sobota 21. září 2013

Dvojrecenze: Suchý šampón a maska pro růst vlasů Lee Stafford

Tyhle dva výrobky jsem si koupila za státnice někdy na začátku června. Jde o vyšší střední cenovou kategorii, obvykle za vlasovou kosmetiku tolik neutrácím, ale člověk by si jednou za čas měl udělat radost, že ano. Skočila jsem si do Profimedu ve Vaňkovce, kde stála maska 379,- korun a šampón 315,- korun. Ke koupi jsem se nechala zlákat letákem, co byl v Ladyboxu. Šampón jsem měla možnost vyzkoušet v originální nebarevné verzi díky květnovému Ladyboxu, líbil se mi, tak jsem chtěla plné balení. Masku jsem chtěla vyzkoušet proto, že mi v té době hodně padaly vlasy.
Lee Stafford Dry Shampoo Dark for Oily Roots (150 ml)
Účinky jsou prakticky identické jako u originální verze, ještě aby ne. Šampón obsahuje kukuřičný škrob, který z vlasů vysaje mastnotu a pak se vyčeše. No u mě použití probíhá tak, že po důkladném protřepání šampón nastříkám na mastné vlasy kolem obličeje a pěšinky (jinde je mastné nemívám), nechám chvíli působit a pak začnu pročesávat vlasy prsty a šampón do nich vmasírovávat. Viditelná vrstva šampónu mizí, vlasy přestávají být ošklivě mastné, žádné zbytky škrobu nikde nevidím, takže to tak nechám a nesnažím se nic vyčesávat (není co).


Potvrdila se moje obava, že lahvička moc dlouho nevydrží. Po pár použitích je podstatně lehčí. Navíc musím říct, že 20 korun navíc oproti bezbarvé verzi (Original pro světlé vlasy stojí 295,- Kč) jsou zbytečně vyhozené peníze. I tento tmavý šampón je po nanesení pořád o dost světlejší než moje vlasy, ale stejně ani ten světlý Original nebyl po pročesání ve vlasech vidět, takže kupovat tmavší verzi, aby šampón nebyl vidět ve vlasech, je k ničemu. Zkrátka Original ve vlasech vidět není a Dark je stejně moc světlý a není mezi nimi zas takový rozdíl.

Tady můžete vidět srovnání Original versus Dark:


Omlouvám se za rozmazanost, foťáku se nechtělo ostřit.

U Dark verze je navíc jedna nevýhoda. Musíte ji opravdu dobře protřepat, jinak budete mít ruce černé. Já to napoprvé neudělala, jen jsem lahvičku párkrát obrátila a ruce jsem měla jak nějaký horník. Až opravdu prudkým třepáním se vám podaří rozhýbat kuličky, které jsou na dně a které barvu dostatečně rozmíchají.

Takhle vypadá ústí spreje, pokud šampón nerozmícháte.
Ty dvě tečky uprostřed jsou od neprotřepaného šampónu, který jsem si stříkla na ruku. Takové budete mít celé ruce, pokud jimi budete chtít neprotřepaný šampón rozčesat.
A takto vypadá ústí spreje po aplikaci rozmíchaného šampónu.
Základní funkci šampón plní opravdu dobře. Pokud nestíhám a neumyju si vlasy, když už to začíná být potřeba, a druhý den mám jít někam na veřejnost, šampón prodlouží dobu nemytí hlavy o další den. Na pravidelné používání to není, to by byl opravdu drahý špás, ale do krabičky poslední záchrany se opravdu hodí. Otázka je, jestli si ho koupím znovu. Možná ano (ale Original verzi), ovšem nejprve si asi vyzkouším levnější varianty od jiných výrobců, abych viděla, jestli šampón za ty peníze opravdu stojí. Tohle byl první suchý šampón, který jsem kdy zkoušela, takže je možné, že mi stejně dobrou službu udělá i nějaký do sta korun od Baley.

Lee Stafford Treatment for Hair That Never Grows Past a Certain Length (200 ml)
Recenzi téhle masky jsem spojila s recenzí šampónu, protože to asi ani moc recenze nebude. Bohužel totiž nemůžu moc posuzovat veškeré účinky, které maska má mít. Má posilovat kořínky, podporovat růst vlasů a zabraňovat jejich vypadávání. Já jsem si ji koupila právě kvůli tomu vypadávání, ale začla jsem proti němu bojovat také pojídáním více vitaminů a zakoupením Tangle Teezeru. Takže vlasy mi sice už tolik nepadají, ale tak nějak pochybuju, že to bude jen tou maskou.



Jestli mi vlasy po masce rychleji rostou, taky neposoudím. Vzhledem k tomu, že je mám až pod kříž a celkem se mi vlní, tak se změny délky zjišťují opravdu těžko a rozhodně jsem si vlasy nějak nepřeměřovala, mým cílem bylo jen zabránit padání vlasů.



Maska má zvláštní konzistenci takovou mléčně gelovou až skoro želatinovou, můžete vidět, že v ní zůstávají stopy po prstech, navenek přitom vypadá i celkem olejovitě. Voní zvláštně, jde o chemickou vůni, ale ne nepříjemnou. Taková syntetická květinová. Podobně voní i šampón, takže asi budou vůně podobné u všech výrobků. Nanáší se dobře, stačí jí málo. No stačí... další důvod, proč tahle recenze asi nebude mít moc velkou vypovídací hodnotu, je fakt, že masku nedávkuji podle popisu. Maska se má používat při každém umývání vlasů mezi šampónem a kondicionérem, a to v množství o velikosti vejce. No to bych měla tu masku za týden dva pryč. Takže do toho jsem zkrátka nešla. Zato jsem ji nechávala působit i déle než předepsaných 5 minut.


Takže zhodnotit můžu působení jen na kvalitu vlasů, lesk a poddajnost. Vlasy jsou po použití masky jemnější a uhlazenější, hezky voní, působí zdravě. Snadno se rozčesávají i bez kondicionéru. Ale tak trochu si myslím, že to bude všemi těmi silikony, co obsahuje. Ano, tato vyživující údajně zdravá maska je plná silikonů a parabenů. Já na tyhle věci zase tak nehledím, ale spoustě lidí to asi bude vadit. Složení bych vám i nafotila, bohužel je na spodní straně kelímku. Fakt praktické, masku si musíte vyklopit na víčko, pokud si chcete přečíst, z čeho je, nebo zvedat kelímek nad hlavu. Já zvolila druhou variantu, fotit v tom případě ale moc nejde.


Abych to shrnula, masku bych si podruhé nekoupila. Jednak za tu cenu mi balení přijde celkem malé, za stejnou cenu se dá sehnat 250 ml masky Macadamia, která mi přijde na to uhlazování a vyživování lepší, ale i ta má v sobě silikony a já bych ráda zkusila nějakou nesilikonovou masku (brousím si zuby na nějakou od Natura Siberica). Jiných účinků jsem si na svých vlasech nevšimla, takže asi nemá cenu dál za tuhle masku utrácet.

Máte Vy nějaké zkušenosti se značkou Lee Stafford? Vadí Vám silikony v maskách?

5 komentářů:

  1. Suchý šampon mi přijde dost drahý, já používám suchý šampon od Shaumy, který stojí cca 100 a je výborný, ale maska mě láká, tu bych ráda vyzkoušela...

    OdpovědětVymazat
  2. Já mám nejradši klasický suchý šampon z drogerie za 30 Kč :-)

    World By Bella

    OdpovědětVymazat
  3. Příště zkusím nějaký levnější, třeba tu Shaumu. :)

    OdpovědětVymazat
  4. já tu masku miluju, vydrží mi docela dlouho na to, že je to docela malé balení a to používám denně (cca měsíce). Měla jsem už 2 balení +1šampon a zdá se mi, že mi rostou nové vlasy, což jsem popravdě ani nečekala, takže jsem fakt spokojená. Navíc miluji tu vůni.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Voní zvláštně, ale hezky. :) Já jsem si nedávno při stříkání suchého šamponu všimla, že mám na hlavě taky nějak moc krátkých dorůstajících vlasů. Ale to by mi ty vlasy musely růst extrémně rychle, protože tyhle měli skoro 10 cm a já tu masku používám teprve od června... :D

      Vymazat