sobota 30. dubna 2016

Indie: 2x matné vampy rty s Matte Theories od Life's Entropy

Nejsem z těch, co si nechají diktovat, jak se líčit, ročními obdobími. Takže i když si většina z nás asi spojuje výrazné rtěnky s podzimem a zimou, já si dám výraznou rtěnku klidně i na jaře. Když na ni mám chuť, tak proč ne, nemyslíte? :)

O matných rtěnkách Matte Theories od Life's Entropy jste se u mě už mohly dočíst, psala jsem o třech odstínech z celkem pěti dostupných. Protože jsem s nimi byla spokojená, dokoupila jsem i zbývající dva. A právě jejich swatche vám dneska přináším.






Abych se moc neopakovala, vlastnosti rtěnek jen stručně shrnu, pro podrobnosti doporučuji mrknout na předchozí článek. Rtěnky jsou vlastně velmi řídké barevné vodičky, které musíte před použitím protřepat, protože jejich složky mají tendenci se od sebe oddělovat. Nanášejí se pacičkovým aplikátorem a rychle zasychají do zcela matného finiše. Nedělají silnou vrstvu, takže nejsou tak vysušující jako jiné matné rtěnky, doporučuji však pod ně použít balzám. Jsou otěruodolné, ale vodou je rozpustíte (toť daň, kterou platíme za větší komfort při nošení). Nemají žádnou výraznou vůni. Jedna rtěnka vás vyjde na 9 dolarů.

Vlevo DNE, vpravo Fractal.


DNE



Screenshoty ze stránky produktu.
DNE je popsána jako "dark berry red", což docela sedí. Je to studenější červená s nádechem lesního ovoce. Je trochu oříšek nanést ji jednolitě v jedné vrstvě, takže občas je potřeba přidat vrstvu druhou, v ní už začne být rtěnka o něco teplejší. Rozhodně nejde o klasickou rudou, je o dost tmavší, ale nepůsobí nijak vulgárně ani moc "wannabe evil dark gothic".


Jedna vrstva:


Dvě vrstvy:


A malé srovnání - původní matný finiš versus proměna na klasickou rtěnku balzámem:


Aplikace balzámu byla dost narychlo jen prstem, takže výsledný efekt není moc precizní, spíš pro představu.


Fractal



Screenshoty ze stránky produktu.
Od tohoto odstínu jsem moc nečekala, na oficiálních fotkách mi přišel moc tmavý. Dle popisu má jít o "berry red with fine gold shimmers", tedy barvu lesního ovoce s jemným zlatým třpytem. Na mně je to tmavší fialovo-švestková s výrazným zlatým třpytem a občasnou třpytkou i v jiných barvách duhy. Jsem z ní hrozně nadšená, nečekala jsem, že mě tak okouzlí. Trik je v tom, že po zaschnutí musíte rty přitlačit k sobě, díky tomu třpyt ještě víc vystoupí a rty se na sluníčku blýskají jedna radost. :) Můžete si být jisté, že takovou rtěnku jen tak někdo mít nebude. :)



Na slunci:

Není to paráda? Ten třpyt je ve skutečnosti ještě výraznější.


Ve stínu - srovnání nasucho x balzámová metoda:


Třpytivým odstínům balzám moc nesluší, přicházejí s ním o své kouzlo.


Přestože Matte Theories nejsou na nošení tak pohodlné jako mé oblíbené matné rtěnky Mystic Mattes od Notoriously Morbid, mám je moc ráda.

(Pro zvětšení rozklikněte v samostatné kartě).

Která se Vám líbí nejvíc? 
Nosíte výrazné rty i na jaře a v létě?


P. S.: Uspokojení z toho, že mám všechny odstíny těchto rtěnek, mi moc dlouho nevydrželo. :D Jane totiž vytvořila tři další odstíny exkluzivně pro australský indie obchod Femme Fatale. Ještě že s ním mám jen samé dobré zkušenosti, můžete hádat, co u nich nakoupím příště...





10 komentářů:

  1. waaau,tak toto sú teda poriadne farby!!! :)))) v tej tubičke mi až také pekné neprišli, ale ako ich máš na perách..bomba :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky si říkám, že v tubičce moc pěkně nevypadají, takové tmavé divnobarvy. :)

      Vymazat
  2. Taky si nosím kdy chci co chci za barvy a neřeším roční období. Z prvních dvou se mi víc líbí DNE, neunosila bych asi ale ani jednu :D

    OdpovědětVymazat
  3. Ta druhá je boží! Nejvíc mě ale uchvátily swatche těch nových kousků, ty jsou něco! :-)

    OdpovědětVymazat
  4. To jsou barvy, ach. :) A ty nové!

    OdpovědětVymazat
  5. Díky, blog omrknu, ale sledovací výměny nevedu.

    OdpovědětVymazat
  6. Tiež si líčenie nejak neškatulkujem podľa ročných období a pokojne by som si aj teraz dala aj takéto farbičky, len keby som ich mala! Úžasné odtiene :)

    OdpovědětVymazat