úterý 30. září 2014

Srovnání: Báze pod oční stíny ARTDECO po 9 měsících

Když jsem si tuhle bázi loni v listopadu pořídila, byla jsem z ní hrozně nadšená (viz recenze). Postupem času ale moje nadšení opadalo, hlavně ve srovnání s Urban Decay bází. No a poslední dva tři měsíce mi přišlo, že mi s ní nedrží skoro nic. Sleek stíny se začínaly slévat už tak po 2-3 hodinách a to jako né toto. Sice s těmi tu u mě nebyla žádná sláva nikdy, 5-6 hodin ale obvykle daly.

Chtěla jsem si proto pořídit UD bázi, jenže ta byla zrovna na feelunique i jinde vyprodaná. A tak jsem zamířila opět do Douglasu pro Artdeco, protože jsem měla podezření, že se mi ta moje první báze zkrátka časem "zkazila".


A víte co? Asi se to opravdu stalo.

Až když jsem měla před sebou otevřený starý i nový kelímek, tak mi došlo, jak moc se ta konzistence za více než půl roku změnila (i když pokud se podívate na starou bázi hned po jejím zakoupení, tak je vidět, že vypadá po otevření jinak - je jí míň, v kalíšku sedí hlouběji, vypadá trochu jinak - možná tedy i změnili složení). 

Starou bázi jsem po nafocení těchto fotek bez problémů vyškrábla ven prstem a užmoulala do kuličky podobné žvýkačce. Pořád šla rozetřít do ztracena, ale podstatně zgumovatěla. Což bych řekla, že je u báze pod oční stíny fakt problém. Alespoň já to chápu tak, že na jejich konzistenci záleží, jak na sebe stíny vážou (i když to je vyloženě laický pohled, třeba to je jinak).

Nová báze je sice poměrně tuhá, ale pod prstem taje jako jemná čokoláda a na víčko jí stačí troška.


S novou bází se mi průměrná výdrž stínů prodloužila oproti té staré tak o 2-3 hodiny, což už je dost. Pokud tedy plánujete koupi této báze, počítejte s tím, že celý rok vám stejně funkční nevydrží, a až pak zvažujte, zda do ní chcete investovat (přijdou-li vám 2 stovky za bázi hodně jako dřív mně).

Ovšem nezapomeňte, že je to pořád všechno dost subjektivní. Já například dumám nad tím, jestli rychlost, s jakou to šlo s touhle bází k šípku, neovlivnilo i to, jak dlouho v parfumérce ležela v regálu, než jsem si ji koupila, přestože ji přede mnou nikdo neotevřel. Také opět záleží na mastnosti vašich očních víček.

Navíc ani z nové báze nejsem tak nadšená jako po koupi té první. Nemůžu se zbavit dojmu, že už tak dobrá není (jako dřív ta stará), přestože je nová. Někde jsem slyšela, že s bázemi je to jako s šampóny - že si na ně kůže "navykne" a ony přestanou fungovat jako dřív, a vy pak proto musíte přesedlat na jinou. Co vy na to?





A co Vy? Stalo se Vám někdy, že se Vám dekorativní kosmetika zkazila a přestala fungovat tak, jak měla?

P. S.: Připomínám, že svými komentáři se můžete zúčastnit právě probíhající giveaway. :)

21 komentářů:

  1. Já mám bázi starou asi rok a mám přesně stejný problém jako ty. Dost zgumovatí, nejde pořádně roztírat, tvoří hrudky a stíny už tolik nedrží. Navíc mi nevyhovuje to dávkování z kelímku. Znovu jí zatím neplánuji.

    Radu UltimateChic

    OdpovědětVymazat
  2. Taky jsem ji měla,nejdřív jsem byla nadšená,ale asi po pul roce se mi stalo totez-zgumovatěla,nešla moc dobře vydolovat anu nanášet.Za mě nikdy víc.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si řekla, že ji ještě jednou přežiju, že i když je teda životnost asi jen půl roku, tak za ty dvě stovky to není až taková pálka...

      Vymazat
  3. jo, občas se mi pokazí řasenky, ale spíš takové, co moc nepoužívám :D ale teď jsem musela vyhodit tu novou Avon, začala divně smrdět, tak teda hned letěla!

    OdpovědětVymazat
  4. Taky jí mám cca rok a taky už není tak dobrá jako na začátku. V létě mi na ní svítilo sluníčko a trochu se rozehřála a fungovala líp... Třeba by pomohlo jí zahřát fénem, ale jako trvalé řešení bych to teda neviděla

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten zbytek staré jsem už vyhodila, naštěstí jí už moc nebylo, tak mi to ani nebylo líto. :)

      Vymazat
  5. Já teda bázi nepoužívám, ale moje máma si hrozně chválí tu avoňáckou.. Ale ještě se mi nestalo, že by se mi něco pokazilo, bohudík :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Avon jsem nezkoušela, nevím proč, ale mám na katalogovou kosmetiku alergii. Prostě mi není sympatická, a to jsem u nich na střední nakupovala často...

      Vymazat
  6. O Artdeco bázi je tohle poměrně známé :) Cca do roka zgumovatí a je na vyhození. Přesto si ji budu kupovat dál, lepší jsem zatím neměla.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jaj, tak škoda, že jsem se to nedozvěděla dřív. Ale stejně bych do toho určitě šla... o některých věcech se bohužel potřebuju přesvědčit na vlastní kůži, jinak mi to nedá.

      Vymazat
  7. Tak já ji mám něco přes půl roku a zatím je v pořádku. Ale docela mě plašíte... Bázi používám málo, jen pod stíny, které mi nedrží (přírodní a minerální), takže jsem zatím spotřebovala asi 1mm a představa, že za chvíli ji skoro celou vyhodím... no mě klepne...
    tatana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :( Tak to by mě taky štvalo. Já mám zapadlá víčka, takže bázi používám každý den. Proto jsem jí měla většinu spotřebovanou.

      Vymazat
  8. Já mám bázi od Oriflame, ale o této jsem uvažovala, tak teď vím, že spíše ne :/.

    OdpovědětVymazat
  9. Mám to s ní podobně, když jsem si Artdeco bázi koupila před 3 lety poprvé, byla prostě dokonalá, na víčkách mi stíny držely od rána do večera, doslova. Po roce se mi z ní taky stala guma, sice byla funkční, ale guma, až se nakonec nedala použít vůbec. Před měsícem jsem si bázi po dlouhém životu bez ní, koupila znovu. JENŽE na víčkách mi stíny vydrží jen pár hodin, nevím čím to je, jestli třeba Artdeco nezměnilo složení či co, nebo se mi možná víc mastí víčka. Nevím, ale mrzí mě to, protože byla moc fajn. Třeba dělám něco špatně, dávám jí moc, nebo málo, nebo s aplikací stínů na bázi moc spěchám, zkusím to ještě vychytat. Ach jo..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tyjo, to je zážitek jak přes kopírák. :D No jo no, je to pech. Jinak výdrž taky může ovlivnit, jestli/jaký používáš oční krém.

      Vymazat
  10. Teda, to by mě nenapadlo že báze může takhle přestat fungovat.. možná jedině jestli Ti při dlouhodobějším používání nezajistila větší maštění víček, to bych dokázala pochopit vzhledem k tomu, že nejde o přírodní produkt.
    A pak koukám že Ti Sleek stíny drží tak málo, to je síla. Já je používám úplně bez báze (pokud zrovna nechci opravdu výrazné líčení), a vydrží mi celý den naprosto krásné.. Ale je pravda, že se mi nemastí víčka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to se máš, závidím. Já mám víčka zapadlá, takže maštění se nevyhnu. A Sleek mi vydržel jen s UD bází, jinak je to u mě mizérie.

      Vymazat
  11. Aby se zkazila za půl roku, to mě přijde stejně nějaký divný. Už jen kvůli tomu bych si ji nepořídila, protože za půl roku bych ji opravdu nespotřebovala.

    OdpovědětVymazat