neděle 14. září 2014

Minirecenze přírodní kosmetiky z LoveLula (REN, Gielly Green, Alison Claire...)

Po delší odmlce, za kterou se omlouvám (celkem dost se toho dělo a odskákal to blog, protože jsem po večerech na psaní neměla chuť), jsem zpět, a to s několika minirecenzemi na přírodní pečující kosmetiku, protože té tu bylo v poslední době pomálu (holt se mi nahromadila spousta nové dekorativky). Testovala jsem cestovní balení a vzorky z krabičky Hand and Bodycare Selection box, kterou prodával e-shop LoveLula.com (více zde).





Sprchový gel a tělové mléko REN s vůní neroli a grepu.
Na REN jsem se hodně těšila, protože to je dost vychvalovaná a známá značka. Nevím, asi jsem čekala, že mě jejich tělová péče nějak ohromí. Bohužel se nekonalo, právě naopak. Sprcháč mi přišel jako obyčejný sprcháč, i když má v názvu namísto "shower gel" fajnovější "body wash". Pěnit pěnil středně, voněl jako citronový sprcháč Duck Island, co byl v jednom z dřívějších Ladyboxů a byl napříč českou blogosférou zatracen. :D Prostě taková nic moc umělá citrusová vůně. A mléko je na tom s vůní podobně. Navíc skoro vůbec nehydratovalo a konzistence byla divná. Nedalo se z lahvičky dobře dostat, protože neteklo, ale dělalo "cucky". Jako by to bylo částečně želé či co (ač tak nevypadalo). Lahvičkou jsem třásla, klepala o ruku, pořád nic, až najednou vypadla kupička mléka. No nenalákali mě, zvlášť když plné 200ml balení sprcháče prodávají za 15 liber a mléka za 18.

Složení mi přijde hodně chemicky znějící, takže ani nevím, jestli se tohle dá označit za přírodní kosmetiku...


Sprchový gel Gielly Green s vůní citronu a konvalinky.
Teda pardon, hand and body wash, tedy použitelné i jako tekuté mýdlo. Tohle už ale bylo o dost lepší, gel si se mnou vyrazil do Londýna. Tenká lahvička je sice šíleně nepraktická, nikde ji nepostavíte, tímto nešvarem ale trpí jen cestovní balení. To plné má 300ml za 12 liber a jde o elegantní černou láhev s pumpičkou. Ale dost k balení, to vás asi moc nezajímá. :) Průhledný gel pěnil spíš míň, ale umyl hezky, nevysušoval a taky hezky voněl, citron jsem tam moc necítila, spíš ty konvalinky a ty já můžu. :) A složení mi přijde na sprcháč hodně nabušené:



Mangové tělové máslo Alison Claire.
A tady je můj největší oblíbenec z této krabičky. Nic jsem od něj nečekala a byla jsem velmi mile překvapená. Tohle je prosím totiž nejlepší mazadlo na tělo, které jsem doposud vyzkoušela! A ne, nedělám si srandu. Je totiž perfektně vyvážené. Konzistencí a vůní připomíná mangovou točenou zmrzlinu (nejradši bych ho snědla), skvěle se roztírá (není ani moc hutné, ani moc řídké), rychle se vstřebává a přitom krásně hydratuje i moje někdy dost vysušené nohy. Poměr hydratace vůči konzistenci a roztíratelnosti mi přijde až paradoxní, nikdy bych neřekla, že něco na poměry tělových másel tak lehoučkého může vysušené nohy opravdu vyživit. Cestovní balení je opravdu praktické - s pístovou pumpičkou. Pumpujete a píst vám vytláčí produkt směrem nahoru, až v lahvičce nezbyde vůbec nic. A vy celou dobu vidíte, kolik produktu ještě zbývá. Plné balení 200ml je klasický kelímek, do kterého se hrabe rukama (boo). A teď ta špatná zpráva. Na LoveLula už ho nemají. :( Nemají tam totiž od Alison Claire prakticky nic. Jde ale o britskou značku, která má vlastní e-shop, jenž zasílá do celého světa. Bohužel ceny zrovna nízké nejsou a poštovné je 6 liber. Jo, tohle jsou přesně ty okamžiky, kdy mě propad koruny fakt štve. Asi si budu muset nechat zajít chuť. Ale ten meruňkový balzám na rty vypadá taky dobře...


Složení se fotilo blbě, kdyžtak jej naleznete tady.


Krém na ruce Lavera.
Lavera mě jako značka celkem nudí. Prostě mě nikdy nedokázala zaujmout, a tak jsem ji brala spíš jen do počtu. A po ozkoušení tohoto krému se můj vztah ke značce nezměnil. Designem i bylinkovou vůní připomíná univerzální krém, co byl v březnovém eko-Ladyboxu. Jde o bílý krém, který se snadno roztírá a rychle se vsakuje, díky tomu mi ale přijde, že moc nehydratuje, nebo spíš že bych za chvíli potřebovala namazat znovu. Univerzální krém hydratoval líp. Tenhle neurazí, ani nenadchne, sehnat ho můžete leckde, třebas tu.



A tady jsou nějaké vzorky:

Mendill vlhčený ubrousek ze 100% bavlny a eukalyptového oleje. Nevím, asi má být desinfekční, já ale zkrátka vlhčené ubrousky nepoužívám, takže nemůžu moc posuzovat kvalitu. Plátýnko je celkem velké a pevné, takže z něj asi zkusím vymýt ten eukalyptus a používat třeba na odličování... pokud se hned nerozpadne.
Mádaru jsem ještě nezkoušela, mám od ní i jiné vzorky a chci je otestovat naráz.
Čistič tváře pro suchou, citlivou a normální pleť Kimberly Sayer - je to takový mléčně nažloutlý krém/gel, který voní po eukalyptu a hašlerkách. Čistil dobře, ale přišlo mi, že celkem vysušoval, takže nevím, jak by si sedl s pletí cílové skupiny...
Santaverde Aloe Vera Hydro Repair Gel - oukej, tohle je moc fajn... až na tu cenu plného balení.... gel nemá za základ vodu, ale přímo šťávu z aloe vera. Je krásně osvěžující, hodně tekutý, jako byste si na pleť roztíraly zhmotněnou vláhu. Voní krásně po aloe vera, já v tom cítím i trochu ovoce, takže takový tropický koktejl. Pleť jej okamžitě vypije, takže nějaký extra hebký pocit jako po namazání krémem nečekejte. Spíš jde o hydratační podklad pod krém. Pokud máte suchou pleť, tak si dokážu představit, že vám dokáže vysušenou pleť spravit, budete-li jej pravidelně natírat pod vyživující krém.

Tenhle box už k sehnání není, jde o limitované edice, které jsou na prodej vždy jen do vyprodání zásob, i když občas ty populární vydají znovu. No a já jsem teď samozřejmě na sebe naštvaná, protože jsem se při psaní tohoto článku šla podívat, co tam mají teď... no a potřebuju někoho, kdo mě přesvědčí, že jejich Soil Association September Beauty Box opravdu nepotřebuju. Zařekla jsem se totiž, že už krabičky až na výjimky kupovat nebudu a tahle stojí 20 liber, tedy asi tak 700 korun. Ale zdá se mi to, nebo tam vidím několik plných produktů? A mně zrovna došel toner...

Vyzkoušely jste některou z těchto značek? Jaké byly Vaše dojmy?

7 komentářů:

  1. Tak všechny mýdla a krémy na tělo mají podle popisu mít nádhernou vůni proto se divím že ty první nic moc, neroli miluji :) Ale ten s konvalinkou by se mi moooc líbil, krásné věci jsi testovala :)

    OdpovědětVymazat
  2. Díky za další článek, tenhle je pro mě extra zajímavý, protože mám ráda LoveLulu a pečující kosmetiku:) Mangové máslo mě teda zaujalo hodně a že už není moc k sehnání je pech!
    Mádara vzorečky jsem měla taky, ale nijak zvlášť mě nezaujaly. Toner teď mám od REN a jsem s ním spokojená. Lavera mě taky neba:)
    Ten nový LoveLula boxík mě až tak neláká, ty věci v něm naštěstí nepotřebuju. Ale jsem teď pořádně naštvaná. Víc než před měsícem jsem udělala objednávku, kde byl Pampering box (ten už teď není a já se těšila hlavně na Glamglow masku), pak plné balení Evolve AHA maska a k tomu jako dárek Glow Trio - nějaké rozjasňující věcičky, na které jsem se těšila taky moc. A ten balíček prostě nedorazil! Že prý se asi ztratil někde na poště. Naštěstí mi vrátili peníze, ale ty akce teď už nejsou a mně se to tak pěkně sešlo, že pro mě ta objednávka byla fakt super:( Ach jo..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teda, to je fakt pech! :( Taky bych byla hodně naštvaná. :( Říkám si, jestli se to fakt ztratilo, nebo za to mohl nějaký nenechavec na poště...

      Vymazat
  3. to mangove maslo znie uzasneeeeee z tvojho opisu - milujem hocico s mangovou vonou ^.^ :D
    skoda toho ren, mohli tam dat nejaky skincare radsej, sprchac nie je tak zaujimavy (nevidno po nom nijake "ucinky", aspon ja nikdy nevidim po ziadnom:D proste to len umyje:D) ale ako znacku by som to tiez chcela vyskusat :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně, sprcháče je nuda recenzovat. Maximálně můžu posoudit jestli pění, voní a nevysušuje. :D
      Ze skincare REN teďka měli vzorky zdarma k nákupu, koukám, že už jsou skoro vyprodané, zbyl tam jenom denní krém.

      Vymazat
  4. Tak to mangové tělové máslo vypadá dobře :)

    OdpovědětVymazat