neděle 4. února 2018

Femme Fatale Cosmetics: Emporium Beauty Box (EBB) - listopad 2017 (novoroční edice)

(The English version of the article is written in italics.)

Třetí (listopadová) edice krabičky krásy Emporium Beauty Box od Femme Fatale Cosmetics byla laděná novoročně, takže šampaňským se nešetřilo... :) Více informací o krabičce se můžete dočíst v rozbalovacím článku, dneska pro vás mám recenzi všech produktů.

The third (November) edition of the Emporium Beauty Box by Femme Fatale Cosmetics was New Year's Eve themed, so there was no lack of champagne... :) You can find more information about the subscription here, today I have a review of all the products for you.





Bright + Bubbly
tuhá sprchová pěna / solid shower foam


"Světle růžové sprchovací máslo vonící omamnou směsí šampaňského a růží, jahod a malin. Ozdobené růžovými krystalky himalájské soli obalenými ve zlatém prachu. Coven Whip vytvoří nejvíce pěny, když se vtlačí do sprchovací žínky a vmasíruje do kůže."

"A soft pink Coven Whip fragranced with a bewitching blend of champagne & rose, strawberry & raspberry. Topped off with decorative pink Himalayan salt crystals rolled in gold dust. Cover Whip generates the most lather when pressed into a shower pouf and massaged over your skin."


Značka Obscūrus je nový projekt Sophie, zakladatelky a majitelky Femme Fatale Cosmetics. Jelikož FF jsou značkou dekorativní kosmetiky, pro nově vytvořené pečující produkty si Sophie založila novou značku. Coven Whip je tuhá sprchovací pěna, která voní opravdu božsky, takový růžový obláček šampaňského a sladkého červeného ovoce. Je to překvapivě svěží sladce kyselkavá vůně. Pěnu používám podle návodu, to znamená, že si vždycky trošku odloupnu a napěním v žínce. Pěnivost je slušná a pěna nijak nevysušuje. V e-shopu zatím tento typ produktu není k dostání, můžete si ale koupit jejich cukrový tělový peeling v originálních vůních inspirovaných poněkud morbidními událostmi, záhadami a přírodními jevy (např. explozí v Tungusce, bermudským trojúhelníkem apod.).

The Obscūrus brand is a new project of Sophie, Femme Fatale creator and owner. Femme Fatale is a cosmetics brand, so Sophie found a new brand for her bodycare products. Coven Whip is a solid shower foam that smells divine. It's like a pink cloud of champagne and sweet red berries, surprisingly fresh, sweet and zesty. I use the whip according to the instructions: I scoop a bit and massage it into my shower pouf to make it foam. The foam is nice, soft and not drying. You cannot buy this type of product from the shop yet, but they have sugar scrubs available with very interesting scents inspired by a bit morbid events, mysteries and natural phenomena (e.g. Tunguska explosion, the Bermuda triangle etc.).




Celebrate
parfémový olej / perfume oil


"Přelité skleničky šampaňského, jahody v čokoládě a půlnoční ohňostroj."

"Overfilled champagne glasses, chocolate covered strawberries and midnight fireworks."

Tohle byla pátá vůně, kterou jsem v těchto krabičkách dostala, a první vůně, která mi opravdu nesedla. Je taková zvláštně čpavě kyselá, jako byste smíchali alkoholové výpary se sírou z ohňostrojů. Fakt ne, tohle nedávám. :( Škoda, na papíře to zní zajímavě. Značka má jinak v nabídce spoustu zajímavých vůní inspirovaných Alenkou v říši divů, balzámy na rty, peelingy a mýdla.

This was the 5th scent which I've got in these boxes so far and the first one that I didn't like. :( It's strangely pungent and sour, like alcoholic vapors mixed with sulphur from the fireworks. I just can't find anything appealing about it, sorry. :( It's a shame, the description sounds cool and promising. The brand offers a lot of interesting and unusual scents inspired by Alice in Wonderland, lip balms, scrubs and soaps.



Champagne
balzám na rty / lip balm


Dalším produktem v krabičce byl veganský balzámek na rty s příchutí - jak jinak - šampaňského. :) Je středně hydratační s mokřejším finišem, takový indie standard. :) Jelikož má ale ve složení kakaové máslo, tak díky tomu mi chutnal/voněl jako Arabesky na vánoční stromeček. :) Značka má ve svém Etsy shopu v nabídce řadu netradičních balzámů na rty, tuhá i tekutá tělová mléka a deodoranty.

Another product in the box was a vegan lip balm with a champagne flavour, of course. :) It has decent hydrating qualities and a wet finish, which I find to be an indie standard. Because of the cocoa butter it smells like a chocolate covered fruit jellies to me. :) The brand has many untraditional-flavoured lip balms in their Etsy shop, solid and liquid body lotions and natural deodorants.




Glitter Cannon
tekutý třpytivý rozjasňovač / liquid glittery highlighter


"Průsvitný růžový základ nabitý mnohobarevnými třpytkami na bázi slídy. Možno nosit samostatně nebo přes make-up. Naneste na lícní kosti, vnitřní koutky očí a vrchol rtů pro éterický jas."

"A sheer pink base loaded with multi-colored mica based glitter. Can be worn alone or over foundation; apply to high planes of face, inner corner of eyes and cupids bow for an ethereal glow."


Když jsem si tohle poprvé swatchla na ruku, tak jsem si povzdechla, co s tím safra budu dělat. Jako rozjasňovač na tvář se totiž Glitter Cannon nehodí ani náhodou. Světle růžová báze obsahuje spoustu malých duhových třpyteček, nejvíc je modrých, zelených a zlatých. Jsou velmi jemné, ale pokud na ně nedopadá světlo, vidíte je jako šedivé flíčky. Produkt zasychá a pak se ani nehne, třpytky nikam neputují ani neopadávají. Nakonec jsem Glitter Cannon nanesla na pohyblivé oční víčko přes moje klasické nude líčení do práce a hned bylo po nudě. :D Na fotkách to asi nevynikne, ale třpytky vypadají na očích parádně, krásně je rozzáří a vydrží na nich celý den (dokonce vylepšují výdrž očních stínů). Sice hned po nanesení nepříjemně studí, ale hned poznáte, kdy zaschly - studit přestanou. Oči mi po nanesení nenatekly, tak snad jsou eye-safe. :) Darling Girl mají opravdu širokou nabídku produktů, zaujaly mě například jejich třpytivé produkty (jak jinak), matné rtěnky Pucker Paint, krásně pigmentované balzámolesky a to, že chystají kolekci inspirovanou Přáteli. :)

When I swatched this on my hand for the first time, I sighed cause I didn't know what to do with it. I don't find Glitter Cannon suitable for face highlighting. The pale pinkish base contains lots of small rainbow particles, mostly blue, green and gold. They are very small, but when they don't reflect the light, you can spot them as tiny gray flecks. The product dries down and then it won't move, the glitter doesn't travel nor falls down. In the end I applied Glitter Cannon on my lids, over my usual boring nude eye make-up and the boredom was over. :) It doesn't show up well in the photos, but the glitter looks splendid on the eyes, makes them shine and stays on the whole day (it even prolonged the longevity of my eye make-up). Right after the application it's uncomfortably cold, but the feeling goes away when it dries down - that's how you know when you can wink. ;) My eyelids didn't swell, so it should be eye-safe. Darling Girl has a huge range of products, for example their glittery stuff, matte liquid lipsticks called Pucker Paints and nicely pigmented balm glosses caught my attention. And the fact that they are preparing a collection inspired by Friends. :)




Fireworks
lesk na rty / lip gloss


"Studená fuchsiová s modrými mikrotřpytkami."

"Cool tone fuchsia with micro blue shimmers."


K tomuhle lesku na rty jsem měla trochu nedůvěru, protože vypadá v tubičce výrazně růžově. Nebyl pro to ale důvod, protože lesk má spíš korálový základ. Ten se výrazně růžově leskne a také obsahuje modré třpytečky. Krytí je spíš střední, ale rovnoměrné, takže výsledkem je velice slušivá šťavnatá barva. Je škoda, že si značka dala na Etsy pauzu, zaujaly mě jejich cestováním inspirované matné tekuté rtěnky.

I didn't trust this lip gloss very much, because it looks vibrant pink in the tube. There was no reason for fear though, cause the gloss is semi-opaque and it has a coral base. It's got a strong pink shift and blue microglitters. Despite it's semi-opaque coverage it applies evenly, so the result is very flattering and juicy looking. It's a pity that the brand is on a hiatus, they had some interesting travel-inspired matte liquid lipsticks in their Etsy eshop.






I'll Just Do My Makeup & Stay In
sypký oční stín / loose eyeshadow


"Středně tmavá fialová mauve s měděným duochromem a měděnými/stříbrnými třpytkami."

"A medium purple mauve with copper duochrome and copper/silver sparkles."


Můj první stín od Brija Cosmetics na mě udělal dobrý dojem. Je to jemná šeříková barva se spoustou droboučkých měděných, růžových, fialových a modrých třpyteček. Hlavní odlesk je měděný, což je spolu s fialovou zvláštní, ale překvapivě pěkná kombinace. Zaujaly mě jejich kolekce inspirované Harrym Potterem a Stranger Things.

My first Brija Cosmetics eyeshadow really impressed me. It's a soft lilac color with a lot of tiny copper, pink, violet anf blue sparkles. The overall shift is coppery which is strange, but surprisingly pretty combined with the purple. Also, they have collections inspired by Harry Potter and Stranger Things. :)

Vlevo na bázi Too Faced Shadow Insurance, uprostřed na bázi TFSI a lepítku Pixie Epoxy od Fyrinnae, vpravo na tužkostínu NYX Milk.
The left swatch is over Too Faced Shadow Insurance primer, the middle one is over TFSI and Fyrinnae's Pixie Epoxy, the right one is over NYX Milk jumbo eyepencil.

Naneseno na bázi Too Faced Shadow Insurance a lepítko Pixie Epoxy od Fyrinnae.
Applied over Too Faced Shadow Insurance primer and Fyrinnae's Pixie Epoxy.



Shmancy Champagne
tuhé tělové mléko / solid body lotion


"Bublavé růžové šampaňské s čerstvou šťávou z granátového jablka, plátky broskve, likérem z černého rybízu a růžovým olejem absolute."

"Bubbly pink champagne with fresh pomegranate juice, peach slices, creme de cassis and rose absolute."


V malém kovovém kalíšku se ukrývá tuhé tělové mléko. Není tak hutné, jako třeba Miracle Balm od Sunny's Body Products či jiné tuhé balzámy, stačí do něj trochu zarýt prstem a krásně se nabírá. Konzistence je lehce olejovitá, takže doporučuji nanášet spíš na navlhčenou pokožku. Vůně je ještě o něco šťavnatější než sprchovací pěna výše, definitivně cítím šampaňské, granátové jablko a černý rybíz. Mňam. Od Epically Epic mám už čtyři balzámy na rty, kterými jsou nejznámější, jejich nabídka je opravdu široká a divoká. Vedle nich a tuhých mlék nabízejí ještě spreje na vlasy s arganovým olejem, roll-on parfémy, mýdla, cukrové peelingy a našlehaná tělová másla. Starší, již nedostupné vůně jsou stále k zakoupení na stránkách Femme Fatale.

A small tin jar hid solid body lotion. It's not so hard as for instance Miracle Balm by Sunny's Body Products or other solid balms, it's easy to dig your finger in it and scoop it out. The consistency is a bit oily, so I recommend to put it on wet skin. The scent is even juicier than the showering foam above, I smell champagne, pomegranate and black current. Yum! I already have four lip balms from Epically Epic, they are their most famous product with a wide and wild range. Together with lip balms and solid lotions they offer argan oil hair mists, roll-on perfumes, soaps, sugar scrubs and whipped body butters. You can find older, discontinued scents in Femme Fatale shop.




White Wine In The Sun
sypký oční stín / loose eyeshadow


"Světlá teplá broskvová s měděnou září a zlatým/měděným třpytem."

"Pale warm peach with glowy copper iridescence and gold/copper shimmer."


A další poprvé, tentokrát můj první oční stín od Aromaleigh. White Wine In The Sun je průsvitná lehce třpytivá metalicky broskvová / ve stínu měděno-růžová barvička, která se na slunci krásně třpytí. Omlouvám se za špatnou kvalitu fotek na očích, zradilo mě světlo. :( Aromaleigh je hodně populární značka indie očních stínů, jež čerpá inspiraci z mytologie, historie a přírody. Najdete u nich oční stíny inspirované bohyněmi, skutečnými historickými ženami, barevným hmyzem, jedovatými rostlinami... zaujalo mě jejich víc jak 80 tvářenek a přes sto měňavých duochromatických očních stínů!

Another first time, this time my first Aromaleigh eyeshadow. White Wine In The Sun is a sheer slightly shimmery metallic peach, copper-pink in the shadows. I apologize for the bad eye swatch quality, the light betrayed me. :( Aromaleigh is a really popular indie brand that draws its inspiration from mythology, history and nature. You can buy eyeshadows inspired by goddesses, real women from history, colorful insect, poisonous flowers and venomous creatures.... I especially like that they have more than 80 blushes and contours and over a hundred colorchanging duo- and multichromatic eyeshadows!

Vlevo na bázi Too Faced Shadow Insurance, uprostřed na bázi TFSI a lepítku Pixie Epoxy od Fyrinnae, vpravo na tužkostínu NYX Milk.
The left swatch is over Too Faced Shadow Insurance primer, the middle one is over TFSI and Fyrinnae's Pixie Epoxy, the right one is over NYX Milk jumbo eyepencil.


Naneseno na bázi Too Faced Shadow Insurance a lepítko Pixie Epoxy od Fyrinnae.
Applied over Too Faced Shadow Insurance primer and Fyrinnae's Pixie Epoxy.


Musím říct, že i když je to docela drahá sranda, zatím mě tyhle boxy baví. :)

I have to say that these boxes are real fun, despite their higher prices. :)

1 komentář:

  1. Najviac ma samozrejme zaujal balzam na pery ;-) Ale aj ten ocny tien od Brija cosmetics vyzera fakt pekne.

    OdpovědětVymazat