sobota 29. července 2017

Recenze: Matné rtěnky Matt Matt Matt od Essence v odstínech č. 02 a 03 + oční stíny

Občas přece jen zabrousím do levných drogérkových dekorativních vod, obzvlášť když někdo něco vychválí. Jako například Mademoiselle M tyhle rtěnky. :) No a ony jsou ty světlé odstíny vážně fajn. :)


Obaly jsou taková Essence klasika, neurazí, nenadchne. Nevypadají lacině, jsou docela elegantní, ale plastové víčko už mi na té světlejší prasklo.





Odstín 02 Perfect Match


Perfect Match je narůžovělá béžová, velice neutrální, ale není vůbec nudná ani nevýrazná. Je zkrátka snadno nositelná, ale zajímavá, sedne skoro ke všemu. Samotná rtěnka má na sobě typické embosované "e" a je velmi štíhlá, užší než jiné rtěnky. Což bohužel způsobuje to, že se při nanášení v hrdle snadno nahne (nalomí?) a pak se otírá o obal. :( To je ale asi jediný nedostatek. Skoro nijak nevoní, je velmi hutná a rty pořádně obalí, takže je nevysušuje, i když má polomatný finiš. Na rtech mi vydržela celý večer, i když jsem s ní vypila půllitr piva a obtiskla ji po celém krýglu. :D Pořád na rtech nějaká barva zůstávala.




Odstín 03 Wow Effect


Kvality má stejné jako její sestřička, je ovšem výraznější, taková středně tmavá nekřiklavá studená růžová. Na léto ideální. :)



Jestli hledáte nějakou levnou rtěnku z drogérie s větší výdrží a nelesklým finišem, jděte do nich. Stojí jen 70 korun a vlastnostmi předčí i podstatně vyšší třídu (nerada to přiznávám, ale myslím tím tebe, Kat Von D!). Tmavší odstíny jsem nezkoušela, prý dost flekatí, takže ty radši doporučovat nebudu. 


Občas mi to nedá a nechám se zlákat - namísto doporučeními - slevami. Třeba tyhle Essence monostíny prodávali svého času v DMku po třiceti korunách za kus. A zrovna vypadaly tak parádně duochromaticky, to se v drogérii jen tak nevidí...



Hnědo-zelený 01 You Can, Toucan




Fialovo-růžový 02 Queen Of The Amazons




Meruňkovo-zlatý 03 Apricot Cockatoo



Bohužel ta kvalita tam prostě není a z fialového stínu se vyklubal modrý. Na následující fotce jsem musela prsty přejíždět po ruce opakovaně, aby stíny vypadaly aspoň trochu pigmentovaně, a přitom to je přes primer. Duochrom prakticky není vidět. A na oči se přenášely ještě hůř, na nich nemáte šanci dosáhnout takovéto intenzity.



Ehm... a to jsem k nim ještě přihodila dva matňáky...


Vlevo 01 Be Your Own Rainbow, vpravo 02 Take Me To The Clouds.


Byly dost křídovité a prášivé, to je asi vše, co vám k nim řeknu.


Stíny mě natolik nebavily, že jsem s nimi ani nenafotila žádné líčení. Resp. jsem ho zase smazala. Uložila jsem si jen tohle neutrální líčení s broskvovým pralesním stínem a šedivým matným:


Takže abych to nějak uzavřela, Essence rtěnky ano, Essence stíny už nikdy víc.

P. S.: Včera jsem ve slevě nakoupila rozjasňovací, tvářenkové a bronzerové limitky od Essence...
*kroutí nad sebou hlavou*

2 komentáře: