neděle 22. dubna 2018

Recenze: Emporium Beauty Box - Valentýnská deluxe edice (leden 2018) + vyhlášení giveaway!

(The English version is written in italics.)

Čtvrtá (lednová) edice Emporium Beauty Boxu od Femme Fatale Cosmetics byla laděná valentýnsky (témata vždy dávají do boxů s předstihem). Základní obsah se inspiroval sladkostmi, ke krabičce se tentokrát dal dokoupit i přídavek tří plných produktů (předem ohlášených) inspirovaných květinami. Mě lákal hodně slíbený tělový peeling, takže jsem do add-onu šla. Dnes mám pro vás konečně recenzi všech produktů (rozbalovací článek s informacemi o krabičce naleznete tu).

The fourth (January) edition of Emporium Beauty Box from Femme Fatale Cosmetics was Valentine themed (they use the themes in advance). The basic content was inspired by candy and you could buy an add-on of three full-sized products (specified in advance) which was inspired by flowers. I really wanted to try out a promised body scrub, so I caved and bought the add-on as well. This is a review of all the products from the box.





Sweet Treats Box - standardní obsah / standard content:


Candy Hearts
tónovací balzám na rty / tinted lip balm


"Sladká, skoro pastelová broskvově-růžová."

"Sweet almost-pastel peachy-pink."


Shiro vám u sebe na blogu asi nemusím představovat, z tohoto balzámu jsem ale dost na rozpacích. Hydratace je velmi dobrá, voní krásně po cukrovém melounu, jenže na první pohled mi bylo jasné, že mi barva nesedne. Je to taková mléčná pastelová oranžová, která mi podle mě vůbec nesluší. Tak nevím, co s ním. Asi ho zkusím používat na hydratování nevyhovujících matných rtěnek. Balzámek se pravděpodobně nevešel do nové shirácké kolekce tónovacích balzámů Seeds of Romance, které vydali na Valentýna. Počítám, že jejich kvalita bude podobná tomuto.

There's no need to introduce Shiro Cosmetics on my blog, but I am a bit conflicted about this balm. The hydration is really good and it smells like cantaloupe, but I knew at first sight that the color is not for me. It's a milky pastel orange which doesn't suit me at all. So I don't know what to do with it. I will probably try to use it to hydrate drying matte lipsticks. BTW Shiro released a small collection of tinted lipbalms for Valentine's Day called Seeds of Romance, so I guess their quality will be similar to this one.







Caramel Cream
sypký oční stín / loose eyeshadow


"Jemná taupe se třpytivým stříbrno-zlatým leskem."

"A soft taupe with a sparkly silvery-gold shift."


První stín, co mám od Corvus Cosmetics, se povedl, je to slušivá office-friendly nude barvička. Za mě to není taupe, spíš světlá béžovo-karamelová se spoustou zlatých a stříbrných třpyteček.

The first Corvus eyeshadow that I own is a really nice, flattering office-friendly nude color. I don't see any taupe, more like beige-caramel with lots of gold and silver sparkles.

Vlevo na bázi Too Faced Shadow Insurance, uprostřed na bázi TFSI a lepítku Pixie Epoxy od Fyrinnae, vpravo na tužkostínu NYX Milk.
The left swatch is over Too Faced Shadow Insurance primer, the middle one is over TFSI and Fyrinnae's Pixie Epoxy, the right one is over NYX Milk jumbo eyepencil.

Naneseno na bázi Too Faced Shadow Insurance a lepítko Pixie Epoxy od Fyrinnae.
Applied over Too Faced Shadow Insurance primer and Fyrinnae's Pixie Epoxy.



Proserpine
sypký oční stín / loose eyeshadow


"Zčernalá červená s výrazným fialovým leskem."

"A blackened red with a strong violet shift."

Vlevo na bázi Too Faced Shadow Insurance, uprostřed na bázi TFSI a lepítku Pixie Epoxy od Fyrinnae, vpravo na tužkostínu NYX Milk.
The left swatch is over Too Faced Shadow Insurance primer, the middle one is over TFSI and Fyrinnae's Pixie Epoxy, the right one is over NYX Milk jumbo eyepencil.

Tenhle stín jsem našla v krabičce navíc, jako vzorek zdarma. Pokud vím, vzorky byly v jednotlivých krabičkách různé, takže jsem ráda, že jsem dostala zrovna takovouto pěknou barvičku. K zakoupení je zde, je to tmavá čokoládově hnědá s výrazným fialovým duochromem. V nabídce Corvus Cosmetics naleznete spoustu sypkých očních stínů a rozjasňovačů, často se inspirují literaturou (mají např. kolekce inspirované Krkavcem od E. A. Poea, pohádkami bratří Grimmů, H. Ch. Andersena, a dále třeba tarotovými kartami). Také si u nich můžete vytvořit vlastní paletku lisovaných očních stínů.

This eyeshadow was a free sample, not part of the box's official content. As far as I know, the samples varied from box to box, so I'm glad I'd got such an interesting color. You can buy it here, it's a dark chocolate brown with a strong purple duochrome. Corvus Cosmetics offers a lot of loose eyeshadows and highlighters and they often take their inspiration from literature (they have collections inspired by E. A. Poe's Raven, brothers Grimms' and H. C. Andersen fairytales, as well as Tarot cards). You can also buy a build-your-own palette.

Naneseno na bázi Too Faced Shadow Insurance a lepítko Pixie Epoxy od Fyrinnae.
Applied over Too Faced Shadow Insurance primer and Fyrinnae's Pixie Epoxy.



Crave
sypký rozjasňovač / loose highlighter


"Jemná růžová s leskem přecházejícím z fialové do zlaté a se stříbrnými třpytkami."

"A soft pink with a purple to gold shift and silver sparkles."


Crave je jemný narůžovělý rozjasňovač od Glamour Doll Eyes, značky specializující se převážně na oční stíny. Mají jich fakt hodně... Všechny ty slíbené odlesky jsem v něm bohužel nerozeznala a můj foťák je nedokáže zachytit už vůbec. :(

Crave is a soft pinky highlighter from Glamour Doll Eyes, a brand specialized mostly in eyeshadows. They have a lot of them in their range... I cannot see and my camera can't capture all those shifts, unfortunately. :(





Sweet Luxury
máslová drobenka do vany / butter crumbles


"Lehké, nadýchané marshmallows s chumáčky cukrové vaty ležící na bublavé ovocné sodě. Barevné, zábavné, šumivé. Lze nalít do vany najednou nebo dávkovat na více koupelí."

"Light, fluffy marshmallow with wisps of cotton candy on top of bubbly fruity soda. A colourful, fun, fizzing butter crumble. Pour it all in your bath as a one-time use or ration it out!"


Tato drobenka do vany byl vlastně takový šumák, něco jako rozdrobená koupelová bomba. Voněla hodně slaďoučce, jako cukrová vata a bonbóny, a kůži pěkně hydratovala. Bohužel jsem pak po ní musela drhnout vanu, protože zanechávala mazlavé nánosy na jejích stěnách. Takže jsem ji spotřebovala nadvakrát. Vůbec by mi ale nevadilo, kdybych v krabičce v budoucnu ještě něco od LuvMilk našla. Prodávají i koupelové soli, šampóny, kondicionéry, balzámy na rty a tělové spreje.

The butter crumble is something like a fizzing pulverized bath bomb. It smelled really sweet, like cotton candy and other sweets, and it was nicely hydrating. Unfortunately, I had to scrub my bath afterwards, because it left greasy residue on its sides, but that's a problem with all hydrating bath products. I used it up for two baths. I wouldn't mind receiving some other stuff from LuvMilk in the box in the future, they sell bath salts, shampoos, conditioners, lip balms and body sprays.



Tart Hearts
sypký oční stín / loose eyeshadow


"Tmavá žvýkačkově růžová s duhovými třpytkami a zlatým leskem."

"A dark bubblegum pink with rainbow sparkles and a golden sheen."


Z exkluzivního a snadno nositelného stínu od Notoriously Morbid jsem měla radost. Tu žvýkačkovou bázi je vidět jen na NYX Milk, jinak je to taková poloprůhledná barva růžového dřeva s tunou třpytek, hlavně růžových, zelených a stříbrných. Bohužel má na mně spíš slabší výdrž, což je fakt pech, na očích vypadá nádherně.

An exlusive, easily wearable Notoriously Morbid eyeshadow made me very happy. The bubblegum pink base shows over NYX Milk, otherwise it's a semi-sheer rosewood color with tons of sparkles, mainly pink, green and silver ones. Unfortunately, the longevity is worse on me, which is a shame, it's really beautiful on eyes.

Vlevo na bázi Too Faced Shadow Insurance, uprostřed na bázi TFSI a lepítku Pixie Epoxy od Fyrinnae, vpravo na tužkostínu NYX Milk.
The left swatch is over Too Faced Shadow Insurance primer, the middle one is over TFSI and Fyrinnae's Pixie Epoxy, the right one is over NYX Milk jumbo eyepencil.

Naneseno na bázi Too Faced Shadow Insurance a lepítko Pixie Epoxy od Fyrinnae.
Applied over Too Faced Shadow Insurance primer and Fyrinnae's Pixie Epoxy.



Toffee Crunch
sypká tvářenka / loose blush


"Jemná meruňkově oranžová s béžovými podtóny, polomatný finiš."

"A soft apricot orange with slightly beige-ish tones. Semi-matte finish."


Toffee Crunch je přesně takový ten neutrální odstín, co sluší každému, jemná polomatná meruňková. Na swatchích je více do oranžova, než jsem čekala, tvářím však dodá přirozenou barvu. Zkoušela jsem ji i jako oční stín, ale výdrž nebyla nic moc, přece jen na to není dělaná.

Toffee Crunch is exactly that kind of neutral shade that suits almost everyone, it's a soft semi-matte apricot. It leans more orange in the swatches than I had expected, but it gives the cheeks the most natural flush of color. I tried to use it as an eyeshadow as well, but it didn't hold onto my lids very well.






Naneseno na bázi Too Faced Shadow Insurance.
Applied over Too Faced Shadow Insurance primer.



Uliveto
parfémový olej / perfume oil


"Výrazná gurmánská vůně připomínající krémové tiramisu se spoustou kávy a troškou čokolády."

"A deep gourmand reminiscent of creamy tiramisu with loads of coffee and a hint of chocolate."


Tak takovouto jedlou vůní si nechám líbit. :P Ta čokoláda smíchaná s kávou voní božsky! Přitom to není žádná přehnaná slaďárna. Nevím, čím to je, voní opravdu příjemně, musí v tom být ještě nějaká jiná typicky parfémová složka, protože když se jí navoním, nemám pocit, že bych na sebe rozpatlala zákusek, voní komplexněji. Škoda, že ta siláž není silnější, vůně sedí hodně na kůži.

I love this kind of foodie scents! The chocolate mixed with coffee smells divine! Yet it's not overpoweringly sweet (which is a good thing). It smells really nice, it must have some other perfumy ingredient that makes it seem more complex. I don't feel like I smeared a dessert all over myself. ?D It's a pity it doesn't have a stronger sillage, the scent sits close to the skin.

______________________________________________________________

Bouquet add-on - dokoupitelný přídavek:


Amour de la Fleur
parfémový olej / perfume oil


"Omamně vonící kytice barevných květin, med a svěží aldehydy. Nóty: aldehydy, med, pivoňka, frézie, orchidej, růže, santalové dřevo."

"An intoxicating bouquet of colorful flowers, honey and breezy aldehydes. Notes: aldehydes, honey, peony, freesia, orchid, rose, sandalwood."


A už se přesunuji k plným balením z kyticového přídavku. Amour de la Fleur voní trochu retro, květinovo-mýdlově. Připomíná mi mýdla, co si mamka dávala do skříně na provonění prádla. Přesto nevoní babičkovsky a nevadí mi ji nosit. Ale nic pro ty, co nemusí květinové vůně, přece jen je docela výrazná. Andromeda's Curse prodává na Etsy krom vůní i voňavé svíčky, koupelové bomby a šperky.

Amour de la Fleur is a bit of a retro floral-soapy scent. It reminded me of soaps that my mum used to put into our wardrobe. Yet it's not a granny scent, so I don't mind wearing it. However it's not for those who don't like florals, cause it's quite strong. Andromeda's Curse is on Etsy, they sell scents, votive candles, bath bombs and jewellery.



Garland
cukrový tělový peeling / sugar body scrub


"Santalové dřevo a pačuli smíchané se skořicí, narcisem papírovitým a hřebíčkem. Zakončeno závanem šťavnatých broskví."

"Sandalwood and patchouli infused with cinnamon, paperwhite and clove. Rounded off with lashings of mouth-watering peaches."



Hlavní důvod mého nákupu deluxe add-onu byl tenhle scrub od Obscūrus a ničeho nelituju. Ukazuje se, že Sophie z Femme Fatale vůně opravdu umí. Vesele barevný cukrový peeling (obsahující i jemné růžové třpytečky) krásně voní po květinách, koření, santalu, ale pak to odlehčí a dodají tomu šťávu ty broskve! Opravdu mě baví peeling používat, přitom je ho skoro čtvrt kila, takže mi pár měsíců vydrží, navíc balení krásně vypadá. Jsou v něm i oleje, ale není jimi napuštěný tolik jako jiné peelingy, takže je nutné se po použití namazat. To mi ale nevadí, aspoň mi nekazí plány ohledně spotřebovávání mých mazacích zásob. Přebije vůní i následně aplikované tělové máslo a cítím ho na kůži i po delší době. Je mi jasné, že mu v budoucnu pořídím nějakého sourozence. Nově Sophie zařadila do nabídky čistící masky, pleťové elixíry pro tři typy pleti, vonné vosky do aromalamp, mýdla a koupelové bomby.

The main reason for my purchase of this add-on was this Obscūrus body scrub and I regret nothing. :D Sophie from Femme Fatale is really good at mixing scents. Optimisticly colorful sugar scrub (containing soft pink glitter as well) smells beautifully of flowers, spices, sandalwood and then it's lightened by juicy peaches! I love using the scrub, it weighs ca. 1/4 kg, so it will last me for a while. There are some nice oily ingredients in it, but the sugar is not soaked in them too much, so you will need to use a body moisturizer afterwards. I don't mind that, at least it doesn't ruin my body butter use-up plan (I have lots of those). The scent of the scrub lasts on the skin for a while, beating some softer scented body creams. I'm pretty sure I'm gonna buy some of its siblings in the future. There's some new stuff in the Obscūrus range now, cleansings masks, facial elixirs for three different skin types, wax melts, soaps and bath bombs.






Misselthwaite Manor
rtěnka / lipstick


"Elegantní, středně tmavá tlumená růžová."

"Elegant, mid-toned dusty rose."




Rtěnka se hezky nanáší a pěkně kryje, není ale až tak dusty rose, jak slibuje. Doufala jsem, že bude víc mauve, je hodně do studenorůžova, což moc nemusím, ale nosit ji unosím, o tom žádná. Barva v tubičce ale zkrátka trochu klame tělem. U Hello Waffle si přijdou na své milovnice pohádek, literatury a koček, značku mimochodem odkoupila Caitlin od Shira, ale vede ji dál pod původním jménem s původními produkty. Taky mají vlastní kosmetické předplatné.

This lipstick applies nicely and has a full opacity, however it's not so dusty rosey as it promises. I hoped there would be more mauve in it, but it's quite pink (cold pink), which is not my thing, though I can wear it. But it looks a bit different in the tube. If you love fairy tales, literature and cats, you will love Hello Waffle Cosmetics (currently run by Caitlin from Shiro Cosmetics, who bought the brand and kept the brand's name and original range of products). They have their own beauty subscription called Visage.


A to je z lednové edice vše. :)
Už chystám rozbalovací článek o březnové edici, jejímž tématem byli jednorožci. :)

And that's everything from the January box. :)
The March edition unboxing article is coming soon, the box was unicorn themed. :)

_____________________________________________________________________

Také - se zpožděním ze studijních důvodů - vyhlašuji výherkyni giveaway o SBP krabičku.



Je jí Claire. Gratuluji!

4 komentáře:

  1. Juhuuu! Moc děkuji, to je skvělá zpráva takhle při pondělku ♥ Hele ten tělový scrub vypadá fakt dobře, takový punčový řez :-D A na tu rozbalovačku s jednorožcema se těším :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Závidím a vůbec se za to nestydím! :D

      Vymazat
    2. Holky, jestli se chcete plácnout přes kapsu, tak dneska vydali mermaidí box: http://365daysofcolorpolish.storenvy.com/products/23738925-sunnys-mermaid-box

      Vymazat
    3. Tak dík za těžkou rozhodovačku :-D Lišáčku, muck muck! :-D

      Vymazat