pondělí 25. března 2019

Swatch gallery: Kolekce Watercolor Stains Vol. 1 od Notoriously Morbid

Dnes mám pro vás swatch galerii první (původní) části stálé kolekce matných tekutých rtěnek Watercolor Stains (inspirováno Tori Amos) od Notoriously Morbid. V minulém roce do ní k tehdejším 7 odstínům přibylo dalších 5, ty ovšem ještě nemám. Zato jako bonus najdete v tomto článku swatche jedné ze dvou limitovaných paletek na tváře a oči vydaných jako doplněk této kolekce, a sice Crystalline paletky.








Swatche zleva doprava: 1/ Bluebell Knoll, 2/ Rose Colored Glasses, 3/ Fading Flame, 4/ Black Winged Roses, 5/ Desert Highway, 6/ Underwater Thing, 7/ Light In The Dark.





Bluebell Knoll


"Výrazná levandulová s růžovo-stříbrným duochromem a třpytkami přecházejícími z modré do fialové."

"A vivid lavender with a pink to silver duochrome and shifting blue to purple sparkles."

Bluebell Knoll mi přijde spíše jako studená růžová, ne levandulová, se spoustou fialovomodrých třpyteček, které vaše rty opravdu rozzáří.



Rose Colored Glasses


"Zářivá růžová s měděným duochromem."

"A bright rose with copper duochrome." 

Rose Colored Glasses je moc pěkná teplá růžová, ovšem ten zlatoměděný lesk jí dodává takový zvláštní až skoro křídovitý povlak, který může působit trochu flekatě. Ale asi to není nic, co by bylo vidět na první pohled a kazilo dojem z této moc pěkné a nositelné rtěnky.



Fading Flame


"Teplá rajčatově červená s červeným a měděným leskem."
 
"A warm tomato red with a red and cooper sheen."

Fading Flame je krásná sytá teplá červená, ty měděné odlesky ji barví trochu dohněda, takže působí dost podzimně.



Black Winged Roses


"Černý základ s tmavým metalickým rozinkově červeným třpytem, s jemným měděným leskem a červenými třpytkami."

"A black base with a metallic deep raisin red shimmer with a soft copper sheen and red sparkles."

Black Winged Roses mě trochu štvala, protože na mně byla tradičně o dost tmavší než na ofiko swatchích a namísto do červena vypadala skoro černofialově. :D Takže na to se připravte, pokud máte mrtvolně bledé rty jako já. 



Desert Highway


"Tmavá olivově zelená s oranžovým leskem a ledově modrými třpytkami."

"A dark olive green with an orange sheen and ice blue sparkles."

Desert Highway je jedna z mých asi nejoblíbenějších divnobarev. Taková pěkná lehce metalická teplá hnědozelená. Těch modrých třpytek jsem si tedy nevšimla.



Underwater Thing


"Sytá modrozelená s měňavým zeleným duochromem."

"A deep teal with a shifting green duochome."

Underwater Thing je originalitou odstínu a příjemností aplikace jedna z nejlepších NM rtěnek. Jestli chcete vypadat jako mořská víla, tuhle modrozelenou rtěnku se zeleným leskem prostě potřebujete! Akorát počítejte s tím, že stainuje. Jeden z mých favoritů z této kolekce. 



Light In The Dark


"Tmavě hnědý základ s kovovým modro/fialovým leskem."

"A dark brown base with a metallic blue/purple sheen."

Light In The Dark její oficiální popis vystihuje - je to tmavě hnědá s modrofialovým leskem. Hodně studeným, skoro až stříbřitým.


Tenhle článek bude mít určitě pokračování, protože nové odstíny si rozhodně plánuji dokoupit. Zatím můžu říct, že se mi tato kolekce opravdu líbí, zejména Bluebell Knoll, Fading Flame, Desert Highway a Underwater Thing.
________________________________________________________________

Crystalline

Limitovanou součástí této kolekce byly dvě paletky na oči a tváře, Crystalline a Orbital. Každá stála 25 USD a obsahovala tři pany s "rozjasňovači", ovšem každý pan obsahoval mix tří různých barev, které jste mohli porůznu míchat mezi sebou. A že to nebyly zrovna typické rozjasňovačové odstíny... Já rozjasňovače moc nemusím, tak jsem si vybrala paletku Crystalline, která obsahovala hodně tvářenkové odstíny, resp. barvičky, co se daly nosit i jako oční stíny. Orbital byla studenější a použitelná spíše jednostranně, jen jako rozjasňovač, takže ta mě moc nelákala. Ovšem nakonec, když mi Crystalline dorazila, jsem z ní byla trochu zklamaná, protože těch zajímavých odstínů jsem v ní měla málo, rozlily se spíš po okrajích. Můžete to porovnat (a mrknout na Orbital paletku) např. zde u Jolie.






Zleva doprava (pořadí na ruce neodpovídá tomu v paletce, za to se omlouvám) naneseny vždy prstem jednotlivé odstíny tria a pak jemně všechny tři smíchané do sebe nanesené jako třpytivá tvářenka: 1/ Kiss The Violets, 2/ Fires Are Burning, 3/ Trick Of Light.



Fires Are Burning:



Trick Of Light:



Kiss The Violets:


Tady jsem je pro změnu aplikovala jako oční stíny, tedy přes bázi pod oční stíny Too Faced Shadow Insurance a lepítko Pixie Epoxy od Fyrinnae:





Na závěr přihazuji foto několika líčení očí:






Co byste využili víc, rtěnky nebo paletku?

3 komentáře:

  1. Juchů, NM tekuté rtěnky! Popravdě třeba té růžové jsem si podle odstínu na ofiko swatchích moc nevšímala, až z tvých fotek mě ten odstín zaujal,k ale jako perfekcionistku mě trochu odrazuje ten popis křídového povlaku... Rty mám taky anemicky mrtvolné, takže i na mě vypadá Black Winged Rose černě s dočervena odlesky, ale stejně ji mám ráda, dobře se s ní pracuje a vypadá hezky. Fading Flame je taky moc krásná, opět mě na stránkách nezaujala, ale začala bych o ní přemýšlet, kdybych se nebála, že u mě mě projeví zcela tmavě hnědě :-O
    Chápu, že tě namíchání odstínů v paletce zklamalo, drží aspoň na očích?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten povlak není hrozný, je to vlastně lehce zlatý duochrom, ale působí trochu křídovitě. Myslím, že Fading Flame do tmavě hněda nepůjde na nikom, a jestli máš podobně světlé rty, tak bude vypadat obdobně jako na mně. :)
      Drží trošku hůř, protože jsou jemněji mleté.

      Vymazat