čtvrtek 6. února 2014

Recenze: Pretty BB Cream - bio BB krém od Funny Bee Paris

Po všech těch silikony nadupaných asijských BB krémech to chtělo trochu změnu. Naštěstí mi v listopadu dorazila nová dávka vzorků zdarma ze slovenského e-shopu biobeauty.sk, mezi nimiž byl i vzorek BB krému od francouzského výrobce bio kosmetiky Funny Bee Paris. Konečně jsem po něm sáhla, protože jsem potřebovala pauzu od SKIN79. :D A byla jsem dost zvědavá, co se z něj vyklube, protože jsem o něm měla celkem pochybnosti. 





Balení je moc pěkné s roztomilou zlatou včelkou.
Popis je jak jinak ve francouzštině. 
Oficiální foto plného produktu (zdroj)


Co se o něm na stránkách prodejce dočteme?

"Bio BB krém s príjemnou prírodnou vôňou rastlinných výťažkov, z ktorých je vyrobený.

Pretty BB cream je výživný pleťový krém, ktorý zároveň jemne tónuje odtieň Vašej pleti. Nie je to make-up, čiže nemá silné krycie schopnosti, len dotvára prirodzenú krásu a jas Vašej pleti. Pleť je po celý deň krásne hydratovaná a má zjednotený farebný tón. 

Svojím zložením organického pôvodu je vhodný pre všetky typy pleti, vrátane citlivej. neosahuje silikóny ani chemické farbivá nezaťažuje pleť a tá môže voľne dýchať. 

Nie je testovaný na zvieratách. 

Neobsahuje - PEG, parabény, silikón, phenoxyethanol, geneticky modifikované organizmy, petrochemikálie, farbivá alebo umelé parfémové prísady. 

Schválené Bio certifikátom - CHARTE COSMEBIO"

Zní to fajn, nebo ne? Aspoň tedy pro fanoušky přírodní kosmetiky. Co bohužel nepotěší asi nikoho, je cena. Ani nevím, jestli se u nás vůbec prodává, já ho našla jen na slovenských e-shopech. Biobeauty doručuje i do ČR, ale poštovné je vyšší. Stojí 29,90 euro, to je víc než osm set korun za 40 ml produktu (je v tvrdé tubičce, takže asi kompletně spotřebovat nepůjde). Někdo si ovšem za kvalitu rád připlatí, záleží tedy hlavně na tom, zda plní, co slibuje, a zda funguje. A jak se mi tedy tento bio BB krém zamlouval?


Odstín: První, co mě zarazilo, byla barva. Já teda čekala, že na mě bude moc tmavý, ale že to bude až taková oranžáda jsem nečekala. Připomíná mi mrkvovou šlehačku nebo paprikový krém. A na fotce to není vidět, ale ta barva není jednolitá, jsou v něm zelené flíčky. Prostě se ty složky bez nějakého chemického fujtajblu spojit nechtějí. Myslela jsem si, že už jen kvůli barvě poletí do koše, ale dala jsem mu šanci.
Vůně: Někde jsem četla, že voní po kokosu. Nevím, kde k tomu dotyčná přišla, protože já z toho jasně cítím bylinnou, konkrétně lékořicovou vůni. Prostě mi to voní jako Lékorky. A to se mi líbí.
Konzistence: Moc příjemná, našlehaná, není olejovitá. I když teda není stejnorodá, jsou tam ty zelené kousky (taky ale tekuté). Velmi snadno se roztírá, takže malou kapkou pokryjete velkou plochu.
UV ochrana: Žádná, přírodní UV filtry patrně neobsahuje.

Po rozetření na celém hřbetu ruky to barevně není taková hrůza...
...ale tu můžete vidět barevný přechod.
Sjednocení a krytí: Krytí neslibuje ani výrobce, je fajn, že se to nevydává za něco, co to není. Určité sjednocení tam vidím, i ty póry mi to trochu zahladilo (na fotkách to moc zachytit nešlo). Nevím ale, jestli tohle můžu moc posuzovat. Protože jsem se té oranžové bála, nanesla jsem jen trošku a roztírala a roztírala... (ono to totiž bylo potřeba, když jsem si nedala bacha, měla jsem oranžové nánosy v obočí a na linii vlasů) ...až mi možná na tom obličeji skoro nic nezbylo. Jo a taky žmolkoval, ale fakt hodně. Za to ale asi chudák nemůže. Už ten předchozí skiňácký BB krém trochu žmolil a já v té době začla používat Balea hyaluronové sérum... dneska jsem ho schválně nepoužila a BB krém se nežmolil prakticky vůbec (jen trochu na skráních mezi těmi jemnými vlásky). Takže až se budete někdy rozčilovat, že vám něco žmolkuje, zkuste použít jiný krém, možná si jen některé přípravky spolu nerozumí.
Hydratace: Střední, na pleti je příjemný. Koupila jsem si nový denní matující krém (o tom někdy jindy) a ten je fakt příšerný a poletí brzo do koše, protože hrozně vysušuje, něco takového jsem zatím opravdu neviděla. No a já blb jsem si ho vzala (a žádný jiný) neozkoušený na víkend do Prahy. Tenhle vzorek to zachraňoval a vrátil pleti vlhkost, kterou jí denní krém sebral.
Výdrž: Vypadala jsem s ním po celý den stejně, ale jak už jsem řekla, ani nevím, jestli mi na obličeji po urputném roztírání nějaký zbyl. Možná se celý vstřebal, setřel nebo odžmolil. Večer na odličovacím tampónku žádná oranžáda nebyla.

Bez krému
S krémem

Bez krému
S krémem
Celkový dojem: Dost rozporuplný. Na fotkách není vidět prakticky žádný rozdíl, ve skutečnosti ale nějaký je. Je to úplně jiný pocit (= velmi příjemný), nanášet na sebe pro změnu něco přírodního a ne ty silikony. U nich zkrátka takový podvědomý pocit, že na sebe dávám něco, co se pleti nelíbí, mám, i když na ně citlivá nejsem a pupínky mi z nich nenaskáčou. Pleť je s tímhle krémem krásně hebká a hydratovaná a ano, i trochu prozářená. Ten efekt ale není zas tak výrazný, barva mi nesedí (kdoví, jak by vypadal na tmavší pleti, kde by se nemusel tak roztírat, třeba by v silnější vrstvě lezl do vrásek) a cena je fakt moc vysoká, takže sama bych si ho nekoupila. Pokud byste si ho ale chtěly vyzkoušet a za mazání něčeho zdravého si rády připlatíte, zkuste si napsat o vzorky, tím nic nezkazíte.

Tak co si o krému myslíte? Zaujal Vás? A co Vy a bio dekorativka (hlavně make-upy a spol.) obecně? Máte s ní nějaké zkušenosti?

7 komentářů:

  1. Ja som tiež mala vzorku tohto BB-čka a preboha! .. Ved to je hrôza .. Za pomaly 30€ takýto výrobok?.. Aboslútna hrôza ... nedal sa vôbec roztrieť po pleti ..robil mi mapy a bol na tvári oranžový ako pomaranč .. Nikdy viac -_- Tento výrobok už len z vyskúšania jednej vzorky nesnášam ...:(

    theresahoran.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to mě mrzí. Ale třeba já jsem fakt bledule a po důkladném rozetření mi nosit jde. Vzorek klidně dopoužívám.

      Vymazat
  2. Tak o tomto BB slyším poprvé, nemusí být vůbec špatný :-).
    Glamour and beauty

    OdpovědětVymazat
  3. Ja sa v poslednom case zacinam dost zaujimat o francuzsku kozmetiku (sice najma skincare, ale aj tak), takze toto ma vcelku zaujalo, aj ked je to prilis oranzove...vidno na fotkach ze sa to fakt rozotrie ale uz som tak posadnuta bledostou (co asi nie je velmi zdrave -.-) ze by som sa bala to pouzivat :D
    Ale mrkla som na tu stranku a uuuuuuuuu tolko super veci^^

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, sortiment mají super. A taky mají vlastní krabičku krásy, i když teď s ní mají myslím pauzu, poslední byla listopadová.

      Vymazat
  4. Mi přijde že jsou snad všechny BB strašně málo krycí a že je to zbytečné používat.. Ale zato občas nosím CC krém :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Náhodou jsou i BB, které kryjí jako make-up, akorát tenhle to není. :D CC krém jsem ješzě nezkoušela. :)

      Vymazat