neděle 11. srpna 2013

Recenze: Skinfood Platinum Grape Cell Essential BB Cream

Dnes mám pro vás recenzi dalšího BB krému, tentokrát od populární korejské společnosti Skinfood. Ta je považována za jednu z nejkvalitnějších korejských kosmetických firem, což se často odrazí i na ceně výrobků. Já jsem však byla s tímto BB krémem až na menší nedostatky hodně spokojená, takže si myslím, že by se jednalo o dobrou investici.



Oficiální popis výrobku:
"Tento BB krém se třemi funkcemi nejen ochraňuje pokožku před UV paprsky, ale obsahuje také adenosin a arbutin, které zpevňují a zesvětlují pleť, a platinu s extraktem z hroznových buněk, jež dodávají pleti pružnost.
Tento BB krém vám poskytne svěží a atraktivní pleť a udrží pokožku hydratovanou a zářivou po celý den."

Výrobce slibuje:
- hydratovanou a pružnou pleť,
- zářivou a hladkou texturu pokožky,
- středně dlouho trvající efekt zesvětlení, působení proti vráskám a UV ochrany,
- zmenšení pórů.

Cenově patří tohle BB do vyšší kategorie. Ovšem je dost kvalitní a to balení je tak krásné... působí na mě středomořským dojmem. V českém e-shopu jsem jej nenašla (pokud vy ano, můžete mi hodit odkaz do komentáře, budu ráda). Na cosmetic-love se plné balení 45 g prodává za 27,60 dolarů (cca 535 korun), na ebay naleznete nejlevnější u sing-sing-girl (něco málo přes 400 korun) nebo ještě levnějc tady (340+, ale toho prodejce neznám, výrobek prodán jen jednou, ovšem celkové hodnocení má dobré). 

A teď konečně k výrobku samotnému, nejprve vlastnosti, kterých si všimnete okamžitě:

Konzistence: Poměrně dost tekutá, kvůli horku asi i trochu řidší než normálně. Velmi dobře se roztírá, vytvořit tenkou vrstvu jde snadno, což bylo asi i cílem výrobce (viz dále). Vzorek mi vydržel na celý týden používání.
Odstín: Já měla odstín č. 1 ze dvou, tedy ten světlejší, přesto se mi zdál trochu moc meruňkový, bohužel. Pro mě jedno z mála mínus. Na pleti to ale zas tak poznat nebylo, řekla bych, že i trochu zoxidoval a zesvětlal, ovšem v zimě bych ho používat nemohla. Nebledulím ale bude určitě skvěle sedět.
Vůně: Velmi jemná, příjemná, lehce květinová. Po minulém pepři od Innisfree palec nahoru.
UV ochrana: Velmi silná, SPF45, PA+++. Další plusové body navíc.

Krém je možná ještě o něco oranžovější, i když odstínu v reklamě tahle fotka barvou celkem odpovídá.

Po nanesení byla ruka oranžovější (na fotce žlutší).
Sjednocení a krytí: Oboje bych označila jako nadprůměrné. U mě ale není moc co krýt, kromě pih, flíčků a zvětšených pórů (občas nějaký ten pupínek). Výraznější barevné nedokonalosti většinou nemám, takže pokud máte problematičtější pleť, netroufnu si odhadnout, jak by vám fungoval. Bohužel u mě nejde sjednocení ani krytí zvýšit nanesením silnější/druhé vrstvy jako u jiných krémů, protože ta se už nechce vstřebat a krém je pak viditelný kolem chloupků a v jemných vráskách (všimněte si na fotkách níže po přiblížení nánosu kolem nosu, nepodařilo se mi ho rozetřít). Pokud budete mít na obličeji nějaké šupinky či třeba stroupky od pupínků, krém vám je určitě zvýrazní. Edit: Fotky obličeje jsou z prvního dne zkoušení, takže to není ono. Během týdne používání jsem totiž zjistila, že výrobce pravděpodobně zamýšlel, aby stačila jemnější vrstva, proto se krytí se silnější vrstvou nezvyšuje - ta ani není moc potřeba. Já na fotkách použila zbytečně silnou vrstvu. Navíc jsem si první dva dny mazala na obličej i denní krém, což byla chyba.  
Hydratace: Skvělá. Jak jsem už řekla, nejprve jsem používala i denní krém, což jsem vůbec nemusela. Když jsem ho vysadila, tak samotné BB odvedlo všechnu práci, pleť se mi leskla míň než na fotkách. Pokud si potrpíte na sametovou pleť bez nadměrného lesku, bez pudru se asi neobejdete, ovšem já ho nakonec ani moc nepoužívala, protože má u mě často kontraproduktivní efekt - nabudí mou pleť, aby produkovala víc mazu a znovu se promastila. Takže jsem se na pudr nakonec vykašlala, ale vůbec to nevypadalo zle. Možná má tedy tohle BB i lehce matující efekt.
Výdrž: V tom vedru, co bylo, obdivuhodná. Vydržel mi klidně celých 9 hodin, co jsem byla v práci, kde se horký vzduch ani nehnul a kde jsem se pěkně potila, aniž bych měla obličej mastnější než po nanesení a aniž by mi večer někam odtekl.


Před nanesením

Po nanesení (vrstva byla trochu moc silná, je vidět, že mi barevně úplně nesedl)

Po chvíli (fotka je trochu máznutá, ale myslím, že je poznat, že se krém trochu vstřebal)

Na jiném světle
 Druhá tvář, protože obrázků není nikdy dost ;)

Před nanesením

Po nanesení

Později v jiném světle

Celkový dojem: Velmi dobrý. Když jsem si dala pozor, kolik krému nanáším, tak jsem byla s výsledkem spokojená. Nebýt toho odstínu, tak asi zvážím i koupi plného balení. (Balení je velmi hezké, ovšem je mi jasné, že s tou pumpičkou bude problém vydolovat zbytky krému, až se budete blížit k jeho vypotřebování. Vsadím se, že ho bude v té plechovce zbývat celkem dost, a bez jejího rozbití nepůjde použít. Ale vzhledem k tomu, jak málo krému stačí na celý obličej, balení by mi vydrželo i tak pěkně dlouho.) Pleť s tímto krémem působí zdravým zářivým dojmem, nemáte pocit jejího zatížení ani zanesení. Pokud máte tmavší pleť než já, klidně i trochu mastnou (ale asi ne moc), doporučuji vyzkoušet.

2 komentáře:

  1. musím říct, že tohle je asi můj nejoblíbenější BB od Skin Food. dokonce jsem bledule a ten odstín mi fakt sedí. možná je trošku tmavší, ale hodně se přizpůsobí. nejvíc se mi líbí finish, vypadá fakt odpočatě a tak pěkně zdravě. a navíc tento krém docela kryje, což já docela potřebuji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě ho mám na seznamu pro případné zakoupení plného balení. :) Ovšem ještě mám k vyzkoušení další známé značky - SKIN79, Misshu a Lioele, tak se uvidí, který to u mě vyhraje. I když už vidím, jak si místo plného blaení objednávám vzorky těch, co jsem ještě nevyzkoušela, nějak mě to testování BB krémů chytlo. :D Což jak vidím na tvém blogu určitě chápeš. :D

      Vymazat