sobota 19. března 2016

Swatch gallery: První zkušenosti s Detrivore a Femme Fatale Cosmetics očními stíny

Zdravím vás po trochu delší době, než bylo v plánu. V poslední době jsem si naložila po večerech docela dost sportovních aktivit, ze kterých se většinou vracím na byt tak po deváté úplně vyčerpaná, hodím sebou na postel a zdechle na ní ležím, takže mi na blog nezbývá prakticky žádná energie a píšu jen o víkendech. No a když chci napsat delší článek, tak jeho příprava zabere i víc než jeden víkend. Tolik k mé absenci v poslední době.

Dneska mám pro vás opět swatchovací článek plný indie očních stínů. Nejde o Shiro, ale o jejich spřátelené značky Detrivore Cosmetics a Femme Fatale Cosmetics, které Shiro distribuuje. Detrivore vlastní e-shop nemá, takže jejich produkty seženete jen přes Shiro stránky a další distributory, Femme Fatale má vlastní australský e-shop, který vám vřele doporučuji. Zasílají i do zahraničí, distribuují řadu dalších indie značek (včetně Shira a Detrivore, mají dokonce i nějaké věci, co na Shiro e-shopu nenajdete), mají vlastní reward program, kurz australského dolaru je mnohem výhodnější než kurz toho amerického a na balíček vám napíšou, že je v něm dárek, takže k vám z Austrálie dofrčí do týdne! od odeslání. 

Tohle je první várka stínů, co jsem od obou značek vyzkoušela. Detrivore jsem si zatím sama nekoupila, protože se specializují na matné stíny, kterým moc neholduji, a odstíny mají spíš tlumené, takže mě nikdy moc nezaujaly. Mohou se ale líbit těm, co nemusí barevné Shiro šílenosti a preferují přirozené líčení. Inspirací pro odstíny jsou většinou různá pochmurná témata (podobně jako u Notoriously Morbid Cosmetics). Níže tedy najdete swatche osmi Detrivore vzorků, co jsem dostala zdarma ke svým Shiro nákupům. Femme Fatale jsou naopak v indie komunitě proslulí svými úžasnými laky na nehty (nejnovější kolekce k vidění např. zde, ještě že si nehty nelakuju, protože indie laky by byly děsná černá díra na peníze) a duochromatickými očními stíny, tak jsem kdysi na zkoušku v rámci Shiro nákupu dva objednala (fialový se zeleným leskem a zelený s fialovým leskem), protože jsem se bála objednávat až z Austrálie (zbytečně).

Technické poznámky:
Swatche na ruce: vlevo přes bázi Artdeco, uprostřed přes bázi Artdeco a lepítko na stíny Pixie Epoxy, vpravo přes bílou tužku NYX Milk. V tomto článku uvidíte, proč se matné stíny nemají dávat na lepivou bázi, výsledkem jsou nevzhledné cucky. Já to tak schválně naswatchovala, abych vám to ukázala. Obávám se, že by se matné stíny mohly chovat podobně na jakékoli lepivější bázi, třeba na té 24hodinové sephorácké, kterou hodně propaguje Lou z GetTheLouk.
První foto koláž ukazuje stíny pod úhlem zboku a zepředu, abyste viděly případné duochromatické efekty, tedy jak některé stíny mění barvu pod různým úhlem dopadu světla. Druhá foto koláž ukazuje stíny pod různým osvětlením (v tmavší místnosti, prosvětlenější místnosti, pod přímými slunečními paprsky, s bleskem foťáku). Třetí foto koláž ukazuje rozdíl světlo x stín. Odstíny jsem seřadila od nejsvětlejších po nejtmavší.
Stíny na očích: většinou na bázi Urban Decay Primer Potion, ty nematné spolu s Pixie Epoxy.
Výdrž: u většiny stínů ji neuvádím, což znamená, že mají průměrnou výdrž cca 8 hodin, tedy pracovní den. To u mě dají jen velmi dobré stíny, běžné stíny z drogérie nebo např. i vychvalovaný Sleek se mi začnou po 4-6 hodinách slévat v záhybech očních víček i se sebelepším primerem. Pokud stíny vydrží míň nebo víc než osm hodin, bude to u nich napsáno. 






Detrivore Cosmetics


Apparatus

Screenshoty ze stránky produktu.
"Světlá šedá s přízračným levandulovým třpytem."
Použitelná na rty.



Apparatus je průhledná šedivá s výrazným fialovým leskem, naprosto nevyfotitelná. Na fotkách vypadá modře, nebo jako by na ruce žádná barva nebyla. Samotná je na bázi skoro neviditelná, s PE je to lepší, přes Milk vypadá víc do modra.





Na očích ji nejraději nosím přes tělovou stínotužku od Astoru. Teplou tužku "zchladí" a překryje ji tajemným levandulovo-šeříkovým odleskem. Moc se mi takhle líbí, je skvěle nositelná i do práce, takže tohle je rozhodně adept na koupi plného balení.




Molag Bal
ze stálé Skyrim kolekce

Screenshoty ze stránky produktu.
"Matný hnědorůžový základ s nenápadnými bílými třpytkami."
Nepoužívat na rty.



Molag Bal odpovídá oficiálnímu popisu, je to matná růžovohnědá s jemnými bílými třpytečkami, na očích ty třpytky ale prakticky nevidíte. Doufala jsem ve větší sytost a výdrž odstínu, ale začal se mi slévat už tak po 6 hodinách, protože je opravdu jemňoučce namletý. Novější Detrivore stíny mají podle mě větší výdrž. Mimochodem odstín je inspirovaný tímto fešákem.







Mourning

Screenshoty ze stránky produktu.
"Matná oranžová béžová."
Použitelná na rty.



Mourning je matná světlá oranžovo-hnědá, nejlíp vypadá jen na normální bázi pod oční stíny (tedy bez Pixie Epoxy a NYX Milk). Oranžové oční stíny nevyhledávám, spolu se žlutými je prakticky ani nenosím, takže je jasné, že nejsem moc fanoušek této barvy. Podobně jako předchozí Molag Bal se na mně i dřív slévá. Teplým typům by ale mohla slušet, je to hezká sytá barva.







Burnt Flowers Fallen

Screenshoty ze stránky produktu.
"Teplá načervenalá hnědá s měděnými částečkami."
Použitelná na rty.



Burnt Flowers Fallen rozhodně není tak teplá, jak byste si podle popisu mohly myslet. Mně přijde jako neutrální středně hnědá s matným až saténovým základem a občasnou zlatou/měděnou třpytkou. Jelikož není tak matná jako předchozí odstíny a má onen saténový finiš (který mi přijde celkem studený, takže vyvažuje ten teplý základ), tak i déle vydrží na očích a má krásnou sytou barvu. Další z mých oblíbenců.





Bonusové fotky proti vycházejícímu slunci.


Krampuslaufen

Screenshoty ze stránky produktu.
"Matná tlumená borovicová zelená."
Nepoužívat na rty.



Krampuslaufen je matná desaturovaná barva borovicového jehličí, která je nositelná jen přes klasickou bázi pod oční stíny. Na lepivé bázi je nechutně flekatá a na Milku je prostě divná. Pokud ale máte rády zelenou, tak tohle je naprostý must-have... (viz níže).





Tohle je prosím fotka stínu po 14! hodinách včetně jedné hodiny pocení se v posilce! Fakt smekám!




Krampusnacht

Screenshoty ze stránky produktu.
"Sytá kovová cesmínová červeň."
Použitelná na rty.



Tak tomu říkám vánoční barva! Krampusnacht je výrazná rudá s tím nejkovovějším skoro až narůžovělým leskem. Stínu stačí vážně maličko na pokrytí celého víčka, je neuvěřitelně pigmentovaný, nepotřebujete ani lepivou bázi, abyste získaly lesk jako blesk. Vůbec se nepodobá ostatním matnějším a tlumenějším Detrivore stínům. Bohužel se mi ale při nošení potvrdila moje obava, kterou jsem měla už při swatchování na ruce. Stín je tak skvěle pigmentovaný i proto, že je jakoby "mastný", takže na mých mastných víčkách osm hodin zkrátka nedá. Ale přesto je moc krásný a líbí se mi, přestože červené stíny běžně nenosím.




No není krásný?
A je z něj i nádherný lesk na rty na přání (článek zde):




The Tower

Screenshoty ze stránky produktu.
"Sytá studená nafialovělá šedá se sametově matným finišem."
Nepoužívat na rty.



The Tower pro mě byla asi největším zklamáním. Oficiální popis až tak zavádějící není, ale oficiální swatch ano. Ještě že jsem si na jeho základě nekoupila plné balení. Na fotkách v e-shopu totiž tato barva vypadá jako něco mezi desaturovanou královskou modrou a královskou fialovou. Bohužel naživo je to prostě tmavší šedá s možná trochu fialovým nádechem. Jak vidíte, přes lepivé báze použitelná není, okamžitě cuckuje. Jinak je to ale kvalitní stín, o tom žádná. Jen ne tak barevně zajímavý jako na oficiální fotce. ANEBO - nepřijde vám, že mi do pytlíku omylem dali odstín Dark of Hair and Heart ze stejné kolekce? Nemáte někdo the Tower? Vypadá i ten váš takhle?




Tmavé skoročerné odstíny nenosím moc ráda přes celé víčko, takže tady jsem smíchala trochu stínu s Inglot Duraline a nakreslila s ním oční linku a taky jsem malou troškou ztmavila oční záhyb. Ideální pro ty, kterým přijde černočerná linka na oku moc tvrdá.




Midnight
dříve ve stálé Detrivore nabídce, nyní zrušený a vyprodaný, stále dostupný ve Femme Fatale e-shopu

Screenshoty ze stránky produktu.
"Tmavá námořnická modř se saténovým finišem."
Nepoužívat na rty.



Midnight už je u Shira vyprodaný, což mi ale vůbec nevadí, protože mám hned dva vzorky, které mi vydrží asi navždy. :) Zkoušela jsem, jestli je mezi nimi kvalitativní rozdíl, ale ničeho výrazného jsem si nevšimla. Je to matná modročerná s jemnými modrými třpytkami, s Pixie Epoxy pochytáte víc třpytek, ale stín také více flekatí, takže bych se na lepivou bázi vykašlala. Asi mi ani moc nevadí, že už stín nebude k dostání, na ty tmavé moc nejsem, přijde mi, že se neroztírá rovnoměrně a že se s ním hůř pracuje. Je ale super jako oční linka spolu s Duralinem.




Tady mám na pohyblivém víčku předchozí The Tower (pokud to je fakt on) a Midnight v záhybu (vidíte, jak flekatí?) a smíchaný s Duraline v oční linku (to je asi nejlepší způsob jeho použití):




Femme Fatale Cosmetics


Exorcism

Screenshoty ze stránky produktu.
"Středně tmavá fialová s oslnivým barvu měnícím třpytem, který přechází od ladící fialové až po mořskou zelenou podle úhlu dopadu světla."
Nepoužívat na rty.



Oukej, popis zněl velmi cool. Proto se dostavilo menší zklamání spočívající v tom, že tu zelenou skoro nejde ulovit! Fakt jsem si několik minut myslela, že kecají a žádná zelená tam není. Exorcism je zkrátka sytá čistá fialová s fialovým kovovým leskem, který se pod určitým úhlem dopadu světla mění na světle zelenou. Jenže ten úhel musí být velice velice šikmý, při běžném úhlu pohledu skoro není vidět. Ale což o to, fialová je to pěkná a tu já ráda. Akorát vyfotit nejde, vždycky mi vyjde modrá, takže jsem musela fotkám upravovat barevnost v GIMPu, aby se reálném odstínu aspoň trochu přiblížily. :(


Tady je ta zelená! Sluníčko bylo nízko a přímé světlo mi dopadalo na ruku z boku.


Pokus ulovit zelenou s bleskem nevyšel, ale tady aspoň stín vypadá fialově, aniž bych ho musela upravovat v počítači.
Zelený lesk na oku uloven! Foceno z veeelkého podhledu.


The Ghost Next Door

Screenshot ze stránky produktu.
"Tmavá blátivě olivová zelená s fialovým třpytem."
Nepoužívat na rty.



Tuto barvu jsem brala jako zrcadlový protiklad té předchozí, no nakonec tomu tak díky vyhýbavosti zeleného shimmeru u předchozího odstínu není. "Duch odvedle" je blátivá olivová zelená s výrazným fialovomodrým duochromem. Přijde mi tedy modřejší než na oficiálních i mých swatchích, rozhodně to ale není žádný stydlín. Na rozdíl od předchozího stínu vás uhodí do očí okamžitě. :) Akorát v záhybu se ten odlesk celkem rychle setře, to ale není běžně vidět. Je to krásná sytá barva, která se hezky roztírá, neflekatí a dlouho vydrží. Doporučuji!





Bonusové foto víc z boku, na kterém je lépe vidět zelený základ.

A to je dnes vše, přátelé! :)

Jak asi tušíte, jsem s uvedenými stíny více méně spokojená, z některých i nadšená, jsou pěkným přírůstkem v mé sbírce. Femme Fatale mě hodně baví, takže jsem si v jejich výprodeji koupila polevnu kupu již nedostupných odstínů. Asi je tu na blogu ještě uvidíte. Od Detrivore momentálně nic nového nemám, pravděpodobně si ale největší oblíbence z tohoto článku v budoucnu pořídím v plném balení (Apparatus, Krampuslaufen, Burnt Flowers Fallen) a možná přihodím i nějaké ty další odstíny. Např. White Chapel vypadá jako skvělý rozjasňovač do vnitřního koutku oka (pořád se děsím okamžiku, až spotřebuju nejsvětlejší stín z Nude 'tude paletky od theBalm, který k tomuto účelu používám úplně každý den od té doby, co jsem si paletku koupila).

A jako bonus děsivá koláž spousty zírajících očí (pro zvětšení rozklikněte ve vedlejším okně):



Líbí se Vám některý z uvedených odstínů?


10 komentářů:

  1. Totálně jsem se zamilovala do té červené barvy, to je prostě dokonalost!!

    OdpovědětVymazat
  2. Já mám Tower a ten můj v sobě má opravdu slabý fialový podtón. Ráda ti pošlu fotku, jestli chceš. Ale tak krásný jako na ofic swatchi taky není, nenosím ho moc ráda, přijde mi na shiro poměry nudný ;) Mám ještě Apparatus, zatím jsem ho měla na sobě tak dvakrát :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máš je na Instagramu? Ty jsem tuším viděla... Apparatus se mi fakt líbí, je super přes různě barevné jumbo tužky na dodání lesku.

      Vymazat
  3. Teda opět klobouk dolů před tvými swatchovými články!
    Naštěstí tentokrát asi bez všech můžu žít :-) Ale z Molag Bal by byl podle mě moc pěkný lesk, škoda je není vhodný na rty..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky! Já myslím, že by šla namíchat v rámci "custom color matching service". :) I když možná některý Nicolasovský lesk by byl i podobný. :)

      Vymazat
  4. Vůbec jsme zrovna před vydáním tvého článku neobjednavaly :D i když možná dobře, nutně bych potřebovala ten červený a nejsem si jistá, že by mi slušel... Jistá si ale jsem u posledních dvou duochromů, páč i když jsou boží, tak si musím nechat zajít chuť :( jo a laky na nehty? Kapaly mi sliny do klávesnice! Tak zajímavé odstíny se hned tak nevidí, až budeš příště objednávat, tak dej vědět, přidám ti jich pár do košíku ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D :D
      No s laky na nehty je potíž, jejich systém objednávání je trochu složitější a nikdy jsem ho pořádně nepochopila (ale ani jsem se o to nesnažila, protože je nenosím a nekupuju). Ty FF laky jdou vždycky do prodeje v rámci pevně časově stanovených předprodejů jen na pár dní a pak hned z nabídky zmizí. Viz tady:

      http://femmefatalecosmetics.com.au/presale

      Takže After Light Gala kolekce už je z oficiálních stránek pryč. Pak laky putují k jejich dalším distributorům áka stockists, mezi kterými je i Shiro:

      http://femmefatalecosmetics.com.au/distributors/

      Ale tam jich bude omezené množství, jiné ceny, vlastní doručovací podmínky...

      Jo a ještě je blbé, že u mezinárodních objednávek je minimální objednávka 10 kusů laků. Takže je hromadné objednávání prakticky nutností. Ale třeba přes Instagram nebo Facebook by se něco takového dalo zorganizovat, ne? Doporučuji sledovat jejich fb skupiny (mají dvě, ještě jsem nepochopila, která je na co) Femme Fatale Fiends a Femme Fatale Online Boutique.

      Jinak teď se chystá velká Disney kolekce 22 odstínů (+ 1 zdarma exkluzivně pro ty blázny, co si koupí celý set). Není tak pestrá co se finišů týče, ale je pěkná. Swatche:

      https://www.dropbox.com/s/50frt8zed2reu0v/ENCHANTED%20FABLE%20LOOKBOOK.pdf?dl=0

      http://emilydemolly.blogspot.cz/2016/03/femme-fatale-cosmetics-enchanted-fables.html

      Vymazat
  5. K tomuto nemám veľa čo povedať... wauw :D
    Obdivujem tvoje swatche a snahu všetko nám dopodrobna ukázať, je to skvelé. Aj z týchto tieňov by som si vedela vybrať, obdivujem hlavne ten červený, i keď musím priznať, že z tých názvov chvíľami až mrazí...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! Souhlasím, některé názvy jsou trošku děsivé, ale mně se to líbí. Třeba i Shiro má některé produkty s takovými názvy, např. lesk Blood of my Enemies. Je pak vtipné, když se tě někdo zeptá, co to máš na rtech... :)

      Vymazat