úterý 13. května 2014

Neviditelná zbytečnost?

Aneb "recenze" transparentní konturovací tužky s kyselinou hyaluronovou od Dermacolu.


Když jsem nedávno začala nosit výrazné rtěnky, bála jsem se, že se mi budou rozpíjet. Na barevné konturky mě neužije, nechtělo by se mi shánět tolik odstínů, co mám výrazných rtěnek. Tak jsem delší dobu používala korektorovou metodu – olemovala jsem rty zvenku korektorem a rozetřela do ztracena. Fungovalo mi to dobře, nevšimla jsem si žádného výrazného rozpíjení.

Když jsem ale v drogérce viděla tuhle průhlednou konturku (za cca 120 korun), řekla jsem si, že do ní půjdu. A jaké jsou mé dojmy?


 
Tak trochu retro balení.


Složení
  • Obal mi připomíná devadesátá léta. Není nic moc, působí lehce kýčovitě, navíc i přímo potisk těla tužky se začal hned odírat. To jsem si ale myslela už v obchodě, že to tak bude, řekla jsem si, že mi to vadit nebude a tužku koupila. 
  • Průhledná náplň s kyselinou hyaluronovou voní jako takový ten klasický oldschoolový jelení lůj. A přijde mi, že má i podobnou konzistenci. 
  • Po vyplnění celých rtů jsem si slibovaného úbytku vrásek nevšimla, akorát na to spotřebujete třetinu špičky tužky. 
  • Nepotřebuju pak ale už dávat pod rtěnku balzám, tužka je hezky hydratační, tak akorát. Ne jak některé hodně hydratační balzámy, co se zkrátka pod rtěnku nehodí. 
  • Nejde strouhat, musíte ji dát do ledničky (nebo radši do mrazáku), protože jinak vám to půjde, jako byste se snažili ostrouhat rtěnku. Prostě se topí, drtí, ulamuje…  


No a tedy zabraňuje rtěnka rozpíjení rtěnky (anglicky „feathering“ či „bleeding“)? 

Ani náhodou.

Já teda udělala následující test. Vzala jsem rudou rtěnku Yves Rocher a nanesla ji úplně bez konturky. Takhle, jak ji vidíte, mi vydržela tři hodiny (bez jídla a pití), pak mě to přestalo bavit a setřela jsem ji. Nerovné kraje jsou způsobeny mou nejistou rukou, nejde o rozpíjení se.


No a tady je rtěnka s nanesenou tužkou:


Po třech hodinách se mi na levé části spodního rtu menší rozpíjení objevilo, na pravé části ne (bohužel to nemám vyfoceno, byla tma). Tak nevím, jestli jsem napravo nanesla tužku líp, spíš si ale myslím, že jde o náhodu. Zkrátka žádné moje rtěnky se na mně výrazně nerozpíjí, ať už tužku mám či ne. Takže pro mě zbytečnost. Pokud ale vy problémy s rozpíjením rtěnek máte, možná vám pomůže, asi to bude dost individuální. Takže tahle recenze je vám vlastně k ničemu. :D

Osobně mám takovou malou konspirační teorii. Když to vypadá jako obyčejný balzám s jelenem, voní jako balzám s jelenem, účinkuje jako balzám s jelenem, tak to možná opravdu bude jen vylepšený, do tužky nacpaný balzám s jelenem.

Co myslíte? Už jste tuto tužku vyzkoušely? A pomohla Vám proti rozpíjení rtěnky?

14 komentářů:

  1. já jsem na ni nečetla moc chvály, často si holky stěžovaly, že jakoby škrábe na rtech. ale pro mě je to zbytečný produkt, rtěnky se mi zatím díky bohu nerozpíjí :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No vidíš, na to bych zapomněla. :D Jo, když ji ořežeš, tak ty ostré hrany hodně škrábou na rtech. Hezky ořezat totiž nejde a jezdíš po rtech tím "dřívkem".

      Vymazat
  2. no zezačátku jsem si začla říkat, wow to je good nápad,ale pak je to asi fakt jelen :D Díky za ušetřenou stovku

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není zač. :) Jinak pokud vím něco podobného mají i high-end značky, třeba Dior, ale po téhle zkušenosti bych do toho nešla.

      Vymazat
  3. Mně se zdá, že na fotce s tužkou vypadá okraj rtěnky líp, ale třeba by na to fakt stačil jelení lůj :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já nenanáším rtěnku štětečkem a ruka se mi někdy třepe, takže si myslím, že za rozdíly můžu já a ne tužka. :)

      Vymazat
  4. Něco takového bych potřebovala, ale aby to fungovalo. Díky za recenzi alespoň vím, že si ji nemám kupovat...

    OdpovědětVymazat
  5. To vypadá na pěknou krávovinu:)

    OdpovědětVymazat
  6. Tak za tu recenzi jsem ráda.. O tomhle jsem totiž přemýšlela, ale raději zůstanu u klasického korektoru před nanesením rtěnky :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není zač. :D Ale zase je to celkem dobrý podklad pod rtěnku a někomu jinému by mohla sednout víc. Ta stovka a něco není zase taková pálka. :)

      Vymazat
  7. Eh :D Já jsem teda asi debil, ale mně funguje perfektně a je to opravdu znát, zejména u ludry od Yves Rocher, která se bez toho teda pěkně roztentuje. A teď proč jsem debil - no používám ji jinak a dodnes jsem si myslela, že správně :D a to tedy kolem rtů, zktrátka těsně nad linii rtů, není vidět a nic barveného, nikam neuteče. Fakt ani lesky, ani trěnky utíkačky. Na rty mě to nějak ani nenapadlo dát :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No tak to je důkaz, že každému vyhovuje něco jiného. :) Já jsem ji dávala na rty, protože to psali někde jako tip, že by to mělo rty zvetšit. Ale zkoušela jsem to i normálně jako ty, jen kolem linie rtů. Rozdíl jsem nepoznala. Jenže mně se rtěnky Yves Rocher nerozpíjejí a jiné nemám. :D

      Vymazat