čtvrtek 24. října 2013

Recenze: Ladybox září 2013 - MUA edice

Na začátek bych chtěla podotknout, že sice tady jsem psala, že už mám konečně byt a nemusím dojíždět do Brna každý den, ale zapomněla jsem napsat, že na tom bytě ještě nemám internet, takže stejně nemám čas sem přispívat tak často, jak bych jinak mohla, protože mám na internetování všeho všudy asi hodinu a půl každý den po pracovní době, co sedím na netu v práci, a to ještě ne vždycky. Takže se s recenzemi Ladyboxů čím dál víc zpozďuju, nezbývá mi než doufat, že se bude zpožďovat i Ladybox a já tak budu stíhat postovat recenze dřív, než mi dojde další krabička. :D (jk)

Podle všeho by mi měla přijít krabička s říjnovým LB zítra, už je na cestě z Prahy do brněnské zásilkovny. No já mezitím sepíšu své dojmy z předchozí krabičky. Po ozkoušení všech výrobků je to tak 50 na 50, spíš slabší, přestože první dojmy byly poměrně pozitivní.

Obsah zářijového Ladyboxu

Odličovací a čistící micelární voda Dermacol (plné balení, 200 ml, 99,- Kč).

Micelárka ode mě dostane pochvalu, protože dobře odličuje, nedráždí pleť ani oči a nelepí. Já ovšem nemám citlivé ani oči, ani pleť, takže s ní nemusí být všichni spokojení. Má dost výraznou vůni, řada je s extrakty z mořské řasy, no já z toho cítím spíš nějaké tropické květiny ála lotosový květ. Dávkování je klasické - odklopit víčko, otočit dnem vzhůru a nechat nasáknout tamponek. Lepší než blbá pumpička od Mixy, i výkonostně se Mixe celkem vyrovná. Akorát mi z mé MUA řasenky dělá při odlíčení žmolky... přesto jsem spokojená, že jsem nemusela běžet do drogerky pro micelárku, která mi zrovna docházela, když mi box přišel.












Černé gelové oční linky MUA (plné balení, česká cena 129,- Kč, britská cena 3 libry = cca 90 korun)

A just vám sem tu britskou cenu napíšu, když se český MUA shop chlubí cenama nízkýma jak v Británii. Protože to není vůbec pravda a věci jsou u nich skoro o půlku britské ceny dražší. I když jsou stále levné, 50% rozdíl mi nepřijde moc OK a výhodný. To radši udělám kamarádkám hromadnou objednávku z oficiálního obchodu, myslím nad 30 liber je poštovné vždy zdarma. 

No ale k linkám. Gelovky jsem chtěla už delší dobu vyzkoušet, plánovala jsem nákup těch od essence, ale ty se prej přestaly vyrábět. No nic no. Tak jsem ušetřila za nákup jiných tím, že jsem dostala tyhle. No a hádejte co, nejsou nic pro mě. Strašně dlouho mi trvá se tím štětečkem namalovat, linky se nabírají po hrudkách, ne kapkách (I'm Cpt. Obvious, I know), a ty se dost špatně roztírají, takže mi to prodlužuje dobu nanášení asi o 5 minut, což když ráno spěchám fakt není dobře. Přitom stejný odstín získám i tekutými linkami Miss Sporty, na které nedám dopustit, takže asi zůstanu u nich. Jestli ale znáte nějaké gelové linky, se kterýma se pracuje snáz (slyšela jsem, že jsou tyhle oproti jiným moc měkké) a které mi neudělají velkou díru do peněženky, napište mi tipa do komentářů, budu moc ráda. :)

Štěteček je celkem fajn, ale dostat se  k němu byl celkem boj. Spoj byl totiž oblepený tou blbou "visačkou", která se mi nedařila odlepit. A když jsem nad ní konečně zvítězila, na obalu od ní zbyly ohnusnělé lepivé zbytky.


Testování štětečku
Takhle to dopadlo, když jsem po linkách po pěti minutách přejela prstem.


Fix na rty MUA, odstín Kissalicous (plné balení, česká cena 129,- Kč, britská cena 3 libry = cca 90 korun).

Nevím, kdo tzv. lip stains vymyslel, no já každopádně díky Ladyboxu už vím, že si nikdy žádný nekoupím. Tohle byl totiž podle mě největší fail zářijového boxu. V rozbalovacím článku jsem už vyjádřila důvody, proč považuju kosmetiku ve fixech obecně za blbý nápad, a své obavy, které se zcela potvrdily. Já mám rty velmi bledé a nerovnoměrně pigmentované, tenhle fix to strašně zvýrazňuje. Chtěla jsem nafotit složení, foťák mi to ale nechtěl zaostřit. Každopádně mi přišlo až jedovatě chemické, což spolu s tím, jak se barva vsakovala do mých rtů, a spolu s odporně sladkou chemickou ovocnou vůní linoucí se z fixky, ve mně vzbuzovalo neblahé pocity. Barvu je sice možné vrstvit, ale budete asi tak úspěšné, jako když se snažíte fixem na kreslení rovnoměrně vybarvit obrázek... a strašně to vysušuje. Ani balzám moc nepomáhá, pak to na něj nechce kreslit. A ani s balzámem nepomáhá osvědčení trik promnutí rtů pro znovurozetření nerovnoměrně naneseného čehokoli. Tohle se nehodí ani nikomu darovat, protože by to bylo nehygienické a nepřála bych to ani nepříteli. Když si pomyslím, že tam místo toho mohl být třeba ten slibovaný Power Pout...

Mé rty bez ničeho.
Lip stain ve slabé vrstvě (foťák zesvětluje).
Lip stain v silné vrstvě. Jako bych si rty natřela takovým tím svítivě fuchsiovým zvýrazňovačem. Můžete vidět nerovnoměrnost nanesení a to, jak mi fix zvýraznil ten důlek uprostřed horního rtu (myslím si, že jsem si jako malá špičku rtu ukousla, ale nepamatuju si to).


Trio očních stínů MUA, v odstínu Innocence (plné balení, česká cena 109,- Kč, britská cena 2,5 libry = cca 75 korun).

Na tyhle jsem byla hodně zvědavá, i když hnědé odstíny moc nemusím (= mám jich kotel). Tyhle ale mají hodně výrazný stříbrný shimmer (což je pro teple hnědé odstíny celkem divné), tak jsem na ně byla zvědavá. Jsou zapečené, takže by se měly nanášet buď hrubým štětcem, nebo na mokro, jinak z nich moc barvy nedostanete. Já si vzala aplikátor, který je součástí balení, a zvolila mokrou variantu.



Aplikátor je z příjemného materiálu, ale je mi jasné, že ty, co nepoužívají k líčení prsty jako já, ho asi hned vyhodí do koše.

Nejsvětlejší odstín je taková zlatavá champagne barva, hezky prozáří oči. Prostřední je regulérně zlatá a nejtmavší je hnědá, až skoro burgundy (jsou v ní červené tóny, co na fotce nejsou moc vidět). Připomíná mi barvu tlejícího červeného listí. Akorát ta nejtmavší se strašně drolí, odlupují se z ní takové celkem velké šupinky. Barvy jsou na mokro opravdu výrazné a opravu třpytivé, takže se na denní nošení moc nehodí (obzvlášť když pracujete na soudě jako já). Takže si je asi nechám někdy na večer. 



Bez báze se stíny začnou asi po 3 hodinách slévat do rýh, ale tak já mám hodně zapadlá a mastná víčka, takže to mi dělá většina stínů. Dole na fotce vidíte, jak stíny vypadaly, když jsem po nich přejela asi 5x tam a zpět suchým prstem. Třpytky se snadno otírají, základní barevný pigment relativně drží.


A na konec pár swatchů na rychlo na oku (nic jiného dekorativního jsem na sobě neměla). Swatche se fotily blbě, prakticky je tam vidět jen ten lesk a žádná barva.



S MUA gelovými linkami.

Podkladová báze pod make-up Flawless od MUA FashionistA (plné balení, 35 ml, česká cena 149,- Kč, britská cena 3 libry = cca 90 korun). Dřív u MUA 10 liber, dle kartičky LB 399,- korun.

Tohle byl jediný personalizovaný produkt, no já měla v dotazníku smíšenou až mastnou plať a matující varianta mi nedorazila. Stejně to je jedno, protože tyhle silikonové koktejly nepoužívám. Nepoužívám totiž ani make-up, když už něco, tak jen BB krém, kde báze není potřeba. Takže je mi tohle vlastně k ničemu a ani jsem to neměla jak otestovat. Zkoušela jsem alternativní použití. V tenké vrstvičce na očním víčku jako bázi pod stíny. O něco dýl mi pak oční stíny vydržely, ale když jsem se rozhodla pokus zopakovat, troška se mi dostala do oka a fakt to bolelo. I když nevím, třeba mi tam v tu chvíli jen spadl nějaký sajrajt. Ale asi to znovu zkoušet nebudu a raději to pošlu dál (nebo dám do giveaway).


Já vím, že to je rozmazané, ale myslím, že to přečtete, pokud víte, co hledat.

Na ruce. Po rozetření na hřbetu jsem měla pocit, jako bych měla místo kůže hedvábí, ale nebyl to moc přirozený pocit...

Tělové mléko s kakaovým máslem Palmer's (cestovní balení, 50 ml, 1/5 ze 145,- Kč = 29,- Kč).

Tohle tělové mléko zbožňuju, takže mi ani nevadilo, že už jednou v krabičce bylo. Abych se neopakovala, tak můj názor na něj si můžete přečíst tu. Doufám, že díky širšímu hrdlu oproti předchozí lahvičce se mi z něj mléko bude líp dostávat, protože je hodně husté.















Zubní pasta Colgate Max White One Luminous (plné balení, 75 ml, 84,90 Kč).

Pro pasty se nikdy neumím moc nadchnout. A ani pro ty bělící ne, protože jsem si u žádné nikdy bělícího účinku nevšimla a tahle není výjimkou. Je hodně silně větrová (což je plus), ale taky mám po ní citlivější zuby, asi leptá sklovinu (což je mínus). Každopádně ji spotřebuji, ale budu ji střídat se Sensodynkou. Někde jsem se dočetla, že někomu rozežírala rty a dásně, no já to naštěstí nebyla...







Krém na ruce Kiss My Face (cestovní balení, 22 ml, cca 1/5 ze 241,- Kč = cca 45 korun).

Díky chybě v Matrixu jsem obdržela dárek k předplatnému, i když jsem jej vůbec neměla dostat, no já si nestěžuju, protože to je teď na zimu jeden z nejlepších výrobků, rozhodně se mi z boxu líbil ze všeho nejvíc. Krásně přirozeně voní oslazeným grepem a skvěle hydratuje. Ruce jsou sice chvilku lepkavé, ale do minuty se to vsákne. Zdaleka nejlepší produkt od KMF, který jsem zatím v boxech měla (srovnáváno s šamponem, kondicionérem, sprcháčem; troufnu si tvrdit, že by se mi líbil víc i než to mýdlo a zubní pasta). 












Poměrně hutná konzistence, s lehce oranžovým nádechem.


Finální verdikt:
Celková hodnota mého boxu (počítáno z britských cen) = cca 602,90 Kč (koupen za 279,- Kč přes zásilkovnu v době, kdy na ni byla ještě sleva).

Za mě žádná sláva, dekorativka většinou nic moc (až na ty stíny, ty se celkem dají), nejlepší MUA věc, co jsem zatím zkoušela, stejně zůstane ta řasenka, co jsem vyhrála v britské giveaway. Zachraňuje to pro mě pečující kosmetika. Když už jsme si to haló s MUA odbyly, tak snad zítra dojde krabička s různými produkty, ne se čtyřma od jednoho výrobce. 

A co Vy? Jak se Vám box po odzkoušení líbí? Co říkáte na kosmetiku MUA?

P. S.: Víte, že podobný humbuk, jako byl v české blogosféře s příchodem MUA do Čech, je právě v Británii kvůli příchodu essence tam k nim? :D 

17 komentářů:

  1. Moc se zítra těším na boxík, doufám, že než přijdu z práce, už na mě bude doma čekat. :) To je ten víkend hned lepší. :))

    OdpovědětVymazat
  2. Já už po té podkladové bázi pokukovala v ostatních článcích a docela se mi zalíbila, ačkoli make-up také používám jen minimálně:)
    A hrozně mě mrzí, že jsem si záříjový LB neobjednala, protože se mi hrozně líbí ty gelové linky, které bych chtěla někdy zkusit a stíny mají fakt krásné barvičky. Co se týče fixu, naprosto nechápu, podle mě úplný nesmysl:D A taky mi přijde trochu divné dávat do ladyboxu plné balení zubní pasty.. když už tak cestovní a to dát nějaký jiný plný produkt.

    TheHugeLover

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No ta zubní pasta byla jako "bonus" nad minimální počet výrobků, tak to se pak nehodí moc si stěžovat, protože tam místo ní nemuselo být vůbec nic. :D Ale takovéhle produkty v krabičkách taky moc nemusím.

      Vymazat
  3. Tak sem se určitě zatoulal můj chybějící dárek :D

    Celkově jsem nad zářijovou krabičkou moc nejuchala a když mi dorazil chybějící dárek, měla jsem z něj taky asi největší radost :D
    A ještě mě potěšily linky, protože pro mě jsou zatím jediné, které se mi snadno a dobře nanáší :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že linky někomu udělaly radost. :) No snad nabudou tak hrozné, když se to s nima naučím líp.

      Vymazat
  4. já už ani samostatný članek nepsala. mléko už je vyměněné, mně strašně smrdí (a měla jsem jinou lahvičku, úzkou), báze i linky pofrčí na exchange. fix už mi pro jistotu vyschnul a stíny jsou sice pěkné, ale dost tvrdé. využiju jen ten světlý, ale líbí se mi. pasta i micelárka super, oboje už dodělávám.
    ale další jsem už neobjednala, teď s nima na hodně dlouho končím, mám všeho plno :D teda pokud nebude zas Misshabox, do toho jdu!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo ta úzká lahvička byla ta, co jsem měla v květnu, ale velké to je stejně. Já jsem na exchange moc líná, nebaví mě představa hledání někoho, kdo chce to co mám a nabízí něco co nemám, pak ještě platit poštovné a spoléhat se, že ta druhá cizí strana mi to fakt pošle...

      Já tenhle box nechtěla kupovat, ale zlákaly mě nápovědy. Klasika...

      Vymazat
  5. Já měla vyhlídnutý fix od Mac Factor, ale teď jsi mě jako odradila. Ale máš pravdu není nad klasické rtěnky, nebudu raději nic jiného zkoušet. Stíny mají krásné odstíny, ale už jsem měla daleko lepší.Dala jsem je mamce jelikož jsem je vůbec nevyužila. Taková paletka od Famous Lady Shimmer má nádherné odstíny, které jsou skvěle pigmentované, krásně se nanáší a vydrží celý den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je zajímavé, že Famous přitom vyrábí úplně stejná firma jako MUA... asi je vidět, jak rozdílně investují do různých cenových kategorií jejich kosmetiky.

      Vymazat
  6. Ty stíny se mi moc líbí! A fixa je prostě fixa :-)

    World By Bella

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo no, co by člověk velice čekal. :) Ale viděla jsem i jinak vytvořené lip stains, takové jako by vodičky v lahvičce od lesku na rty, jak nějaká malinovka to vypadalo. Celkem by mě zajímalo, jestli mají jiný efekt než ty fixky...

      Vymazat
  7. ...no toto byla aspoň pořádná edice, kdybych i téměř všechno využila...ne, já čekám jak kráva na něco "lepšího" a objednám si až v říjnu :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je fakt, že tenhle box byl v porovnání s tím říjnovým mnohem univerzálnější.

      Vymazat
  8. Jéé, Tvůj fix je hezkýý! Ten můj nešel ani vidět a tak mě štval, že jsem ho vyměnila za tvářenku Inglot, se kterou jsem moooc spokojená :P

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No já si říkám, že ten můj přesto asi brzo poputuje do koše. Kdybych ho netestovala, tak bych ho mohla někomu dát, ale takhle by to bylo fujky a nikdo by ho nechtěl. :D

      Vymazat
    2. A teda výměna za inglotku... myslím, žes z výměny vyšla s tím lepším produktem. :D

      Vymazat