úterý 27. srpna 2013

Recenze: Skinfood Good Afternoon Honey Black Tea BB Cream

A je tady další recenze BB krému, opět od společnosti Skinfood, ať můžu jednoduše porovnat s tím předchozím od stejného výrobce. Minulá recenze byla o asi nejdražším Skinfood BB krému, tenhle je pro změnu nejlevnější, rozdíl činí asi 20 dolarů.

Tohle BB patří do produktové řady 5 krémů inspirovaných odpoledním čajem (Good Afternoon.....tea). Tuto řadu tvoří:

"Good Afternoon Berry Berry Tea BB Cream (bobule + ovocný čaj z bobulí)
Vrásky vyhlazující a krycí BB krém, jenž vyrovnává jemné vrásky a nerovnosti a zároveň sjednocuje tóny pleti protistárnoucí superstravou z akai plodů a malin.
Good Afternoon Apple Cinnamon Tea BB Cream (jablko + čaj se skořicí)
Rozjasňující BB krém, který znovu rozzáří Vaší pleť jablečným extraktem a zbaví ji nečistot pomocí skořice, podporující rovnoměrnější a zářivější tón pleti.
Good Afternoon Rose Lemon Tea BB Cream (růže + citronový čaj) 
Hydratující a ozdravující BB krém, který revitalizuje a zvlhčuje pokožku extrakty z aromatické růže a osvěžujícího citronu. Okamžitě uvolňuje kapičky vody k přeměně pleti v jemnou a pružnou pokožku.
Good Afternoon Peach Green Tea BB Cream (broskev + zelený čaj)
Maz kontrolující a matující BB krém, který udrží pleť svěží a matnou vitamíny obohaceným extraktem z broskve a sébum regulujícím zeleným čajem.
Good Afternoon Honey Black Tea BB Cream (med + černý čaj)
Zvlhčující a rozjasňující BB krém se sladkým medem a chutným červeným (sic! - netuším, zda se černému čaji říká taky červený čaj, myslela jsem, že se tak říká rooibosu) čajem, který udržuje pleť jemnou a pružnou."

Já dostala ten poslední s medem a černým čajem, celou kolekci můžete vidět zde.

Myslím si, že tenhle BB krém může být dobrá volba pro ty, co by si chtěly nějaký korejský BB krém vyzkoušet po delší dobu (vzorek jim nestačí) a nechtějí vypláznout spoustu peněz za koupi plného balení nějakého dražšího krému. Na ebay jsem jej překvapivě nenašla výrazně levnější než jinde. Na cosmetic-love stojí zhruba 8 dolarů, stejně jako u nejlevnějších ebay prodejců, což je něco málo přes 150 korun za plné 30gramové balení. Cosmetic-Love prodává zaručeně pravé výrobky, žádné fejky, poštovné se tradičně neplatí, a když jsem si já od nich objednávala vzorky, přišly mi do 10 dnů.

Stojí však za tu stovku a půl? Jak pro koho.

Konzistence: Poměrně dost řídká, velice lehce se roztírá, na tváři jej vůbec necítíte.
Odstín: Opět jsem měla odstín č. 1 ze dvou, tedy ten světlejší. Tenhle měl nádech víc dohněda než meruňkový Platinum Grape Cell. Žádná oxidace se nekonala, krém si zachoval svou barvu, ale je velmi průsvitný, takže pokud jste bledší jako já, obličej vám po něm stejně nezhnědne.
Vůně: Krásně nasládlá, no prostě medová. Pokud nemáte rády sladce vonící kosmetiku, nedoporučuji. Ale vůně není zas tak silná, takže ani odpůrkyním vanilky, kakaa, medu, kokosu apod. v kosmetice by nemusela vadit.
UV ochrana: Na korejské poměry podprůměrné SPF20 PA+. Pochybuji ale, že zde vysoké SPF využijeme tak jako v Asii, BBčka si tu kvůli UV ochraně pořizuje asi menšina lidí. Ale tak méně UV paprsků = méně vrásek v budoucnu... je to na vás. ;)

Pozdě jsem si všimla, že je fotka nedoostřená, krém už je vypotřebovaný. :(

Krém lehce ztmavil střed ruky
Sjednocení a krytí: V lehké vrstvě je sjednocení trochu slabší, krytí prakticky žádné. V silnější vrstvě už začne být krém viditelný na chloupcích, rýhách a jakýchkoli nerovnostech. Podobně jako Platinum Grape Cell je tedy patrně "stavěný" na jednu vrstvu, jeho dražší bratříček však měl sjednocení a hlavně krytí lepší. Zřejmě daň za lehounkou konzistenci.
Hydratace: Střední. Já se svou poněkud mastnější pletí neměla problém nanést jej bez denního krému, pro majitelky suché pleti však bude zvlhčení asi nedostatečné.
Výdrž: Také střední, bohužel se mi po něm pleť celkem brzo mastila a bylo potřeba přepudrovávat. S více než jednou vrstvou pudru však už pleť nevypadala nic moc. 

Před nanesením

Po nanesení
Celkový dojem: Myslím si, že krém se hodí pro ty z vás, které mají normální až smíšenou pleť s minimem nedokonalostí, nebo pro ty, co zkrátka hledají velmi lehký BB krém na sjednocení tónu pleti, který nezatěžuje pokožku. Ještě nezmíněným pozitivem pro mě bylo totiž to, že krém prakticky neucpává póry, po týdnu užívání jsem nezaregistrovala žádné zhoršení mých občasných pupínků. Podle mě na tak levný BB krém podal dobrý výkon a stojí za to jej vyzkoušet. Nepřišlo mi, že by minule zkoušený Platinum Grape Cell byl o tolik lepší, že by to ospravedlnilo o 400 korun dražší cenu.

A co vy? Zkusily jste některý BB krém z čajové kolekce od Skinfood? Zlákala vás některá "příchuť" a chtěly byste ji vyzkoušet?

4 komentáře:

  1. ta vůně musí být fantastická :-) díky za tip :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj,
    Zvu tě k sobě na blog na giveaway (www.dullsinea.blogspot.cz) a potěší mě, když se zúčastníš ;) Přeju hezký den!

    OdpovědětVymazat