pátek 17. listopadu 2017

Recenze: Emporium Beauty Box - září 2017 (Femme Fatale Cosmetics)

(The English version of this article is written in italics.)

Druhá (zářijová) edice krabičky krásy Emporium Beauty Box organizované a prodávané Femme Fatale Cosmetics byla halloweensky laděná. Podrobné informace o krabičce jsem psala v rozbalovacím článku, teď už jsem všechno řádně ozkoušela, takže tu pro vás mám recenzi. :)

The second (September) edition of the Emporium Beauty Box curated and sold by Femme Fatale Cosmetics was Halloween themed. You can find more information about the box here, this post is a review of all the stuff that was in this edition.






Candy High
sypká duochromatická tvářenka / loose duochromatic blush


"Co vypadá jako zardělá růžová s fialovým leskem, se roztírá do teplé taupe s korálovými tóny. Vhodná pro světlou až středně tmavou pleť."

"What looks like a flush rose with violet glow on first glance buffs down to a warm taupe with coral tones. Suitable for fair to medium skintones."


Candy High je nádherná růžová tvářenka s fialovomodrým leskem, rozetřená tíhne spíš do korálova. Na tvářích vydržela celý den a opravdu se na nich ten lesk objevil, i když jsem ji rozetřela štětcem. Opravdu nezvyklá barva, jednoznačně jeden z mých oblíbenců z tohoto boxu. :)

Candy High is a beautiful pink blush with a strong blurple sheen which shows its coral undertones once it's blended out. It lasted on me the whole day and the duochrome really showed up on my cheeks, even though I applied it with a brush. It's a really interesting, unusual color, definitely one of my faves from this box. :)





A taky se dá použít jako oční stín, který měl na mně překvapivě dobrou výdrž (6-8 hodin bez slévání):

And you can use it as an eyeshadow. It had a surprisingly good longevity on my eyes (6-8 hours without creasing):




Candy Pail
parfémový olej / perfume oil


"Sladkosti se sypou ze zubící se vydlabané dýně. A že jich je! Nóty: citron, cukr, třešeň, jahoda, karamel, čokoláda, vanilka."

"Sugary treats spill out of a grinning jack-o'-lantern shaped pail. Quite an impressive haul! Notes: lemon, sugar, cherry, strawberry, caramel, chocolate, vanilla."


Candy Pail prostě voní jako košík plný sladkostí, cítím v ní hlavně třešeň, citron a čokoládu. Vůně se na kůži postupem času rozvinou ve velice příjemnou svůdně sladkou směs. Výdrž je střední, celý den nedá, ale půl dne hravě.

Candy Pail simply smells like a basket full of candy, cherry, lemon and chocolate are especially prominent. The notes gradually blend to each other and in the end they turn into a charming sweet mix. The longevity is medium, it doesn't last all day long, but half a day without any problem.



Mystic
vonný vosk do aromalampy / scented wax melt


"Starodávná a mystická směs s éterickou hloubkou. Vyvážená, bohatá a exotická kombinace se svrchními tóny citronu a jahody následovanými oudem, vanilkou, fialkou, pižmem, cedrovým dřevem a podmáslím."

"A very antique and mystical blend with loads of ethereal depth. A balanced, rich and exotic combination that features top notes of lemon and strawberry with Oud and all-time favourites, vanilla, violet, musk, cedarwood and buttermilk following."



Vosk do aromalampy jsem v krabičce vážně nečekala, ale jelikož mám ráda Yankee Candle, měla jsem z něj radost. Mystic je těžko popsatelná sladce orientální vůně, jednotlivé složky v ní nerozeznám, ale celkový dojem je vážně příjemný, nejde o žádný bolehlav. Vydržela mi vonět více než 4 večery, což je fajn, YC vosky mi obvykle hezky voní tak po dvě až tři zapálení.

A wax melt is something I've never expected to find in this box, but I don't mind we've got it, because I like Yankee Candle. Mystic is a hard-to-describe (at least for me) sweet oriental scent. I can't discern its individual notes, but the overall impression is really nice and pleasant, it's not too heady. It lasted more than 4 evenings, if my memory serves well, which is better than YC wax melts.




Poison Apple
šumivá tableta do koupele / fizzy bath melt


"Krvavě rudé jablko čerstvě utrhnuté z větve, namočené v cukrové polevě, která skrývá zlověstné tóny skořice a hřebičku."

"A blood-red apple fresh from the branch, dipped in a candy coating to hide sinister notes of cinnamon and clove inside."



Z "rozpouštítka" do vany se vyklubala klasická rozpustná šumivá tableta, která obarvila vodu do světle zelena a krásně jablíčkově voněla. Jako jo, fajn produkt, ale použijete ho jen jednou, takže mi přijde škoda zabírat jím místo v krabičce. Raději bych něco, co mi déle vydrží.

A bath melt turned out to be a fizzy bath tablet that turns the water in your bath light green and smells like fresh apples. It was nice, but you can use it only once. So I would prefer more long-lasting stuff in the box to this.




Raisins?!
sypký oční stín / loose eyeshadow


"Teplá zářivá fialová s modrým leskem."

"A warm-leaning glowy purple with a blue shift."


Dalším přispěvatelem do krabičky byli oblíbení Shiro Cosmetics. A oční stín Raisin?! se jim vážně povedl. Je to teplá fialovo-švestkovo-kaštanová s výrazným královsky modrým duochromem. Fakt pecka, navíc má vtipný název. "Raisins", tj. rozinky, jsou nejmíň oblíbenou halloweenskou "sladkostí", kterou můžou děcka na koledě dostat. :D

Shiro Cosmetics was another contributor to this edition. And their eyeshadow Raisins?! turned out really well. It's a warm purple-plum-chestnut color with a strong royal blue duochrome. A real stunner with a funny name! :D Raisins are definitely the least favourite Halloween "candy".





The White Lady
parfémový olej / perfume oil


"Světlá ambra, pocukrované ostružiny, květ rozmarýnu, katrafay a přízračné pižmo."

"Pale amber, sugared blackberries, rosemary flower, katrafay and spectral musk."

Můj voňavý favorit z této krabičky je parfémový olej The White Lady. Je to zvláštní venkovní vůně, voní mi jako podzim. Cítím z ní odkvétající květy, usychající a padající listí, chladný vítr, vlhkou hlínu; je velice výrazná, postupem času sládne a "znormální", přemění se na smyslnou u kůže sedící "tělovou" vůni. Z oblečení ji cítím ještě několik dní. Škoda, že plné balení je dostupné jen členům FF klubu (platícím si pěkné mastné členství).

My scented favourite from this box is the White Lady perfume oil. It's a strange outdoorsy kind of scent that smells like autumn. I feel fading flowers, dry falling leaves, cold wind, wet soil; it's really strong, but it mellows and sweetens with time, thus getting more "normal". It turns into a sensuous skin fitting scent. I can smell it on my clothes for days. It's a pity that the full size is only available to the members of FF special customers' club (member's fee is too high for me).



Toil and Trouble
rtěnka / lipstick


"Pěkná třešňová korálová s růžovými podtóny, ne příliš oranžová a velmi nositelná pro řadu odstínů pleti."

"A pretty cherry coral with pink undertones, not too orange and very wearable across different skintones."



Toil and Trouble sice má být "slimline lipstick", vlastnostmi mi ale připomíná hodně silně barvící balzám na rty. Je hodně pigmentovaná, hydratační a na rtech tak nějak klouže, takže je těžší nanést ji rovnoměrně. Barva je neonová korálově červená a hodí se nanášet spíš štětečkem. Hodně stainuje. Bohužel jsem měla (a mám) problém s balením, ať otáčím mechanismem na tubičce, jak chci, rtěnce se ven nechce, jen se uprostřed vypoulila. Trochu mi připomíná Intertubes od Shira (křížence rtěnky, balzámu a lesku na rty), které se už ale roky nevyrábí.

Toil and Trouble is supposed to be a "slimline lisptick", but it reminds me more of a really pigmented lip balm. It's super pigmented, hydrating and it slips over the lips a lot, so it's harder to make an even layer. The color is a neon coral red and it's easier to apply with a lip brush. It stains a lot. Unfortunately, I have some kind of problem with its packaging, the opening mechanism doesn't work properly. I can twist as much as I want, the lipstick won't come out, it just bulged up a bit in the middle. It reminds of Shiro's Intertubes (a hybrid of lipstick, lip balm and lip gloss), that were discontinued years ago.



A to je z této krabičky vše. Co Vás zaujalo nejvíc?

And that's everything from this box. What did you like the most?

P. S.: Příští edice bude s novoroční tématikou.

P. S.: The next edition is New Year's Eve themed.

Žádné komentáře:

Okomentovat