neděle 28. ledna 2018

Mystic Mattes rtěnky od NM počtvrté - kolekce Burnt Flowers Fallen (podzim/zima 2016/2017) + limitky

(The English version of this post is written in italics.)

To, že moje nejoblíbenější matné tekuté rtěnky jsou Mystic Mattes od Notoriously Morbid Cosmetics, asi víte. :D Ostatně každý měsíc tady otravuju s jejich rtěnkovým předplatným Mystic Monthly. Dnes vám přináším swatch galerii jedné z jejich stálých kolekcí, a sice Burnt Flowers Fallen, jež je inspirovaná albem October Rust americké metalové kapely Type O Negative. Všech osm odstínů je stále dostupných v jejich e-shopu.

Když šla tato kolekce do prodeje tuším někdy na podzim 2016, byla ještě k sehnání v malých duobaleních po 1,5 ml. Nyní se dá koupit každý odstín zvlášť v cestovním 3,5ml balení za 4,5 dolaru nebo v plném 7ml balení za 12 dolarů.

As you probably know, my most beloved matte liquid lipsticks are Mystic Mattes from Notoriously Morbid Cosmetics. Afterall, I spam you here each month with their lipstick subscription Mystic Monthly. Today I made a swatch gallery of one of their permanent collections, Burnt Flowers Fallen, inspired by the October Rust album from the American metal band Type O Negative. All eight shades are still available in their shop.

When this collection was released, I think in autumn 2016, you could buy it in these little 1,5ml duowands. Nowadays they are available only separately, in small 3,5ml travel tubes for 4,5 USD and full size 7ml tubes for 12 USD.



Zleva doprava: Burnt Flowers, Beast Inside, Druidess, Sanguine Addiction.

From left to right: Burnt Flowers, Beast Inside, Druidess, Sanguine Addiction.





Burnt Flowers
k zakoupení zde


Burnt Flowers je krásná metalická oranžovoměděná. Než jsem stihla rtěnku naswatchovat, vyschla mi, jelikož tubička byla naprasklá. V průběhu tvoření tohoto článku mi ale stihlo přijít nové balení, takže nahoře je fotka ještě té staré vyschlé a pod ní už silná vrstva z nového balení. Nečekala jsem, že se mi bude oranžová rtěnka tak líbit, ale je opravdu parádní.

Burnt Flowers is a gorgeous metallic orangey copper. Before I managed to swatch this lippie, it dried out, cause my tube was cracked. :( I ordered a new one and it was delivered during the creation of this article, so the upper swatch is of the old dried one and the bottom swatch is a strong layer from the new tube. I didn't expect to like and orange lipstick so much, but it's really beautiful.



Beast Inside
k zakoupení zde


Beast Inside je jeden z takových zvláštních kontrastních odstínů. Základ je teplá hnědá, ale má studený fialovorůžový duochrom. Výsledek je zajímavý a blbě se fotí. :)

Beast Inside is one of those strange contrasting shades. The base is a warm brown, but it has a cold pinky purple shift. The result is interesting and difficult to photograph. :)



Druidess
k zakoupení zde


Druidess je jeden z řady NM odstínů, co je na mně o hodně tmavší než na oficiálních swatchích. Což je v tomto případě opravdu škoda. Oficiální popis je metalická rubínově červená s vínovým základem, na mně je to ale spíš kovová červenočerná. Jako většina metalických Mystic Mattes je trochu sušší než ty klasické matné a tenhle odstín bohužel i trochu flekatí. Mám z něj rozporuplné pocity, někdy se mi líbí, jindy ne.

Druidess is one of those Mystic Mattes that look much darker on me than in the official swatch photos. In this case, it's a pity. The official shade description is a metallic ruby red with a burgundy base, but it looks like metallic reddish black / blackened red on me. As most of the metallic MMs it's a bit drier than their traditional mattes and this shade is unfortunately also slightly patchy on me. I'm kinda conflicted about this one, sometimes I like it, other times I don't.



Sanguine Addiction
k zakoupení zde


Sanguine Addiction je krásná zcela matná narůžovělá malinově červená. Má skoro až pudrový finiš, pokud to tedy nepřeženete s předaplikační balzámovou péčí jako já na první fotce. Mezi ty ostatní tmavé a depresivní barvy se (spolu s následujícím odstínem) skoro až nehodí.

Sanguine Addiction is a beautiful completely matte pinky raspberry red. It almost has a powdery finish, at least when you don't overdo it with the lip conditioning before application as I did in the first swatch. Together with the next shade it stands out among those dark and moody colors of this collection.


Zleva doprava: Go Go Trance, Wiccan Friend, Nocturnal Mistress, 13 Black Rainbows.

From left to right: Go Go Trance, Wiccan Friend, Nocturnal Mistress, 13 Black Rainbows.





Go Go Trance
k zakoupení zde


Go Go Trance vypadá jako ztělesněné osmdesátky. Žvýkačkově růžová s kupou výrazných bílých a modrých třpytek, které na rtech překvapivě nejsou cítit.

Go Go Trance is the embodiment of the 80's. A bubblegum pink with heaps of prominent white and blue sparkles that you surprisingly can't feel on your lips. Which is a good thing, of course. :)



Wiccan Friend
k zakoupení zde


Wiccan Friend je matná tmavá lesní zelená. Tato netradiční barva se vážně povedla, neflekatí a má krásné krytí. Jo a je překvapivě slušivá, pokud chcete vyzkoušet nějakou netradiční barvu, tmavě zelené a tmavě modré rtěnky jsou dobrá volba.

Wiccan Friend is a matte dark forest green. This untraditional color is really nicely done, it isn't patchy and it has full coverage. It is surprisingly flattering, if you want an unconventional lipstick, dark greens and dark blues are always a good choice.



Nocturnal Mistress
k zakoupení zde


A když mluvím o těch tmavě modrých, Nocturnal Mistress je perfektním příkladem kvalitně zvládnuté modré rtěnky. Má trošku džínovou barvu a lehce metalický finiš.

Speaking of the dark blues, Nocturnal Mistress is a prefect specimen of a well-done blue lipstick. It has kind of jeansy undertone and a slightly metallic finish.



13 Black Rainbows
k zakoupení zde


13 Black Rainbows vypadá na denním světle jako obyčejná černá, na umělém světle to ale umí pěkně rozjet. Má v sobě schovaný modrý lesk a duhové třpytečky. Vyfotit na rtech to prostě nejde, tady ale můžete vidět náznak přímo v tubičce:

13 Black Rainbows looks like a regular black in daily light, but under artificial lighting it goes crazy. It hides a blue shift and rainbow sparkles that cannot be photographed with my camera on the lips, so here you can see them in the tube:


_________________________________________________________________

A jak už to u mě bývá zvykem, mám tu i pár bonusových limitek, co jsem zakoupila zhruba ve stejné době jako výše ukázanou kolekci:

As it is my habit, I'm adding some bonus swatches of several limited edition shades that I purchased at the same time as above mentioned collection:




Zleva doprava: Oscillate Wildly, Bend & Snap, Bloody Kisses.

From left to right: Oscillate Wildly, Bend & Snap, Bloody Kisses.





Oscillate Wildly
bývalá limitovaná barva měsíce, nyní nedostupná


Oscillate Wildly byla tak divná, že jsem si ji nemohla nechat ujít, byla jsem totiž hrozně zvědavá, jak na mně bude vypadat. Měla to být "písečná zlatá" barva a je to asi jediná rtěnka, kterou bych zařadila do kategorie žlutých/zlatých, co mám. A věřte tomu nebo ne, odvážila jsem se s ní ven. :D Je to taková medově zlatá s někdy šedým, někdy zeleným nádechem (podle světla).

Oscillate Wildly was so weird, that I couldn't resist adding it to my stash. I was mighty curious to see, how it would look like on me. It was supposed to be a "sandy gold" color, but it's probably the only lipstick from the yellow/gold category that I own. And believe it or not, I ventured outside with it. :D It looks like a gold honey with sometimes grey, sometimes green tinge (depending on light).



Bend & Snap
limitovaná barva z nějaké staré edice Vanishing Cabinetu, nyní nedostupná


Bend & Snap měla být narůžovělá korálovka, na mně je to ale spíš tlumená oranžová, taková meruňková.

Bend & Snap was supposed to be a pinky coral, but it looks like a muted apricot orange on me.



Bloody Kisses
k zakoupení zde


Bloody Kisses šla do prodeje jako limitovaná součást Burnt Flowers Fallen kolekce, vlastně je to nemetalická varianta Druidess. Zákaznice ji pak odhlasovaly do stálé nabídky. No nevím, mně se tahle tmavá červená nelíbí, stejně jako Druidess je na mně moc tmavá a flekatá.

Bloody Kisses was released as a limited part of the Burnt Flowers Fallen collection, as a non-metallic version of Druidess. Customers voted it to be made permanent. I don't know, I don't like this dark red very much, it's the same as with Druidess, too dark and patchy on me.

Tady máte všechny regulérní odstíny z kolekce (tj. bez Bloody Kisses) vedle sebe:

Here are all of the regular shades from the collection (without Bloody Kisses) next to each other:


Která barvička Vás zaujala nejvíc?
Which color do you like the most?

P. S.: Předchozí tři swatchovací články jsou tady: jedna, dva, tři.
P. S.: My previous three swatch posts are under the links above.

3 komentáře:

  1. páči sa mi sýtosť tých tmavších odtieňov, ktoré zvyknú robievať fľaky...a sú aj veľmi netradičné, takže do tých metalických by som určite šla :)
    MakeupbyVeo

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě doporučuji některé vyzkoušet, klidně i z těch tradičnějších barev. :)

      Vymazat