Scene, Dad, 9) Whoopity Doo, 10) What's Life Without A Few Dragons?


Třetí řada / Third Row: 1) Asset Relocation Specialist, 2) Swamp Of Sadness, 3) Groovy, 4) I'll Keep Those Vultures Guessing, 5) Hallelujah! Holly Sh!t!, 6) Accident Prone, 7) Sad, Beautiful Monster, 8) In The Mood To Be Disguised, 9) Ain't You Scared?, 10) Grave Robber.


Čtvrtá řada / Fourth Row: 1) Great Warrior, 2) It's You And Me, Honeybunch, 3) Each Buries His Own, 4) Hail To The King, Baby, 5) Sometimes Dead Is Better, 6) Grade-A, 7) Maze To The Grave, 8) Stench Of Death.


V balíčcích nebyly jen oční stíny. Dostali jsme také 10 produktů na rty (přestože mají NM v nabídce i rtěnkové předplatné), konkrétně:
  • 4 matné tekuté rtěnky,
  • dva třpytivé matující topcoaty na rty,
  • dva tónovací balzámy na rty,
  • jeden tradiční balzám na rty a
  • jedno minibalení balzámomasky na rty.
There was of course other stuff in the packages apart from eyeshadows. We got 10 lip products (despite the fact that NM offers a lipstick subscription): 4 matte liquid lipsticks, two shimmery mattifying lip toppers, two tinted lip balms, one traditional clear lip balm and one sample-sized Slumber Salve lip mask/balm.


Zleva doprava / From left to right: 1) Moon Child, 2) Stay Evil, Dollface, 3) This Is My Boomstick!, 4) We Belong Dead, 5) Zydrate, 6) Reign of Terror, 7) Resurrection, 8) Scroll Of Thoth.





A nakonec jsme obdrželi také produkty na tváře: 6 rozjasňovačů, 3 tvářenky a jeden konturovací pudr. Na samostatné fotce mi pak chybí balení třpytivého tělového spreje z prosince.

We've also got some face products, specifically 6 highlighters, three blushes and one contouring powder. + One shimmery body spray which I didn't take a separate photo of.


Rozjasňovače zleva doprava / Highlighters from left to right: 1) I Thought I'd Seen A Ghost, 2) Exterior Illumination, 3) Monster Within, 4) Step Out Of The Shadows, 5) I Burn, I Pine, I Perish, 6) Moonlight Transformation.






Tvářenky a konturovací pudr zleva doprava / Blushes and a contouring powder from left to right: 1) Tempestuous, 2) Church Kiss, 3) Flames... On The Side Of My Face, 4) Deathly Pallor.




___________________________________________

Mystic Monthly 1- 12/2017

Obsah všech 12 edic Mystic Monthly za rok 2017.
Content of all 12 editions of the Mystic Monthly released in 2017.


Hlavní částí obsahu Mystic Monthly jsou samozřejmě matné tekuté rtěnky, jedna každý měsíc = 12. I když kompletně matná byla vlastně jenom jedna (Matsdotter), ostatní mají lehce saténové, duochromatické či metalické finiše.

The main part of the MM consists of liquid lipsticks, so there's one for each month. Although actually only one of them had a completely matte finish (Matsdotter), the others dried down matte, but with satin, duochromatic or metallic finish.




Zleva doprava / From left to right: Mother Waterhouse, Bishop, Shipton, Tituba, Märet, Kikimora.


Zleva doprava / From left to right: Bien, Agnes, Endor, Matsdotter, Laveau, Florence.


V pohybu k vidění ve videu u mě na Instagramu (zde). :)
You can see the swatches in motion on my Instagram page (here). :)






Ke každé rtěnce byl jeden doprovodný produkt na rty, celkem tedy také 12. Obdrželi jsme:
  • 4 tradiční balzámy na rty,
  • 3 tónovací balzámy na rty,
  • jedno malé a dvě plná balení balzámomasky na rty,
  • jeden veganský tuhý balzám na rty v plechovém kelímku,
  • jeden lesk na rty.
Each monthly lipstick is accompanied with a different lip product, so there's twelve of them as well. We've got 4 traditional clear lip balms, 3 tinted lip balms, one travel-sized and two full-sized jars of Slumber Salve lip mask/balm, one vegan solid lip balm in a tin jar and one lip gloss.


Barvící doprovodné produkty zleva doprava / Pigmented accompanying products from left to right: 1) My Shadow, 2) Storm Raising, 3) The Mean One, 4) Cursed Kiss.

Všechny produkty z VC i MM za rok 2017 při sobě:
All of the products from both VCs and MMs of 2017 together:


Celková společná bilance je tedy:
  • 38 očních stínů,
  • 16 matných tekutých rtěnek,
  • 6 rozjasňovačů,
  • 6 klasických balzámů na rty (včetně jednoho tuhého veganského v kelímku)
  • 5 barvících balzámů na rty,
  • 4 spací balzámomasky na rty,
  • 3 tvářenky,
  • 2 topcoaty na rty,
  • jeden konturovací pudr,
  • jeden lesk na rty a
  • jeden třpytivý tělový sprej.
Slušná nálož.

So the total count from both subscriptions is as follows: 38 eyeshadows, 16 matte liquid lipsticks, 6 highlighters, 6 clear lip balms (including a solid vegan one in a tin jar), 5 tinted lip balms, 4 Slumber Salve lip masks, 3 blushes, 2 lip toppers, 1 contouring powder, 1 lip gloss and 1 shimmery body spray. A nice haul.

A co bude dál?
VC jsem prozatím zrušila, mám už spoustu očních stínů a chci si hrát i s těmi starými. (Dlouho mi to předsevzetí nevydrželo, v únoru jsem se na chvíli opět zapsala, protože to šlo bez čekání a v únorovém vydání má být rtěnka, pak to ale zase odhlásím, nebude-li mě lákat březnové téma).
Mystic Monthly mám nadále předplacené, čekejte článek vždy čtvrtletně. Letošní téma je Draci, takže to bude asi hodně divoké, doufám, že ne na úkor nositelnosti.

So what now?
I've cancelled the VC for now, because I have heaps of eyeshadows and I want to play with the older ones as well. (Though I admit this decision didn't last long. There was supposed to be a lipstick in the February edition and no waitlist, so I re-subed again just for that. I'm gonna cancel again if the March theme isn't interesting to me.)
I am still subscribed to Mystic Monthly, so expect quarterly articles. The theme for 2018 is Dragons, so I expect some wild colors. I hope they're still gonna be wearable.

________________________________________________________________

Také konečně - s menším zpožděním způsobeným zdravotními důvody - vyhlašuji vítězku malé lednové giveaway:


Je jí 14michelle03. Gratuluji! Prosím, ozvi se mi do dvou týdnů na adresu vpravo v profilu, jinak vylosuji náhradnici. :)

Pokud jste se nezúčastnily, nebo zúčastnily, ale nevyhrály, nesmutněte. Už totiž chystám další giveaway, pečující. :)

6 komentářů:

  1. Sakryš, jsem se nezúčastnila, zrovna tohle jsem nějak přehlídla. Každopádně sis pěkně vyhrála s těma swatchema, dobrá práce! Věřím, že nejdeš dva dny se stejným stínem na očích :-D

    OdpovědětVymazat
  2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  3. Výherkyni gratuluji, já bohužel úplně zapomněla, že jsem obvykle komentovala pod svou blogovou přezdívku a tak jsem byla zařazena do slosování jen jednou. Ach ty roztříštěné identity :) A pochopitelně se těším na víc recenzí, hlavně na Shiro a třeba i Juvia´s.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A pod jakou? Že bych tě zařadila dvakrát, pokud by se výherkyně nepřihlásila.

      Vymazat
    2. philosoraptorka, protože pod tou přezdívkou mívám i proklik na blog. Věřím ale, že se výherkyně ozve ...

      Vymazat
  4. Parádní swatchová nálož! Jsem moc ráda, že se dají koupit občas i konkrétní měsíční předplatné. Čas od času je takové šminkové překvápko fajn.

    OdpovědětVymazat