pátek 3. října 2014

3x řasenka: klasická (Maybelline), přírodní (Alverde), voděodolná (Dermacol)

Ha, doufám, že vás tak fotka vypoulených očí v záhlaví článku nevyděsila. :D Jak si tak procházím seznam svých článků, tak zjišťuji, že kromě srovnání očních bází tu pořádná recenze dekorativní kosmetiky na oči nebyla hooodně dlouho. No toto? A to mě líčení očí baví ze všeho nejvíc... nedá se nic dělat, to se musí napravit. 

Proto pro vás dneska mám recenzi hned tří řasenek, příští článek bude o jedné oblíbené paletce očních stínů a ten přespříští o barevných metalických tužkách od essence. Tak. :)

Předně se omlouvám, že fotodokumentace této trojrecenze asi nebude nic extra. Já zkrátka fotit řasy neumím. Zkusila jsem vychytat nějaké ideální úhly a ty pak dodržovat, jenže vzhledem k tomu, že materiál na tento článek vznikal postupně, s odstupem i několika týdnů, tak se fotky úhlem pohledu přece jen liší, stejně jako kvalitou, nasvícením, na některých jsem jinak nenamalovaná, na jiných s kompletně nalíčenýma očima... tak mě prosím omluvte, jsem ráda, že jsem byla schopná nafotit aspoň něco (oproti těm předchozím hrůzám). Příště to bude zase o něco lepší.

Moje nenalíčené řasy aneb řasy na levém oku - nekonečný zdroj mé každodenní frustrace. Proč? Protože jsou o dost kratší a rovnější než ty na pravém oku (na fotkách vlevo), které končí prakticky neviditelnýma světlýma štětinkama, díky kterým jsou po nařasenkování o několik milimetrů delší než ty na levém oku. A je to vidět a mě to děsně štve. (Z fotek to ale moc poznat nejde.) + Ty na levém oku rostou jedna přes druhou, vůbec ne hezky pravidelně.


Takže vždycky musím na pravé oko dávat řasenky míň, na levé víc (pokud možno dvě vrstvy), aby se to trochu vyrovnalo, jenže pak mám levé řasy většinou taky obalenější, výraznější, těžší a protože jsou silné, tak je většina řasenek stejně nenatočí tak, aby se rovnaly řasám na pravém oku. Fakt opruz.

Konec skuhrání nad mými řasami. Jen bych dodala, že: 
  • spodní řasy si nelíčím nikdy, nemám to zapotřebí. Pak by možná byly delší než ty horní na levém oku... 
  • upřednostňuji klasické štětinkové kartáčky, pokud možno zahnuté, žádné plasťáky. 
  • snažím se docílit spíše přirozeného vzhledu řas, žádné slepené muší nožičky či efekt umělých plastových řas.






Maybelline the Falsies Volum' Express Black Drama.
Tuto řasenku seženete prakticky v každé drogerii, já ji koupila ve slevě za cenu pod 150 korun. Moc se mi líbí její obal i prohnutý, přitom ne moc velký kartáček (těma velkýma si vždycky zamažu namalovaná víčka a zašpiním pracně nakreslenou linku.). Další vychytávkou je ohybatelný kloub pod kartáčkem, díky kterému při aplikaci trochu pruží, takže když mi ujede ruka, tak se spíš ohne, než že bych se s ní šťouchla do oka.

Jejím problémem je, že po zakoupení je dost mokrá a poměrně hustá. Na kartáčku tak ulpívá spousta řasenky a musíte ho otřít, jinak by to dopadlo špatně. Takže tak první dva až tři měsíce jsem půl minuty strávila jenom otíráním kartáčku o hrdlo řasenky, které pak samozřejmě moc vábně nevypadalo, a tak půlku produktu jsem postupně setřela z hrdla odličovacími tamponky. A víte co? Vůbec mi to nevadí. Protože jakmile produktu v řasence ubylo a trochu oschla, tak se mi s ní pracuje fakt dobře a ten kartáček si určitě nechám i na jiné řasenky, protože je super.



Úplný ideál to není, ve druhé vrstvě už trochu cuckuje a slepuje,  ale v jedné dělá opravdu moc pěkné řasy (i když na pravém oku mi je dělá skoro každá řasenka).

Vlevo jedna vrstva, vpravo dvě vrstvy - stejně to na vyrovnání vzhledu nestačilo.
Tato řasenka umí řasy hezky zvýraznit, zázračný objem nebo natočení od ní ale nečekejte. Drží hezky celý den, neobtiskuje se a neopadává, ale s tím já problémy nikdy neměla. Jestli bych si ji koupila znovu? Možná, ale hlavně kvůli kartáčku. Takže jestli znáte nějakou jinou Maybellinku z této řady, která má lepší složení (= ne tak mokré a hutné), tak mi prosím dejte vědět, já bych si pak kartáčky jenom vyměnila. Aspoň by se vidělo, kolik udělá kartáček a kolik samotná řasenka.







Alverde All in One (Das Multitalent :) ).
Tuhle řasenku jsem okukovala u Beast Loves Beauty, zaujala mě svou přirozeností, zahnutým kartáčkem, schopností řasy prodloužit a přírodním složením (i když pokud se vám představa, že si na oči patláte mimo jiné výměšky nějaké brouka = shellac, příčí, tak ji radši nechte v regálu). Takže když jsem šla z fitka kolem DMka, hned jsem si pro ni skočila, stála kolem stovky.

Bohužel kartáček se ukázal být až příliš velký, když chci řasy nařasit od kořínků, tak se obvykle zapatlám na víčku. Řasenka je dost vlhká, ale není hutná, takže nedělá žádné chuchvalce a cucky. Je trochu zvláštně cítit.


Výsledný efekt je hodně přirozený, objemu moc nedodá, ale řasy opravdu prodlouží, ale tak, že vypadají pořád přirozeně. Neslepuje, ale řasy jako by "rozpramínkuje". Má hezkou sytou černou barvu. Při schnutí netvrdne, nezanechává na řasách takový ten tvrdý nános, spíš jemný povlak. Docela bych věřila tomu, že je i vyživí. Pokud ale máte citlivé oči, přírodní složení by pro vás nemuselo být vhodné...

Vlevo jedna vrstva, vpravo dvě - zde už mezi nimi není takový rozdíl a dokonce bych řekla, že normálně kratší řasy vpravo délkou dohnaly ty vlevo.



Možná bych si ji i znovu koupila, ale spíš s ní později zkusím ten Maybelline kartáček.






Dermacol Volume Mania Waterproof.
Na tuhle řasenku mě pro změnu zlákala Nicca, když jsem v létě usoudila, že by se mi nějaká voděodolná do bazénu šikla. Stála myslím necelé dvě stovky (za ty neurčité ceny se omlouvám, zapomněla jsem si je zapsat). Kartáček mi moc nesedí, je velký a rovný, ale čekala jsem, že mi to s ním půjde hůř. Stejně jsem si ale víčko ušmudlala a dostat z něj tuhle řasenku, to už je fakt problém. Proto bych si ji asi na nalíčené oči nedávala, jedině jako první krok. Sice se pak stínuje a linkuje blbě, ale abych to pak stejně musela stáhnout spolu s otisky řasenky odličovačem...


Pokud vím, tak voděodolné řasenky většinou víc slepují. Tahle zas tak moc ne, i když ve druhé vrstvě to už je horší.

Vlevo jedna vrstva, vpravo dvě. Délka jakž takž, spíš se moc nekonalo natočení.

Zašpiněné víčko... x-(


A co by to bylo za recenzi voděodolné řasenky bez zatěžkávacího testu? Po hodinovém mytí vlasů v koupelně, ve které bylo jako v sauně (teplá až horká voda mi tekla po obličeji hned několikrát)... mám pocit, že se řasenka prakticky smyla. :D Uznávám, že to nebyl moc fér test, v bazénu bych ji tolik nenamáhala a občasné ponoření obličeje by přežila bez větší úhony. Ale aspoň nevypadám jako panda. Spíš se vám řasenka po troškách oddrolí, než by se vám na obličeji rozpila.


Po osušení vody z řas:



Po koupeli zbylo z řasenky tohle:


Momentálně používám řasenky všechny tři. Voděodolnou do bazénu (kam moc často nechodím, takže se mi spíš válí v poličce), zbývající dvě kombinuju. Maybellinkou, která vyschla ještě o něco víc, a proto se s ní pracuje ještě líp, nejprve nalíčím pravé oko (snažím se nelíčit štětinkaté konce jeho řas a nevyužít tak jejich plný potenciál, aby se to trochu vyrovnalo), pak dám dvě vrstvy na levé a snažím se řasy trochu nadzvednout. Když pak zaschne, dám na levé řasy ještě jednu vrstvu té alverdí řasenky, protože ta nedodává objem (ani žádné další cucky či slepence), ale řasám přičaruje trošku té chybějící délky (a tím, že ji dávám spíš na konečky, nehrozí zapatlání víčka velkým kartáčkem). A světe div se, řasy vypadají na obou očích konečně prakticky stejně. Ale je to piplačka...

Zkusily jste některou z těchto řasenek? Která se Vám líbí nejvíc? A má někdo s řasami podobné problémy, nebo tu jsem jediná, co tohle (možná až zbytečně moc) řeší?

P. S.: Připomínám, že svými komentáři se můžete zúčastnit právě probíhající giveaway. :)

15 komentářů:

  1. Zatím jsem nezkusila ani jednu, ale ta od Maybelline vypadá dobře :) Jinak máš krásně dlouhý řasy :)
    www.svetkossmetiky.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si myslím, že je to spíš tím úhlem pohledu, ale díky. :)

      Vymazat
  2. tak ty máš super řasy, to se maluje jedna báseň :) mi rostou celkem rovně, ale někdy se mi taky blbě zašmodrchají a mám to jako ty na tom levém oku, je to děs, ani kartáčkem nebo kleštičkama to nejde narovnat! :D měla jsem tu Falsies, ale už to je tak 4 roky zpět a nějak mi neučarovala

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No ty na pravém oku se malují samy, ty na levém moc ne. :D A je to foceno z podhledu, tak to poněkud zkresluje situaci. :) Já když vidím všechny ty mrkací panny kolem sebe s řasama až do nebe, tak mi ty moje skoro rovné přijdou spíš průměrné.
      Kleštiček se bojím, nezkoušela jsem to s nima. :D

      Vymazat
  3. Připojuji se k pochvalným odámna tvé řasy :) Já mám vyzkoušenou poslední voděodolnou a není špatná i když extra nadšená zní nejsem, měla jsem lepší

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ó, díky, tak já si přestanu stěžovat. :D
      Lepší voděodolnou? Jakou?

      Vymazat
  4. Máš podle mě pěkné řasy:) S těmi řasenkami zkušenost nemám, momentálně zkouším Miss Sporty Incrediball s tou kuličkou na konci. Je celkem ok,ale žádný zázrak. Moje neoblíbenější je Hypnose od Lancome, ta dělá fakt hustý, pěkný řasy. Ale je drahá jak sviň:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky :) Je vidět, že jsem typická ženská nespokojená s tím, co má. :D
      Hypnose má normální kartáček, nebo plastový?

      Vymazat
    2. Normoš, pořádně hustý:)

      Vymazat
  5. Máš opravdu nádherné řasy. :3 Jinak od Maybelline jsem řasenky zkoušela, ale tuhle přesně ne a přírodní řasenku jsem zatím neměla žádnou.. Přemýšlím ale že si nějakou pořídím, právě proto, že mám hodně citlivé oči a myslela jsem že na to bude přírodní lepší.. takže mě trochu zarazila ta věta, kde varuješ právě ty s citlivýma očima. :( Jinak ta třetí je pořád má nejoblíbenější voděodolná řasenka. Akorát je pravda, že i když tenhle typ kartáčku zbožňuju, na zabarvení víček si musím dávat pozor a chce to celkem dost opatrnosti. Jinak v bazénu se mi většinou nesmývá a když si nemnu oči, tak ani nedrolí. A hlavně se mi líbí to neslepování řas, na to jsem citlivka a slepující řasenky nesnesu. :P

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já to brala obecně. Pokud vím, tak se říká, že přírodní produkty mohou u citlivých osob snáz vyvolat nějakou reakci, protože některé přírodní látky jsou víc dráždivé. Ale tak u řasenek by to snad měli mít ohlídané...

      Vymazat
    2. No ono s přírodními produkty je to obecně takové sporné. Musím uznat, že levná přírodní kosmetika může využívat přírodní látky, které jsou dráždivější a třeba tak i horší než ty umělé (což pak docela ztrácí smysl kupovat přírodní kosmetiku), ale sama jsem se naštěstí setkala jen s tím, že se chytře nahrazují umělé látky těmi přírodními, které jsou naopak snesitelnější. Nebo jsou i značky, které hledají tu nejlepší cestu a používají skoro všude jen přírodní látky (třeba jako L´Occitane, kde použijí i umělé právě v případě, že je to lepší varianta). :D
      Tak by mě zajímalo jak je to s těma řasenkama, přírodní jsem ještě neměla ani jednu :D

      Vymazat
    3. Tak zkus třeba tuhle, není drahá. :) Ale efekt je fakt spíš přirozený.

      Vymazat
  6. Nezkoušela jsem ani jednu, já voděodolné řasenky většinou nepoužívám. Mám ted ale tu Dermacol, jen fialovou a je to takový slabší průměr. Celkově jsem s Dermacol řasenkami docela zklamaná..

    OdpovědětVymazat
  7. Zaujímavý článok! :) Aj ja mám taký menší problém, že keď som s mascarou nalíčila riasy, tak na ľavom oku som ich mla kratšie, ale aspoň na pohľad to tak vyzeralo.. ale keď som použila tie nožničky(neviem ako sa odborne volajú :D ) tak to pomohlo, a teraz su rovnako dlhé :)... Dáme navzájom? :P www.smiler-mishel-beauty-diary.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat