sobota 9. července 2016

Matné tekuté rtěnky Mystic Mattes od Notoriously Morbid podruhé - odvážněji a temněji

O matných tekutých rtěnkách Mystic Mattes od Notoriously Morbid Cosmetics jsem vám tu už psala. A slíbila jsem vám druhé, odvázanější kolo. Tyhle barvičky by se hodily asi spíš na podzim či zimu, ale já to mám na blogu vždycky poněkud posunuté. :) Snad vám to nebude vadit, pojďme rovnou na to. :)


Úvodem zopakuji, že Mystic Mattes rtěnky jsou tekuté dlouhodržící matné rtěnky. Nejsou nestíratelné, zato ale vůbec nevysušují, takže jsou na rtech moc příjemné. Já dávám vždycky přednost komfortu při nošení před výdrží, jsou tedy pro mě ideální a díky nezvyklým odstínům jsem si u nich vypěstovala menší sběratelkou posedlost. Potřebuju všechny tyhle šílené barvičky? Rozhodně ne. Ale fakt jsem je chtěla. :D

Odstíny na obrázku výše jsou ještě ve starém 4ml balení, jež stálo 9 dolarů, nyní se prodávají v 7ml balení za 12 dolarů.


Soothsayer (Hello, My Name Is Trash Boat)


Odstín Soothsayer byl původně dostupný jen jako dárek k nákupu během loňského Black Friday pod názvem Hello, My Name Is Trash Boat, a to jen v těchto roztomilých piditubičkách (ve skutečnosti jsou tak o polovinu menší než na fotce). Na konci roku však zákaznice odhlasovaly jeho zařazení do stálé nabídky. Podle popisu jde o "cool toned rosy brown", tedy studenou narůžovělou hnědou, podle mě to je ale skvělá ukázka nyní módní greige barvičky, tedy šedohnědé. Na mně je někdy více do šeda, jindy více do hněda, záleží na osvětlení a síle vrstvy rtěnky, kterou na rty nanesu. Taková lehce mrtvolná barva, ke které je dobré vzít si šťavnatější tvářenku na prohřátí obličeje. Mně se ale líbí, je jiná, aniž by byla přehnaně výrazná a přes den nenositelná.



Zde je více do šeda.



Red Death


Odstín Red Death je momentálně nedostupný, což je velká škoda, protože jde o jeden z mých nejoblíbenějších a jsem moc ráda, že jsem ho ukořistila. Původně byl v prodeji jen jako součást loňské halloweenské minikolekce An Evening With Mr. Price, Carrie ho ale dala dočasně do prodeje samostatně i během Black Friday, kdy jsem ho ukořistila já. Jde o "berry red with pink sparkles", tedy vínovou červenou s růžovými třpytkami. Na rtech je opravdu okouzlující, ty třpytky necítím a nijak mi nepřekáží. Rozhodně bych ji zařadila do stálé nabídky.






Killer Carols


Tohle byla Black Friday limitka, dvě rtěnky v setu za 15 dolarů. Chtěla jsem tu červenou se zeleným leskem, samostatně ale prodejná nebyla, tak jsem si koupila i tu metalickou zelenou...

Do You Fear What I Fear?


Tenhle odstín byl popsán jako "brick red with green microshimmers", tedy cihlová červená se zeleným mikrotřpytem, což je výstižné. Nakonec se mi naživo až tak nelíbí, protože ten zelený třpyt jsem si představovala výraznější. :( Vidíte ho vůbec? A teplé červené zase tolik nevyhledávám.




Silent Fright


Zato její sestra je překvapivá pecka. Nečekala jsem, že se mi "metallic forest green", tedy kovová lesní zelená bude tak líbit. Na rtech je ale hypnotizující a musím si ji pořád prohlížet. Škoda že se ji neodvážím vytáhnout na denní nošení. Snad na sv. Patrika nebo zelený čtvrtek?





Ruiner


Odstín Ruiner je další již nedostupná barva (aspoň tenhle článek nezruinuje vaši peněženku, hehe) a dobrý příklad toho, jak odstíny nemusí splnit vaše očekávání. Rtěnka byla součástí NM tribute tria Down the Spiral inspirovaného Nine Inch Nails a stejně jako Red Death byla dočasně zpřístupněna během loňského Black Friday. Na spoustě zákaznic se mi moc líbila, krásná tmavá čokoládová. Bohužel na mně je skoro černá a ani se jí nechce zaschnout do matného finiše. :( Fakt smůla, nechápu, proč jsou tyhle rtěnky na světlých rtech tmavší než na rtech tmavých či více pigmentovaných. Nemělo by to být naopak? Nicméně má to tedy být "dark brown" čili tmavě hnědá barva, na nás bledulkách je to ale hnědočerná. Nepůsobí tak tvrdě jako černé rtěnky, což je určitě plus, černé rty mi nepřijdou in už dlouho.




Na této mazanici můžete vidět, že je i v tubě světlejší než na rtech.
Na přímém slunci je o něco hnědší a taky můžete vidět, že je pořád mokrá, asi jsem nanesla příliš silnou vrstvu.


Ancient Mystic Mattes

NM mají v nabídce i speciální kolekci metalických Mystic Mattes inspirovanou starověkým Egyptem. Běžně nositelné odstíny v ní nenajdete, obsahuje barvy zlaté, stříbrné, modré, zelené... Já z ní chtěla něco vyzkoušet, a tak jsem si pořídila dva odstíny, které mi přišly nejnositelnější. Rtěnky obsahují metalické pigmenty, které mají tendenci usazovat se na dně, musíte je tedy před použitím dobře protřepat a počítat s nějakým tím flekatěním a nutností nanést více vrstev než u běžných Mystic Mattes.

Hatshepsut


Odstín Hatshepsut má být "rich burgundy", tedy sytá vínová, ve skutečnosti to ale je tmavá načervenalá hnědočerná se spoustou vínových a zlatých piditřpyteček. Docela dost flekatí a chvíli mi trvalo, než jsem se naučila s ní pracovat, proto jsou první swatche na rtech nic moc a druhé lepší. Doufala jsem v trochu světlejší odstín, tenhle asi moc přes den nevytáhnu.




S bleskem.

Cleopatra


Zato Cleopatra je podobně jako zelená Silent Fright naprostá pecka. Sytá pigmentace už při jednom tahu, naopak když ji navrstvíte moc, začne se vám cuckovat, takže tenčí vrstva je nutností. Má jít o "true blurple", tedy pravou modrofialovou, což by asi sedělo, ale té modré je v ní přece jen víc, taková kovová námořnická (trošku fialovější než na fotkách ale je, můj foťák fialovou žere).





Ještě nekončíme. Všechny výše uvedené rtěnky jsem si koupila během Black Friday, letos jsem ale nakoupila nějaké další odstíny. Na začátku tohoto roku NM - jak už jsem zmínila - inovovali balení a také znovu zavedli do prodeje duo tubičky. Tady můžete vidět, jak vypadají:


U plného balení se změnil i aplikátor, místo klasického krátkého pěnového tu máme podlouhlý a zploštělý. Lépe se s ním vykreslují okraje rtů, na druhou stranu ale nabírá až moc barvy, takže ji musíte otřít o hrdlo, což podle mě není dobré, přece jen barva při kontaktu se vzduchem rychle schne... takže se snažím otřít ji o hrdlo zevnitř, ale na následujících fotkách jsem to ještě neměla vychytané, a tak je na nich barvy až moc.





Hellebore


Odstín Hellebore patří do stálé minikolekce tří MM rtěnek s názvem Bewitching Blooms inspirované rostlinami používanými v čarodějnictví (hellebore je čemeřice), nenajdete ho tedy zařazený mezi ostatními odstíny, ale v samostatné kolonce (jo, trochu nepřehledné). Dle popisu jde o "deep berry wine", tedy tmavou bobulovitou vínovou. Docela to sedí, i když na mně je zase tmavší než na ostatních a v určitém osvětlení skoro až do hněda. Každopádně je to velmi slušivá a nositelná barva, jedna z mých oblíbených. Malé mínus má za to, že zanechává zářivý růžový stain.




Stain zanechaný Hellebore.


Evil Woman


Odstín Evil Woman byla limitovaná barva ledna 2016. Dle popisu šlo o "metallic burgundy", tedy kovovou burgundskou vínovou... ten kovový lesk má ale někdy fialový, někdy dokonce zlatý nádech. Čekala jsem, že bude světlejší, a kdybych věděla, jak moc bude podobná Hatshepsut, asi bych si ji nekoupila. Ale zase se mi líbí víc než Hatshepsut, nejsou v ní viditelné třpytky a její základ je méně černý... a taky se s ní líp pracuje.


Ošklivá první aplikace.
Vychytanější druhá aplikace.
Asi nejostřejší fotka, co se mi povedla. Bohužel můj foťák ty metalické odlesky moc nedává.

Duo balení obsahuje 2 x 1,5 ml produktu a stojí 8 dolarů. Můžete si do něj nechat dát jakékoli odstíny ze stálé nabídky kromě Ancient Mystic Mattes. Já si vždycky vybírám ty, u kterých si nejsem jistá, zda je unosím, nebo když chci otestovat barvu, co není vyloženě můj šálek čaje.



Doppelganger (Pumpkin King)


Odstín Doppelganger byl původně součástí loňského listopadového Vanishing Cabinetu (NM "krabička krásy") inspirovaného Nightmare Before Christmas, a to pod názvem Pumpkin King. Zákaznice si ale opět odhlasovaly jeho zařazení do stálé nabídky. A tak jsem se rozhodla vyzkoušet ho, přestože oranžové rtěnky fakt nemusím. Oficiální popis zní "rich burnt pumpkin", tedy sytá spálená (opálená?) dýně (hořící dýňová lucerna?). Jde o ztmavlou, jakoby rezavou oranžovou. Je to vyloženě podzimní barva, která se mi celkem líbí, protože není jasně oranžová, ale má v sobě i hodně hnědé. 







Datura


Jako druhý odstín do dua jsem si vybrala Daturu, což je další barva z Bewitching Blooms minikolece (datura je durman). Jde o "dark smoky purple with very slight blue shimmer", tedy tmavou kouřovou fialovou s velmi jemným modrým třpytem. Na většině fotek je to taková tlumená tmavě modrá (opět mi foťák žere fialovou), třpyt vystoupí, když rty opatrně přitlačíte k sobě (to platí pro všechny Mystic Matte rtěnky s třpytkami, shimmerem či jiným duochromatickým efektem). Je to další z mých oblíbenců mezi nezvyklými odstíny, vypadá velmi stylově.




S bleskem - tohle je asi nejrealističtější zobrazení tohoto odstínu, můžete vidět, že je docela dost fialový.
A teď už je to opravdu vše.

Co na takové barvičky říkáte? Jaká je nejodvážnější rtěnka, kterou jste si na sebe daly?

P. S.: Bude i třetí díl, objednala jsem si totiž dalších asi tak 12 odstínů... když ty duo tubičky jsou tak skvělé na testování a cenově výhodné.... Budou to pestré letní barvičky, takže článek čekejte asi někdy v zimě... :D

6 komentářů:

  1. Komfortu při nošení dávám přednost taky :) Unosíš všechny tyhle rtěnky? Vždycky koukám, kolik jich máš :D Red Death se mi líbí, připomíná mi Unicorn Blood od Jeffreeho, která se mi hrozně líbí, ale neunosila bych jí. Ty s perleťovým nádechem jsou jako ze šatníku zlé královny od Sněhurky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To víš, že neunosím. :D Jsem spíš sběratelka. :D Musím se začít trochu krotit, těch tmavých rtěnek už mám dost. Taky budu kupovat spíš ta malá balení, když to jde. :)

      Vymazat
  2. Tie inovovane balenia sa mi vzhladom pacia ovela viac. Aj ked 7 ml objem je podla mna zbytocne vela. Este som nepocula, ze by niekto uplne spotreboval tekuty ruz. Takze tie mini duo tubicky su genialne. Uz sa tesim na pokracovanie :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsou to takoví tlouštíci. :) Stejně většinu zabírá plast. :D Ale je fakt, že v těch starých 4ml baleních je už po pár použitích vidět prázdný prostor, hlavně ty limitky mě mrzí, až spotřebuju, takže mi větší množství nevadí. :)

      Vymazat
  3. Ja na sebe moc tmavé rúže nemám rada, ale teda tie prvé tri vyzerajú parádne! :) Aj Datura je zaujímavá. Mne inak strašne dlho trvá minúť rúže, takúto zbierku by som nedala ani....do konca života :D By ma s nimi asi museli aj pochovať, čo by možno bolo pri týchto odtieňoch celkom symbolické :D

    OdpovědětVymazat