neděle 1. února 2015

Swatch: 50 Shades of Purple (by Shiro Cosmetics)

OK, tak padesát ne, ale deset snad jo... :)

Vím, že sypké indies stíny nejsou zas tak mainstreamová záležitost a nezajímají tolik lidí, obzvlášť když už některé nejdou sehnat. (Já tak trošku trpím "syndromem limitované edice", to jest nakupuji, až když hrozí, že něco, co se mi líbí, bude staženo z prodeje.) Tenhle článek se tak může jevit jako trochu zbytečný. 

Blog by však neměl sloužit jen čtenářům, ale i autorce, a mně se hodí mít takhle na jednom místě přehled odstínů, co už vlastním. Aspoň si uvědomím, co už fakt nepotřebuju, a nekoupím podobné barvy, které už mám. 

Takže pro ty, které to zajímá a baví je koukat se na pestré stíny (mě to u ostatních na blozích baví), tu mám přehlídku svých fialových Shiro stínů. Fialovou já totiž moc ráda. :)

Důležitá poznámka k fotkám a osvětlení: Je to s ním na nic. Můj foťák má problém zachytit věrně fialové barvy, ať si hraju s nastavením, jak chci. Takže v přirozeném světle vypadají stíny víc do modra. Věrně odstíny zachycují fotky s bleskem, ty ale trošku zkreslují třpytky, takže se koláže skládají s fotek s bleskem i bez blesku. Stíny jsou na předloktí naneseny vedle sebe dvakrát, vlevo na Artdeco bázi, vpravo na Artdeco bázi a Pixie Epoxy, i když tentokrát jsem mezi nimi skoro nenašla rozdíl.

Ve čtení pokračujte na vlastní nebezpečí, bude to dlouhé. :)




Stíny, které najdete v tomto článku. A Terrible Fate jsem nakonec neswatchovala, protože byl čistě modrý. A přidala jsem na konec dva další stíny, které jsem koupila během Black Friday.



Chinchillin'
limitovaná barva měsíce, nyní nedostupná


"Sametová šedivá barva vřesu s výrazným fialovým duochromem a třpytkami."
Použitelná na rty.

Kdo by nechtěl na očních stínech roztomilou činčilu?

Základ barvy je šedý, s výrazným levandulovým leskem. Nečekala jsem, že bude vypadat na očích tak pěkně. Obvykle mi přijde, že mi moc světlé barvy na pohyblivém víčku nesluší, dělají mi vykulený pohled, ale tento stín nevypadá vůbec divně, právě naopak. Je výrazný, ale ne moc, perfektní, když chci ozvláštnit své líčení, ale nechci dramatický "večerní" look. 


Jak jsem psala v upozornění, první řada fotek bez blesku zachycuje věrně odlesky a třpytky, druhá řada fotek s bleskem barvu (třpyt je kvůli blesku výraznější).
A tady je stín na černé bázi (zkrátka na víčku pokrytém černou tekutou linkou):




Dammit, Moon Moon
limitovaná barva měsíce, nyní nedostupná


"Střední fialová s červeným podtónem plná zlatých třpytek."
Použitelná na rty.

Kdo nezná Moon Moona?

Tohle mi přijde jako čistokrevná fialová, červený podtón v ní moc nevidím, spíš ji shledávám přesně na pomezí mezi červenou a modrou. Zlatých třpytek obsahuje hodně, ale nejsou příliš nápadné. Bez lepítka jako je Pixie Epoxy více opadávají, takže je lepší nejprve nalíčit oči, spad pod očima setřít a teprve pak namalovat zbytek obličeje. 


Jak jste si asi všimly, třpytky na fotkách skoro nejsou vidět. A bohužel nemám žádnou bez blesku. :(


Are You Shear You Wanna Enchant That?
ze stálé Minecraft kolekce

Screenshoty ze stránek produktu.
"Tmavá hnědo-švestková se zářivými bílými a modrými třpytkami."
Nepoužívat na rty.

Na obrázku nahoře vidíte sběratelské balení v kostičce, já mám klasický (levnější) kalíšek s knížečkou. Fanynka Minecraftu totiž nejsem, téhle barvy ale ano.

Nad tímhle stínem jsem tu óchala už dřív, měla jsem ho ve vzorku a musela jsem si koupit plné balení. Na swatchích moc fialově nevypadá, s fialovou ale hezky ladí a je to jeden z nejlepších stínů, co mám. Vydrží skoro bez hnutí i 12 hodin. Nanesen navlhko vypadá jako tekutý kov se spoustou třpytek. Líčení focené dole jsem si brala do divadla na Labutí jezero ke svým fialovým šatům. :)


Vlevo namalováno někdy po obědě, vpravo večer před baletem. A před přepudrováním čela. :D


Yzma's Essence of Llama
bývalá barva měsíce, nyní v trvalé nabídce v sekci High Scores

Screenshoty ze stránek produktu.
"Tmavá švestkově-fialová s duochromem v barvě lamy."
Nepoužívat na rty.

Oukej, vím, že tohle je z nějaké disneyovky, v těch se ale nevyznám...

Tento odstín by tu správně neměl ani být. Nevím, jak je to možné, fialová je v popisu, fialové odlesky vidím i v kalíšku, po nanesení se ale po fialové slehne zem. Fakt ji nevidím. Základ mi přijde tmavě hnědý s výrazným zlatým leskem. Ale barva je to pěkná.

S lepítkem trošku flekatí...


Ještě jste se na tento článek nevykašlaly? Máte můj obdiv. :D Tady je menší rekapitulace:



Pauza?

Ne?

OK.



Heart Attack
ze zrušené Death Note kolekce, nyní nedostupná


"Sytá granátová barva s modrým shimmerem."
Použitelná na rty. 
Můj nepodařený pokus o lesk na rty na přání z této barvy můžete vidět na konci tohoto článku.

Všechny stíny z této kolekce na sobě mají jablíčko.

Popsala bych ji spíš jako fialovou s červeným podtónem a růžovým leskem, modrou v ní moc nevidím, ale troška tam je. S Pixie Epoxy myslím víc vynikne.


Opět nemám moc pěkných fotek, pouze tyhle upocené po celodenním nošení. Ta vpravo nahoře je z jiného dne, spolu s následujícím stínem.



Task Force
ze zrušené Death Note kolekce, nyní nedostupná


"Třpytivá tmavá fialová s červeným podtónem."
Nepoužívat na rty.



Tahle se špatně popisuje, je to trochu chameleon. Je modřejší než předchozí barva, pořád je tam ale ten červený základ. Takže že by byly modré jen ty odlesky? Páruje se totiž líp s teplými než studenými barvami.


Na očích vypadá tepleji než na ruce.


Shinigami
ze zrušené Death Note kolekce, nyní nedostupná


"Tmavá, trochu průsvitná královská fialová se stříbrnými třpytkami."
Použitelná na rty.


Kalíšek není špinavý, protože jsem ji měla už ve vzorku a jen jsem přesypala trošku z toho pytlíčku.
Tahle mi přijde vážně už spíš modrá a opět je v ní spousta třpytek, tentokrát stříbrných. Na očích je opravdu dost průsvitná, takže výsledný efekt se mi moc nelíbí. Přesně ladí s modrým Shiro balzámkem. Jednou jsem se hecla a s oběma jsem jela večer za tmy domů z práce. Jo, schytala jsem pár zkoumavých pohledů...


O moc sytou barvu nejde.


Not Very Effective
ze stálé Pokémon kolekce

Screenshoty ze stránek produktu.
"Tmavá fialovo-černá se zlatými třpytkami."
Nepoužívat na rty.



Takto tmavou barvu bych si sama asi nevybrala, dostala jsem ji jako vzorek zdarma k nákupu. Tmavé stíny mi podle mě na pohyblivém víčku nesluší, zmenšují mi oči, přitom do záhybu je taky zas tak moc nevyužiju. Popis mi přijde celkem výstižný, vidím fialovo-černý základ s třpytkami, těch ale není moc a nepřijdou mi jen zlaté, ale i růžové.


Jo, s tímhle se moc líčit neumím.

Rekapitulace číslo dva:




Pro vytrvalce poslední dva z Black Friday nákupu:



Nightfury
limitovaná barva měsíce, dostupná minimálně do konce června

Screenshoty ze stránek produktu.
"Třpytivá zčernalá fialová s jasnými flíčky zelené."
Použitelná na rty.

Kdo nezná Bezzubku z Jak vycvičit draka?

Tato barva mi přišla hodně podobná na Shinigami, což je škoda. Taky je dost do modra, ale ne tolik, je sytější a třpytky nejsou bílé, ale světle zelené, což bohužel můj foťák nezvládal vyfotit, s bleskem jsou samozřejmě bílé...





I'll Move That For You
ze stálé Minecraft kolekce

Screenshoty ze stránek produktu.
"Zčernalý ametyst s jasnými fialovými třpytkami."
Použitelná na rty.



Opět vzorek zdarma, který je hooodně tmavý. Tentokrát mi přišlo, že si na ruku kreslím malé černé díry, ten stín je vážně dárk, fialové v něm moc nevidím a je matný. Což je trochu zvláštní kombinace s těmi třpytkami. Těch ale není moc a jsou spíš růžové. Celkově jsem čekala od tohoto stínu - aspoň podle oficiálních fotek - výraznější fialovost.

Pohled do vesmíru?
Nemyslím si, že by mi takovéto kouřové líčení moc slušelo, ale chtěla jsem stín ukázat "v plné palbě". V dolní řadě můžete vidět, jak na mně líčení vypadá, když nešponuju kvůli fotkám víčko. Chtělo by to tmavší a studenější obočí.

Pár myšlenek na závěr:
  • Jak vidíte, fialových stínů mám dost (přidejte si k ním například Sleek paletku Vintage Romance), takže jejich nákupy bych měla do budoucna omezit.
  • Začnu tedy více využívat možnosti nákupu vzorků a pokud možno vždycky nejprve objednám za dolar vzorkový pytlíček a pak teprve uvidím, jestli mi bude stát za to koupit větší balení.
  • Ne vždy odpovídají oficiální fotky skutečnosti, ale odchylky nejsou tak velké.
  • Výdrž je u této značky konzistentní, v průměru po 6 - 8 hodinách (to závisí na hrubosti stínů) se začnou trošičku rozpouštět ve vnitřní části záhybu, ale to není při otevřených očích vidět a nestalo se mi, že by se mi přes den rozpilo celé líčení. 
  • Do těch tmavých stínů asi ve větším balení nepůjdu, ale budu víc otevřená hodně světlým odstínům.
Nakonec jsem vyzkoušela nakombinovat tyto stíny podle podtónů, nepoužít lepítko a pořádně je místo toho rozmazat do ztracena. Tady je výsledek (i v úvodní fotce). Dohromady vypadají líp než samostatně, nemyslíte?

Heart Attack na pohyblivém víčku, Task Force na vnější části, I'll Move That For You rozmazáno v záhybu:


Chinchillin' na pohyblivém víčku, Shinigami na vnější části, Nightfury rozmazáno v záhybu:


Dammit, Moon Moon po celém víčku, Not Very Effective rozmazáno v záhybu:


Máte rády fialovou? Líbí se Vám některá z těchto barviček?

12 komentářů:

  1. Nádherné odstíny. Miluji jak fialové tak hnědé. Krom těch hodně tmavých bych využila všechny. Můj foťák má také problém fotit fialovou. Nikdy ji nevyfotí tak jak přesně vypadá :/ grr

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně to samé dělá i nový foťák našich, a to je přitom jiná značka (já mám Canon, oni Olympus). Fakt by mě zajímalo, čím to je.

      Vymazat
    2. A já mám kompakt a zrcadlovku od SONY a ani jeden prostě tu fialovou nevyfotí :/ nejlépe mi fialovou asi vyfotí mobil, ale to je zase tak o odstín tmavší. Fialová prostě není fotogenická :D

      Vymazat
    3. No to není. Jsem ráda, že v tom nejsem sama. :D

      Vymazat
  2. Hehe, syndrom limitované edice moc dobře znám :-D
    Nádherné líčení. Ani si nechci představovat, kolik práce ti muselo dát tenhle článek nachystat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. :) Radši to ani nepočítám, chystala jsem jej průběžně, vždycky jsem nafotila kousek a pak fotila a psala o něčem jiném. :) Ale aspoň mě to přimělo uvědomit si, že bych se v nákupu těch stínů měla krotit. :D

      Vymazat
  3. Nádherné stíny!
    Taky mám problém s foťákem nebo spíš foťák má problém s barvami :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky. :) Jsem ráda, že to není jen mou neschopností. :D

      Vymazat
  4. Krásne tieniky! :)

    http://chrischella.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  5. Nááádhera! Hlavně "činčila" a Heart Attack se mi opravdu líbí. :3

    OdpovědětVymazat