pondělí 8. února 2016

New In za prosinec a leden aneb co je u mě nového

Po Vánocích se na blozích vyrojila spousta článků typu "co jsem dostala pod stromečkem", které jsem si ráda přečetla, ale sama jsem svou troškou do mlýna nepřispěla. U nás na ty dárky zas tak moc nejsme a naši měli výslovně zakázáno kupovat mi kosmetiku. Takže novinkový článek mám pro vás až teď v únoru. Bude asi trochu víc ukecaný, neboť jsem byla/nakoupila i v nových obchodech, tak jsem chtěla trochu popsat nejen nákup, ale i nakupovací zkušenost a zážitek.

_______________________________________________

Na začátku prosince jsem si ze zvědavosti koupila zájezd z Brna do největšího rakouského nákupního centra (druhého největšího v Evropě) Shopping City Süd. Jízdenka mě stála 499 korun (zde), takže mě to vyšlo levněji, než kdybych tam jela na vlastní pěst (vlastně stejně, jako kdybych jela nakupovat do Prahy), navíc jsem se nemusela kodrcat z centra hromadnou dopravou (SCS je mimo Vídeň). Centrum má na délku skoro dva kilometry a naleznete v něm spoustu zajímavých obchodů. Největším tahákem skoro pro všechny je Primark, ale abych pravdu řekla, vůbec mě neokouzlil, připadal mi jako přecpané tržiště a kvalita oblečení se mi také nezdála valná.

Z kosmetických obchodů zde najdete parfumerie Douglas (ty dokonce dvě) a Marionnaud, dále pak obrovské DM a drogerii BIPA, samostatné obchody the Body Shop, KIKO a M.A.C a další. Sephoru v Rakousku vůbec nenajdete, ale třeba Urban Decay naleznete právě v Marionnaud. Mají tam regál úplně se vším, já si tak mohla osahat třeba novou Vice 4 či Naked Basics 2, které se mi líbily, jen abych zjistila, že kvalitou a pigmentací se i UD může jít oproti mým oblíbeným indie stínům zahrabat. :) A že vlastně od nich nic nepotřebuju. Ani KIKO ani M.A.C mě naživo neoslovily, asi jsem divná.

Už jsem si myslela, že pojedu domů s prázdnou, ale pak jsem narazila na drogérii/parfumérii/domácí potřeby Müller. A tam obrovské oddělení s přírodní pečující i dekorativní kosmetikou. Dokázala bych tam strávit celé odpoledne! Spousta značek, které ani neznám a které u nás nejsou k dostání, včetně řady stojanů s přírodní dekorativkou (tak aspoň deset různých značek). Protože jsem chtěla projít i další obchody, neměla jsem moc času na zkoumání neznámých produktů (je možné, že půlka z nich bude přírodní asi jako Yves Rocher nebo L'occitane), zakotvila jsem tedy u stojanu s kompletní nabídkou Burt's Bees. Měli dokonce i všechny jejich dekorativní produkty na rty. Já si nakonec odvezla testovací sadu Tips and Toes kit (stála tuším kolem 12 euro), banánové máslo na ruce, co vypadalo a vonělo jako rozmačkané banány, a balzámky pro kolegyně k Vánocům. 



Jelikož jsem byla v oddělení přírodní kosmetiky v tu chvíli asi jediná, upoutala jsem pozornost místní prodavačky, která byla velmi... snaživá, pořád mi něco nabízela a ukecala mě do očních stínů - pigmentů Faran. Není to levná sranda, ve výprodeji byly za 8 éček, ale v kalíšku je asi 4x tolik produktu, co třeba v Shiro stínech, a barvy vypadaly fakt pěkně. Tak jsem na ně zvědavá (mají je kdyžtak i na biooo.cz). Slečna trvala na tom, že mě s nimi nalíčí, tak jsem se s menšími obavami nechala, protože to vypadalo, že to umím s malovátky líp než ona, ale katastrofa se naštěstí nekonala. A za to, že jsem to s ní tak dlouho vydržela, mi ještě donesla kupu vzorků zdarma. Někomu by ta přehnaná pozornost možná vadila, mně nakonec docela potěšila, lepší než otrávené a znuděné prodavačky, co vám pomalu ani nejsou ochotné najít tester.


Od obchodů s oblečením jsem čekala hodně, ale přišlo mi, že tam mají stejné prd jako u nás, jen roztahané na větší ploše. Holt jsem asi moc vymyšlená. Odnesla jsem si jen tyhle šaty z H&Mka, co byly ve slevě za 10 euro. Na těle vypadají skvěle, měla jsem je na sobě na Vánoce. Už jsem je viděla i u nás, ale zatím asi za 600, takže jsem ráda, že jsem je koupila v Rakousku levněji.


______________________________________________________________________

Taky mi teď v lednu dorazily dva balíčky od Sunny's Body Products (aneb moje obsese pokračuje). 


Moc se mi líbí, jak Sunny vždycky oblepí krabice nějakou veselou páskou, tentokrát to byli plameňáci.


Uvnitř byl zimní SBP box plus nějaké věci navíc, co jsem si objednala:



A taky candies. Minule jsem dostala dýňové hrudky, tentokrát byly candy-caneové, tedy bílá čokoláda s červenými větrovými proužky a kuličkami. Na mátovou čokoládu většinou nejsem, ale tahle byla moc dobrá.


Koupila jsem si sampler pack tří malých krémů na ruce, protože jsem chtěla ovonět vůni Caramelized Pralines, která byla v podzimním mystery boxu, ale nevyšla na mě. Sunny mi řekla, že jí ještě nějaké vůně zbyla, tak jsem si ji nechala namíchat do krému na ruce a přihodila ještě další dvě vůně z jejich stálé nabídky, co zněly zajímavě.


Moje nejoblíbenější vůně z podzimního boxu byla White Pumpkin & Lilac, kterou jsem měla v krému na ruce, a protože Sunny taky ještě zbyla, nechala jsem si z ní umíchat plné balení balzámu na celé tělo / tuhého parfému. A voní ještě líp než v krémové formě!


Taky jsem si objednala testovací balení pěti miniželé na rty ve všech dostupných odstínech. Jsou fakt pidi, nemají na výšku ani 5 centimetrů. Mám je v příchutích Gingerbread, Red Velvet Cake, Mountain Berry, French Toast a Monkey Farts.




A tohle už je samotná zimní krabička krásy. Nechtěla jsem se pořád opakovat, už tu mám dva rozbalovací SBP články, takže o jednotlivých produktech se dočtete až v samostatné recenzi. Ať to tu tím nemám zahlcené. :)

Celý obsah mojí SBP objednávky.


A protože SBP není nikdy dost, koupila jsem si i jejich valentýnský "minibox", co vyšel v půlce ledna. Stál jen 12 dolarů + poštovné a obsahoval 4 produkty. Taky růžovou lžičku na nabírání scrubu, čokoládový bonbonek ve tvaru srdce, který se nedožil focení, to vše zabalené v červené obálce (takže to vlastně není krabička krásy, ale jen balíček krásy, ale neva). Stylové. :)

_______________________________________________________________

Taky mi došly nějaké další indie objednávky ještě z Black Friday (tzn. nakoupené už v listopadu).


Tahle je z Life's Entropy. Recenzi tří odstínů jejich matných rtěnek jste si tu už mohly přečíst, dokoupila jsem zbývající dvě. A pak celou sadu vzorků nové řady Lip Theories. Volume 1 jsem recenzovala tady, Volume 2 má ještě o 5 odstínů víc, tedy dvacet, takže nevím, kdy to budu schopná všechno ozkoušet. Mezitím stihli vydat ještě další odstíny... ach jo. :D To malé fialové je jedna z Lip Theories v minibalení, byl to dárek k nákupu. :)


Následuje Black Friday nákup u Notoriously Morbid Cosmetics:


Tohle je sada čtyř očních stínů a rtěnky inspirovaná upírskou parodií What We Do In The Shadows. Já si ji kupovala teda hlavně kvůli té rtěnce.


A zbytek objednávky. Tak trochu jsem se zbláznila do jejich Mystic Matte rtěnek... trochu hodně. To malé jsou minibalení rtěnky zdarma k nákupu. Je vidět, že indie společnosti používají stejné dodavatele obalů, protože ve stejných piditubičkách jsou moje lip želé od SBP. Dárečky mám dva, protože jsem udělala dvě objednávky. Poslední den slevové akce (na Cyber Monday) dodali do prodeje ještě dvě jinak nedostupné Mystic Mattes + poštovné zdarma, tak jsem je musela mít. A objednávky jsem si schválně spojit nenechala, abych dostala dáreček dvakrát. :)

___________________________________________________________________



V lednu jsme měly s holkama v Brně menší blogosraz, který byl moc super. :) Já potřebovala trochu šetřit, tak jsem nakoupila jen Havlíka, sephorácký lip stain, který chválila Lou, essence stín ve výprodeji za 30 korun a essence tělovou tužku na waterline. Zbytek je adoptovaný. :) Co jsem ale neutratila za kosmetiku, to jsem projedla a propila. :D Což ale vůbec nevadí, protože to bylo moc fajn pobavit se s podobně "postiženými" děvčaty o kosmetice, aniž by nade mnou někdo nechápavě kroutil hlavou. Moc ráda si to zase někdy zopakuju. :))) 

Tady jsou nějaké fotky produktů, protože se mi asi nebude chtít psát na tyhle drobnosti recenze (až na Havlíka a možná ten lip stain).





_____________________________________________________________________

Jo a dostala jsem přece jen jeden kosmetický dáreček k Vánocům - levandulové bambucké máslo od Sportique. :)


____________________________________________________________________

Když už jsem chtěla tento článek napsat, čekala jsem, že ho výše uvedeným zakončím. To by mi ale nesmělo stihnout přijít překvápko z Austrálie! Tohle je zatím moje nejvzdálenější objednávka a poněkud impulzivní nákup, který ale vypadá, že se mi fakt vyplatil. :)

Možná jste si všimly, že Shiro distribuuje i několik jiných indie značek, mezi nimi australské Femme Fatale Cosmetics. Ti jsou známí především krásnými laky na nehty, ale i pestrými očními stíny, hlavně jejich duochromatické odstíny jsou velmi populární. Samozřejmě mají svůj vlastní obchod, skrz který prodávají své produkty, ale zároveň distribuují celou kopu jiných indie značek. Ceny i poštovné se mohou zdát vysoké, ale jsou v australských dolarech. A jeden australský dolar je cca 17 korun, vážení. Oproti 25 za jeden americký dolar je tedy kurz výrazně výhodnější. 

No a to takhle jednou na mě vyskočila na facebooku akce - novoroční výprodej! 15% sleva na kosmetiku, včetně limitovaných již tak dost levných grab bags. Ty prý mají v prodeji jednou za rok až dva, asi když se jim nastřádá vícero očních stínů, co už nejsou na prodej. Jde totiž o pytlíčky s FF očními stíny, které už v obchodě neseženete - ze zrušených kolekcí, bývalé barvy měsíce a jiné limitky. Jsou roztříděné podle barev, o 30 % levnější, než byste za stíny zaplatily normálně, a dostanete za ně dvakrát tolik reward pointů (obchod má totiž i bodový systém, kdy za každý nákup střádáte body = slevu na další nákup). Znělo to zkrátka strašně lákavě, takže jsem za chvíli měla v košíku fialový a zelený grab bag. 

Druhý den jsem si nadávala, že se ke mně nákup dostane za 2 - 3 měsíce a ještě se budu muset hádat s celníkama. Na stránkách totiž měli nějaké info označené "customs declaration", které mi nešlo rozkliknout, ale usoudila jsem, že tam bude napsáno, že na balíčky nižší hodnotu obsahu nepíšou, tak jsem se ani neobtěžovala je o to žádat, bylo mi to blbé.

Objednávku jsem založila 11. ledna, ohlášený TAT měli 5 - 15 pracovních dní. Vyřízena byla již 24. ledna a někdy během tohoto prvního únorového pracovního týdne mi balíček dorazil. Tedy za o něco málo více než týden! Z Austrálie? Tomu říkám fofr. Oni mi totiž na balíčku zaškrtli, že se jedná o dárek.... :))) 

A z obsahu jsem nadšená ještě víc než z jejich rychlosti...




Ručně psané poděkování vždycky potěší:


V balíčku byla přiložena wishlist kartička s ukázkou produktů, které nabízejí...


....all the things. Výstižné! :D
...pak nějaká australská kokina,...


...a vzorek indie báze pod oční stíny zdarma! Na tu jsem hodně zvědavá...


A tohle už jsou samotné balíčky.


Fialový stál 25 aus. dolarů (před slevou) a obsahoval tři malá a tři velká balení očních stínů:





Zelený stál před slevou 33 aus. dolarů a obsahoval tři malá a pět velkých balení očních stínů:




No určitě to nebyl můj poslední nákup u Femme Fatale. Mají v nabídce spoustu zajímavých produktů, včetně věcí od Shira, které už na Shiro stránkách nejdou sehnat (např. pár stínů ze zrušené Minecraft kolekce, kterou jsem konečně doswatchovala), resp. které u Shira nikdy k dostání nebyly (třeba jejich vánoční lesky na rty, které Caitlin vyrobila tuším na nějaký vánoční trh). Taky bych někdy ráda vyzkoušela třeba něco od Concrete Minerals nebo Medusa's Make-up a to vše tam mají hezky na jednom místě. :) Navíc za tenhle nákup + za registraci jsem dostala spoustu bodů, které mohu proměnit na slušnou slevu z příštího nákupu.

Co pěkného jste si pořídily Vy? A co z uvedeného vás zaujalo nejvíc (o čem mám napsat nejdříve)?

18 komentářů:

  1. Úúúú ten Sunny's Body balíček je kjůt!

    OdpovědětVymazat
  2. To je pokladů, že ani nevím, co říct. :) Krása! :)
    A sraz byl vážně fajn. ;)

    OdpovědětVymazat
  3. Hodně mě nadchly Sunny's Body Products! V životě jsem o tom neslyšela a myslím že si musím taky něco objednat :D Jak jsi to udělala, poprosila jsi jí aby ti na balíček napsala menší cenu, nebo jsi platila clo? děkuju moc! K.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tuším dávají na balíčky nižší cenu automaticky. :)

      Vymazat
  4. Ty jsi blááázen:)) Tolik si toho nekoupím ani za celý rok:) Ale jinak mě zajímají hlavně swatche stínů všeho druhu:)

    OdpovědětVymazat
  5. Samé bomba věci :) Hlavně mě nejvíce zajímavý ty věci ze zahraničí. Jak prosím tě platíš?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) a platí se třeba nějaká clo nebo tak?

      Vymazat
    2. Pokud vím, tak ne. Když už se něco platí, tak je to DPH (nad 22 euro), clo se platí od hodnoty 150 euro výše. Ale já měla vždycky na zásilce napsanou hodnotu 20 dolarů.

      Vymazat
  6. Panečku to jsou nákupy! :-)Já jsem se sice před Vánoci taky dost utrácela (Black Friday a všemožné slevy jsou fakt zlo :-) ), ale kam se na tebe hrabu. :-)
    A těším se na recenze snad skoro všeho!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Snad se k tomu brzo prokoušu, mám ještě resty z dřívějška. :)

      Vymazat
  7. Ja neviem, čo tu mám napísať, lebo sa mi toho hlavou prehráva naozaj veľa.
    Už viem, ako to vyzerá, keď je niekto nákupná a kozmetická maniačka... ;) Pokochala som sa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ehm... dík? :D No mně to zase jako taková šílená nákupní nálož nepřijde. Vlastně tam mám jen dvě nakupovací akce, na kterých jsem se docela krotila (Vídeň a blogosraz), pak teda objednávku od SBP, ale ty věci fakt využívám na stoprocent, prakticky momentálně nepoužívám ani nenakupuju tělovou pečující kosmetiku jiné značky. Pak nákup na Life's Entropy a Notoriously Morbid, které jsou ale už z listopadu. Navíc bych asi měla zdůraznit, že menší indie nákup (na mé poměry) mě vyjde jako koupě jedné high-end rtěnky z parfumérie, větší jako high-end paletky. Indies jsou fakt většinou levné a ještě měli skvělé slevy 20 - 30 %. Takže mi nepřijde, že bych utrácela víc než jiné kosmetické nadšenkyně, co upřednostňují parfumérkové značky. No a pak už zbývá jen Femme Fatale nákup z konce ledna. Je mi jasné, že většina tolik kosmetiky nenakupuje, ale rozhodně to není něco, čím bych se zruinovala. U indies jsem tak trochu sběratel, radši si pořídím kolekci stínů než jednu drahou rtěnku.

      Vymazat
  8. Jak padly Vánoce, tak jsou ty jízdenky levnější, teď to vyjde na 399 a nedávno to bylo ještě levnější. Ale jak píšeš, maj tam stejný prd jak u nás, lepší je zajet si přímo do centra a udělat si výlet po městě.

    OdpovědětVymazat
  9. Tolik věcí! Ani nevím, na co koukat dřív :D Ale ta kosmetika s medem vypadá super, zbožňuju medové/včelí produkty :)

    www.piosek.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat