středa 21. ledna 2015

3x péče o tělo se Soap & Glory

Tohle je jeden z mých restů. Kosmetiku Soap & Glory jsem si přivezla v červenci loňského roku z Londýna, k recenzi jsem se ale dostala až teď. Na tuto značku mě nalákaly některé zahraniční blogerky, líbily se mi taky její retro obaly. Seženete ji v každém druhém Boots. Rozhodla jsem se ji tedy vyzkoušet, ačkoli složením je to fakt spíš klasická drogérka.

V akci 2 + 1 zdarma jsem si koupila tělový peeling, máslo a krém na nohy. Koukala jsem i po dekorativce, ta byla ale strašně přebraná.



Tělový peeling Sugar Crush Body Scrub:


Po tomhle peelingu jsem sáhla jako první, protože jsem slyšela, že S&G mají skvělý curkový peeling. Ani jsem se moc nedívala na popis, což byla chyba. Onen cukrový peeling měl vonět po sušenkách a já si nevšimla, že mají peelingů víc. Vzala jsem limetkový, ve kterém je asi víc soli než cukru. Tak nic no, třeba někdy příště...

Peeling podle popisu obsahuje rozdrcený hnědý cukr, limetky (limetkový olej), mandlový olej a makadamová zrnka.


Na prvním místě ve složení je glycerin a mořská sůl, celkově bych řekla, že jde složením o klasickou drogérkovou chemku.


  • Musím uznat, že limetková vůně, která se z peeling po otevření line, je opravdu úžasná.
  • Samotné obrušovací schopnosti peelingu už tak úžasné nejsou. Peeling má mazlavou lepkavou konzistenci, připomíná mi arašídové máslo. Obsahuje spíš zrnička soli než cukru a ta malá hnědá zrnka jsou drcené kousky skořápek z makadamových ořechů. Hustota zrníček a krystalků (no zkrátka brusných částic) by mohla být vyšší, takhle nemám pocit, že by mou kůži dostatečně ohoblovaly. Krystalky se rychle rozpouštějí, takže po chvilce se spíš jen natírám olejem, než peelinguju.
  • Na upozornění, že se nemá používat na oholenou kůži, kašlu. Já se vždycky peelinguju po holení. No jo no, trochu to štípe.
  • Pokožka je po peelingu hezky promazaná, ale není olejem napuštěná tolik, jako např. po použití cukrového peelingu Pure Fiji (ale upřímně, na ten nemá skoro nic).
  • Díky vůni a zajímavé konzistenci používám tento peeling ráda, ale pokud preferujete hrubší peelingy, tenhle asi nebude pro vás.
  • Plné balení 300 ml stálo asi 10 liber, při použití jednou týdně je mám doteď.





Tělové máslo Orangeasm Body Butter:


Tělové máslo jsem vzala spíš do počtu, líbil se mi vtipný název a střelený obal. A taky mám ráda citrusy, máslo má přitom obsahovat oleje z mandarinky, citronu a pomeranče, mangové a bambucké máslo.


A taky kromě těch olejů obsahuje přehlídku dalších "oblíbenců", najdeme zde silikon, PEGy, EDTA...


  • Bohužel vůně mojí představě vůbec neodpovídá, svěží citrusy se nekonají. Spíš něco trochu citrusového s výrazným hořkým ocáskem, jakoby bylinkovým. No trochu mi to připomíná nějaký ten bylinkovo-citrusový likér.
  • Máslo je opravdu máslo, tedy pěkně hutné. Hydratuje skvěle, dobře se vsakuje. Ty oranžové kuličky jsou prý masážní kuličky z bambuckého másla. Masáže jsem si teda nevšimla, rozetřít se ale dají, takže z plastu nejsou.
  • Vůně se na těle celkem drží, což nevím, jestli je plus. Brácha mi řekl, že divně smrdím. :) Evidentně to ale někomu vonět musí, když ve stejné vůni prodávají i tělový sprej.
  • Máslo stálo o něco míň než peeling, myslím 8 liber za 300 ml.




Krém na nohy Heel Genius Amazing Foot Cream:


Na "génia na paty" jsem byla vážně zvědavá, protože zahraniční blogerky ho strašně vychvalovaly. A mně v tu dobu přišlo, že jsem se často probouzela s vysušenými chodidly plus mi začaly tvrdnout paty, takže jsem si řekla, že dám tomuto krasavci šanci.

Jako účinné složky jsou na obalu uvedeny allantoin, glycerin, makadamový olej, mentol a kyseliny z borůvek, pomerančů a citronů.


Složení jinak opět dost chemické, viz např. parabeny na konci.


  • Z tuby na mě vylezl poměrně řídký namodralý gel, který zvláštně voněl. Chvíli mi trvalo, než jsem si na tu vůni zvykla, pak mi došlo, že voní jako takové ty levnější svěží voňavky s vůní lotosu. 
  • Lehce se roztírá a bleskurychle se vsakuje, takže hned můžete chodit po bytě, aniž byste něco zamastily nebo se vám nalepil na chodidla svinčík.
  • Hydratace je přitom dostatečná, když ho použiju přes noc, ráno nohy vysušené nemám.
  • Suché paty vám ale "nevyléčí". Nevím, jestli to jde, já ale doufala, že pravidelným používáním budou jemnější a míň suché tak nějak trvale. Bohužel zázrak se nekonal a nohy musím mazat pravidelně každý den, jinak mi opět "vyschnou". 
  • Jelikož šlo o nejlevnější část nákupu (6,5 libry), tak jsem jej měla v rámci akce 2 + 1 zdarma.



Tyto tři výrobky mě tedy neohromily, ale ani vyloženě nezklamaly, přijdou mi jako solidní drogérkový průměr, který navíc v koupelně dobře vypadá. Znovu bych si je už ale asi nekoupila a raději bych zkusila jejich dekorativku. I když jestli se do Londýna vrátím a uvidím někde ten sušenkový scrub, tak si ho asi stejně pořídím...

Znáte kosmetiku Soap & Glory? Vyzkoušely jste od nich něco? Lákají vás zahraniční (u nás nedostupné) drogerijní značky?



12 komentářů:

  1. Přiznám se , že já se klasikám už docela dost vyhýbám, myslím těm chemickým, ale tomuhle peelingu tedy podle prvního pohledu bych taky neodolala , super balení a vypadá dobře,ale jak píšeš taky preferuji hrubší takže nic pro mě

    OdpovědětVymazat
  2. Super článok, myslím, že nepotrebujem a pritom som chcela.:)

    OdpovědětVymazat
  3. Mně hodně voní ta tradiční Soap&Glory vůně, ten peeling bych taky chtěla zkusit.. Vím že to není nic extra, ale na přírodní složení já moc nedám a co není u nás mě vždy láká:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A co je (v čem je) tradiční S&G vůně? To mi nějak uniklo... :-o

      Vymazat
  4. Ja som mala tento krem na nohy a bol uplne skvely. Ziadne suche paty sa nekonali. Urcite si ho kupim znovu. Mam aj krem na ruky, ale ten nie je nicim vynimocny.

    OdpovědětVymazat
  5. Vůbec neznám, ale vypadají skvěle :-)
    Zvu vás všechny na mou *giveaway* o voňavé ceny :-)

    OdpovědětVymazat
  6. ešte som nepočula o tejto značke, ale majú pekný obal

    OdpovědětVymazat