úterý 7. listopadu 2017

R.I.P.: The Upside Down kolekce inspirovaná Stranger Things (Notoriously Morbid)

(The English version of the article is written in italics.)

Stranger Things jsou momentálně asi můj nejoblíbenější seriál, jestli jste ho ještě neviděli, tak to musíte nutně napravit! Předminulý víkend jsem si udělala ST maraton, v sobotu jsem zkoukla osmidílnou první řadu (počtvrté) a v neděli jsem si dala zbrusu novou devítidílnou řadu. Při té příležitosti jsem si řekla, že by bylo fajn konečně zpracovat fotky NM kolekce The Upside Down inspirované Stranger Things, jež vyšla před rokem na Black Friday. Kolekce stála 20 dolarů a obsahovala pětici polosypkých očních stínů a matnou tekutou rtěnku, jejíž odstín jsem navíc sama navrhla. :) No nekupte to, navíc se mi podařilo ukořistit set s kupónem na slevu 35 % na všechny nákupy v roce 2017.

Stranger Things are currently my most favourite TV series. If you haven't seen it yet, go watch it on Netflix right now! :) The weekend before the last one I did a ST marathon. I watched all 8 episodes of the first season on Saturday (for the 4th time) and then I watched all 9 episodes of the brand new second season on Sunday. At this occasion I decided to finally edit my pics of the Upside Down collection from NM inspired by Stranger Things, which was the last year's Black Friday limited edition set. The collection cost 20 USD and included five semi-loose eyeshadows and a Mystic Matte liquid lipstick in a shade that I had suggested in the group. :) Say no to that. :) Furthermore, I managed to snag a set with a 35 % off coupon for all purchases during the following year.




WWBD?


"Teplá neutrální matná hnědá."

"A warm neutral matte brown."


WWBD? (= What Would Barb Do?) je podle mě matná naoranžovělá hnědá. Jediný matný stín v setu, určený jako přechodový stín do záhybu, inspirovaný postavou Barb. Mimochodem všechny stíny v setu jsou polosypké, což znamená, že je v nich víc pojivové složky, takže nepotřebují bázi k tomu, aby dobře vypadaly, a líp drží (já bázi ale stejně raději používám). Díky tomu stín tvoří v kalíšku různě velké kuličky.

I think WWBD? (= What Would Barb Do?) is a matte orangey brown. The only matte from the set intended as a transition shade inspired by the character of Barb. By the way all the eyeshadows in the set are semi-loose, which means that they contain more binding agents, so they don't need a primer to stick and be vibrant (but I use the primer nevertheless). That's the reason why the eyeshadows clump into little balls in their jars.





Right Here


"Broskvově růžový základ s leskem přecházejícím od zlazozelené po stříbrnou."

"A peachy pink base with a golden green to silver shift."


Right Here je růžovohnědá s výrazným mokře metalickým nazelenalým leskem. Tenhle stín má na mně úplně luxusní výdrž, od rána do večera se skoro nepohl a dokonce přežil 3 hodiny intenzivního sportování.

Right Here is a pinkish brown with a strong wet-looking greenish metallic shine. This shade has an exceptional longevity. It lasted all day long on my oily lids, even survived 3 hours of intense workout.





Coffee And Contemplation


"Teplý tmavě měděný základ s červeným leskem."

"A warm dark copper base with a red sheen."


Coffee And Contemplation (káva a rozjímání) má středně tmavě hnědý základ a výrazný metalický vínovofialový lesk s malými zlatými třpytečkami.

Coffee And Contemplation has a mid-toned brown base and a strong metallic burgundy-purple shine with small golden glitter.





Friends Don't Lie


"Základ v barvě červeného pomeranče s leskem v barvě lesního ovoce."

"A red orange base with a berry shift."


Friends Don't Lie má vínový základ s výrazným měňavým leskem přecházejícím od červeně malinové až po modrofialovou. Evokuje ve mně pusu zabarvenou od ovoce, od ostružin a černého rybízu.

Friends Don't Lie has a burgundy/marsala base and a vibrant shine shifting from raspberry red to blurple. It reminds me of blackberry and black currant stained lips.


Tady vidíte, jak lesk mění pod různými úhly barvu:

Here you can see how the duochrome shifts color from different angles:





Should I Stay?


"Tmavý ostružinový základ s fialovým až indigovým leskem."

"A dark blackberry base with a violet to indigo shift."


Should I Stay? má tmavý šedomodročerný základ s tmavě fialovými odlesky a narůžovělým třpytem, vypadá jako mix černé třešně a přezrálé ostružiny.

Should I Stay? has a dark gray-blue-black base with a dark violet shift and a pinkish shimmer, it looks like a mixture of black cherry and overriped blackberry.




Bohužel stíny už nejsou dostupné (proto jsem článek zařadila do rubriky R.I.P.), nicméně součástí kolekce byla i matná rtěnka. Navrhla jsem udělat narůžovělou korálovku s tmavým duochromem a pojmenovat ji po postavě Eleven. Carrie mi moje přání splnila. :) Rtěnka byla natolik populární (resp. po ní byla velká poptávka, protože byla v prodeji ve velmi limitovaném množství), že byla zařazena do stálé nabídky. :)

Unfortunately, the eyeshadows are not available anymore (that's why I put the article into the R.I.P. category), however, the collection included a matte lipstick as well. I suggested in the NM group a natural pinky coral with a dark duochrome named after the character of Eleven. And Carrie fullfilled my wish. :) The lipstick was so popular (well, it's more likely that the demand was so big, because it was sold in very limited quantities) that it was later voted into the permanent catalogue.






El







Na mně je El středně tmavá tlumená korálová (skoro až cihlová) s výrazným modrým leskem.

On me, El looks like a mid-toned muted coral (almost a brick color) with a strong blue shift.


Co na kolekci říkáte? Máte rádi Stranger Things? Už jste viděli druhou řadu?

What do you think of the collection? Do you like Stranger Things? Have you already seen the second season?

2 komentáře:

  1. Ha, tak to je pecka, že zařadili rtěnku do stálé kolekce! Je to fakt povedený odstín, vypadá skvěle. ST miluju, zrovna se chystám zkouknout znovu první sérii (páč chlap to neviděl, takové má nedostatky), a pak se těším na to, až mrknu na druhou ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, já na něm mám jen malou zásluhu, v NM jsou fakt šikovní, že tu mou představu dokázali tak zhmotnit. :) Tak pak dej vědět, jak se druhá řada líbila. :)

      Vymazat