úterý 30. července 2019

Recenze: Barevné tekuté oční linky Litany Liners od Notoriously Morbid

V dubnu jsem napsala článek (mimo jiné) o poněkud problematickém produktu od své oblíbené značky Notoriously Morbid, a sice jejich klasických tuhých rtěnkách. Dnes chci v upřímných recenzích jejich méně známých výrobků pokračovat (abyste si nemysleli, že je pořád jen nekriticky vychvaluju) - podíváme se spolu na zoubek jejich tekutým očním linkám Litany Liners.


Kdysi dávno pradávno zkoušeli u NM vyrobit první verzi (říkejme jí ale verze nula - V0) tekutých očních linek. Jestli si to pamatuji dobře, dali vzorek jako dárek navíc k jednomu vydání svého kosmetického předplatného Vanishing Cabinet, později možná byly linky na chvíli i dostupné všem zákazníkům, nejsem si jistá. Já jsem si je totiž nekoupila, nějak mě nelákaly. Stačily mi moje obyčejné černé linky od Essence. Následně bylo hodně dlouho ticho po pěšině, až jednoho dne uvedli do světa novou vylepšenou verzi (první regulérní verzi, proto V1) v hezkých hladkých černých tubičkách. V nabídce byly čtyři barvy - černá (Ceremonial), královsky modrá (Anoint), fialová (Devotion) a zelenomodrá (Sacrament) po 9 dolarech za kus. To, že už šlo o různé pestré barvičky, mě zaujalo, a tak jsem zkusmo objednala fialovou Devotion (výše).

Linky jsem otevřela hned, jak dorazily, nenechávala jsem je nikde se povalovat, protože je to přece jen produkt, který zas tak dlouho nevydrží. Líbilo se mi, že linky měly klasický štětečkový aplikátor, žádné plastové kopýtko. Nicméně swatch mě celkem zklamal. Ač jsem se snažila linky rozmíchat sebedůkladněji, pořád mi hrudkovaly a nechtěly se nanést v rovnoměrné sytě krycí vrstvě. Navíc byly trochu víc do růžova než oficiální fotky, a tak jsem je reklamovala. Myslela jsem si, že jsem dostala vadný kus. Nově zaslané ale byly úplně stejné, takže jsme si prostě s Devotion nebyly souzeny...



Devotion linky naneseny v řadě vrstev:


Než jsem se stihla v těchto linkách zklamat ( = předtím, než mi Devotion doručili), vydali u NM odstín Devil's Blood jako COTM (tedy limitku měsíce), a mně se tak líbil, že jsem si ho objednala. Pak mi přišla Devotion a já si při čekání na doručení Devil's Blood nadávala, že jsem koupila další odstín před ozkoušením prvního.

Jaké ale bylo moje překvapení, když jsem Devil's Blood prvně nanesla! Na ruce se swatchoval hezky jednolitě, i když se rozpíjel (swatch foto jsem bohužel někam zašantročila). Na oku však šlo o krásnou třpytivou tmavě červenou, kterou nebyl problém nanést.

Devil's Blood:


Ani tady jsem se ale zcela nevyhla problémům - hrdlo tubičky bylo tak úzké, že se o ně zachytávaly štětinky aplikátoru a ježily se. Když jsem linky delší dobu nepoužila, už nešly "odježit". Nesrovnaly se a můj štěteček vypadal jako nepoužitelná palma. :( Musela jsem ho vyměnit za jiný, na který si teď dávám bacha, případné ježící se chloupky hned stříhám pryč.

Pak přišel loňský Black Friday. Tehdy dali do prodeje pět limitovaných odstínů vánočních linek a já povzbuzena kvalitou Devil's Blood objednala hned tři - santovsky červenou Santa's Jelly, stříbřitě zelenou The Mean One a studeně stříbřitě fialovou Very Elfish (v prodeji byly ještě třpytivě bílá a zlatá). S žádnou z nich nemám při nanášení problém, na očích drží hezky celý den.



Santa's Jelly:



The Mean One:



Very Elfish:


Zdá se tedy, že u NM složení svých linek konečně vychytali, nebo ne? Původní V1 barvy jsou dlouhodobě "vyprodané". Mezitím došlo ke změně balení, asi si vícero lidí stěžovalo na to třepení štětečků. Takže vznikla verze V2, ovšem toliko černého odstínu Ceremonial, tentokrát s kopýtkovým aplikátorem. :( Což mě od dalších nákupů linek dost odrazuje. Příležitost vyzkoušet V2 ale mít budu, objednala jsem si narozeninovou kolekci, jejíž součástí byly jedny limitované V2 linky. Taky si můžete za pěknou pálku 18 USD koupit multichromatické linky v odstínu Destiny - a v tom je jádro pudla. Stačí si koupit Inglot Duraline či jiné mixovací médium a tekuté linky si uděláte z jakýchkoli sypkých NM pigmentů. Takže já si asi radši ušetřím trable a peníze a linky (včetně těch mnohobarevných) si budu sama míchat ze svých stínů. Je to levnější a docela snadné.

Co vy a barevné oční linky? Nosíte je?

4 komentáře:

  1. Bez tekutých linek nevycházím z baráku, ovšem sehnat nějakou barevnou (už i s hnědou je problém) je dost složité :( ne že by nebyly, ale musí se hledat a ta kvalita je mnohdy kámen úrazu... Třeba o odstínech, které ukazuješ si můžeme v ČR nechat jen zdát...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zkoušela jsi ten Duraline? Nebo třeba linky od NYXu? Vím, že nejsou přírodní, ale v přírodních vodách je to s barevnými linkami asi úplně na nic, ne?

      Vymazat
  2. Ty červený jsou nádherný, já jsem si podobné vytvořila dnes tekutou matnou rtěnkou :D

    OdpovědětVymazat
  3. Značku také znám a jedině mohu doporučit. Nedávno jsem však vyzkoušela úplně novou a to jménem CIBDOL. Nevím, zda ji znáte, ale určitě stojí za vyzkoušení holky :) Odkaz na ni vám pošlu tady, pokud se mi to povede nějak rozumně vložit. odkaz

    OdpovědětVymazat