sobota 17. října 2015

Rozbalovačka: BioBeauty krabička krásy - říjen 2015

Asi už víte, že jediná krabička krásy, kterou si pravidelně kupuji, je ta od slovenského e-shopu s přírodní kosmetikou BioBeauty.sk. Vychází náhodně, musíte sledovat jejich Facebook, abyste vydání nepropásli. Minulé vydání vyšlo v dubnu, takže tohle říjnové bylo zajisté mnohými již netrpělivě očekáváno. Pokud vás zajímá, co v něm bylo, čtěte dál.





Průvodní dopis.

Obsah po odstranění reklamních letáčků.




Bambusový zubní kartáček Curanatura Bamboo Soft (za 3,50€).
Krabička byla velmi lehká, takže se dalo tušit, že v ní žádné velké těžké plné balení sprcháče nebo něčeho podobného nebude. Prvním produktem je přírodní celobambusový kartáček na zuby od Curanatura. Jelikož vím, že produkty ústní hygieny nejsou v beauty boxech moc populární, tak je mi jasné, že pro dost lidí by bylo asi spíše zklamáním jej v krabičce najít. Já z něj ale mám radost, protože je zpracovaný opravdu hezky a sama bych si jej nekoupila, přitom přírodní zubní pasty už jsem zkusila.

Štětinky jsou měkké, ale ne moc, v kartáčku jsou dobře ukotvené, takže zuby se mi s ním čistí dobře. Jen je trochu nezvyk to dřívko v puse (lakované samozřejmě ničím není, takže pusou neklouže tak snadno), kartáček je však dokonale opracovaný, takže zadřená tříska vám opravdu nehrozí. Moc pěkný přírůstek do mojí koupelny.






Černé tekuté oční linky Cosm'etika (plné balení, 4 ml za 7,25€).
Dalším hlavním produktem jsou černé tekuté linky české veganské značky Cosm'etika. Jelikož tekuté černé linky používám bez legrace vážně každý den (teda aspoň pracovní) a chtěla jsem zkusit i nějaké jiné než mé obvyklé Miss Sporty či Essence, tak přírodní variantu zcela určitě využiju. Jsem zvědavá hlavně na aplikátor, sytost černé barvy a výdrž. Tímhle produktem se mi Baška opravdu trefila do vkusu :) , i když počítám, že každá z vás by je nevyužila.


Univerzální levandulový balzám Soaphoria (vzorek, plné balení 125 ml/150 g za 5,50€).
V krabičce naštěstí nechybí ani štědré vzorky mé oblíbené Soaphorie, navíc produktů, co jsem ještě nezkoušela. Předně tu máme univerzální levandulový balzám, který voní opravdu výrazně až štiplavě po levanduli, takže pokud tuhle vůni nemusíte, sáhněte raději po jiné vonné variantě. Balzámu je podle mě na vyzkoušení fakt hodně, protože se jedná o ten typ produktu, kterého stačí troška. Já ho zatím použila na svá vysušená a trochu ztvrdlá chodidla a řeknu vám, byla to úleva! Ta vůně je navíc strašně uklidňující, takže asi budu pokračovat v mazání nohou před spaním, případně jiných přesušených míst na těle.







Koupelová sůl Soaphoria Věčná Diva (vzorek, plné balení 500 g za 4€).
V poslední době jsem si navykla používat sůl do koupele (no není divu, když mám konečně byt s vanou) a tahle vonná varianta voní opravdu nádherně, údajně vanilkou, ylang ylang a opiem (no to poslední ve složení nevidím). Už se těším, až si jí zpestřím svou koupel.


Ochranný krém proti větru a chladu Dulcia Natural (vzorek, plné balení 50 ml za 11,50€).
Vzorek produktu od této slovenské značky byl i v minulém boxu, na mě bohužel vyšel opětovně úplně ten stejný výrobek (vím, že někdo měl v krabičce sérum na bělení zubů z kokosového oleje, takže možností, co dostat, bylo asi víc). Ale víte co? Mně to vlastně ani zas tak nemrzí. Tohle je totiž to nejlepší mazadlo na ruce, co jsem zatím měla čest vyzkoušet, přes noc mi udělalo s okolím nehtů doslova zázraky, jak už jsem ostatně psala minule. Takže další várku jedině uvítám, navíc teď na podzim se krém hodí víc než na jaře. Chválím praktické a hygienické balení vzorku, prázdný kalíšek si pak určitě na něco schovám.


Má i takové to ochranné mezivíčko.

Textura není našlehaná, ale spíš mazlavě gumovitá. Foťák mi večer už moc neostřil...


V boxu samozřejmě nemohly chybět ani sašetkové vzorky - já v něm našla pytlíčky s krémem na ruce (v e-shopu momentálně nedostupný) a šampónem pro výživu a objem vlasů Natura Siberica, mycím gelem na vlasy a tělo Sophie La Girafe Baby a definujícím krémem na kučery Yarok. Hlavně na posledně uvedenou věc jsem vážně zvědavá, dá se použít i jako výživa na konečky, já přitom mám i přirozeně vlnité vlasy. Hmota v pytlíčku je velmi hutná, tak se uvidí, jestli mi vlasy moc nezatíží. Plné balení ale stojí pěknou pálku, takže očekávám odpovídající výsledek. :D


Zde už je celý obsah krabičky pohromadě. Její cena je 10€, hodnota obsažených produktů je o něco vyšší. Do ČR se dá z e-shopu nově objednávat za 2€ poštovné na libovolnou pobočku Zásilkovny, což je super, že vyslyšeli prosby českých zákaznic o levnější možnost doručení. Jen si musíte ohlídat, jestli máte účet v eurech (kupní cena v nich totiž je - ačkoli má e-shop český účet, je veden v eurech), pokud ne, tak bacha na poplatky. 

Já se při minulé objednávce nepodívala do ceníku, zaplatila tuzemským devizovým příkazem a ČSOB mi za to naúčtovala 250 korun. :( To už by snad bylo lepší zaslat peníze na slovenský účet, kam je poplatek za Eurogiro příkaz 90 korun, pokud to tedy jde. Snad mají jiné banky poplatky rozumnější. Obchod každopádně pracuje na tom, aby české zákaznice mohly co nejdřív platit v korunách a všechny zbytečné poplatky navíc se tak odstranily. A majitelka Baška byla dokonce tak hodná, že když slyšela o mých trampotách s poplatky (psala jsem jí ohledně alternativních možností platby), poslala mi krabičku zadarmo. Tomu říkám péče o zákazníka. :) Věřím, že se otázka placení z ČR brzo vyřeší ke všeobecné spokojenosti, tak jako se to podařilo s cenou poštovného. :)

Co na krabičku říkáte? Líbila by se Vám? Nebo jste si ji dokonce taky pořídily?

Mně obsah vážně sedl zvolenými produkty i vonnými variantami, takže já jsem s ní moc spokojená. :)

20 komentářů:

  1. Som rada, ze som si box neobjednala. Vyrobky v plnom baleni by som nevyuzila a dat 10 € plus postovne za vzorky je moc.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je dobře, že ses rozhodla tak, že toho nelituješ. :)

      Vymazat
  2. Super balíček. Už se těším, až bude vyřešený problém s poštovným, hned pak objednám. Na všech beauty-balíččích mi vždycky vadilo, že jsou plné běžné kosmetiky, chyběla mi v nich ta přírodní. Z tohoto balíčku bych využila všechno - kromě linek na oči - a kdyby nebyly černé, tak bych využila i ty.
    Kartáček vypadá úžasně - mně nikdy produkty na zuby nevadily, vždycky to byla jedna z věcí, kterou jsem využila pokaždé.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo no, mně by třeba lákal i DM box, ale štve mě, že tam není žádné Alverde nebo bio jídlo. Kdyby udělali nějakou přírodní edici, hned bych se o něj přihlásila. :)

      Vymazat
  3. Balíček bych nevyužila skoro vůbec. Chtěla jsem si objednat z eshopu něco od Soaphoria, ale jak to tak vidím, tak kvůli té nemožnosti platby to nedopadne :-(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Snad se to brzy vyřeší. Ale Soaphorii teď nabízí už i český e-shop Krásná Každý Den. :)

      Vymazat
  4. Och , zase som ho prepasla...:-( FB sledujem minimalne

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je škoda. :( Ale na nových stránkách jde přihlásit odběr newsletteru, snad jím o krabičce také informují s dostatečným předstihem. :)

      Vymazat
  5. Já Curanatura bambusový kartáček už mám, takže bych asi byla z obsahu trochu zklamaná. Ale je pro mě novinka to s cenou poštovného, 2 eura mi přijdou jako pakatel, takže docela zvažuju, že si z toho e-shopu něco objednám. :-) Myslela jsem, že poštovné do ČR bude mnohonásobně dražší.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, ty objednávky přes Zásilkovnu jsou super, akorát dřív jsem platila na Slovensko přes PayPal (bez poplatků; tehdy ale bylo dražší poštovné, nebyla Zásilkovna) a při objednávce přes Zásilkovnu to - zatím - nejde.

      Vymazat
  6. Dneska si ji jdu taky vyzvednout a moc se těším. Konečně krabička kde využiju všechno :-)
    Jinak já se taky nechala u banky nachytat na poplatek za zahraniční platbu, takže mě krabička vyšla skoro na dvojnásobek :-/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :((( Já doufala, že takové přemrštěné poplatky jinde nemají a že jsem měla jen smůlu. Každopádně věřím, že to brzo vyřeší, snad domluví se Zásilkovnou ten PayPal.

      Vymazat
  7. Mě by se krabička líbila. :)) Ten poplatek od ČSOB je ale opravdu strašný. Já utekla od České k Equa bank a nemůžu si ji vynachválit. :)
    KattyLife

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když já jsem děsně líná zařizovat si změnu účtu... :(

      Vymazat
  8. Tenhle box vypadá opravdu lákavě. Rozhodně se mi líbí více jak boxy s "klasickou" kosmetikou :-). Jsem zvědavá na recenzi těch tekutých linek :-). Andy

    OdpovědětVymazat
  9. Líbí se mi moc! A ten kartáček bych také chtěla :)

    OdpovědětVymazat
  10. Bambusová zubná kefka vyzerá zaujímavo. Nepáči sa mi, že sú tam iba vzorky, ktoré sa bežne rozdávajú zadarmo. V DM boxe sú vždy plné balenia.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nemyslím si, že se takhle velké vzorky běžně rozdávají. Ty sašetkové jo, ale ty neberu jako podstatnou část boxu. A s DM boxem to jaksi nemá cenu srovnávat. DM je mezinárodní řetězec drogerií a BioBeauty je jeden malý kamenný obchůdek v Pezinku, co má i e-shop. Trošku rozdíl v tom, kolik si můžou dovolit na propagaci. A upřímně mě ještě ani jeden DM box nezaujal, protože v něm nikdy nebylo nic přírodního, a přitom DM prodává dost přírodní kosmetiky.

      Vymazat