neděle 24. ledna 2016

Novinka: Limitovaná paletka For A Perfect Evening od Alverde

Dnes mám pro vás jen pár rychlých prvních dojmů z nové dekorativní limitky od Alverde, které jste si mohly všimnout v DMku.


Motiv na balení se mi líbí, i když sněhové vločky a růže jsou trochu divná kombinace. Jinak ale balení není nic moc. Prostě klasická papírová krabička s průhledným měkkým plastovým víkem. Nejde nijak zacvaknout, takže se po odstranění izolepy, co ji drží zavřenou, samovolně otevírá. Je měkká, takže se může pomačkat, tudíž se s ní nedá cestovat. Je zbytečně velká, klidně ji mohli zmenšit, nebo do ní naopak něco přidat. Úplně nejlepší by bylo, kdyby byla celá z tvrdého plastu, ale to by asi nebylo dostatečně ekologické a paletka by stála víc než oněch 199 korun.





Uvnitř je ještě jedna plastová fólie chránící obsah.

Uvnitř paletky naleznete dva oční stíny, matující pudr a růžový "lesk" na rty. Je to poněkud nepraktické, mít krémový produkt dohromady v paletce spolu s pudrovými, protože pokud ty budou prášit, pudr se vám nalepí na ten krémový produkt a už jej z něj nedostanete. Mně se tomu ale zatím - asi i díky velikosti paletky - podařilo vyhnout. Prostě ji mám nakloněnou doprava, když s pudrovými produkty pracuju, takže se mi nic do lesku nesype. Celý obsah hezky vanilkově voní.



Matující pudr je taková alverďácká klasika. Jestli něco Alverde fakt umí, tak to jsou právě světlé pudry. Jestli jste bledulky a sháníte světlý pudr a přitom byste využily i zbylé tři produkty v paletce, tak vlastně stojí jen o pár korun víc než obyčejný Alverde pudr. Akorát teda není travel-friendly, tento problém nám stále zůstává. Jelikož je pudr celkem pevně slisovaný, tak není tak jemný jako sypké pudry (to dá rozum), ale když v něm pořádně zašmrdláte štětcem, matuje pěkně. Akorát se to s ním nesmí přehnat, aby vám neudělal masku.



S očními stíny už je to trochu horší. Ten první třpytivý zlatý je fajn - neohromí ani neurazí, ale ten tmavě hnědý matný s občasnou zlatou třpytkou má pěkně mizernou pigmentaci. Skoro mi ani ten oční záhyb nedokázal ztmavit. Ovšem musím je pochválit za to, že i když s nimi nejde vykouzlit intenzivní barevný look, líčení, které jsem vytvořila, mi s nimi vydrželo až do večera. (Používám bázi, ale ta je pro mě nutností u jakýchkoli stínů a některé nekvalitní stejně nezachrání.)


Lesk na rty jsem brala spíš jen do počtu, počítala jsem, že se mi zašpiní a stejně ho nebudu používat. Překvapilo mě ale, že jde spíše o tónovací balzám, protože je na rtech moc příjemný, jen je jemně obarví (ve větší intenzitě jako na swatchi na ruce se mi ho na rty nepodařilo nanést) a dlouho je hydratuje. Takže tohle je takový černý kůň celé paletky. :)






Potřebujete tuto paletku? Určitě ne. Kvalita obsahu není závratná a balení je velmi nepraktické. Ale pokud dáváte přednost jemnějšímu líčení a máte světlou pleť, mohla by se vám líbit. Nebo by to mohl být super dárek pro nějakou mladší slečnu, která s líčením teprve začíná.

Co na paletku říkáte? Zaujala Vás? Nebo jste ji v drogerii rovnou obešly obloukem?

28 komentářů:

  1. Mně se nějak tento koncept nelíbí. Možná kdyby byla skladnější a s hezčím obalem, tak bych třeba i přemýšlela nad koupí, takhle ale vůbec. Každopádně díky za recenzi, podruhé jsi mě utvrdila v tom, že tuhle paletku nepaletku nepotřebuju. :D

    OdpovědětVymazat
  2. U nás v DMke som videla len 1 kus a uvažovala som nad ňou, ale nakoniec som ju nezobrala. A dobre som spravila :)

    OdpovědětVymazat
  3. No to balení mohli vychytat trochu líp, kdyby byla skladnější, tak ji asi beru na cesty-. Ale takhle ji nepotřebuji. Viděla jsem, že už se na netu objevila typově stejná paletka jako tahle, jen valentýnska limitka ( TADY ), ale kdo ví, jestli se dostane i k nám (spíše ne, ale nepotřebuji, díky :D)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, tak ta by mi barevně sedla asi mnohem víc. To je škoda, že máme tuhle. :( I když třeba se tu taky objeví.

      Vymazat
  4. Valentinska limitka vyzera zaujimavejsie, ale tiez si ju asi nekupim. Namiesto ocnych tienov by som tam skor uvitala licenku a bronzer.
    |Kaviareň u mačky|

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já bych vyměnila ten balzám za něco pudrového...

      Vymazat
  5. Na tento clanok som sa vazne tesila. Prva recenzia na ceskom prip. slovenskom blogu, na ktoru som narazila. Kedze v DMku nie je k dispozicii tester nevedela som si predstavit intenzitu a kvalitu tienov. Skoda, ze namiesto toho lesku na pery nedali do paletky licenku. Alverde tuhe pudre a licenky su podla mna uplne super. Zatial tejto paletke odolavam. Mozno, ak by som na nu casom narazila v nejakej zlave, tak za seba nerucim :) Farebne ma vsak viac zaujala ta valentinska limitka, ale ta zase obsahuje rozjasnujuci puder, co je pre mna s mojou zmiesanou pletou uplne zbytocne.
    Riesenim tohto nepraktickeho balenia by mozno bolo ho "zlikvidovat" a produkty premiesnit do magnetickej paletky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky! :) Teda tvářenku bych tam taky brala! To by bylo super! Taky se mi víc líbí ta valentýnská, ale rozjasňovač? Ledaže by se jim povedl tak, jak to umí za málo peněz třeba essence nebo Catrice. Magnetickou paletku nemám a jsem líná se s tím piplat. :D

      Vymazat
  6. Pokud by paletka byla za nižší cenu, určitě si jí koupím, od Alverde totiž ještě nic z dekorativky nemám a chci něco vyzkoušet. Třeba na ní bude sleva :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ve slevě bude určitě, pokud se nevyprodá. :) Z dekorativky jsou fajn spíš některé rtěnky. Taky prý černé linky. A pudry obecně. :) Jinak jediný make-up, co nosím, je jejich tekutý minerální, ale mně stačí slabší krytí.

      Vymazat
  7. Mockrát díky za recenzi! Taky jsem nad ní přemýšlela, ale nakonec jsem ji nevzala kvůli teplejšímu zbarvení stínů a proto, že pudry, s tím mým suchým obličejem, stejně nepoužívám. Valentýnskou ale asi vezmu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není zač! :) Snad se k nám valentýnská dostane a bude lepší než tahle. :)

      Vymazat
  8. po tom, cos mi poslala odkaz jsem ji chtěla, ala "hurááá, limitka Alverde", ale pak zvítězil zdravý rozum, naštěstí :D jejich pudry mám oba, lisovaný i minerální, takže další není potřeba a barvy stínů mě nijak nenadchly, podobné mám už několikrát v jiných paletkách ... balzám na rty bych taky brala jako věc, která by tam být nemusela, po tvém popisu ale nezní špatně ;) dokonce jsem někde četla, že jde použít jako tvářenka a prý i dost dobrá ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky mě napadlo použít ho jako krémovou tvářenku, ale ještě jsem se k tomu nedostala. :)

      Vymazat
  9. já ji obešla, barvy mě nezaujaly :/
    www.plesatazpevacka.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  10. Jav ji mela v ruce ale nastesti rozum zvitezil... Kupovala bych to jen kvuli pudru s vlockou.

    OdpovědětVymazat
  11. Taky si myslím, že ji nepotřebuji. Alverde už mělo lepší výrobky. Pokukovala jsem po ni před Vánoci v Německu a nikdy jsem na ni nenarazila. Ani u nás v DM ji zatím nemají. Ale jak koukám tak není oč stát.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je určitě lepší situace, než kdyby ji neměli a tys ji přitom chtěla. :)

      Vymazat
  12. Farebne sa mi paletka celkom páči, ale od prvého momentu mi na nej niečo vadí. Asi to, že sa mi zdá priveľká v porovnaní s obsahom. Konceptom tvorcovia mysleli asi nejaké cestovné balenie, ale prevedením im to veľmi nevyšlo, škoda. Podľa mňa je to ale fajn vecička pre kočky, ktoré sa líčia minimálne a veľmi neexperimentujú.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, to provedení je vážně chatrné a zbytečně velké. Ale pro mladá děvčata by mohla být ideální. :)

      Vymazat
  13. Ja som ani nezaznamenala takúto limitku, ale to, že sú na obale ruže a vnútri vločky je celkom dosť odveci :D. Púder vyzerá dobre, a aj tiene majú pekné odtiene, škoda tej pigmentácie, aj keď ten zlatý vyzerá naozaj krásne. A nejak sa mi nepáči, že je to také rozťahané a tým je paletka zbytočne veľká :/. Určite však na ňu budem číhať, len aby som ju videla sama a sama posúdila :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S tou roztahaností naprosto souhlasím, je zbytečně velká. Číhej a uvidíš, jestli se ti zalíbí. :)

      Vymazat
  14. Na paletku jsem se divala a nejdriv jsem si rekla "wau" tak to vypadá skvele. Ale pote me moc nezaujala ta kombinace, tak jsem ji tam s klidem nechala. Ale verim, ze u nekoho urcite vyuziti najde!

    Monika / kosmetickerecenze.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si ji koupila spíš z blogerské potřeby: taky jsem ji tam původně chtěla nechat, ale pak jsem si všimla, že o ní na netu nikde nic není, tak jsem si řekla, že budu první. :P

      Vymazat
  15. Ajaj, vůbec jsem si limitky Alverde nevšimla, tos mi neměla říkat :D Říkala jsem si, že od minulé podzimní si dám pohov, ale půjdu se alespoň mrknout :) Světlý pudr jsem si nedávno pořídila a je super, u Bielé Mačky jsem na něj četla skvělou recenzi a sice není úplně transparentní, ale dobře pudruje. Hezká recenze!

    OdpovědětVymazat