neděle 6. března 2016

Odvážné a originální rty s Notoriously Morbid Cosmetics

Existuje spousta nezávislých značek dekorativní kosmetiky, to je prostě fakt. Tady na svém blogu jsem vám jich představila jen pár - své oblíbence. Kdybych totiž měla nakupovat u všech značek, co znám, asi bych musela být milionářka, mít tak pět párů očí, na které bych všechny ty stíny mohla nanášet, a týden by musel mít tak 14 padesátihodinových dní, abych to všechno unosila. Takže je jasné, že pokud jste indie nadšenec jako já, musíte si umět dobře vybírat (nebo mít bezednou peněženku...). Většinou vás nejprve chytne za srdce určitá značka (ehm... Shiro... ehm), které zůstanete věrní. Jenže pokud se o svět indie dekorativky zajímáte, brzy objevíte nové zajímavé značky. A to už je pak oříšek, rozhodnout se, za co své peníze utratíte. 

Já to mám třeba tak, že mě značka musí zaujmout svou inspirací, tématem, svým duchem. Je spousta indie značek, co prodává pestrobarevnou kosmetiku všech možných finišů, ale - tak říkajíc - bez příběhu. Není tam ten jednotící prvek, který by mě zaujal. Proto jsou mými současnými indie oblíbenci Shiro se svým fandom-based sortimentem (díky kterému jsem se dostala k Detrivore a Femme Fatale, ale o těch někdy příště), Life's Entropy s jejich ulítle vědeckým stylem (a úplně odlišnou nabídkou produktů) a nově i Notoriously Morbid Cosmetics vesele si ujíždějící na temné vlně. :)

Notoriously Morbid se inspirují vším tajemným, temným, nadpřirozeným a macabre, včetně takto laděných fandomů. Rozhodně zaujmou každého, kdo má trošku... dark and gothic? stránku. V nabídce mají spoustu očních stínů, u kterých mi oproti Shiru celkový nádech prodávané barevné škály přijde temnější a tlumenější, nebo řekněme zastřenější, ne tak pestře veselý. Všechny momentálně nabízené stíny jsou k vidění zde, nejpopulárnější jsou asi jejich rozsáhlé stále se rozšířující kolekce Slay Me (matné stíny inspirované seriálem Buffy The Vampire Slayer) a State of Fear (kryptozoologická kolekce inspirována záhadnými "národními" příšerami jednotlivých státu USA). E-shop je trochu nepřehledný, protože jsou v něm i prázdné kategorie po již nedostupných limitovaných produktech, kterých NM vydávají oproti jiným e-shopům opravdu hodně (smůla pro nás zahraniční nakupující, co si nemůžeme dovolit objednávat pravidelně každý měsíc jejich barvy měsíce či dokonce exkluzivní limitované minikolekce). Mají dokonce i svou vlastní měsíční krabičku krásy Vanishing Cabinet, aby se na vás dostalo, musíte se zapsat na waiting list. No od stínů jsem zatím držela ruce dál, stačí mi, kolik utrácím za Shiro stíny (i když očekávám, že v budoucnu nějakému tomu vzorečku stejně neodolám...), takže o NM stínech dnešní článek nebude. 

NM dále nabízí tvářenky (tady a tu), konturovací pudry i rozjasňovače, nejlepší jsou podle mě ale jejich produkty na rty, kterými mě zaujali a které ve mně vyvolaly silnou Pokémon potřebu (pochytej je všechny!). Pokud vás tradiční škála odstínů rtěnek nabízená v drogériích už nudí tak jako mě, tady si přijdete na své. V dnešním článku vám představím jeden odstín jejich rtěnky Diablo Lip Rouge, pět odstínů jejich úžasných velmi populárních matných tekutých rtěnek Mystic Matte a dva odstíny metalického top coatu na rty Changeling. Uvedené produkty jsou koupila už docela dávno, takže NM mezitím změnili balení i ceny, kvalita produktů ale rozhodně dolů nešla. 







Rtěnka Diablo Lip Rouge v odstínu Legion:


Diablo Lip Rouge rtěnky jsou prodávány ve štíhlé černé tubě s klasickým otáčecím vysunovacím mechanismem. Jsou do tubiček ručně lité, proto má rtěnka samotná nepravidelný tvar, který se však používáním obrousí do hezké tyčinky s okrouhlým průměrem. Užší průměr rtěnky mi vyhovuje, je stejný jako šířka mého rtu. Trochu mi tím připomíná populární Lippie Stix od ColourPopu, akorát rtěnky jsou v tubě 2 ml. To není moc ve srovnání s běžnou rtěnkou, ale pořád je to 2x víc než u zmíněných Lippie Stix. Cena jedné Diablo Lip Rouge je 7 dolarů.




Odstín Legion je popsán jako "pinky coral with golden shimmer". Na rtech je to sytá malinová (tmavší a méně svítivá než na fotkách) s výrazným zlatým třpytem. Rtěnka je hydratační tak akorát, shimmer není na rtech vůbec nepříjemný a jde překvapivě hezky rovnoměrně rozetřít. Jen ji musíte teplem rozehřát, ze začátku je trochu tužší. Rtěnka nijak nevoní ani nesmrdí, výdrž je střední (žádný zázračný držák ani po hodině mizící šmejd), podle toho jak moc jíte a pijete. Barva se mi moc líbí, je to ten typ rtěnky, co mě nutí koukat si každou chvíli na rty a obdivovat, jak mění barvu pod různým úhlem dopadu světla. :) Rtům umí vážně dodat jiskru.






Matné tekuté rtěnky Mystic Mattes

Juju:


Tekuté rtěnky Mystic Mattes jsou rtěnky s - jak jinak - matným finišem. Jsou dlouhodržící, ale ne nestíratelné, takže nepočítejte s tím, že vám nezašpiní hrneček od kafe. Ovšem díky tomuto "nedostatku" jsou na rtech úžasně pohodlné, vůbec je nevysušují jako jiné matné rtěnky, které ze rtů pomalu ani nejdou odlíčit. Je to tedy na vašich osobních preferencích. Já dám vždycky přednost komfortu při nošení před výdrží, protože naopak často potřebuji dostat výraznou rtěnku během dne ze rtů dolů (pohybuji se v prostředí, kam se výrazné výstřelky nehodí, takže někdy za den vystřídám i tři odstíny rtěnky s různou výrazností podle potřeby a nálady).

Na obrázku vidíte klasické 4ml balení s pacičkovým aplikátorem. Ten jsem nefotila, jde o pěnový aplikátor klasického tvaru. Rtěnky stály v tomto balení 9 dolarů, nyní se ale prodávají ve větším (7ml) a hezčím za 12 dolarů. Konzistence je tekutá, ale ne vodová jako u Matte Theories od Life's Entropy. U většiny odstínů dosáhnete plného krytí jedním tahem. Barva během pár vteřin začne zasychat do hebkého matného finiše, na rtech ji pak prakticky necítíte (některé matné rtěnky vysušují hned po nanesení, u jiných cítíte na rtech silnou až skoro lepkavou vrstvu produktu; to není případ těchto rtěnek). Rtěnky nijak výrazně nevoní.


Odstín Juju byl limitovanou barvou měsíce srpna 2015, která byla krátce v prodeji i během Black Friday 2015, ale nyní ji už neseženete, což je velká škoda. Snad ji časem zařadí do stálé nabídky. Oficiální popis byl "blushing rose with subtle shimmer", jde o teplou přirozenou (nekřiklavou) růžovou, která lichotí snad každé, s jemným metalickým růžovým třpytem. Ten je na rtech prakticky neviditelný, musíte rty přitlačit k sobě, aby z nich trochu vystoupil, a i tak si jej všimnete jen zblízka, na fotkách vidět není. Rty s touto barvou vypadají hezčí a mladší, opravdu mě bude mrzet, až mi dojde.



Tady je trochu vidět ten třpyt.
Jako každou matnou rtěnku, i tuto můžete nosit "navlhko", stačí do ní vklepat trochu balzámu na rty. Výsledný odstín je pak ale vždy trochu světlejší:

S balzámem.


Karma:



Odstín Karma je ve stálé nabídce, popsán je jako "metallic rose", což odpovídá. Jde o kovovou růžovou, ve skutečnosti o něco teplejší než na oficiální fotce. Připadá mi, že má občas až zlatavý nádech. Je to další z mých oblíbenců, rtěnek s kovovým efektem moc není.





K matným rtěnkám s kovovými a duochromatickými efekty se však balzámová metoda moc nehodí, ztrácejí s ní na kráse, protože se ten jedinečný efekt ztratí:

S balzámem.


Sorceress:



Odstín Sorceress čili "čarodějka" ze stálé nabídky je můj jasný favorit. Tak krásná barva se hned tak nevidí. Popsána je jako "warm red with purple shimmer", tedy teplá červená s fialovým třpytem, podle mě je to sytá rudá s výrazným fialovomodrým leskem. Jako bývají duochromatické oční stíny, tohle je dvoubarevná rtěnka. Fakt si nemůžu pomoct, na rtech vypadá děsně šik, odvážně a přitom na úrovni. Asi to bude znít namyšleně, ale s ní mám chuť se na sebe každou chvíli kouknout do zrcátka. Na fotkách se mi ten odlesk nepodařilo dobře zachytit, naživo je krásnější a výraznější. Na dálku pak rtěnka vypadá (když splyne barevný základ s odleskem) nafialověle. Matný základ spolu s leskem vytvářejí lehce "kožený" finiš.




Ve stínu více vynikne červený základ.

Ani zde balzámová metoda nepřináší moc pěkné výsledky, modrý lesk se ztrácí:

S balzámem.


Tarot:


Následuje dvojice odstínů, které jsem si koupila v menším duo balení na zkoušku. Jedná se o balení se dvěma tubičkami, každá obsahuje 1,5 ml produktu. Duo balení stálo 8 dolarů, takže za cenu nižší než mělo plné balení jste mohly vyzkoušet hned dva odstíny. Já si schválně vybrala ty, co mě zaujaly, ale které mi přišly méně nositelné. Je škoda, že duo balení už není na prodej (myslím, že se ty tubičky přestaly dělat).

Odstín Tarot je popsán jako "deep, purple/brown toned mauve", tedy tmavá fialovohnědá mauve. Ale jo, celkem to sedí. Bez popisku bych ji popsala asi jako fialovo-šedo-hnědou. Je rovněž součástí stálé nabídky, oficiální swatch je světlejší a fialovější než moje realita (celkový vzhled samozřejmě ovlivní přirozená pigmentace vašich rtů, moje jsou bledé). Jde o takový ten populární my-lips-but-deader odstín. Greige a šedé rtěnky teď frčí, tohle je díky té fialové taková nositelnější varianta. Fakt se mi líbí. :)





S balzámem je tato barva světlejší, více vystoupí ta šedivá složka:

S balzámem.


Sacrifice:


Druhá část mého Mystic Matte dua obsahuje odstín Sacrifice, dle výrobce "sanguine red", což je krvavě rudá. A přesně taková tahle rtěnka je. Opravdu připomíná krvavou oběť; čím silnější vrstvu nanesete, tím je barva hlubší, jako zaschlá krev. Přejedete-li ji balzámem, je pěkně svítivá a čerstvá. Omlouvám se, snad vám tenhle barvitý popis moc nevadí. Odstín je součástí stálé nabídky.




S balzámem. Omluvte prosím nepěkné nanesení.


Metalický top coat na rty Changeling v odstínech Wendigo a Kitsune:


Když už jsem si od NM objednala klasickou i tekutou rtěnku, nedalo mi to a přihodila jsem na zkoušku i duo top coatů na rty Changeling. S takovým produktem jsem se totiž ještě nesetkala, takže jsem byla zkrátka zvědavá. V duo balení 2x 1,5ml stál 12 dolarů, nyní se prodává jen v plném balení po jednom odstínu (3,5 ml za 8 dolarů)

Mělo by jít o vodičku, kterou přetřete jakoukoli rtěnku a ona jí dodá barevný metalický lesk (podobný jako má Sorceress) a zároveň ji zmatní. V nabídce je momentálně 8 odstínů, pojmenovaných podle mystických tvorů a příšer, co mění svůj vzhled, na stránkách můžete vidět jejich efekt na černé rtěnce. Já ty své zkoušela jen na Mystic Mattes, co jsem si pořídila.



Vlevo vidíte Wendigo měnící barvu od zelené až po fialovou (podle stránek jde o shift "aqua/lavender") a vpravo červenou Kitsune:



Problémem u tohoto typu produktu je nanášení. Pokud byste top coat natíraly na rty přímo jeho pěnovým aplikátorem, hned si aplikátor i samotnou tekutinu v tubě zašpiníte. Pokud aplikátorem přejedete svůj prst a tím pak produkt vklepete do rtů, vypadá to nějak takto (= dost hrozně):


Trik je tedy v tom, udělat tři kroky: přenést tekutinu z aplikátoru na prst, tím ji vklepat do rtu, a než zaschne, rozetřít ji hezky štětečkem, který máte pohotově nachystaný při ruce. Poněkud zdlouhavé, já vím, ale výsledek pak vypadá opravdu dobře.

Wendigo + Tarot:



Kitsune + Tarot:


Srovnání: nahoře Tarot bez top coatu, pod ním s Wendigem, dole s Kitsune:



Wendigo + Juju:


Srovnání: nahoře Juju bez top coatu, dole s Wendigem:



Kitsune + Sacrifice:


Srovnání: nahoře Sacrifice bez top coatu, dole s Kitsune (omluvte prosím špatné osvětlení, ten den nějak rychle utekl):



Jo a říkala jsem, že v tomhle článku nebudou stíny? Tak to jsem kecala. Jako bonus na závěr jsem nafotila tenhle vzoreček stínu ze Slay Me kolekce, který jsem dostala jako dárek k nákupu:



Na to, že jde o matný stín, má úžasnou sytou pigmentaci a hezky se s ním pracuje. Tahle barva jde použít i jako tvářenka. Takže jo, asi si někdy nějaké NM stíny aspoň ve vzorku pořídím. :)



Slyšely jste někdy o Notoriously Morbid Cosmetics? Zaujal Vás některý z odstínů?

Až o nich budu psát příště, čekejte větší divočinu! Tyhle odstíny jsou totiž z přirozenější části jejich nabídky.

22 komentářů:

  1. Kam na ty nádhery pořád chodíš... (samozřejmě vím kam, ale nechápu, že vždycky vybereš samé krásné odstíny). Nejvíc se mi líbí Sorceress, pak Karma a Tarot. Ta krvavá by mě asi děsila... :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Náhodou když se to s ní nepřežene, tak vypadá velmi sofistikovaně. :) A je ideální na upíří make-up na Halloweena. :D

      Vymazat
  2. Tři posední rtěnky jsou top, navíc nádherné líčení máš a to úžasné obočí, moc chválím.

    OdpovědětVymazat
  3. To jsi řekla hezky v úvodu o tom příběhu značky a zaujetím. Souhlasím s tím! Na první pohled mi z fotek přijdou produkty takové hatla patla, ale na rtech jsou rtěnky luxusní! Sorceress se mi taky líbí nejvíc, i když mě by typově seděl nejlépe Juju. Sacrifice je asi nejvystižnější pojmenování :D Ty top coaty jsou teda zázrak! Líbí se mi samy o sobě. Těším se na tu příští divočinu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hatla patla myslíš obalem, nebo obsahem? Obaly mi přijdou ve srovnání s jinými indie značkami fakt kvalitní, nic se nikde neodírá, všechno drží. Teda zatím. :) Příště si vezmu na paškál mimo jiné i zelenou, černočervenou, černomodrou...

      Vymazat
  4. Opravdu mě inspiruješ, líbí se mi všechny rtěnky, které jsi si koupila, přemýšlím, že také něco objednám. Už jsem na tvůj popud nakoupila u Sunny: https://www.instagram.com/p/BCku2A8jHpL/?taken-by=katka.machova
    a jsem nadšená! Díky moc za super tipy!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to mě moc těší, díky! :) Na tvých krásných plných rtech budou určitě vypadat skvěle. :) Jé, budeš o tom psát na blogu? Jak voní Merry Manhattan? A co máš za skořicové mléko?

      Vymazat
    2. Určitě o tom budu psát, moc se mi to líbí. Ten triple thick cream mám ve vůni Cinnamon Bun a ta se mi fakt líbí. Trošku mě ale zklamalo CremeBrulle, cítím tam nějakou chemickou vůni nějaké té přísady, která mi to kazí. Ale fascinuje mě kolik má všeho variant, projela jsem celý její Instagram, jak to má doma v krabicích a po večerech míchá vůně. Fakt suprový. Merry Manhatan hezky voní, nedokážu to identifikovat, tak nějak sladky/ovocně. A mango a passion fruit jsou taky boží.

      Vymazat
  5. Tak tohle jsou top rtěnky, ty barvy jsou dokonalé. já se poslední dobou v hnědých, mauve odstínech libuji a dívám se po dalších a dalších hnědých kouscích, a tady si asi nějakou tu inspiraci taky najdu :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Super odtiene! Veľmi nezvyčajné, avšak pre mňa asi nie celkom nositeľné. Ale aj tak ich u teba obdivujem, lebo také len tak niekto na perách v našich končinách určite nebude mať :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky! :) Mě to baví nosit občas na rtech něco nezvyklého, večer si dám klidně tmavě modrou rtěnku. :)

      Vymazat
  7. O této značce jsem nikdy neslyšela a musím říct, že ty tmavé červené odstíny jsou opravdu pěkné. Jen si myslím, že ke mně by to absolutně nesedělo :D. Budu se těšit na ty šílenější barvy a budu ráda, když navštívíš i Ty můj blog :).
    Pěkný den!

    http://es-veronica.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  8. Tak můj osobní největší favorit je Tarot s Kitsune top coatem. Ten trošku srazí tu šedivost, ale zase ne moc.. :-) No prostě krása! A moc se mi líbí i Legion, sice si nejsem úplně jistá, že by slušela mě, ale na tobě vypadá fakt nádherně!

    OdpovědětVymazat
  9. Máš pekný blog, nechcela by si sledovať sa navzájom? Ak áno daj mi vedieť :) http://andreanalens.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  10. Tie odtiene sú perfektné!! Hlavne Juju a Sorceress, chcem ich! hneď :D A aj Tarot je veľmi zaujímavá farbička :)

    OdpovědětVymazat
  11. Tak Sacrifice je absolutní dokonalost dle swatchů! Dlouho mě žádná červená nezaujala tolik <3

    OdpovědětVymazat