pondělí 11. června 2018

Dračí rtěnky 1/4 (Mystic Monthly leden - březen 2018)

(The English version of the article is written in italics.)

U rtěnek ještě chvíli zůstanu. Celý loňský rok jsem odebírala dvě předplatná od Notoriously Morbid - Vanishing Cabinet a Mystic Monthly (přehled jejich obsahu naleznete ve článku zvýrazněném v boční liště). Letos jsem se rozhodla ponechat si jen jedno, a to Mystic Monthly. Stínů mám spoustu, NM rtěnky mě baví a předplatné stojí jen 16 USD (cca 350 korun). V každé edici naleznete dva produkty na rty - matnou tekutou rtěnku Mystic Matte a doplňkový produkt, jenž se edici od edice liší. Letošní téma nese název Dračí ocas, jednotlivé odstíny jsou tedy inspirované různými draky. Na papíře to zní super, ale obávala jsem se, že barvy budou spíš nenositelné. Jestli byly moje obavy oprávněné, uvidíte v tomhle článku. Abych tady tolik nespamovala, budu psát o tomto předplatném čtvrtletně.

I will stay on the lipstick topic for a bit longer. I was subscribed to two subscriptions by Notoriously Morbid for the whole previous year - Vanishing Cabinet and Mystic Monthly (you can find large overview in the post highlighted in the sidebar). I've decided to keep only one this year, Mystic Monthly. I have lots of eyeshadows, NM lippies are fun and the service costs only 16 USD. There are two lip products in each edition - one Mystic Matte liquid lipstick and one accompanying product which is different each month. This year's theme is called The Dragon's Tail, lippies are inspired by different dragons. It sounds fun on the paper, but I was afraid the shades're going to be too far out of my comfort zone. You can see whether my concerns were valid in this post. I'm going to write quarterly about this subscription, not to spam you too much with it. :)



Leden 2018 / January 2018 - Laidly



"Posedlá žárlivostí vůči své nevlastní dceři, čarodějnická královna z hradu Bamburgh proměnila princeznu Margaret v draka, známého jako Laidly Worm ("Obludná Saň"). Může být zachráněna jen třemi polibky." 



Laidly
matná tekutá rtěnka / matte liquid lipstick


"Tlumená tmavě červená s měděným leskem a výraznými zlatými třpytkami."

"Muted maroon with copper sheen and heavy gold sparkles."


Rozhodně v ní nevidím žádnou červenou, za mě jde o tlumenou šedofialovou se zlatými třpytkami.

I don't see any red in this lipstick, I think it's a muted greyish purple with golden glitter.



Dragon Snacks
balzám na rty / lip balm


Ovocný balzám na rty Dragon Snacks má příchuť třešní, lesního ovoce, kokosu a grepu. NM dělají kvalitní balzámy, takže můžu jedině doporučit. :)

This fruity lip balm called Dragon Snacks is flavoured with cherries, berries, coconut and grapefruit. NM lip balms are really good, I cannot recomment them enough. :)




Únor 2018 / February 2018 - Fuku Riu


"Fuku Riu je drak z japonské mytologie, jenž přináší štěstí a je častou předlohou tetování. Bývá zobrazován, jak vzhlíží nahoru nebo vzlétá."


Vlevo Fuku Riu, vpravo Ice And Fire:
Fuku Riu on the left, Ice And Fire on the right:




Fuku Riu
matná tekutá rtěnka / matte liquid lipstick


"Nositelná jemná oranžová s výrazným zlatým leskem."

"Wearable soft orange with a heavy gold sheen."


Nikdy jsem si nemyslela, že budu nosit oranžovou rtěnku, tahle je ale naprosto parádní. Takhle si představuji dračí rtěnku. :) Ten metalický zlatý lesk tomu dodává šťávu.

I'd never thought that I would happily wear an orange lipstick, but this one is totally gorgeous. This is what a dragon lipstick is supposed to look like. :) Its metallic golden sheen makes it especially beautiful.


Ice And Fire
třpytivý tónovací balzám na rty / shimmery tinted lip balm


"Ledově modrá báze se zlatým leskem a s příchutí duhové ledové tříště a máty."

"Ice blue base with a gold sheen, flavoured with a blend of rainbow snow cone and mint."



Ice And Fire sice vypadá trochu děsivě, ale rty moc do modra nezbarví, spíš jim dodá jen ten zlatý lesk. A má velmi osvěžující větrovo-ovocnou příchuť. :)

Ice And Fire may look a bit scary, but it doesn't tint lips blue too much. It gives them the golden sheen instead. And it has a very fresh fruity and minty flavour. :)



A tu jsou Fuku Riu a Ice And Fire společně:

Fuku Riu and Ice And Fire together:




Březen 2018 / March 2018 - Nidhogg


"Třetím drakem je Nidhogg, také známý jako sesílač kleteb. Napojen na norskou mytologii, Nidhogg přebývá pod stromem světů Yggdrasilem, požíraje jeho kořeny."




Nidhogg
matná tekutá rtěnka / matte liquid lipstick


"Tmavá studená hnědá se smaragdovými třpytkami."

"Dark cool toned brown with emerald sparkles."


Nidhogg je rtěnka v barvě hořké čokolády s tmavě zelenými třpytečkami. Doufala jsem, že budou líp vidět, třeba jako v Creature Of The Night z minulého článku. Takhle je na mě tahle barva přece jen moc tmavá.

Nidhogg is a dark chocolate colored lippie with dark green sparkles. I was hoping the sparkles would be more visible, similar to Creature Of The Night from the previous post, but they aren't. So the color is way too dark for my liking.




Brown Sugar Bubble Gum
cukrový peeling na rty / sugar lip scrub



Peeling na rty v regulérní NM nabídce nenajdete, vytvořili ho speciálně pro tuhle edici. Je hrubý tak akorát a voní jako Pedro žvýkačky. :P

You won't find this lip scrub in NM's regular range, it was created just for this subscription (it might be available online in the future though). It exfoliates lips nicely and smells of - suprisingly - sweet bubble gum. :P
_________________________________________________________________

Jak vidíte, v prvním čtvrtletí byly hned dvě ze tří rtěnek opravdu tmavé. Doufám, že se to zlepší a ty další mi sednou líp, zatím můžu říct, že duben a květen vypadají velmi zajímavě (v dobrém slova smyslu)...

As you can see, two out of three lipsticks from the first quarter of the year were really dark. I hope for some more wearable shades in the future. I can already tell you that April and May look really interesting (in a good way)...

Asi dokážu odhadnout Vaši odpověď, ale která z těchto rtěnek u vás vede?

I think I can guess the answer, but which one of these lippies is your favourite?

2 komentáře:

  1. Únor! Nosím ji moc ráda :-) Přemýšlím kde najdu skupinu gotiček, kterým rozprodám ty tmavé :-D

    OdpovědětVymazat
  2. Produkty vypadají pěkně líbí se mi Ice and Fire Together :).

    TheBlondieTale

    OdpovědětVymazat