sobota 26. září 2015

Indie: Bitva boybandů - Backstreet Boys nebo 'N Sync?

(aneb valentýnská kolekce produktů na rty a tváře od Shiro Cosmetics)

Víte, kdy si začínám připadat stará? Když se na roky, kdy jsem byla ve svých dětských a předpubertálních letech, začne vzpomínat s podobnou dávkou nostalgie, jako na léta osmdesátá, sedmdesátá, šedesátá... a jejich trendy se začnou vracet v retro kolekcích. Ano, pomalu ale jistě se k nám vrací i styl let devadesátých. Důkazem budiž např. nová podzimní kolekce Throws It Back od ColourPop Cosmetics (ještě že nezasílají zboží do Evropy, to bych asi zkrachovala; i když na druhou stranu je to strašná škoda, těch krásných barev za tak málo peněz...).

U Shira však ColourPop ještě o něco předběhli a na letošního Valentýna zařadili do své nabídky speciální kolekce produktů na rty a tváře inspirované jedním devadesátkovým fenoménem - boybandy! 

Rovnou se musím přiznat, že já boybandy nesnášela. Ať už to byli BSB, 'N Sync nebo třeba Lunetic, má již od mala zrající rocková duše odmítala mít s těmito počiny cokoli společného. Já se ale obecně od útlého věku vyhrazovala vůči mainstreamovým oblíbencům (na základce frčeli Kelly Family a Leo DiCaprio v Titanicu... i když ten nefrčel, ten šel ke dnu).

Tuto Shiro kolekci jsem tedy už dopředu zavrhla s tím, že si přece nepořídím nic, z čeho na mě bude koukat Justin Timberlake s tím jeho šíleným špagetovým afrem. Holky z Shira se totiž na téhle kolekci fakt vyřádily - z tématu a tehdejší posedlosti si dělají vyloženě legraci. Lauren schválně naphotoshopovala úplně šíleně kýčovité nálepky a s Caitlin vymyslely názvy a popisky plné slovních hříček.

Přestože je celá kolekce tak trochu vtip, svou letitou averzi jsem nepřekonala a nepřiměla se si něco v plném balení koupit. Přitom některé věci vypadají, že by mohly být vážně slušivé... takže jsem co? Objednala vzorky všeho, bez těch šílených obrázků. :)


Poněkud obšírný úvod máme za sebou, snad jsem vás neodradila. :) Valentýnská kolekce je vlastně dvojkolekce, resp. skládá se ze dvou minikolekcí, jednou inspirovanou the Backstreet Boys a druhou 'N Sync (jo, to jsem si musela vygooglit, jak se ty jejich názvy píšou). Každá minikolekce sestává z jednoho rozjasňovače, dvou tvářenek a dvou lesků na rty. Původně při uvedení kolekce holky sledovaly, která se bude prodávat víc (proto "bitva" boybandů), a vítězná kapela dostala ještě limitovaný oční stín. Ten nemám, byl do červena, takže mě nelákal, ale vyhráli tuším 'N Sync, asi proto, že jsou jejich barvy na první pohled zajímavější. Jednu minikolekci ve formě vzorků dostanete za 7,65 dolarů. Což je pakatel vzhledem k tomu, že třeba vzorky tvářenek budu spotřebovávat několik let. :) Jinak plné balení každého produktu stojí 8 dolarů, za které dostanete 20 gramů produktu na tváře či 15 ml lesku.




I Want it That Way
(the Backstreet Boys kolekce)

Jednotlivé produkty k zakoupení zde.


I Have a Littrell Crush on You

Screenshoty ze stránky produktu.
"Warm-toned highlight with the most subtle shimmer. Littrell-y the best!"
"Rozjasňovač v teplém odstínu s nenápadným třpytem."



Tento teplý champagne rozjasňovač je tak nenápadný, že skoro není vidět. Vážně. Musíte ho vrstvit a vrstvit - a pak ho stejně asi neuvidíte. Je totiž neskutečně jemně namletý. Možná by se mohl líbit těm, co se výrazných rozjasňovačů bojí, nebo těm, co je zkouší poprvé - nejde to s ním totiž přehnat. Ale zase na druhou stranu vám takový produkt může připadat zbytečný. Na plné balení to tedy asi nevidím. I když...

...rozjasňovač je tak jemně mletý, že se dá použít jako rozjasňující pudr na celý obličej! Tak jako se používají třeba pudry Hourglass či guerlainí meteoritky. :) Takže tohle je vážně skvělý levný způsob, jak si vyzkoušet jinak drahý typ produktu. Opravdu jsem si při použití na celý obličej projasnění všimla, přitom jsem nevypadala jako diskokoule. :)



You Can McLean On Me

Screenshoty ze stránky produktu.
"Soft matte warm blushy beige. A.J.ust gorgeous addition to your gorgeous face!"
"Jemná matná teplá zardělá béžová."



BSB tvářenky mě podle fotek na e-shopu vůbec nelákaly. Vypadají na nich podle mě hrozně oranžově, říkala jsem si, proč to jsou vůbec tvářenky, jestli to nejsou spíš bronzery pro opálené. S potěšením jsem pak zjistila, že naživo vypadají úplně jinak, jsou velmi slušivé a nositelné. Tahle světlejší je béžovo-červená, občas v ní vidím i růžové tóny. Na swatch fotkách se mi odstín nepodařilo moc dobře zachytit, ale snad aspoň vidíte, že oranžová není. Musím spotřebovat nějaké to Alverde máslíčko, ať ji mám v čem uskladnit. 



Teach Me Howie to Love

Screenshoty ze stránky produktu.
"Deep warm rose with barely-there shimmer. Howie could anyone live without it?!"
"Sytá teplá růžová se sotva znatelným třpytem."



Přijde mi, že tahle tvářenka oficiálním fotkám vůbec neodpovídá. Na nich vypadá vyloženě cihlově, přitom v ní opět žádné oranžové tóny nenajdete. Nesedí mi na ni ale ani oficiální popis, růžová fakt není. Nebo že by měli na mysli "rose" jako růže? Jako taková ta tmavě červená růže trochu vypadá, i když na fotkách vyšla spíš jako hnědá. No je to skoro matná červenohnědá a je moc pěkná a nositelná, fotky jí rovněž moc nelichotí. 



Quit Playing Games with my Carter

Screenshoty ze stránky produktu.
"Rich fuschia-toned pink gloss with a soft golden shimmer. Slightly more than moderate opacity. Someone must have Nick’d my heart, because I’m bleeding love! Flavor: Sweet peppy strawberry."
"Sytá fuchsiová růžová s jemným zlatým třpytem. O něco silnější než střední krytí. S příchutí sladce svěžích jahod."



Přesouvám se k BSB leskům. Tenhle vypadá v kalíšku červeně, ve skutečnosti jde o zářivou fuchsiovou se zlatými třpytkami. Fuchsiová není moje oblíbená barva, tahle ale vypadá - asi i díky tomu zlatému shimmeru - neskutečně svěže a letně a moc se mi líbí. :) Evokuje mi pláže a barevné koktejly. Zlatý třpyt je jemný, na fotkách moc vidět není, ale naživo ho rozeznáte. Na rtech ho ale necítíte, netvoří jej žádné drsné částečky. Voní jako jahodové bonbóny. Dokážu si představit, že bych si ji koupila v plném balení. Akorát teda hodně stainuje rty, po setření počítejte s tím, že budou i nadále narůžovělé.





Seven Minutes in Kevin

Screenshoty ze stránky produktu.
"Deep Dragon-styled red in a wearably moderate opacity. Now I know there is a Kevin, because I’m wearing it! Flavor: Our very own take on spiceberry. Contains a very small amount of cinnamon oil; please be aware of sensitivities/allergies!"
"Tmavá dračí rudá s nositelným středním krytím. S příchutí kořeněného ovoce. Obsahuje malé množství skořicového oleje."



Tento odstín vypadá pro někoho možná děsivě černočerveně, krytí je ale střední, takže výsledný odstín takové intenzity jako v kalíšku nedosahuje. Tím pádem si ale s rovnoměrným nanesením musíte trošku vyhrát. Jde o další "krvavý" lesk, když ho srovnám s Red Wedding a the Blood of my Enemies, tak je víc do červené, a to studené červené (na fotkách vyšel teplejší). Připomíná mi mízu dračího stromu, která se využívá též v kosmetice. Jestli vám výše zmíněné lesky přijdou moc teplé či do oranžova, tenhle by vám mohl sednout víc. Voní lehce kořeněně, jako nějaký svařák či kořeněný ovocný džem. Skořicový olej v něm tentokrát nepociťuji, na rozdíl od mého lesku na rty na přání Krampusnacht se skořicovou příchutí, jehož efekt na rtech byl...no, zajímavý. :D Já bych si jej asi v plném balení nepořídila, protože se hodně usazuje ve vráskách a taky se dost rozpíjí a krvácí, takže bez konturky se neobejdete (já používám průhlednou od MUFE).




A to je z the Backstreet Boys kolekce vše. Zhodnocení kvality a výdrže naleznete na konci článku.
_________________________________________________________________________


Tearin' Up My Heart
('N Sync kolekce)

Jednotlivé produkty k zakoupení zde.


Love at First Lance

Screenshoty ze stránky produktu.
"Cool pink-toned lightly shimmery highlight. Like a Lance through the heart!"
"Studený lehce třpytivý rozjasňovač s růžovým nádechem."



Tohle je zkrátka studenější obdoba Littrella z BSB kolekce. Pokud máte žlutý podtón pleti, sedne vám víc Littrell, pokud růžový, tak Lance. Je stejně jemňoučký a skoro neviditelný, takže se opět dá použít jako rozjasňující pudr na celý obličej.




I'll Fatone for my Sins

Screenshoty ze stránky produktu.
"Ultra-vivid cool matte pink! Brings Joey to your heart!"
"Ultrazářivá studená matná růžová."



Tak tohle je vážně síla. Představte si, že si tvářenku vyrobíte z růžové zvýrazňovací neonové fixky. Tak zářivá tahle barva je (foťák ji nepobírá). Naštěstí jde rozetřít do nesvítivé studené růžové, takže tváře vám neonově svítit na dálku nebudou. Je vážně překvapivě nositelná. Bála jsem se, že bude flekatit, ale jde rozetřít rovnoměrně.




A Chris for Good Luck

Screenshoty ze stránky produktu.
"Bright mid-toned matte red! Kapow!"
"Jasná středně tmavá matná červená."




Stejně jako je předchozí tvářenka výrazně růžová, je tahle výrazně sytě rudá. Prostě čistě rudá bez náznaku jiné barvy (oranžové či růžové). Opět je extrémně pigmentovaná, ale jde rozetřít do přirozeného červánkového odstínu. Na ruce vypadá dost flekatě, naštěstí na tváři tak nevypadala.




The Thrill of the Chasez

Screenshoty ze stránky produktu.
"Mid-toned sheer/moderate bubblegum pink! A color worth Chasezing down. Flavor: Flirty bubblegum, of course!"
"Středně tmavá průhledná až středně krycí žvýkačková růžová. S příchutí žvýkačky."



Tohle je konečně barva pro ty, co si na výrazné rty nepotrpí. Sladká nevinná růžová s lehkým krytím, voní jako Pedro žvýkačky. Velice user-friendly, u těchto světlých tónů totiž nějaké to přetažení nebo rozpití není vidět. Je pěkná, ale pro mě trošku nudná.





Justin Time

Screenshoty ze stránky produktu.
"The perfect warm ultra-opaque T-Swift polished red. It’s going down, I’m yelling Timber(lake)! Flavor: Mild sweet french vanilla."
"Perfektní teplá ultra-krycí sofistikovaná červená ve stylu Taylor Swift. S příchutí jemně sladké francouzské vanilky."



Tak tohle je opravdu super krycí rudá pecka. Nevím, proč píšou, že je teplá, mně přijde jako typická studená červená s modrým podtónem (navíc zanechává růžový stain). Nanášení není moc sranda, u takto výrazné barvy to chce dokonalé okraje, což není jednoduché (mně samotné to moc nejde), konturku a štěteček můžu jedině doporučit. Odměnou vám ale budou rty, které vypadají jako přetřené rudým lesklým lakem. Voní lehce vanilkově.


A když už si ji pořídíte, můžete mít dva looky za cenu jednoho. Takhle krásně růžově a šťavnatě rty vypadají, pokud barvu otlačíte do ubrousku (= trocha zbylé barvy + stain):




___________________________________________________________________

Celkové zhodnocení:
Rozjasňovače - pro milovnice rozjasňovačů asi spíše zklamání, protože jsou opravdu nenápadné. Ovšem dají se použít jako rozjasňující pudry. Littrell bude sedět dámám s teplým podtónem pleti, Lance těm se studeným podtónem. Obecně se dá říct, že BSB kolekce je spíš teple laděná a 'N Sync kolekce studeně laděná.
Tvářenky - všechny se hezky nanášejí a roztírají do přirozeného odstínu, ač jsou silně pigmentované. V BSB kolekci najdete přirozenější odstíny, v 'N Sync pro ty, co se nebojí odvázat s primárními barvami. Všechny mi na tvářích vydržely 8 - 12 hodin.
Lesky na rty - všechny Shiro lesky jsou na rtech moc příjemné, vyživující a nelepivé. Mám je moc ráda, ač jinak lesky na rty skoro vůbec nenosím. Výdrží vás neoslní - jsou to přece jen lesky, ale většina se po lehkém opotřebení neztrácí úplně či nerovnoměrně, dokonce je můžete trochu setřít schválně k dosažení nového barevného efektu (viz poslední lesk).

Takže abych dnešní dlouhý článek uzavřela:
- Rozjasňovače bych si asi nepořídila, ledaže by se mi po spotřebování pytlíčkových vzorků po jejich jemném efektu stýskalo.
- Tvářenky jsou moc pěkné a kvalitní, ale se vzorky fakt nešetřili - dostala jsem takové množství, že je budu spotřebovávat roky. Přesypu je postupně všechny do Alverde kalíšků a nemám problém se skladováním ani přepravou. Plné balení je pro mě tedy momentálně opravdu zbytečné.
- Lesky jsou moc pěkné, ale vyloženě mě neuchvátily. Teda Carter a Justin celkem jo (asi i proto, že mají (skoro) plné krytí), ale nepotřebuju je mít hned teď. Takže jak se znám, nekoupím si je vůbec, nebo si nakonec koupím všechny. 

A co Vy? Měly jste svou oblíbenou chlapeckou kapelu? Zaujalo Vás z dnešního článku něco, nebo jde všechno mimo Vás? A nejdůležitější otázka ze všech: 'N Sync nebo Backstreet Boys?

11 komentářů:

  1. Ježiši :D :D :D Takhle zábavou kolekci jsem snad ještě neviděla. Ale věřím, že nejvíc osloví "naši" generaci, která s těmihle boybandy vyrůstala. V mládí jsem jela spíš Evanescence, ale pamatuju na plakáty z Brava :D Achjo :D No ale, nejvíc se mi líbí první rozjasňovač I Have a Littrell Crush on You a pak ta rudá rtěnka, ta vypadá super :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evanescence mám moc ráda, mrzí mě, že jsem je nikdy neviděla naživo. :(
      Jsem ráda, že se článek líbil. :)

      Vymazat
  2. Nádhera.. ty barvy to je dokonalost.. :)

    http://wormake.blogspot.cz/2015/09/prvni-podzimni-liceni.html

    OdpovědětVymazat
  3. tie tvárenky sú úžasné, no na tú extra rúžovú by som si asi netrúfla :)

    OdpovědětVymazat
  4. Tak tieto kapely ma tiež moc nezaujímali, ja som letela skôr na dievčatá :D
    Z produktov ma asi najviac zaujal Justin Time, veľmi pekný odtieň :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím. :) Přiznám se, že jsem v 11 poslouchala Holki. :D

      Vymazat
  5. Se přiznám, že tyhle dva boybandy jsem nikdy nějak nemusela, zato Lunetnic a Kelly Family jo a hodně.. Až se trochu stydím :-)
    Takže jsem ani tuhle kolekci nějak podrobně nezkoumala. Koukám, že to byla chyba, protože ty rozjasňovače/rozjasňující pudry se mi líbí moc a obě BSB tvářenky taky..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rozjasňovače jsou pěkné, ale jdou snadno rozetřít prakticky do neviditelna. :)

      Vymazat