neděle 3. června 2018

Recenze: Emporium Beauty Box - jednorožčí edice (březen 2018)

(The English version is written in italics.)

V pořadí pátá edice Emporium Beauty Boxu byla inspirovaná jednorožci. Nejsem zrovna milovnice všeho duhového a žůžového, takže mě junykorni většinou nechávají chladnou, musím ale uznat, že se tahle edice do tématu fakt trefila. :) Rozbalovací článek s informacemi o předplatném naleznete zde, v tomhle článku se podívám na zoubek jednotlivým produktům.

The fifth edition of Emporium Beauty Box was inspired by unicorns. I'm no lover of rainbows and cutesy stuff, but I have to admit that this box nailed that theme. :) Let's look at all the products.





Cosmic Unicorn
sypký oční stín / loose eyeshadow


"Jemná modrozelená s modrými podtóny, nacpaná zlatými a měňavými růžovo-modro-fialovými a červeno-fialovo-zlatými třpytkami."

"A soft teal with blue undertones, it's loaded with gold and colorshifting pink-blue-violet and red-violet-gold shimmer."


Cosmic Unicorn je jemná pastelová modrozelená s duhovými třpytečkami. Bohužel fotky její krásu a třpytivost nevystihují, ta duha se z nich prostě vytratí. Je tedy sytější, třpytivější a barevnější než na fotkách. Chequered Lily mají obchod na Etsy, kde nabízejí od každého trošku - od dekorativky, přes laky na nehty až po pečující produkty, mýdla a ozdůbky do vlasů.

Cosmic Unicorn is a light pastel teal with rainbow sparkles. Unfortunately, the photos don't do it justice, you can't see the rainbow in them. So it's richer, more sparkly and colorful in person. Chequered Lily has an Etsy store with a wide range of products - from cosmetics to nail polish, body care, soaps and hair accessories.

Vlevo na bázi Too Faced Shadow Insurance, uprostřed na bázi TFSI a lepítku Pixie Epoxy od Fyrinnae, vpravo na tužkostínu NYX Milk.
The left swatch is over Too Faced Shadow Insurance primer, the middle one is over TFSI and Fyrinnae's Pixie Epoxy, the right one is over NYX Milk jumbo eyepencil.

Naneseno na bázi Too Faced Shadow Insurance a lepítko Pixie Epoxy od Fyrinnae.
Applied over Too Faced Shadow Insurance primer and Fyrinnae's Pixie Epoxy.



It's So Fluffy
balzámolesk na rty / balm gloss


"Průsvitná bobulková růžová s modrým leskem a červeno-růžovo-zlatými třpytkami."

"A sheer berry pink with blue sheen and red/pink/gold sparkles."


"It's so fluffy I'm gonna dieeeee......" je fialový lesk s modrým duochromem a duhovými třpytkami. Konzistence je zvláštní, má to být něco mezi balzámem na rty a leskem, já bych řekla, že jde o velmi hutný výživný lesk, a i když tak vypadá, není otravně lepivý. Na světle hází krásné duhové odlesky, ale je mi jasné, že ta třpytivost nebude pro každého. Darling Girl mají těchto balzámolesků, jež mají být vhodné pro ty, co lesky nemají rády, plno. Pokud však preferujete matné rty, mají spoustu matných tekutých rtěnek Pucker Paints. Z jejich novinek mě zaujaly jejich multichromy Supernova Chromashifts.

"It's so fluffy I'm gonna dieeeee......" is a purple lip gloss with blue duochrome and rainbow glitter. The consistency is a bit strange, cause it's supposed to be something between a lip gloss and a lip balm. I would say it's a very nourishing gloss, not sticky despite its looks. You can see rainbow reflects in it in direct sunlight. Darling Girl offers many shades of these balm glosses, which are supposed to be suitable for those who otherwise hate lip gloss. :) But if you prefer matte lips, you can try some of their liquid matte lipsticks called Pucker Paints. Their new multichrome eyeshadows called Supernova Chromashifts also caught my attention.




Na přímém slunci.
In direct sinlight.


Kiss Of A Unicorn
parfémový olej / perfume oil


"Raná ranní rosa, sladká vanilka, divoce rostoucí šeříky, načechrané marshmallows a jemný nádech šťavnatých hroznů."

"Early morning dew, sweet vanilla, wild grown lilacs, fluffy marshmallows & just a hint of luscious grape."

Popisování vůní mi moc nejde, takže k tomuhle můžu dodat asi jen to, že Kiss Of A Unicorn je příjemná sladce šeříková vůně, která se mi moc líbí. Rozhodně lepší než moje první zkušenost s Twisted Wonderland z listopadové krabičky. Kromě různých vůní nabízejí i balzámy na rty, svíčky a vonné vosky, mýdla a dezinfekční gely, tělové cukrové peelingy a koupelové soli.

I'm not good at describing scents, so I'm just gonna add that Kiss Of A Unicorn is a pleasant sweet lilac scent which I like very much. It's definitely better than my first experience with Twisted Wonderland from the November box. They offer - apart from all the scents - lip balms, candles and wax melts, soaps and hand sanitizer gels, sugar scrubs and bath salts.



My Spirit Animal
sypký oční stín / loose eyeshadow


"Brusinkově purpurová s modrými, oranžovými a zelenými třpytkami."

"Cranberry purple with blue, orange and green shimmers."


My Spirit Animal je saténová červenofialová se zlatými, modrými a fialovými třpytečkami. Brija nabízí klasickou škálu indie dekorativky na oči, rty a tváře, nejnověji kolekce inspirované Stranger Things a Rickem s Mortym.

My Spirit Animal is a satin redish purple with gold, blue and violet sparkles. Brija offers a range of cosmetics for eyes, lips and face, the newest collections are inspired by Stranger Things and Rick & Morty.

Vlevo na bázi Too Faced Shadow Insurance, uprostřed na bázi TFSI a lepítku Pixie Epoxy od Fyrinnae, vpravo na tužkostínu NYX Milk.
The left swatch is over Too Faced Shadow Insurance primer, the middle one is over TFSI and Fyrinnae's Pixie Epoxy, the right one is over NYX Milk jumbo eyepencil.

Naneseno na bázi Too Faced Shadow Insurance a lepítko Pixie Epoxy od Fyrinnae.
Applied over Too Faced Shadow Insurance primer and Fyrinnae's Pixie Epoxy.



The Fabled Horse
tuhá sprchovací pěna / foaming bath butter


"Jemná, lepkavá cukrová vata s ostružinami a malinami. Krémová vanilka, bílé květy a pižmo promění tuto vůni z otravně přeslazené na prostě k sežrání."

"Soft, sticky spun sugar combined with blackberries and raspberries. Creamy vanilla, white florals and musk turn this from sickly sweet to just simply delicious."


Tuchá sprchovací pěna The Fabled Horse vypadá jako unicorn poop a voní po cukrové vatě, malinách a ostružinách. Stačí nabrat trošku do žínky, rozmasírovat a dostanete hezkou jemnou příjemně vonící pěnu, která přehnaně nevysušuje. Obscūrus stále rozšiřují svou nabídku, v e-shopu sice tyhle sprchovací pěny pořád nenajdete, ale nedávno přidali mýdla, vlasové tonikum a parfémové oleje.

This Coven Whip (solid shower foam or foaming bath butter) looks like a unicorn poop and smells of cotton candy, raspberries and blackberries. Just scoop a bit and massage it into your shower sponge and you will get soft foam that isn't too drying. Obscūrus are still building their range of products, so you won't find coven whips on sale yet, but recently, they've added soaps, hair tonic and perfume oils to their shop.






The Mane Event
sypký rozjasňovač / loose highlighter


"Světlá růžovo-stříbrná s modrozeleným leskem."

"A pale pinky-silver with blue/green shift."


The Mane Event je narůžovělý rozjasňovač s modrozelemým leskem a zlatými třpytečkami. Krásná měňavá barvička! Jak můžete poznat z obalu, Hello Waffle je značka jako stvořená pro milovnice koček.

The Mane Event is a pinky highlighter with bluegreen shift and golden sparkles. A beautiful color shifter! As you can guess from their logo, Hello Waffle is a cat lovers dream brand...




Zkusila jsem ho nahodit i na oči jako oční stín:

I tried to apply it on the eyes as well:

Naneseno na bázi Too Faced Shadow Insurance a Astor tužkostínu.
Applied over Too Faced Shadow Insurance primer and a nude Astor jumbopencil.



Unicorn Sky
parfémový olej / perfume oil



"Na tomto kouzelném místě se souhvězdí růžové žvýkačky a broskvových kroužků vznáší mezi poblikávající lilií odrůdy "Stargazer", zatímco z obláčků marshmallownového pižma prší hyacinty. Je támhleto jednorožec?"

"Constellations of pink bubblegum and peach rings float between twinkles of Stargazer lily while clouds of marshmallow musk rain sprinkles of hyacinth in this magical place. Is that a unicorn we spy?"

Opět jde o sladkou květinovou vůni, vedle cukrátek a broskví vynikají hlavně ty hyacinty. A ty mají vůni opravdu výraznou. Já mám ale květinové vůně ráda, takže jsem s parfémy v této krabičce opravdu spokojená. :) Je to také poprvé, co zkouším vůni od Poesie Perfume. Nejvíc mě zaujala  jejich Thornfield kolekce inspirovaná Janou Eyrovou.

Another sweet floral scent, with hyacinths taking the lead among all the candy and peaches. Hyacinths have a strong scent, but I don't mind that, I like florals, so I'm really happy with the perfumes from this box. :) Also, it's my first time trying a Poesie Perfume scent. Their Thornfield collection inspired by Jane Eyre looks really interesting.

A to je z této krabičky vše. Výběr produktů se mi moc líbil. Dekorativní produkty byly krásně barevné a třpytivé (i když na fotkách tolik nevyniknou), vůně příjemné sladce květinové (hlavně nebonbónové) a ta pěna je prostě top. :D Říkala jsem si, že tuhle krabičku asi jen tak netrumfnou, ale zatím se zdá, že s květnovou krabičkou inspirovanou okultismem se jim to podařilo. Ale o té zas příště. :)

And that's everything from this box. I really liked the selection of products. Cosmetics were beautiful, colourful and sparkly (although it may not show in the photos), scents pleasant, sweet florals (no sickly sweet candy scents, yay!) and the bath foam was simply awesome. :D I thought it would be hard to surpass this box, but it looks like the May box inspired by occultism managed it. But more about that the next time...

1 komentář:

  1. Já bych si z těchto stínů na svoje oči asi nevybrala, ale jinak vypadají dobře :)

    OdpovědětVymazat