úterý 19. listopadu 2013

Dorazila pošta 4: New in z USA (fyrinnae.com)

Zatímco jsem v sobotu psala tenhle článek, ve kterém jsem spekulovala, jestli mi má americká objednávka vůbec dojde, tak jsem přitom vůbec netušila, že ta menší už sedí venku ve schránce. :D

Nejprve tedy trochu popíšu e-shop, kde jsem nakupovala, a zkušenosti s ním. Fyrinnae je nezávislá kosmetická značka (budu používat kratší anglické "indie brand"), jejíž majitelé vyrábí veganskou, cruelty-free kosmetiku, zejména sypké oční stíny, ale i pudry, bronzery, tvářenky, "lip lustres" (já to chápu jako něco mezi leskem na rty a rtěnkou) a další. Protože za vším stojí pár lidí, čekací doba může být až 40 dní než bude vaše objednávka expedována. Když mají objednávek příliš, jednoduše obchod dočasně zavřou a stránka se vám nenačte, musíte zkoušet v různou denní dobu. Teď se mi třeba načte, ale mají momentálně staženou nabídku očních stínů.

Já jsem udělala pouze malou objednávku jednoho výrobku, který evidentně měli v zásobě. Odeslali ho za dva dny a dorazil mi do týdne! Takový fofr jsem teda nečekala. Na balíčku bylo napsáno, že má hodnotu 5 dolarů (ve skutečnosti mě s poštovným stál 12), takže žádné zdržování na celnici se nekonalo.

A co že jsem si to teda objednala?

Už jsem na blogu zmiňovala, že jsem se nechala zlákat k nákupu u Shiro Cosmetics (viz můj článek o kosmetice pro geeky). Objednala jsem si, jak jinak oční stíny. Jenže ty jsou sypké a já s nimi ještě nikdy nedělala, tak jsem se snažila se v tomhle ohledu trochu vzdělat a četla si anglické články o použití MAC pigmentů a dalších podobných věcí. Základem je samozřejmě dobrá podkladová báze pod oční stíny, na sypké oční stíny se ale obvykle používá i tzv. mixing medium, které stíny na víčku spojí. Kdo chce ušetřit, udělá tzv. foiling obyčejnou vodou. No a pak jsem se na jednom blogu v souvislosti se swatches od Shira dočetla i o Pixie Epoxy od Fyrinnae (o existenci téhle značky mě prvně informovala moon). Je to vlastně něco mezi bází pod oční stíny a mixing mediem. Na víčko nanesete bázi a na to rozetřete malou kapku Pixie Epoxy, necháte trochu zaschnout a navrch můžete nanášet obyč štětečkem nasucho sypké oční stíny, které budou držet a budou vypadat, jako byste je nanesly namokro nebo s mixing mediem. Navíc to má udržet všechny třpytky, zvýrazňovat duochromy apod. No prostě to znělo za ten pakatel strašně lákavě (recenze tady) a já tak trochu pochybovala, že mi budou sypké stíny držet na bázi bez dalšího. Takže když už jsem utratila za objednávku u Shiro, tak jsem si řekla, že si k tomu za ty dvě kila i s poštovným tohle lepítko přikoupím.


Balíček přišel celý oblepený tak, že jsem měla problém se do něj dostat. Obálka byla zevnitř vystlaná bubble wrapem.


V ní byla faktura a kartonový váleček.


Zboží bylo zabaleno ve stylově duhovém celofánu. :D


A uvnitř jsem našla nejen Pixie Epoxy, ale i vzorek sypkých očních stínů v odstínu Polar Bear. Takže s testováním nemusím čekat, jestli mi přijde objednávka od Shira, a můžu se na to vrhnout už tenhle víkend. :) Vsadím se, že mi to hrubě nepůjde. :D Alespoň ale uvidím, zda lepítko dostojí tomu hype.

Jinak ty oční stíny jsou zajímavé. Z jednoho úhlu jsou šedivé, pokud je natočíte ke světlu, zlatě se třpytí. Myslím, že všechny tyhle indie brands e-shopy posílají vzorky o velikosti zlomků čajové lžičky. Tohle vypadá jako jedna čtvrtina, na pár použití by to mělo stačit.





A co Vy? Riskly byste objednávku v e-shopu nějakého indie brandu?

4 komentáře:

  1. ach kolkokrat uz som mala naklikany kosik na fyrinnae...:D:D ja by som chcela asi vsetko odtial :D snad raz :D aj ked velmi sa netesim na pracu so sypkymi lebo ja sa obvykle ponahlam a nemala by som cas sa s tym babrat :D
    na to pixie epoxy som strasne zvedava, vsade citam aka je to dokonala vec :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No já počítám, že si s nima budu hrát spíš pro radost o víkendu, nebo na večer, když nebudu spěchat. Taky ráno moc nestíhám.

      Vymazat
  2. ja asi nie :) ale pekne veci!

    Pozyvam na 2 giveaways, jedna o GUCCI RUSH 75ml a druha o LADYBOX! Tu: http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2013/10/najlepsia-giveaway-ever.html

    OdpovědětVymazat
  3. Málá pozvánka na GIVEAWAY - http://handbagforladies.blogspot.cz/2013/11/giveaway-getfashioncz.html

    OdpovědětVymazat