sobota 22. července 2017

Mystic Mattes rtěnky od Notoriously Morbid potřetí - kolekce jaro/léto 2016 + limitky

(The English version of the article is written in italics.)

Jak tak koukám na své tempo přidávání nových příspěvků a recenzování nakoupených věcí, asi budu muset zavést nějakou R.I.P. rubriku o produktech, co mezitím stáhli z prodeje, než jsem je stihla zrecenzovat. :D Tentokrát to bude těsné. Těšila jsem se, že vám konečně představím nějakou permanentní kolekci, a než jsem upravila fotky a napsala text, jednu z osmi barev z této kolekce stáhli z prodeje kvůli nedostupnosti ingrediencí (přestaly se prodávat) a o dalších třech oznámili, že končí s jejich prodejem 31. července 2017 (samozřejmě jde o ty, co se mi líbí nejvíc).

Tato kolekce osmi odstínů šla do prodeje tuším někdy loni v květnu, v té době byla ještě k sehnání v malých duobaleních po 1,5 ml. Nyní se dá koupit každý odstín zvlášť v cestovním 3,5ml balení za 4,5 dolaru nebo v plném 7ml balení za 12 dolarů.

Because my blog posting and reviewing frequency isn't very high, I should probably start some kind of a R.I.P. series about products that were discontinued before I managed to review them. :D It will be a close call this time. I was looking forward to showing you a permanent collection, but before I was able to edit the pics and write this text, one of the eight colors became out of stock because of unavailability of its ingredients (the manufacturer stopped selling them) and NM announced that three others will be discontinued after the 31st of July 2017 (of course they are the ones which I like the most...).

This collection of eight colors came out - I think - some time in May 2016 and at that time you could get them in small 1,5 ml duotubes. Nowadays they're sold in 4,5 ml sample tubes for 4,5 USD, or in full sized 7 ml tubes for 12 USD each.





Zleva doprava: Ethereal, Deity, Idol, Absolute.

From left to right: Ethereal, Deity, Idol, Absolute.





Ethereal
k zakoupení zde


Ethereal je popsána jako růžové zlato, je to moc pěkná metalická nude barvička. Na mně tedy vypadá úplně jinak než na oficiálních swatchích, mnohem tepleji, ale nevadí, i tak je parádní.

Ethereal is described as a rose gold, it's a really pretty metallic nude shade. It looks much warmer on me than in the official swatches, but I don't mind, it's still awesome.


Deity
momentálně neprodávaná kvůli nedostupnosti ingrediencí


Deity je další duochromatická rtěnka z této kolekce, krásná šťavnatá korálovka s výrazným zlatým leskem. Je trochu podobná Märet z květnového Mystic Monthly, základ je však růžovější a lesk není do zelena. Bohužel se přestala vyrábět některá z potřebných ingrediencí tohoto odstínu, takže je momentálně "out of stock". Což je fakt pech. Naštěstí je podobná klasické rtěnce Diablo Lip Rouge v odstínu Legion, která by měla být znovu dostupná v upgradovaném balení na podzim.

Deity is another duochromatic lipstick from this collection, a beautiful juicy coral with a strong golden shimmer. It's a bit similar to Märet from the May Mystic Monthly, but it has a pinkier base and the duochrome is not greenish. Unfortunately, it's currently out of stock, because some of its ingredients were discontinued. It's a pity, really. Luckily, it's similar to NM's traditional Diablo Lip Rouge in the shade Legion, which should be available again in a new upgraded packaging this fall.


Idol
k zakoupení do 31. července 2017 zde


Idol je zářivá jahodová s lehce metalickým finišem, ideální na léto. Je křiklavá, přesto nepůsobí vulgárně a lacině. Bohužel se prý málo prodávala, tak ji od srpna stahují z prodeje, aby uvolnila místo jiným, což vážně nechápu. Je to moje oblíbená červená.

Idol is a bright strawberry matte with a slightly metallic finish, perfect for summer. It's vibrant, but not in a cheap and vulgar way. Unfortunately, it supposedly didn't sell very well, so they're discontinuing it since August to make room for new shades. I don't get it, it's such a gorgeous color and my favourite red.


Absolute
k zakoupení do 31. července 2017 zde


Absolute je výrazná lehce třpytivá magenta. Rovněž je na konci měsíce stahována z prodeje. :( Nenosím ji tak často jako Idol, ale stejně mě její zrušení mrzí, jedna z mála křiklavých růžovek, co jsem měla pocit, že mi sluší.

Absolute is a rich slightly shimmery magenta. It's being discontinued at the end of this month as well. :( I don't wear it as often as Idol, but I'm sad to see it go nevertheless. It's one of very few vibrant pinks that suit me.


Druhá půlka odstínů už je netradičnější a asi ne typicky letní, pro NM jsou ale nevšední barvy typické. :) Zleva doprava: Temporal, Necropolis, Gnostic, Esoteric.

The second half of the collection is non-traditional and probably not typically summery, but unconventional colors are typical for NM. :) From left to right: Temporal, Necropolis, Gnostic, Esoteric.





Temporal
k zakoupení zde


Temporal je tmavá čokoládově hnědá rtěnka s výrazným stříbřitě třpytivým leskem, který se mi blbě fotil. Nemyslím si, že by mi moc slušela, sedne více tmavším tónům pleti.

Temporal is a dark chocolate brown lipstick with a strong silvery shimmer, which is difficult to capture on camera (it kept getting out of focus). I don't think it suits me very well, it would be more flattering on darker skintones.


Necropolis
k zakoupení zde


Necropolis je šedivá tlumená fialová, takový odstín ála "mé rty, ale mrtvější". Moc se mi líbí, přestože ji nenosím často.

Necropolis is a greyish muted violet, a my-lips-but-deader kind of color. I like it a lot, despite not wearing it very often.


Gnostic
k zakoupení do 31. července 2017 zde


Jestli existuje neonová fialová, tak přesně taková je Gnostic. Na fotce vypadá asi trochu flekatě, ale to jen proto, že místa se silnější vrstvou můj foťák vyfotil domodra (aneb tradiční problémy s focením fialové). Ve skutečnosti je mnohem víc jednolitá. I tato barva v srpnu končí.

If there's such a color as neon violet, it's Gnostic. It looks a bit patchy in this picture, but my camera photographs parts of my lips with a stronger layer blue-ish (it can't take true looking pics of purple and violet for the life of me). It's more even and opaque looking in person. This shade is being discontinued since August as well.


Esoteric
k zakoupení zde


Esoteric je nebesky až barvínkově modrá. Na fotkách má tendenci vypadat tyrkysově, ale nemá v sobě ani trošku zelené, nejrealističtější je úplně nahoře ve fotkách v tubičce. Přiznám se, že jsem si ji koupila, jen abych měla zkompletovanou sbírku, asi si ji na sebe nikdy nikam nevezmu, ledaže by se naskytla nějaká speciální příležitost.

Esoteric is a sky to periwinkle blue. It tends to look a bit turquoise in pictures, which is not the case in real life, it doesn't have any green in itself, not even a tiny bit. The most true photo of it is the one at the beginning of this post, where you can see it in the tube. I admit I bought this color only to complete my set. I will probably never wear it outside of my house, unless some special occasion will arise.

Co na tuhle kolekci říkáte? Vybraly byste si?

What do you think of this collection? Can you find a shade to your liking?


Podle mě je škoda, že stahují/stáhli z prodeje zrovna ty nejnositelnější odstíny.

I think it's a pity that they are discontinuing its most wearable shades.

_____________________________________________________________

A teď přecházím už k takové echt RIP části článku, jako bonus tu mám swatche několika odstínů, které v prodeji už nejsou (ale občas je do prodeje zase zařazují, takže se v budoucnu mohou hodit), a dvou měňavých topcoatů. Taky se mi podařilo chytit různé světlo, tak tu mám vždy po dvou swatchích.

And now I'm getting into the true RIP part of this article. I have swatches of several unavailable shades (which they sometimes do put on sale again, so they might be useful in the future) and two changeling topcoats as a bonus for you. I managed to get a bit different lighting for these, so each shade has two swatches.



Zleva doprava: Scrape, Dagon, Awaken, Arcane, Think Of Me, Break The Spell.

From left to right: Scrape, Dagon, Awaken, Arcane, Think Of Me, Break The Spell.





Scrape
bývalá limitovaná barva měsíce, nyní nedostupná



Scrape byla svého času strašně žádaná barva, myslela jsem, že se mi bude líbit víc. Na všech vypadala růžověji, na mně je to spíš terakotová nude, navíc textura je na NM poměry hodně hutná a pěnovitá, takže na rtech dělá silnou vrstvu a dost zvýrazňuje vrásky.

Scrape used to be a really hyped up and sought out color in the past, so I thought I would like it more. It looks pinkier on - probably everybody else, it's a terracotta nude on me. Its consistency is quite thick and moussy compared to NM standard, so it creates quite a thick layer on my lips and emphasizes fine lines.


Dagon
bývalá limitovaná barva měsíce, nyní nedostupná



Dagon je vyloženě divnobarva, ale mně se moc líbí. :) Je to bledá levandulová se studeným zeleným duochromem. Výsledný efekt připomíná mořskou vílu. Nechává docela výrazný fuchsiový stain, jako byste cucaly růžový rozjasňovač.

Dagon is a weirdo color, but I love it. :) It's a pale lavender with a strong green shift. The overall impression looks very mermaid-ish. It leaves a strong fuchsia stain, as if you were sucking on a pink neon highlighter pen.


Awaken
zrušená barva ze stálé nabídky



Když tuhle barvičku svého času rušili, koupila jsem si aspoň malé balení, protože mi bylo líto ji nevyzkoušet. Byla popsána jako terakotová, což mi moc nesluší, tak jsem si nechtěla platit plné balení, čehož teď docela lituju. Je to totiž parádní tlumená červená, ideální do práce.

When they announced the discontinuation of this color, I bought a small packaging, because I wanted to try it at least. It was described as a terracotta, which usually doesn't look very good on me, so I didn't want to pay the full-size price. Now I regret that decision, because Awaken is a gorgeous muted red, work-safe, perfect for daily wear.


Arcane
zrušená barva ze stálé nabídky



Obdobný případ jako s předchozí Awaken, tato barva černé třešně byla rovněž stažena z prodeje kvůli nízkému zájmu o ní, za účelem uvolnění místa v nabídce. Na poměry tmavých rtěnek se dá dobře vrstvit a lze s ní vytvořit hezké plné krytí.

This black cherry lipstick was discontinued together with Awaken because of low sales to make room for new shades. It layers nicely, so you can achieve nice full coverage, which is sometimes hard to do with these dark colors.


Think Of Me
bývalá limitovaná barva měsíce v duobalení s následujícím odstínem, nyní nedostupná



Think Of Me je taková barbínkově růžová s modrým leskem. Není to úplně moje barva, ale ráda jsem ji vyzkoušela. Byla prodávána v duu s následujícím odstínem, které bylo inspirované písničkou Stay With Me od Shakespeare's Sister.

Think Of Me is a rich mid-toned barbie pink with a blue duochrome. It's not my kind of color, but I'm glad I have it in my collection. It used to be sold in a duotube together with the following shade, the duo was inspired by Shakespeare's Sister song Stay With Me.


Break The Spell
bývalá limitovaná barva měsíce v duobalení s předchozím odstínem, nyní nedostupná



Druhá barva z limitovaného dua byla Break The Spell, tlumená tmavá fialová se spoustou modrých třpytek, připomíná mi noční oblohu. :)

The other color from the LE duo was Break The Spell, muted dark violet with a lot of blue sparkles. It reminds of the night sky. :)


A na konec dva topcoaty. Vlevo Phoenix, vpravo Banshee.

And last but not least I have swatches of two changeling topcoats (each costs 10 USD). Phoenix is on the left, Banshee on the right.




Phoenix
k zakoupení za 10 dolarů zde


Phoenix je klasická zlatá. Vypadá poněkud hrubě, na rtech ale takový není. Naneseno přes Scrape.

Phoenix is a classic golden color that looks a bit chunky, but you don't feel it on the lips. Applied over Scrape.


Banshee
k zakoupení za 10 dolarů zde


Banshee je fialový topcoat, mně ale přijde spíš dorůžova a Scrape se mi s ním vážně líbí, víc než bez něj. :)

Banshee is officially a purple topcoat, but it looks more pink to me. I love it over Scrape, which IMO looks better with it than just by itself.


A to je konec dnešního dlouhého swatchovacího článku. Mé dva předchozí články o Mystic Mattes naleznete zde a tady. Přeji krásný den! :)

And that's the end of today's swatch post. You can find my two previous articles about Mystic Mattes here and here (only in Czech). Have a nice day! :)

Žádné komentáře:

Okomentovat