sobota 9. března 2019

Recenze: Zimní kolekce rozjasňovačů / očních stínů Cozy & Bright od Shiro Cosmetics

Pozor, pozor! Dnes mám pro vás konečně článek o něčem dostupném! :) I když asi ne na dlouho, ale to nevadí, nejpozději v prosinci by měla být tato kolekce opakovaně v prodeji. Řeč je o sezónní kolekci Cozy & Bright, která spatřila poprvé světlo světa v zimě 2017/2018. U Shira se totiž rozhodli vytvořit pro každé roční období kolekci "rozjasňovačů", která bude dostupná vždycky v dané roční období, pak ji stáhnou z prodeje, nahradí jinou a vrátí do prodeje v dané roční období napřesrok. V době, kdy píšu tento článek, je tato kolekce na prodej podruhé, a protože zima brzy skončí, na tři čtvrtě roku se s ní budeme muset rozloučit. I když podzimní kolekci stáhli z prodeje snad před týdnem či dvěma, takže počítám, že tato zimní bude dostupná ještě i po část jara.


Jak už bylo řečeno, kolekce sestává z osmi "rozjasňovačů" a jednoho lesku na rty. Ty uvozovky používám proto, že jde o dost neobvyklé barvy a i na oficiálních stránkách se dočtete, že se dají použít i jako oční stíny. Zakoupit je můžete ve čtyřech velikostech (vzorek v pytlíčku, větší či menší množství v kalíšku na oční stíny či ve větším kalíšku na produkty na tváře). Já si koupila vzorkový set za 7,2 USD, lesk (9 USD) se musí vždy koupit samostatně.



Tyto stíno-rozjasňovače jsou trochu odlišné od zbytku Shiro nabídky. Pokud vás odrazují šíleně intenzivní odstíny Shiro stínů a chcete něco na běžné nošení, mohly by vám vyhovovat. S výjimkou jednoho stínu mají všechny buď saténový, nebo hodně třpytivý finiš. I s ohledem na odstíny, jež v některých případech nejsou typicky "rozjasňovačové" (a tohle je ještě v tomto směru "nejnormálnější" sezónní kolekce), se mi víc líbí na očích. Saténové odstíny totiž na tvářích nejsou moc výrazné (jsou tedy vhodnější pro milovnice přirozenějších rozjasňovačů, lesk jako blesk nečekejte), ty třpytivé jsou zase - no prostě třpytkaté. :D A takové rozjasňovače já moc nevyhledávám. Takže je nosím na očích. Jelikož však jde primárně o produkt na tváře, jsou jemněji mleté než oční stíny, což se projevuje na výdrži. Víc než osm hodin na mých mastných víčkách bohužel nedají.

Zde jsou swatche na holé paži nanesené a trochu rozetřené prstem. Takhle nějak vypadají před rozetřením na tvářích. Zleva doprava:
1/ Fleece-Lined Pillow Fort, 2/ The Snow Can't Find Me Here, 3/ Every Blanket in the House, 4/ Sweater with Knee-Length Sleeves, 5/ Mulled Wine in the Bathtub, 6/ Gloves, but Each Finger is a Mitten, 7/ I am a Four-Limbed Cat Tree, 8/ Two Hands Means Two Mugs of Cocoa.





A tady jsem je naswatchovala ve stejném pořadí a stejným způsobem, jakým swatchuji oční stíny, tzn. přes bázi Too Faced Shadow Insurance a lepítko Pixie Epoxy od Fyrinnae Cosmetics:











Nejsou ty třpytky na sluníčku parádní?

A teď k jednotlivým odstínům (líbí se mi jejich "pohodlné" názvy a kreslené ilustrace, tak je sem dám taky).

Fleece-Lined Pillow Fort

K zakoupení zde.
"Teplá krémová saténově bílá."


"Flísem lemovaná pevnost z peřin" je ten jeden texturou odlišný odstín z kolekce. Vůbec mi nesedl, je to pudrově bílá s opravdu jen jemným leskem, skoro bych ani neřekla, že jde o rozjasňovač. Možná by šla nosit jako normální pudr, protože jako rozjasňovač prostě nefunguje (a jako stín už vůbec ne, je to prostě bílá s křídovým finišem, co se hned opotí). Má ale tu trošičku lesku, takže jedině nanést jako rozjasňující pudr ála Hourglass? Což není typ produktu, který bych se svou mastnou pletí vyhledávala. Za sebe tedy tento odstín nedoporučuji.



The Snow Can't Find Me Here

K zakoupení zde.
"Zářící bílá třpytivka. Některé z těch cukrově-sněžných třpytek vypadají pod určitým světlem trošku modře."


"Sníh mě tu nenajde" je prostě tuna výrazných stříbrných třpytek v pytlíku, počítejte s tím, že se vám dostanou všude :D Pro aplikaci na oči je nutná lepivá báze, ale ani tak nečekejte, že vytvoříte jednolitý třpytivý povrch, spíš vrstvu stříbrných plíšků nalepených vedle sebe. Mohl by se však líbit milovnicím třpytivých rozjasňovačů.



Every Blanket in the House

K zakoupení zde.
"Třpytivá smetanová s nádechem šampaňského."


Začínáme se dostávat k funkčnějším odstínům. :) Následuje trojice s podobným jemně saténovým finišem. "Každá deka v domě" je nejvíc tělový odstín ze všech, taková neutrální lehce béžová. Na oku jí to sluší.



Sweater With Knee-Length Sleeves

K zakoupení zde.
"Jemná zářivá teplá růžově zlatá, tak trochu třpytivka."


"Svetr s rukávy po kolena" je podobně saténový jako předchozí odstín, jen s nádechem do červena/měděna. (Když toho moc k odstínu nenapíšu, znamená to, že jsem s ním neměla žádný větší problém, a platí to, co jsem napsala obecně výše.)



Mulled Wine in the Bathtub

K zakoupení zde.
"Delikátní zardělá růžová s jasným třpytem."


"Svařák ve vaně" je světlá saténová vínová. Na přímém slunci se ukáží růžové, měděné a zlaté třpytečky.



Gloves, but Each Finger is a Mitten

K zakoupení zde.
"Světlé studené třpytkaté zlato."


"Rukavice, ale každý prst je palčák" je hodně nevšední kombinace, má skoro až šedivý základ se stříbrnými a zlatými třpytečkami.



I am a Four-Limbed Cat Tree

K zakoupení zde.
"Jemné, světlo odrážející pravé zlato."


"Jsem čtyř-údé odpočívadlo pro kočky" má světle hnědý základ se zlatým leskem tvořící někdy až bronzový efekt. Podobný předchozímu odstínu, ale teplejší, více metalický a jednolitý a méně třpytkatý.



Two Hands Means Two Mugs of Cocoa

K zakoupení zde.
"Teplá hladká semišová se saténovým finišem."


"Dvě ruce = dva hrnky kakaa" je opět odstín se saténovým finišem, tentokrát ve světle kakaové barvě.


Ačkoli můj názor na tyto rozjasňovače je poněkud rozporuplný, co jsem si opravdu zamilovala, je doprovodný lesk na rty. 

One-Way Ticket to Cozytown


"Krásný teplý odstín, který je něco mezi lososovou a terakotovou, s hladkým lakovaným finišem. Docela krycí, ale jde vklepat do jemné nude. Se sladkou ovocnou příchutí s šepotem zimy, obsahující fíky, citrusy a dotek borovice!"





"Jednosměrná jízdenka do Pohodlíkova" je perfektní nude, ale přesto výrazný lesk, který se mi blbě popisuje, je to taková narůžovělá lososová se svěže ovocnou příchutí. Kdybych si měla nechat ve své sbírce jediný lesk na rty, bude to tenhle! Dělá krásně šťavnaté, mladé a svěží rty.


Co na kolekci říkáte? Daly byste jí šanci? Máte raději pestré barvičky, či nositelné tělovky?

P. S.: Vynasnažím se jarní kolekci naswatchovat tohle jaro. :) Doma se mi válí od loňska.

Žádné komentáře:

Okomentovat