pondělí 19. května 2014

Nahatá paleta očních stínů Nude 'tude od theBalm

Žádný tradiční víkendový článek se tenhle týden nekonal, protože... no samozřejmě jsem ho celý strávila nakupováním a na internetu vůbec nebyla. Ehm. Shopping fever a tak. O tom ale někdy jindy, jestli vás zajímá, co jsem nakoupila, můžu udělat new in článek, dřív než o víkendu se k nafocení novinek ale nedostanu.

Tyhle stíny jsem si koupila už před pár týdny. Jde o nude paletku mé oblíbené značky theBalm. Jak jste si asi všimli, ujíždím spíš na výraznějších barvách a přirozené líčení mě nějak moc nebere. No ale ono se někdy hodí mít i nějaké ty nahé odstíny, pokud chci vytvořit jemné přechody nebo pokud zkrátka nemám chuť přijít do práce zmalovaná (obvykle když jdu za šéfem). A po mých zkušenostech se Sleek paletkou, kde bylo pár fajn nude odstínů, ale s výdrží to tak slavné nebylo, jsem se rozhodla zainvestovat do nějakých "lepších". Jenže které si vybrat. Klasika Urban Decay Naked mě moc nebere. Nebo spíš nevím, kterou vybrat (nejvíc se mi líbí trojka, ale ta coby růžovka není tak univerzální), a nechtělo se mi za ně tu pálku platit. Tak jsem využila slevu na feelunique.com a koupila od theBalm za asi 750,- Kč tuhle krasavici. 




Stejně jako tvářenky má tato paletka nasunovací papírové pouzdro.
Srovnání s rukou, přijde mi dost velká. Bohužel nic, co se dá tahat v malé kabelce.
Zadní strana prozradí, co najdete uvnitř.
Složení
 Vnitřek v celé své nahaté kráse:


Ano, theBalm zůstává věren svému (hanbatému) pin-up stylu. :D Ne že by mi to vadilo. Prý se prodává i ve verzi "nice" bez těch sympatických svlečených slečen, na feelunique ale měli jen variantu "naughty". Stejně bych si ji vybrala i tak.

Políčka se stíny jsou celkem malá, takže v konečném důsledku vyjde výdajově stejně jako Naked. Má totiž gramáž něco kolem 11 gramů, zatímco Naked má políčka větší, takže stíny váží myslím přes 15 gramů. Ale pokud víte, že nemáte šanci vypotřebovat je v příštích pěti letech... Tak je zbytečné utrácet za větší tu větší sumu. Navíc tyto stíny mi přišly takové univerzálnější, jakoby mix ze všech Naked paletek. Horní řada je trochu víc studená, spodní teplá. Jsou zde hnědé i růžové odstíny. Matné, lesklé i třpytivé. Světlé i opravdu tmavé. Takže asi tak. Velké zrcátko je super a i ten malý štěteček je skvělý, obzvlášť ten tenčí je jako stvořený na linky. (Já jsem barbar, co stíny patlá většinou prsty, takže na mě v tomhle moc nedejte, mně ten pidi štěteček zkrátka vyhovuje.)

Stíny pod různým osvětlením:





Štěteček:


Na linky.
Linky. Jedenkrát ďobnuto do tmavě hnědého matného stínu.
 A tady už je samotný obsah - swatche bez báze, většinou stačilo přejet prstem po ruce jen jednou. 

Horní řada:


1/ Sassy: Třpytivá bílá, skvělý rozjasňovač. Používám ji hodně.
2/ Stubborn: Lesklá růžová, taky oblíbená.
3/ Selfish: Kovová šedohnědá alias taupe. Super.
4/ Sophisticated: Tmavší hnědá s jemnými zlatými třpytkami.
5/ Sexy: Matná vínová, na očích je to takový ten modřinový odstín, tak bacha, ať nevypadáte zmláceně.
6/ Serious: Matná černá.

Téda, já mám ale postřeh, až teď jsem si všimla, že všechny názvy jsou na S. 



Dolní řada:


7/ Snobby: Nenazvala bych ji zlatou. Spíš třpytivou žluto-meruňkovou. Používám ji na rozjasnění vnitřního koutku oka, když mám nějaké teple laděné líčení (třeba zelené).
8/ Stand-offish: Třpytivá metalická růžová, třpytivější než Stubborn, i když odstínem velmi podobná.
9/ Sultry: Matná středně hnědá.
10/ Seductive: Kovová středně hnědá.
11/ Silly: Divná. Jediný nanic odstín v paletce. Není prakticky vůbec pigmentovaná, je to spíš jen taková "špinavá" barva s výraznýma třpytkama. Takže ji používám jako průhledný "topcoat", když chci dodat třpytky jinak netřpytivému odstínu.
12/ Sleek: Matná studená tmavě hnědá, až skoro dočerna (na fotkách zkrátka černě vypadá, i když taková není). Super na linky, pokud vám černá přijde moc tvrdá.

Všechny stíny jsou krásně krémové, pigmentované, nepráší (kromě jedenáctky tedy). I ty matné jsou velmi jemné, ale ne suché. S Artdeco bází se mi v záhybu ve vnitřním koutku víčka začnou slévat tak po 5-7 hodinách, jinde ale drží dál a jsou stejně pigmentované po celý den, nemizí. A když mám normálně otevřené oči, tak zkrátka drobné slití v záhybu není vidět, když je schované v záhybu, že ano. Takže jsem s nimi fakt spokojená, na mých mastných víčkách mi dél vydržely jen stíny od Shira. Pokud nemáte tak mastná víčka jako já (a věřte mi, že nemáte), tak vám vydrží ještě o dost dýl.




Pár fotek líčení - foceno za pochodu, s čím jsem šla ráno do práce, takže nebyl čas vychytat dobré světlo. Buď mi slunko svítilo přímo do očí, nebo bylo zataženo. Takže barvy jsou bohužel poněkud zkreslené. Jo a učím se s novým foťákem zamířit na oko, moc mi to nejde.

Jo kdybych si pamatovala, které odstíny to na sobě zrovna mám. Tady asi ty teplé hnědé, hlavně čtyřku a desítku.




A tady růžovky s vínovou:



A tady bylo zataženo... Asi je to ta taupe barvička... s tmavěhnědou v záhybu přetřenou tím divným nebarvícím třpytkatým odstínem.



Já jsem se svým nákupem moc spokojená, stíny můžu jedině doporučit. Obzvlášť pokud máte v nude paletce rády i nějaký ten výraznější odstín. Jo a můžu vám slíbit, že tohle není poslední theBalm recenze, využila jsem totiž i nedávnou 2 + 1 zdarma akci na jejich českém e-shopu. Můžete tipovat, co bude příště.

Jak se Vám líbí tyto stíny? Využily byste je? A vadí Vám nahaté slečny na obalu? 

P. S.: Mimochodem protože jsem moc utrácela, tak v dohledné době čekejte recenze spíš (již dříve nakoupené) dekorativky. Na wishlistu mám spoustu věcí z přírodní péče, ale musím šetřit, takže budu věci postupně nakupovat a odškrtávat až od další výplaty, a to jen pomalu.

27 komentářů:

  1. já na ty stíny nejsem, ale teda strašně se mi líbí ten design! ten vnitřek je prostě úžasný :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Že jo. :D První šminky, co se líbily i bráchovi. :D Akorát ten říkal, že je škoda, že jsou ty slečny zakryté. :D

      Vymazat
  2. Paletka vypadá skvěle, moc se mi líbí design, ale především mne překvapila ta pigmentace. Kdybych neměla již zmíněné Naked a Naked3, tak jdu do ní. Tento měsíc už utrácet nebudu, ale v červnu bych si něco pěkného od TheBalm mohla objednat. :-)

    Maru UltimateChic

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak já jsem nebyla velký zastánce nude paletek, tak tahle mě pro ně celkem nadchla a už taky brousím po další. Ale nesmím zkrátka sakryš. :D

      Pigmentace je fakt super a jsou krásně měkké, já do nich skoro zaryla prst, jsem se totiž bála, že jich na swatch naberu málo, tak jsem poprvé trochu přitlačila a nabrala jich moc.

      Vymazat
  3. Ta je úžasnáááááá, rozhodně ji chci! A ještě bych chtěla taky rozjasňovač od The Balm... zatím jsem zkoušela jen jejich pudr a je skvělý... celkově se mi značka moc líbí :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, pudr mám někdy v plánu. :) A recenze na rozjasňovač bude. :)

      Vymazat
  4. Tie svetle odtiene su naozaj nadherne!! Vlastne vsetky, ja mam rada presne taketo odtiene :D Pricom paradoxne ma ani jedna Naked paletka nelaka :D Tato je krajsia ovela
    A mrkla som na net - naughty verzia je ovela lepsia ako nice! :D:D

    OdpovědětVymazat
  5. Chjo, to jsem neměla vidět... :)

    OdpovědětVymazat
  6. Ta je úžasná!!! Ten design theBalm prostě umí, je neskutečně roztomilá :D A obsah taky, hrozně se mi líbí ty růžovoučké:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Růžové jsou taky moje oblíbené. :)
      (Proto se mi z Naked paletek opravdu líbí jen ta trojka.)

      Vymazat
  7. Moc hezká paletka:) Ale já jak mám ty tři Sleek, už jiný asi nepotřebuju, to je k vzteku:)
    Na rozjasňovač se těším, ten mě moc zajímá!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem se už smířila s tím, že oční stíny kupuju protože chci, ne protože bych je potřebovala. :D Bez spousty, co mám, bych se obešla, stejně jako někdo má spoustu oblečení či bot, bez kterých by se obešel. :) Tak to moc neřeším.

      Rozjasňovač je super. :)

      Vymazat
  8. Ta je tedy parádní! Stíny jsou moc krásné, přesně takové odstíny zbožňuju :) A i ten design The Balm je úžasný! Obzvlášť u této paletky :)
    - Elma

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem právěže na ty výraznější barvičky, ale tahle paletka mě přesvědčila, že i nude můžou být fajn. :) A už se poohlížím po další... :D

      Vymazat
  9. Tak tyhle jsou parádní a to mluvím nejen o nahotinkách ale i o stínech :) Sama stíny používám jen občas, ale tyhle barvičky bych unosila klíďo (i když bych je měla asi do konce věků a i potom by nebyly vypotřebované...) Ale občas si prstě musíme koupit i to co nutně nepotřebujeme že... :D Ivka
    PS: Přihlašování už funguje :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak. :D Stínů mám hodně, rozhodně je všechny objektivně nepotřebuju, ale prostě subjektivně jo, protože je chci. :D Asi jako když si někdo kupuje více bot či kabelek. :)

      Tak to jsem ráda, že se to rozchodilo. :)

      Vymazat
  10. Paletka obsahuje krásné barvy a musím pochválit i vtipný design.

    OdpovědětVymazat
  11. musím říct, že tohle je po dlouhé době paletka co mě zaujala z konvenční kosmetiky, jedu jen na přírodní, ale tohle je skvost, a tvářenka se mi hlavně líbí!
    PS: nějaký tip na přírodní tvářenku by jsi neměla, že? a The balm vydrží celý den? mockrát děkuji za odpoved!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Výdrž je hodně individuální, já obecně s ní mám problém, protože mám zapadlá mastná víčka. Každopádně stíny mi vydržely s dobrou bází 8 hodin i dýl, což je u mě asi maximum. A tvářenka taky tak nějak (obyčejné mi mizí po 2-4 hodinách).

      Přírodní tvářenku jsem ještě nezkoušela, dobré recenze má na blozích myslím značka 100% pure a Zuii, ale ty jsou už z těch dražších. Pěkné odstíny má z levných Alverde, ale s výdrží už je to u nich horší...

      Vymazat
  12. Já osobně jsem zvládla ukořistit hned zezačátku jednu Naturally Yours od Zoevy. Nude Tude se mi zdá moc tmavá:-). Ale vypadá dobře:-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zoeva vypadá taky krásně! Ale jak se na ni dívám, přijde mi podobně tmavá jako tahle. :)

      Vymazat
  13. Mě se naopak odstín Silly líbí moc;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně by se taky líbil, jen škoda té slabší pigmentace... ale zase pro někoho, kdo chce nějakou tu třpytku, ale ne výraznou tmavou barvu, by mohl být ideální.

      Vymazat
  14. Ano ano! Povedená to paletka ;-) Abych pravdu řekla, tak jsem si taky nevšimla, že všechny stíny jsou na S :D Takže nový poznatek. A jsem ráda, že nejsem jediná, která nechápe stín Silly, ten se jim prostě nepovedl :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ho v poslední době používám na spodní linku, s těmi třpytkami vypadá zajímavě.

      Vymazat