pondělí 19. srpna 2013

Recenze: Ladybox červenec 2013 (Just Married edice)

Tahle recenze je trochu opožděná, ale zase jsem stihla hezky všechno vyzkoušet, takže můžu říct, nakolik splnil červencový LB moje očekávání, která jsem měla po jeho otevření.
_______________________________________________________________________________

Obsah červencového Ladyboxu

Oční linky ve fixu L'Oréal Paris Super Liner Blackbuster (plné balení, 7 ml, 199,- Kč).

Bez očních linek obvykle nevylezu z domu, fixy ale moc nemusím, protože ty, co jsem měla, moc nebarvily a brzo vyschly. Tahle je o něco lepší, s barvou nemám problém, protože je opravdu černá. Horší je to s manipulací, jsem zvyklá na měkký štěteček, ale tato fixa je zkrátka jak taková ta tlustá lihovka (trochu je tak i cítit). Silný hrot mi zakrývá linii řas, takže nevidím, kam chci linku nanést. Asi to chce cvik, po delší době už nemám takový problém nakreslit tenkou linku (silná se kreslí snáz, ale tu já nerada). Dočasně jsem tedy vyměnila svoje tekuté linky za tyhle, jsem zvědavá, jak dlouho vydrží. Co mě štve je fakt, že se mi oddělily části vršku (vnější černý uzávěr a vnitřní ochranný obal), takže když chci fixu použít, musím ji otevírat na dvakrát, protože ten průhledný obal na ní zůstane (viz níž). Otrava. Přes všechna výše uvedená negativa je výsledný efekt a tedy i celkový dojem pozitivní.
Rozlepený vršek... nebo snad byl "dvojí" uzávěr v plánu?

Ta silnější linka se kreslí snáz...

Rtěnka Yves Rocher Grand Rouge, odstín 71. Rose Poudré (plné balení, 3,7 g, 309,- Kč).

Se rtěnkou jsem spokojená, i když jsem po ní nijak neprahla. Jak už jsem napsala v recenzi dubnového LB, rtěnky moc nenosím. Tahle je celkem výrazná, ale není to zas tak hrozné (oproti jiným výrazně červeným či růžovým odstínům, které v krabičce byly). Myslím, že jsem měla celkem štěstí a trefili se mi do vkusu i do typu. Odstín Rose Poudré je středně výrazná starorůžová (na fotce vpravo je rtěnka vyfocena víc do červena, než je ve skutečnosti), tedy pokud jí nanesete míň. S přidanou vrstvou se zvýrazňuje její růžová složka. Rtěnka je poměrně hydratační, ale jen v silné vrstvě, pod slabší si budete muset vzít balzám. Dubnová MeMeMe rtěnka byla víc zvlhčující, ale míň vydržela a odstínem mi nesedla. Co se mi líbí na této rtěnce, je její ovocná vůně a fakt, že odstín je takový neutrální, vypadá dobře s teplým i studeným líčením. Na fotkách níž je nanesená rtěnka o dost světlejší než ve skutečnosti, takže pozor, jsou zavádějící. Já mám ze rtěnky nakonec radost, ani ten obal mi nevadí, jako některým. 




Sada na úpravu obočí Famous Cosmetics (plné balení, 5,99 liber = cca 180 korun).

Tahle sada vypadá pěkně a je super! Po vyzkoušení z ní mám opravdu radost. Pinzeta je sice nic moc, dost neohrabaná a s ostrými kraji, ale tuto sadu bych si určitě nekupovala kvůli pinzetě. Na obočí používám ten nejtmavší odstín a gel a výsledek je super. Doteď jsem používala jen černou tužku, která mi, když se nad tím zamyslím, asi pěkných pár chloupků vydrala. Obočí mi zhoustlo od té doby, co jsem začla tuhle sadu používat. Asi ji jen tak nedám z ruky, k tužce už se nevrátím. Jen to chce ještě chytit ten správný grif co se dávkování týče, je snadné to se stíny přehnat a pak vypadat jako Marfuša. Nejsvětlejší odstín je údajně zesvětlovač pod obočí, no na mě je moc tmavý, tak ho spolu s druhým stínem používám jako klasické oční stíny pro nahé líčení. Na stránkách Famous je teďka mimochodem 50% sleva na úplně všechno, já si objednala dvoje mini paletky očních stínů, korektor, řasenku a tvářenku, tak jsem zvědavá, zda to všechno v pořádku dojde.




Hle, můj skvělý foťák. Není to zrcadlovka, je to 10letý křáp co umí max. 3 Mpx, tak se kvalitě fotek nedivte. ;)
Jemná vrstva stínů na ruce

Před aplikací (linky jsou Blackbuster z boxu)
Po aplikaci stínů a fixačního gelu Famous

Sprchový gel Palmolive Mediterranean Moments (plné balení, 250 ml, 68,90 Kč).

Krásně voní, pění tak akorát. Spíš než mandle jsem z něj cítila kokos, med a nějaké květy, možná třešňové (aha, mají být z mandloně). Asi v něm opravdu bude nějaký ten arganový olej, protože jsem se sprchovala s vysušenou kůží z bazénu a po sprše jsem si ani nemusela mazat nohy, které mám vždycky po koupeli suché a kůži napjatou. Rozhodně dostane přednost před Anatomicals, který byl už skoro na řadě (můj aktuální sprcháč brzy doslouží). I když se jedná o běžnou drogerkovou záležitost, mám z něj radost, sprcháče totiž vybírám jen podle vůně a hydratace a tenhle má ode mě za oboje jedničku.

Šampón i+m Naturkosmetik Berlin, Lesk citronu (cestovní balení, 50 ml, 1/5 z 269,- Kč = 53,80 Kč - počítáno z ceny v LB obchodu).

Bála jsem se, že tohle bude podobně neúčinný šampon jako ten od Kiss My Face, a oprávněně. Přírodní šampony zkrátka na moje vlasy nestačí. Na jedno umytí jsem spotřebovala půlku lahvičky, aby mi šampon umyl mé dlouhé vlasy od mastnoty, musela jsem jej nanést šestkrát... :/ Jediným plusem byla krásná citronová vůně, ze které se mi sbíhaly sliny, protože byla cítit jako citronové Lipo cukříky. Bohužel mi navíc šampon v kombinaci s Kiss My Face kondicionérem a Rituals pěnou rozežral ruce. Měla jsem je strašně rychle scvrklé a pálily mě dlaně. Nevím, čím to bylo, samostatně jsem tenhle problém neměla.

Tuhé mýdlo libebit, levandule a kozí mléko (plné balení, 70 g, 49,- Kč).

Vůni levandule mám moc ráda, takže opět náhodná trefa do mého vkusu. Spirálku můžete koupit zde, oproti běžným mýdlům tolik nevysušuje a nenapíná pokožku, já mýdlo normálně používám namísto čistícího gelu na obličej. Mimochodem libebit vydal na svých stránkách opravné prohlášení, kde se mimo jiné dočtete:
"Pozornější z Vás si všimly, že na mýdle je uvedená hmotnost cca 70-75g, nejedná se tedy o 'cestovní balení' o hmotnosti 30g, jak letáček uvádí, dostaly jste plné balení.
Pokud se rozhodnete prozkoumat mýdla v našem e-shopu blíže, zjistíte, že ceny za zařazená mýdla stále držíme pod hranicí 50,- Kč, namísto uvedených cca 60,- Kč.
Poslední nesrovnalost najdete při pročtení popisků-- mýdla, která se dostala do LB, obsahují vysoké procento pro pleť velmi prospěšných přírodních látek, nicméně obsahují i malá množství pomocných syntetických látek. Za složením mýdel i jejich označením si stojíme, jejich kvalitu nakonec teď máte příležitost otestovat, u žádného mýdla ale neuvádíme ono zavádějící označení "100% přírodní"."

Takže tak...



Maska na vlasy Macadamia Deep Repair Masque (vzorek, 15 ml, cca 1/6,7 z 249,- Kč =  37,20 Kč).

V sachetce čekalo překvapení – myslela jsem, že maska hned vyteče, ale je to velmi hutná ořechovitá pasta (myšlena barva jako na hladkou kaši rozdrcené oloupané oříšky), mnohem hustší než moje Lee Stafford maska. Z pytlíčku ji musíte pracně vymačkávat, takže jí nevypotřebujete víc, než chcete. S mými dlouhými vlasy mi stačila na tři umytí. Voní zvláštně, ale pěkně. Nevím, zda tak voní makadamové ořechy, mně to připadalo jako mix nějakých exotických květin… při pozdějším přivonění k sáčku jsem ale měla zvláštní asociaci, připomnělo mi to vůni plastové hmoty používané na otisky zubů na rovnátka. Asi mám nějaké trauma či co, když jsem si na to vzpomněla po deseti letech… Každopádně maska je super, vlasy se po ní krásně lesknou, dokonce i za mokra víc než jindy, což jsem si ani nemyslela, že je možné. Určitě zvážím koupi do budoucna. Nejedná se o levnou záležitost, i když na ebay klasicky vyjde levněji. Třeba tenhle britský prodejce nabízí mega balení 500 ml za cca 650 korun s poštovným zdarma, donedávna měl 250 ml za 400,- Kč, ale to se asi vyprodalo. Pokud máte tip na levnější nákup, budu ráda za link v komentářích. :) 


Sprchová pěna Rituals, vůně Tai Chi (cestovní balení, 50 ml, 1/4 z 209,- Kč = 52,25 Kč).

Pěna je moc příjemná, krásně voní a hydratuje. Já z ní spíš než lotos a zelený čaj cítím fialky a šeřík. Pokud někomu vadí neustále produkty do sprchy a sprchových gelů má dost, doporučuju tuhle pěnu používat jako pěnu na holení. Hodí se na to skvěle, ona je vlastně i konzistencí podobná na pánský holící gel. Na ruku si nastříkáte čirý gel, který se okamžitě přemění na bílou hustou pěnu. Co mě trochu štve, je neustále vytékání pěny z hrdla spreje poté, co pěnu použijete. Teče to pak po celé lahvičce, kterou to olepí. V koupelně je to asi jedno, snadno ji opláchnete, mně to ale přijde jako plýtvání pěnou.










Pění opravdu hodně.
Dále jsem v krabičce měla:

Racio Cornies (vzorek, 25 g, 1/3 z 21,90 Kč = 7,30 Kč). Dojmy zde.
Balzám na rty Líbej mě! od Ladyboxu. Cena neznámá.
Tekuté oční stíny Lambre, odstín Bílá perla (plné balení, 3,5 ml, 139,- Kč). Recenze zde.

Navíc u Ladyboxu asi zapomněli, že přešli na nový systém dárkování, takže mi stihli ještě samostatně poslat Eveline peelingový gel (plné balení za 99,- Kč), takže jsem dostala dva dárky za předplatné namísto jednoho (resp. 3 místo 2).

Finální verdikt:


Celková hodnota boxu = cca 956,50 Kč, s dárky cca o 200 korun víc (koupen za 279,- přes zásilkovnu).

Červencový Ladybox se opravdu povedl, nelíbil se mi jen jeden výrobek z devíti. Jsem zvědavá, jaké bude srpnové narozeninové vydání příští týden, protože LB si tímhle nastavil laťku poměrně vysoko. Těšit se dle nápovědy můžeme na Pure Fiji a Korres.

7 komentářů:

  1. koupeno za 279? Porad to jde? Já myslela, že sleva už na to neplatí... :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. už nejde, slečna píše, že dostává dárky navíc, což znamená předplatné na vícero balení... (tuším, že takhle to vychází u ročního).

      Vymazat
    2. Ano, já si předplatila na 3 měsíce den předtím, než ohlásili oficiálně spojení a než se přeměnil i web s možnostmi objednávky. Jednak jsem tušila zdražení, jednak jsem se na webu Černé Moory dočetla, že "staré" předplatitelky dostanou dárek navíc. Takže jsem v boxu měla ten dárek navíc pro staré předplatitelky a nový dárek k novému předplatnému. A protože jsem objednávala ještě ve starém LB systému, kde si člověk při objednávce vybíral dárek, poslali mi ještě i ten.

      Vymazat
  2. Já dost nechápu, co některým na obalu rtěnky od Yves Rocher vadí. Na mě působí hezky elegantně, vážně se mi líbí. Se šamponem jsem měla stejný problém, vystačil mi max. na dvě umytí a navíc jsem po něm měla pěkně vysušené vlasy. Je to škoda, opravdu nádherně voněl. Za to maska je opravdu výborná! :)
    Mimochodem, jaké jsou prozatím tvé dojmy ze srpnového Ladyboxu?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chystám se je sem napsat zítra, protože jsem měla čas zajít si na Zásilkovnu teprve dneska a před chvílí jsem se teprve dostala k otevírání. :D Ale předběžně můžu říct, že se mi celkem trefili do vkusu. :)

      Vymazat
    2. Mně celkem taky, to neříkám, ale mrzí mě, že vlasová kosmetika je opravdu mrňavá. :(

      Vymazat