sobota 6. června 2015

Pečující slovenská přírodní kosmetika Soaphoria

Je tady červen a s ním i slibovaný článek o slovenské značce přírodní kosmetiky Soaphoria, od které jsem měla příležitost vyzkoušet hned několik produktů. Ty jsem fotila tak nějak průběžně, ovšem nevšimla jsem si, že některé fotky nejsou úplně ostré, tak pro dnešek prosím omluvte jejich kvalitu.

O značce jsem se poprvé doslechla na e-shopu biobeauty.sk, díky jejich krabičce krásy jsem vyzkoušela několik výrobků a sama jsem si pak objednala balení tří tělových suflé. Každá vonná varianta se trochu liší složením a konzistencí, jde pořád ale o jedno z nejlepších mazání na tělo, co jsem vyzkoušela.


Tělové suflé:






Suflé je baleno ve 125ml skleněných dózách, které pak můžete doma využít na něco jiného nebo zaslat zpět výrobci k novému použití. Zdenule mi poradila, že bych je neměla uchovávat v koupelně, protože ty kovové části by mohly zkorodovat, tak je mám v kuchyni. :)



Objednala jsem si verze Anglická snídaně, Mléčné potěšení a Slaďoučký med. Ovšem již předtím jsem vyzkoušela i Ovocný sad a Levandulové pole.


Základem složení všech variant, co jsem vyzkoušela, je kakaové máslo, bambucké máslo, kokosový olej a olivový olej. Opravdu jednoduché. Narůžovělý Ovocný sad obsahuje navíc extrakty z borůvky, jablka a višně. Mně ale připadalo, že voněl spíše jako našlehaná malinovka. :) 

Složení varianty Ovocný sad

Konzistencí připomíná ztuhlou šlehačku, naberete jej trochu do dlaně, rozehřejete a suflé se hned promění na olejovitý krém, jež vaši pokožku opravdu důkladně hydratuje. Nevýhodou je, že díky našlehanosti jej spotřebujete rychleji než klasické tělové máslo, protože je ho potřeba trochu víc.


Jako druhé jsem zkoušela Mléčné potěšení. Zatím jsem tedy tuto dózu neotevřela, jen malé vzorkové balení (viz níže), ale to je asi jedno. Konzistence je podobná jako u Ovocného sadu, ve složení je k základu přidán výtažek z vanilky, takže toto krémově bílé suflé voní krásně jemně vanilkovo-kokosově.

Složení varianty Mléčné potěšení.

Jako třetí jsem testovala šedivě fialové Levandulové pole. Levanduli mám celkem ráda, ale tohle byla tedy síla. Vůně byla opravdu výrazná a ostrá, připadalo mi, že je v ní cítit snad i trocha pepře, tak byla štiplavá. Konzistence je měkčí, méně tuhá, takže se spotřebovalo rychleji. Do základního složení přidán levandulový extrakt, linalool a limonen, což vysvětluje tu výraznou vůni.

Složení varianty Levandulové pole.


První velké balení, které jsem vyzkoušela, byla Anglická snídaně. Názvu se nelekejte, po slanině a míchaných vajíčkách opravdu nevoní. :) Dle výrobce anglická snídaně = anglický čaj, pročež toto bílé suflé obsahuje též jasmínový olej a výtažek z bergamotu. A voní opravdu krásně! Cítím hlavně ten jasmín, ale i trošku citrusového bergamotového ocásku. Mňam. Navíc tato verze je opravdu tuhá, skoro až ztvrdlá (ne vyschlá!), což je výhoda, i když to tak možná nezní. Protože stačí na namazání celého těla opravdu troška a plné balení mi vydrželo oproti ostatním opravdu dlouho. Máte-li rády vůni jasmínu, doporučuji.

Složení varianty Anglická snídaně.

Před týdnem jsem otevřela jednu z novějších variant Slaďoučký med. A teda řeknu vám, že tak autentickou medovou vůni jsem ještě v kosmetice necítila. Aby taky ne, když je ve složení pravý med (mel), ne nějaké aroma. Suflé má po něm krásnou zlatavou barvu a jeho vůně vydrží na kůži přes noc až do rána (a ještě vám provoní pyžamo). Takže milovnicím medu a sladkých vůní doporučuji (a to já přitom samotný med k jídlu nesnesu). Jedinou nevýhodou je, že toto suflé není ztuhlá šlehačka, jen šlehačka. Je velmi nadýchané (= jsou v něm zašlehány bublinky), takže velmi rychle ubývá. :(

Složení varianty Slaďoučký med.

Plné 125ml balení tělového suflé Soaphoria stojí 7€, pokud hledáte pro někoho pěkný dárek nebo se chcete jen trochu hýčkat, rozhodně jej doporučuji. Nabídka vůní je široká, rozhodně bych ráda vyzkoušela nějaká další. Už jen ty názvy znějí lákavě: Citrusová bomba, Romantická růže, Lepkavý karamel, Nebeská čokoláda, Orientální noc, Kořeněný pomeranč, Nevinnost (s výtažkem z lilie bělostné) a další. Na stránkách výrobce seženete některé varianty i ve velkém 255ml balení (za 13€).

Další produkty jsem vyzkoušela díky jarní BioBeauty krabičce krásy:



Organický tělový jogurt:


Tělový jogurt (relativní novinka v sortimentu značky) jsem považovala za jen takový zajímavější název pro tělové mléko a nečekala jsem od něj žádné zázraky. Příjemně mě ale překvapil. Malé vzorkové množství (odhaduji ho tak na 20-30 ml, kelímek má na výšku jen asi 2-3 cm) mi vystačilo na 4 namazání celého těla. Stačilo jen trochu omočit v jogurtu prsty a namazala jsem si s nimi celou nohu. :) Jogurt je dost řídký a tekutý, přitom je ale mastnější než klasické tělové mléko, takže i přes skvělou roztíratelnost a rychle vsáknutí pokožku velmi dobře vyživí. Skvělá alternativa pro ty, co je zdlouhavější roztírání tělových másel (či suflé) nebaví.

Složení tělového jogurtu Ovocný sad.
Vůně je opět jemná ovocná, méně výraznější než u tělového suflé stejné vůně. Jogurt je balen ve 250ml lahvičkách, stojí 8,90€ a seženete jej dále ve variantách Romantická růže, Čistá aloe vera, Levandulové pole, Soapgasm žena/muž, Mléčné potěšení a Olivovník.


Sprchový krém:


Další novinkou byl sprchový krém - já dostala k ozkoušení variantu Polní květy, která má vonět polními květy, pivoňkami a obsahuje zrníčka máku pro jemné obroušení. Peelingový efekt od něj moc nečekejte, ale voní opravdu krásně po pivoňkách, asi proto, že by v něm měly být rozdrcené květy pivoňky lékařské. Konzistencí se jedná o jakousi ztuhlou narůžovělou pěnu, sprchování mě s ním bavilo.


Sprchovací krém se prodává opět ve velkých 255ml skleněných dózách za 8€, velké balení mě hodně láká. Varianty jsou tři: tato, citrusový Bojovník krásy s drceným černým čajem a uklidňující Pohlazení duše s mletým měsíčkem lékařským a lipovými květy. Moc se mi ale u tohoto produktu nezamlouvá složení, najdete v něm například tetrasodium etidronate, tedy EDTA, což mi moc přírodní nepřijde. :( 

Složení sprchovacího krému Polní květy.

Tuhý šampón na suché a poškozené vlasy NutriShamp:


K tomuto produktu jsem byla dost skeptická, nejsem totiž jeho cílovka (suché a poškozené vlasy nemám) a tuhé šampóny jsem nikdy nezkoušela. Vůni by mu měly dodávat pomeranč, ylang ylang, opium a med a opravdu hezky jemně citrusovo-orientálně voní. Napěnit se dal celkem dobře, když jsem si šampónem jezdila přímo po vlasech. Pěna ale poměrně rychle opadla a přišlo mi, že se mi vlasy mezi prsty zadrhávají, jako bych na ně použila mýdlo. Takže jsem se samozřejmě lekla, že je budu mít vysušené a zacuchané, takže jsem je pak omyla ještě normálním šampónem od Urtekramu. Navíc tuhý šampón udělal na vaně mastnou vrstvu, kterou jsem pak musela drhnout čističem, takže použití mi moc komfortní nepřišlo.

Musím ale uznat, že vlasy mi přišly i tak vyživenější a lesklejší než obvykle, vysušené nebyly. Ovšem zároveň jsem předtím použila i masku od BioAromy, takže nevím, jestli za to může tenhle šampón, nebo maska. A nějak se mi do dalšího testování nechce... asi by mi sedl líp, kdybych měla kratší jemné vlasy, ne hrubé a dlouhé až po zadek. Ty pořádně propěnit tak, abych si umyla i pokožku hlavy, s tuhým šampónem asi nejde. 

Tento výrobek je rozhodně zajímavý a to, jestli vám sedne bude dost individuální (složení zde). Já bych si ho sama asi nekoupila, ale rozhodně vás od něj nebudu odrazovat, jiní si jej pochvalují. Malé 60gramové kolečko stojí 5,50€ a velké 120gramové 9,50€. Já osobně bych asi radši vyzkoušela jejich tekutou variantu po 10€ za 250 ml. NutriShamp je pro suché a poškozené vlasy, BalancoShamp pro mastné, ShinyShamp pro normální bez lesku, v nabídce jsou i kondicionéry Nutrieeze, Balanceeze a Shinyeeze, také v tuhé (ne Shinyeeze) i tekuté verzi.


Kakaový balzám na rty:


Balzámek jsem dostala ke krabičce jako dárek navíc a mám z něj opravdu radost. Má pěkně složení, krásně voní po kakau, ač je hnědý, tak nebarví (na mých bílých rtech by to vypadalo děsně) a rty hezky vyživí. Používám ho teď jako výživný balzám na noc, oproti mnoha jiným balzámům jeho účinky trvají, nemáte po chvíli nutkání přetírat rty znovu.



Pokud si budu objednávat něco dalšího od této značky, určitě k objednávce nějaký ten další balzám přihodím. Stojí jen 2,90€ a vyrábí se v 10 variantách: citrus, kakao, máta, med, ovocný sad (= borůvka, jablko, višeň), vanilka, růže, levandule, lipový květ a meduňka.

Přitom je skoro jisté, že si od této značky ještě něco objednám. Její sortiment je široký, zajímavý a podle mě i kvalitní. :) Hodně mě lákají jejich peelingy (ač jsou solné), práškové i tekuté masky, krémový deodorant či čistící pěna na obličej.

Láká něco Vás? :)

UPDATE: Často jste mi psaly, že vás zaujal e-shop biobeauty.sk, ale poštovné je pro vás moc drahé. Mám pro vás super novinku - e-shop naše povzdechy vyslyšel a začal zasílat do ČR přes Zásilkovnu za 2 eura! + Navíc tento víkend probíhá soaphorácká akce - k objednávce produktů Soaphoria v hodnotě nad 30€ dostanete jedno tělové suflé zdarma. Pro sledování novinek (včetně ohlášení prodeje krabiček krásy), akcí a soutěží doporučuji sledovat facebookové stránky obchodu. :)

18 komentářů:

  1. Včera jsem zkoumala jejich tuhý deodorant, musím říct, že se mi ta značka zamlouvá čím dál tím více. Úplně tu nad tvým příspěvkem slintám, to je samé suflé, šlehačka, kakao, jogurt :D Super recenze!

    OdpovědětVymazat
  2. Tak to vypadá opravdu dobře. Nevím jak s těmi tělovými soufflé, protože jsou bezvodé, tak jestli není lepší je nanášet na vlhkou pokožku. Třeba kokosový olej Saloos mi na sucho nevyhovoval. Zaujaly mě víc ty jogurty.
    EDTA sice není asi úplně košer v přírodní kosmetice. Slouží tu tipla bych ale jako šetrnný konzervant, protože vychytává dvojmocné kationty, a tak blokuje účinnek různých enzymů (třeba v bakteriích).
    Asi bych šla taky do testovací krabičky, tak snad někdy zas nějaká bude.
    Markéta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky mě to už napadlo, ale zatím jsem je používala na sucho a kůži to zdá se nevadí. Někdy musím vyzkoušet i použití na vlhko.
      Děkuji za vysvětlení funkce EDTA. :)
      Kvůli krabičkám je dobré sledovat jejich Facebook, bývají rychle pryč. Počítám, že vyjde nějaká letní edice, když tato byla jarní.

      Vymazat
  3. Od Soaphorie teraz tiež skúšam prvé výrobky, mám doma telové suflé Citrusová bomba. Milujem všetko citrusové, takže pre mňa je to neskutočná láska :)
    A objednala som si aj bentonínový íl, ale ten zatiaľ čaká na svoj moment :)

    OdpovědětVymazat
  4. mala som možnosť vyskúšať od nich telové maslo a bolo úplne úžasné, pleť po ňom vyzerala nádherne a hydratovane, milujem túto značku ♥
    Beaute Caresse

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je fajn vědět, že sedí víc lidem a nedoporučuji ji jen já. :)

      Vymazat
  5. Tak ty obaly nemají chybu :) Poslední dobou si vařím kosmetiku sama, ale určo se zase vrátím k testování a už vím, co to bude :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když si obaly necháš, tak na DIY kosmetiku budou opravdu super. :)

      Vymazat
  6. Odpovědi
    1. Doufám, že se značkou budeš stejně spokojená, jako já. :)

      Vymazat
  7. O této značce slyším poprvé, ale vypadá moc zajímavě :)
    Lovies 47
    GIVEAWAY

    OdpovědětVymazat
  8. Tuto značku vůbec neznám, ale jejich balení vypadají opravdu zajímavě. Nejvíce mě podle popisu i fotografie zaujal ovocný suflé sad i ta šlehačková konzistence, které je tedy tou nevýhodou jak říkáš, mě opravdu láká :-). Vypadá to fakt hezky, jen ta skoro "trikolora" mi ten celkový dojem kazí, jinak fajn :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Konzistence je na jednu stranu výhoda (je moc příjemná), na druhou nevýhoda (rychlejší spotřeba). :) Ale typicky šlehačkovou konzistenci měl jen Slaďoučký med, ostatní byly jakoby zatuhlé, resp. zamražené (akorád bez mrazu). Tak nevím, jestli to je složením nebo změnou postupu výroby.
      Slovenská trikolora mi nevadí, barvy jsou stejné jako u té naší, akorát jinak seřazené, což už beru jako detail, naopak se mi to na slovenském výrobku líbí, že se za svůj původ nestydí. :) A na té novější variantě (med) není, tou spolu s pár dalšími rozšiřovali původní škálu vůní (čaj a vanilka jsou starší). Takže možná už na nové výrobky trikoloru nedávají.

      Vymazat
  9. ďakujem za krásnu a podrobnú recenziu, je naozaj ťažké vybrať si z takej ponuky telových "mazadiel"...tie som osobne ešte neskúšala, no suflé si nejaké určite kúpim (len čo pomíňam zásoby :)). bude sa podľa tvojho popisu lepšie vyberať. ten balzam na pery je super, ten mám, a najlepší je vraj vanilkový, aj sa najviac predáva. no a ten šampón, teda ja mám tiež dlhé vlasy, a mne dosť vyhovuje, ale to je tým, že mám vlasy suché. so suchými vlasmi je to však vraj tak, že sa nemajú stále mastiť, ale len vtedy, keď sú naozaj suché - teda tento tuhý šampón je taká dobrá alternácia k nejakému inému, tekutému, ktorý síce tak nepremastí, ale zasa lepšie umyje (je fakt, že na pokožku hlavy tuhý šampón úplne ideálny nie je, najmä pri dlhých vlasoch). takže ja striedam, a spokojnosť. rodine som kúpila zas ten na mastné vlasy - obsahuje ricínový olej - a hlavne moji chlapi sú nadšení :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za milý komentář, moc mě potěšil. :) Jsem ráda, že je článek užitečný. Díky za tip, příště zkusím vanilku. :)
      Jooo, to si dokážu představit, že pánům vyhovuje. :) Tak to je možná ten můj způsob použití nakonec taky dobrý. :D Tuhý použít do délek a pak pokožku ještě přeumývat tekutým.

      Vymazat