pondělí 25. května 2015

Swatch: Kolekce The Earth's Mightiest Heroes inspirovaná Avengers (Shiro Cosmetics)

V kinech právě dávají druhý díl Avengers, a tak jsem si řekla, že je nejlepší doba představit vám další součást své Shiro sbírky, to jest jejich kolekci The Earth's Mightiest Heroes inspirovanou prvním Avengers filmem.

Kolekce sestává z lesku na rty, korekčního pudru a deseti očních stínů. Tentokrát si přijdou na své zejména milovnice modré barvy.

Technické poznámky:
Swatche očních stínů jsem se opět snažila řadit od nejsvětlejších po nejtmavší. Tentokrát jsem kupovala plná 2gramová balení očních stínů (i proto, že na stránkách nejsou z důvodu autorských práv obrázky nálepek, takže si je nemůžu nechat sama vytisknout...). Koupila jsem si už i svůj první Primer Potion od Urban Decay, se kterým mi skoro všechny stíny vydrží od rána do večera, takže mi přišlo zbytečné psát o výdrži u jednotlivých odstínů.

Na swatchích očních stínů na ruce je ten vlevo ještě přes bázi Artdeco, prostřední přes bázi Artdeco + Pixie Epoxy a ten vpravo přes bílou tužku NYX Milk. Na očích jsou stíny s bází Urban Decay a většinou i Pixie Epoxy.

Opět raději připomínám, že vím, že mi některé odstíny zas tak moc nesluší, ale kupovala jsem celou sadu jako set a naswatchovat jsem chtěla vše, takže tak. :)






Red in My Ledger

Screenshot oficiálního swatche ze stránky produktu.
"Your world in the balance, and you bargain for one man…"
"Zčernalá moruše s ovocnou příchutí černého ořechu."





Součástí kolekce je lesk na rty inspirovaný Black Widow. Tím pádem bych čekala spíš nějakou rudou barvičku, místo toho je v kolekci opravdu tmavý odstín, jenž bych popsala jako černou třešeň. Nicméně barva je celkem průhledná, skoro černého plného krytí se bát nemusíte. To ovšem přináší i jisté nevýhody - lesk je tekutější a víc se rozpíjí, barva pruhuje a nanést ji rovnoměrně na rty je pěkný oříšek. Ale s trochou cviku to jde.

A když už jsme u těch oříšků - lesk voní jako vlašské ořechy. Fakt. Je to pro tento typ produktu dost nezvyklá vůně, ale není mi vyloženě protivná. Dá se na ni zvyknout. Ovšem pokud vás neláká, lesk jde zakoupit i ve verzi bez vůně (15 ml stojí 8 dolarů).

Jo a lesk zanechává růžový stain.


Zde můžete vidět lesk v akci bez konturky:


A zde s průhlednou konturkou od MUFE:




Fixační pudr Always Angry

Screenshot ze stránky produktu.

"For when you just want to SMASH, while keeping your complexion flawless! Translucent green-tinted powder helps counter the appearance of redness caused by sunburn, rosacea, uncontrollable mindless fury, et cetera.

This powder is suitable for all skin types, but recommended only for use on reddened areas. Includes silica for diminishing fine lines and imperfections, and rice powder and kaolin clay for oil absorption. Do not use on lips."




Zvláštností této kolekce je hulkovsky zelený fixační pudr. Třicetigramové balení vás vyjde na deset dolarů. Dle popisu by měl tlumit červenou barvu v obličeji způsobenou spálením od slunce, rosaceou, nekontrolovatelným bezhlavým běsněním apod. :D Používat by se měl jen na začervenalé oblasti, ne na celý obličej.

Jsem zvědavá, jestli pro něj najdu využití. Zvažovala jsem přimíchat trochu do nějakého levného tekutého korektoru - na pupínky. No ale počítám, že se stejně někdy přes léto spálím v obličeji, takže pak se uvidí, zda ze mě udělá opět člověka.

Na swatche jsem se snažila nanést silnou vrstvu, při jemném nabírání štětcem takhle silnou vrstvu nenanesete:





Zde jsem se pokusila vyrobit umělé zarudnutí neslíbatelnou barvou na rty Provocalips, abych vám ukázala, jak pudr funguje. Červenou rozhodně zamaskuje, ale místo mi přijde trochu tmavší, takže možná by nebylo od věci smíchat ho s klasickým světlým sypkým pudrem, aby byl světlejší...


A teď už přejdu k očním stínům:


Glowstick of Destiny

Screenshoty ze stránky produktu.
“This usually works…” 
“Well, performance issues, it’s not uncommon.”
"Tlumená modř Tesseractu s výrazným zlatým leskem."
Nepoužívat na rty.



Očekávala jsem, že se mi tento odstín líbit nebude, protože je zaprvé modrý, zadruhé hodně světlý. Opravdu mě ale překvapilo, že se mi na mně líbí, a troufnu si tvrdit, že mi i sluší. Jde o blankytně modrou s výrazným zlatým leskem, NYX Milk modrou ještě o něco zesvětlí.

Z boku.





Genius Billionaire Playboy Philanthropist

Screenshoty ze stránky produktu.
"Realistically, The Avengers could have just been called “Tony Snark: The Movie,” and that would have been just as accurate. Not that anyone is complaining."
"Kovové měděně zbarvené zlato s jemným červeným leskem. Z dvanácti procent inspirováno Pepper Potts."
Použitelná na rty.



Nijak se nepřetvařuje, dopředu je vám jasné, že to bude výrazná kovová oranžovočervená v odstínu Iron Manova brnění. Lesk z toho vychází dohromady měděný, ale na fotkách vypadá spíš oranžově; taková není, je to fakt krásná měděná barva, která mi bohužel moc nesluší. Přes NYX Milk vybledne.



Genius Billionaire Playboy Philanthropist na pohyblivém víčku.


Something Sweet as Pain

Screenshoty ze stránky produktu.
"If you fail, if the Tesseract is kept from us, there will be no realm, no barren moon, no crevice where he can not find you. You think you know pain?"
"Tmavá indigová barva stmívání s jemným fialovým leskem."
Nepoužívat na rty.



Průhledná modrá s výrazným modrofialovým leskem. Stín je strašně jemně mletý a jakoby mastný, takže mi při swatchování po bázi strašně klouzal, ale jakmile trochu zaschla, tak se to dalo (ale vydrží na očích tím pádem míň, než jaký je Shiro průměr). Opravdu vypadá jako stmívající se obloha, a protože můj foťák neumí fialovou, vypadá na fotkách více modře než ve skutečnosti - to je tedy fialovější, v barvě barvínku. NYX Milk stín zbytečně utlumí a zesvětlí.

Z boku můžete vidět, že NYX Milk není ideální báze:




Tady jsem se horko těžko snažila zachytit aspoň trochu fialové složky:


Na očích hází iridiscentní odlesky.


He Loves His Hammer

Screenshoty ze stránky produktu.
 "Doth Mother know you weareth her drapes?"
"Stříbřitá cínová s komplexními červenými tóny, velmi obtížně vyfotografovatelná."
Použitelná na rty.



Základ barvy mi přijde šedohnědý, metalický, na světle se ten lesk zabarví trochu do červena a jsou tam i nějaké třpytky. Finišem i odstínem mi připomíná Mother of Dragons, ale není tak fialový. NYX Milk opět barvu spíš vyžere. 

Zde můžete vidět, jak na NYX Milk vybledne...





Enormous Green Rage Monster

Screenshoty ze stránky produktu.
"What’s your secret? Mellow jazz? Bongo drums? Huge bag of weed?"
"Matná zelená s fialovým leskem."
Nepoužívat na rty.



Matná hrášková zelená s fialovým leskem - teda aspoň podle popisu; možná mi tam dali blbé třpytky, ale můj barevný shift je tedy rozhodně nebesky modrý. Fialovou v něm nevidím - leda s notnou dávkou představivosti.




Enormous Green Rage Monster na pohyblivém víčku.


Cognitive Recalibration

Screenshoty ze stránky produktu.
“… I hit you really hard in the head.”
“Thanks.”
"Střední vínová s výrazným modrým leskem."
Použitelná na rty.



V kalíšku se tváří růžově, ale fakt je to střední vínová s výrazným modrým leskem. Je moc pěkná, to pravé pro milovnice růžových/fialových stínů. A Hawkeye. Plánuju si z ní nechat udělat lesk na rty.




Cognitive Recalibration na pohyblivém víčku, v záhybu stín z paletky Sleek Vintage Romance - z něho jsou ty velké bílé třpytky, ty v Shiro stínu nejsou.


I Understood That Reference

Screenshoty ze stránky produktu.
"I gotta say, it’s an honor to meet you, officially. I sort of met you, I mean, I watched you while you were sleeping.
I mean, I was… I was present while you were unconscious from the ice…"
"Tmavá vlastenecká modř s červeným leskem a jemnými bílými třpytkami."
Nepoužívat na rty.



Uf, kde začít? Stín inspirovaný Capem a tím pádem barvami americké vlajky (vlastně shodnými s českou trikolórou), je jako nápad super, ale provedení už tak skvělé není, protože je tu toho moc - zkrátka too much going on. Základ je matná tmavá královská modrá obsahující ultramarínovou modř, ale s červený duochromem, který se špatně buduje rovnoměrně. Přidejte si k tomu ještě kopu bílých třpytek a je z toho hodně šílený odstín.

Na Artdeco bázi to vypadá, že se stín nerozhodl, jestli bude víc modrý nebo červený. S Pixie Epoxy jde vytvořit celkem souvislá červená vrstva, ale je to pracné a ta modrá se z výsledku zkrátka vytratí. Pokud chcete nechat modrou vyniknout, zkuste jako podklad použít měkkou bílou tužku jakou je NYX Milk. Ta modrou zachová, ba ještě zvýrazní a červená je na ní vidět jen trochu, neudrží ale tolik třpytek - což je možná dobře, pokud neopadají na líce.




Koláže fotek na očích mám pro vás tedy rovnou dvě, jelikož se výsledek u různých podkladů diametrálně liší. Zde je stín přes bázi Urban Decay a Pixie Epoxy, s výrazným červeným leskem:


A zde je přes tužku NYX Milk:


Která verze se vám líbí víc?



Burdened with Glorious Purpose

Screenshoty ze stránky produktu.
"Is not this simpler? Is this not your natural state? It’s the unspoken truth of humanity, that you crave subjugation. The bright lure of freedom diminishes your life’s joy in a mad scramble for power, for identity. You were made to be ruled.
In the end, you will always kneel."
"Načernalá, napůl kovová olivově zlatá."
Nepoužívat na rty.



Burdened with Glorious Purpose je z boku skoro černá, na slunci se však rozzáří jako sytá metalická zelenozlatá.






A Push in the Right Direction

Screenshoty ze stránky produktu.
“Was that the point of all this? A statement?”
“A promise.”
"Tmavá hnědočerná s modrým duochromem."
Použitelná na rty.



Oficiální popis odstínu je výstižný, jde o skoro černou hnědou s výrazným modrým leskem. Na některých fotkách je ale modrý lesk výraznější než ve skutečnosti. I když tmavé stíny nemám moc ráda, mám pocit, že tenhle mi celkem sluší, asi proto, že není úplně černý a tedy tak tvrdý.







That Man is Playing Galaga

Screenshoty ze stránky produktu.
 "Thought we wouldn’t notice. But we did."
"Čistá černá se spoustou jemných duhových třpytek."
Použitelná na rty.



Tohle je prostě glitterbomb - sytá černá plná pestrobarevných třpytek, které se blbě fotí; nejvíc je tam třpytek modrých, fialových a zelených. Jako stín se samostatně moc nosit nedá, je hned vidět každé opocení, ale asi by z něj šla udělat zajímavá oční linka. Nebo černý lesk na rty.




Tak a to je vše, přátelé. :) Tohle je poslední velká kolekce od Shira, kterou vlastním, pak už mám jen mix všeho možného (spoustu limitovaných barev měsíce, lesků na rty na přání, nějaké ty tvářenky a na cestě i jeden konturovací pudr). Takže článků o této značce asi trochu ubyde, resp. budou kratší, což asi většina z vás spíš ocení. (Vím, že tahle značka je tak trochu moje úchylka a většinu lidí nezaujme.)

Nicméně mě by zajímalo, jestli jste byly v kině na druhých Avengers? Sledujete komiksové filmy? Čtete komiksy? Zaujalo Vás z této kolekce něco? :)

11 komentářů:

  1. Tak to jsou naprosto krásné barvičky a nejlepší na tom je to, že Tobě sluší úplně všechny. :-)) Máš krásné obočí opravdu výstavní :-))
    http://monalisabeautyeri.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! :) No nevím, jestli výstavní, občas mi nějaký ten chloupek na fotkách uteče a já si toho při focení nevšimnu, ale snažím se. :)

      Vymazat
  2. Asi se budu opakovat, ale... to zas muselo dát práce, tohle nafotit! :-) Kromě pár výjimek bych z téhle kolekce brala fakt všechno.

    OdpovědětVymazat
  3. Uf, takových barviček! Myslím, že ti sluší úplně všechny :) Ten Hulkovský zelený pudr je zajímavý, barvičkou a účelem mi připomíná takovou starou korekční tyčinku od Oriflame, kde byla půlka zelená a půlka oranžová, zelená "hojivá" na červená místečka a pupínky. Docela dobře to zakrylo. Krásný článek :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. :) Ha, možná jsem tu Oriflame tyčinku měla taky. :D

      Vymazat
  4. Fakt povedená kolekce, skoro všechny stíny bych brala. A tobě to muselo dát strašnou práci takhle to nafotit.. Ale povedlo se :)
    Jinak na Avengers jsem byla. Co se týče chození do kina, vesměs chodím jen na komixy a fantasy :) Bylo to fajn, ale musím si to někdy pustit ještě jednou - film začínal ve 23 h. a já byla po práci a tréninku dost mrtvá :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to máme s kinem podobně, chodím na filmy, co na velkém plátně vyniknou, takže komiksové, sci-fi, fantasy, nějaký ten akčňák, když mě zaujme... :) Taky bych si na ně zašla znova, napoprvé mě zas tak neokouzlili, a to jsem přitom nebyla tak unavená jako ty.

      Vymazat
    2. Jojo, jednička se mi líbila víc. Ale chci mu dát ještě jednu šanci, aby na mě udělal lepší dojem :)

      Vymazat
  5. No, tak to je teda bomba! :-) Lesk je suprovej, do toho bych hned šla, ale některý stín jsou na mě asi moc :-). Ale ten modrý a modrofialový vypadají fakt perfektně :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Některé vážně nejsou pro každého, jsou dost výrazné. :)

      Vymazat