pondělí 27. března 2017

Recenze: Halloweenská vlkodlačí kolekce od Notoriously Morbid Cosmetics

Jak jste si mohly všimnout v mém posledním nakupovacím článku, Shiro mánie u mě trochu odezněla a místo ní se dostavila NM mánie. Ta se projevuje (vedle objednání dvou kosmetických předplatných) např. tím, že pravidelně nakupuji jejich limitované kolekce. Limitované jsou opravdu hodně, obvykle není na prodej víc než sto kusů daného setu. Poté se dají většinou nějaký ten měsíc koupit jednotlivé součásti setu samostatně a následně (většinou) nenávratně zmizí. 

Loňského Halloweena jsem trávila v nemocnici, tak jsem se odměnila NM halloweenským setem When The Wolfbane Blooms inspirovaným všemi možnými vlkodlaky z filmů, knih apod. Měla jsem štěstí, setů šlo do prodeje jen 25 kusů po 45 dolarech a byly asi tak do dvou minut vyprodané. :D Snad vás bude článek bavit, přestože produkty v něm zmíněné už nejde sehnat. Aspoň nehrozí, že bych vás tímto článkem pokoušela k utrácení. ;)



Set zahrnuje paletku čtyř měňavých a třpytivých slisovaných očních stínů, slisovaný rozjasňovač a dvě matné tekuté Mystic Matte rtěnky:



Paletka očních stínů When the Wolfbane Blooms:




Provedení paletky je moc pěkné, působí velmi profesionálním dojmem, který snese srovnání třeba s kartonovými paletkami od theBalm. Paletka má krásný artwork na přední straně a složení na zadní straně, praktické dostatečně velké zrcátko a magnetická políčka na stíny i uzavírání. Ještě se mi nestalo, že by se mi samovolně otevřela.

Aby se předešlo jejich poškození, stíny ke mně připutovaly jednotlivě zabalené v krabičkách obalených spoustou bublinkové folie. Naštěstí se jim nic nestalo (pár zákaznicím se po cestě rozbily, Carrie z NM jim okamžitě zaslala náhradu).


Na zadní straně stínu je jeho název a charakteristika.





Gramáž stínů se mi zpětně nepodařilo dohledat, značka ve své stálé nabídce slisované oční stíny nenabízí. Jak ale můžete vidět, dva stíny mám v jejich panech pod okraj a dva z nich naopak skoro přetékají. No vlastně ten tmavě hnědý vlevo dole z kalíšku vážně přetéká a otírá se mi o zrcátko, což je trochu pruda, ale až ho víc spotřebuju, nebude to problém (stíny z paletky ubývají celkem rychle, což ale neberu jako minus, aspoň mám šanci je někdy spotřebovat úplně). Co jsem se dívala k jiným blogerkám, standardem bylo množství stínu pod kovový okraj, takže já dostala trochu produktu navíc.

Sice paletku označuji jako paletku očních stínů, jde ale spíš o slisované pigmenty. Hned při doteku prstem je totiž jasné, že v nich není tolik pojiva a "plnidla" jako v klasických očních stínech. Swatche prsty (níže na Urban Decay Primer Potion bázi) jsou drolivé a spíše průhledné.







Usoudila jsem tedy, že klasické nanášení jako u normálních očních stínů (prsty nebo tahy štětcem) nebude dostačující, a vyzkoušela jsem svůj osvědčený postup, který využívám u sypkých očních stínů. To jest vtlačování stínů (nikoli tahy) štětcem. A rozdíl byl hned viditelný. Horní řada je přes Urban Decay Primer Potion, dolní řada přes UDPP a Pixie Epoxy.


Swatche jsou k vidění naživo u mě na IG.
Jaká je tedy výhoda takovéto konzistence NM pigmentů, když je postup při nanášení stejný jako u sypkých stínů? No kromě rizika vysypání (ale tyhle si zas můžete rozflákat, to si nevyberete) je to prakticky nulové opadávání pod oči a neuvěřitelná koncentrace pigmentace. Stačí stín jen trochu pohladit štětcem a hned ho máte plný barvy. A stačí se víčka jen lehce dotknout a okamžitě dosáhnete plného krytí. Navíc mi na očích skvěle drží celý den.

Nevýhoda paletky je zjevná - nevytvoříte s ní kohezní look. Je to paletka čtyř pop of colour / jewel toned výrazných očních stínů, co se hodí na pohyblivé víčko. Zkombinovat jdou dohromady dost těžko a jen s nimi si rozhodně nevystačíte. Pokud ale máte rády barvičky, tak stačí vzít tuhle malou paletku a k ní nějakou nude paletku s přirozenými tóny a vytvoříte výrazné looky na celý týden. Já s paletkou cestovala tak, že jsem ji dala do malé vystlané krabičky, a nic se mi nerozbilo. A na závěr něco málo k jednotlivým odstínům:


Power Without Guilt:

Stín má šedivě olivově zelený základ a silný růžovofialový duochrom, který je pod velmi šikmým úhlem dopadu světla dokonce zlatý. Jde o nejvýrazněji duochromatický stín z celé paletky, což můžete vidět už na fotkách výše.



Deny the Beast:

Středně tmavá studená fialová s výrazným modrým leskem, na fotkách vypadá jako vždy víc do modra.



.44 Bullet:

Mléčně čokoládová (pod umělým světlem až do fialova) s výrazným světle zeleným leskem a modrými třpytečkami.



Together Forever:

Vínově červená s růžovým leskem a modrými třpytkami.





Rozjasňovač Autumn Moon:




Rozjasňovač je obrovský a je ho fakt hodně. Je poměrně měkký a okraje se mi trochu odrolily, takže na cesty bych ho spíš nebrala. Autumn Moon je tělově růžový rozjasňovač s fialovo-modrým leskem, který se špatně fotí, je ale velmi jemný (jemně mletý), snadno vrstvitelný do požadované intenzity a moc pěkný. Líbí se mi, že podkladová barva je přirozená, takže v silnější vrstvě nevytváří na lících barevný flek.








Matné tekuté rtěnky Mystic Mattes:




Všechny Mystic Matte rtěnky jsou konzistentně vysoké kvality, ještě jsem nenašla žádnou, která by mě vyloženě zklamala. Jde o rtěnky s matným, polomatným, metalickým či duochromatickým finišem, které většinou nejsou otěru odolné za účelem zachování komfortu při nošení, bez vysušování. V tomto setu byly dvě exkluzivní tlumené barvičky, a to Fe-Fi-Fo-Fum a Serafine.



Fe-Fi-Fo-Fum:

Tato rtěnka je béžově šedivá mauve, v tubě vypadá jako teplá hnědka, ale na mých rtech po zaschnutí získává růžovo-fialový nádech.

Jeden z důvodů, proč mám ráda matné rtěnky? Jsou to vlastně dva produkty v jednom. Stačí na ně nanést tekutý balzám na rty a hned máte z matné rtěnky klasickou lesklou hydratační (viz třetí foto výše).


Serafine:

Serafine má v tenké vrstvě podobný odstín základu jako předchozí rtěnka, ovšem v silnější vrstvě je to tlumená levandulová/fialová s modrozelenofialovým leskem. Velmi originální a nevšední barva, miluju ji!

U duochromatických matných rtěnek se dvoubarevnost zhydratováním balzámem ztrácí. I tak je to ale pěkná fialová. :)

Celkově mám ze setu velkou radost, stíny, rozjasňovač i rtěnky jsou prvotřídní kvality a jejich barvy mi sedly a moc se mi líbí. Mainstreamové značky chrlící jednu limitku podřadné kvality (horší než produktů ve stálé nabídce... ehm ehm... Too Faced... ehm ehm...) za druhou by si z NM měly vzít příklad. Pokud ještě NM někdy vydají slisované pigmenty, určitě je doporučuji vyzkoušet.

A co Vy? Vybraly byste si z dnešního článku něco, kdyby to šlo?

5 komentářů:

  1. Ano, všechno :-D
    Mám teď prvni Mystic Matte a jsem z té kvality nadšená. Nedá se srovnat s žádnou tekutou rtěnkou, co mám.

    Měla bych prosbu na článek o tom jak se líčit pigmenty. Mně se nikdy nepodaří taková nádhera jako tobě. Začínáš nejdřív pigmenty a až potom neutrální stínem? Za článek o tvém postupu líčení bych byla hrozně vděčná.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, nejdřív pigmenty. No vidíš, to mě nenapadlo, napsat takový článek, já vždycky svůj styl líčení považovala spíš za obyčejný. Ale ráda něco vymyslím. :)

      Vymazat
    2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
  2. Jak Pixie na sebe ty pigmenty nalepí, už se mi těžko dělá nějaké stínování nebo přechody.
    Tvoje líčení je skvělé!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No právě přes Pixie už nestínuju. Dávám ho jen na pohyblivé víčko, kde chci mít tu výraznou barvu, ne přes celé víčko. Určitě nějaký článek udělám, jen musím doplnit zásoby korektoru a báze pod oční stíny. :D

      Vymazat