pondělí 30. června 2014

Srovnání: Báze pod oční stíny Urban Decay vs ARTDECO

Jedním z nejvíc žádaných článků u květnového new-inu bylo srování bází pod oční stíny od Urban Decay a Artdeco. A tady konečně je. :) Vzorek UD báze mi poslala Veronika, které moc děkuji, bez ní by tenhle článek nevznikl, protože bych si bez předchozího ozkoušení UD bázi asi jen tak nekoupila. Byla jsem totiž přesvědčena o perfektnosti báze od Artdeca. Jenže to by nesměla přijít letní vedra... nebo se účinky báze horší, čím víc je starší? Svou mám tak od listopadu, takže něco málo přes půl roku. Recenzi si můžete přečíst zde.

Bázi pod oční stíny od Urban Decay seženete např. na feelunique.com, plné 11ml balení stojí 16 liber, cestovní 6ml stojí 8 liber. Prodává se ve třech odstínech, což mi došlo až teď, takže nevím, který jsem měla já, asi ten světlý. Jde o poměrně řídký krém s typickou silikonovou kluzkostí.

Zdroj
Bázi Artdeco seženete v českých parfumériích za cca 200 korun, já ji koupila v Douglasu ve slevě za asi 150 korun. Online seženete např. tady. Odstín je jen jeden. Jde spíš o celkem hustou pastu, kterou musíte prstem rozehřát.

Zdroj

Těšila jsem se, že mi s UD bází budou držet i ty méně spolehlivé stíny. Tak jsem si na nedělní nakupování vesele vytáhla Attercop, Attercop stín od Shira s tím, že mi konečně na očích vydrží. Tahle barva je totiž strašně jemně namletá, asi nejvíc, co mám, takže se velmi snadno slévá a z shiráckých stínů mi vydrží asi nejmíň.  Líčení po nanesení vypadalo takhle:



Po asi 5 hodinách chození po Avionu jsem ale vypadala bohužel nějak takto, i se slavnou bází:



To se mi teda moc nelíbilo. Tak jsem si na druhý den vzala stejné líčení, jen s bází Artdeco. Po cca 5 hodinách bych řekla, že líčení vypadalo prakticky stejně jako s UD bází, možná trochu líp:




Takže samozřejmě první dojem byl takový, že je UD báze na nic. Ale nechtěla jsem ji hned zatracovat, a proto jsem v následující dny nosila stejné líčení, jen jsem měnila báze. Snažila jsem se fotit líčení po stejné době, ale většinou se mi to nepodařilo, protože jsem na to zapomněla. Zkoušela jsem různé stíny s různou výdrží. Do toho přišla květnová vedra... no aspoň uvidíte, proč je pro mě dobrá báze nutností.

Tady je jemné denní líčení s theBalm paletkou:

Čerstvé líčení.
S Urban Decay po 6,5 hodině:


S Artdecem po 8 hodinách (jo, to mi časově ujelo o dost):


Líčení se Sleek paletkou, která má u mě většinou celkem mizernou 4hodinovou výdrž:

Čerstvě vymalováno.
S Urban Decay po 6 a čtvrt hodině:


S Artdecem po 7 a čtvrt hodině:



Moje mastňácká víčka se s matnými stíny moc nekamarádí. Proč asi. :D No tady jsem vyzkoušela kombinaci matných stínů od theBalm a od Sleeku:

Ráno
S Urban Decay po více než 8 hodinách:


S Artdecem po 8,5 hodinách:


Jak asi tušíte, souboj v nude líčení u mě vyhrála Urban Decay báze. Tak jsem pak dumala, jestli si nerozumí jen se stíny od Shira nebo s Pixie Epoxy nebo čím to safra je, že byl první dojem tak špatný. Vytáhla jsem teda asi jeden z mých nejoblíbenějších Shiro stínů Are you shear you want to enchant that?, který se mi tak zoufale nedařilo nafotit tady. Tu ho máte v celé jeho kráse:



Zbožňuju ty třpytky!


S Artdecem a Pixie Epoxy po 8 hodinách (omlouvám se za světelné podmínky, foceno v koupelně, v kanclu před kolegyní se mi fotit nechtělo, i přesto je myslím vidět, že drží pořád moc hezky, až na ty vnitřní koutky - další důvod, proč zbožňuju Shiro stíny):



S Urban Decay a Pixie Epoxy po 8 hodinách (jo, je to o něco lepší, pravé oko se nerozteklo vůbec):



S Urban Decay a Pixie Epoxy po více než 11 hodinách, včetně hodinové lekce piloxingu, kde se vždycky zpotím (vypadala jsem tam jak blb s takovým líčením):


Levé oko se mi vždycky slévá dřív.

Takže přes počáteční rozčarování můžu říct, že Urban Decay báze je fakt super a za ty peníze stojí. Já si ji v brzké době určitě pořídím, protože mi udržela stíny i v horkých letních dnech. Ale chápu, že pro někoho, kdo stíny moc nepoužívá nebo kdo nemá tak zapadlá/mastná víčka, je to zbytečnost a na stíny mu (spíš jí) stačí levnější varianta.

Jakou bázi pod oční stíny používáte? Zkusily jste Urban Decay?

26 komentářů:

  1. Mě UD vůbec neláká, přijde mi, že to má každej a úplně mě to odrazuje, jak je přeurbandecayováno :D Z bází jsem měla prfoláknutou Artdeco, e.l.f. a nějakou Catrice. Ty poslední dvě úplně naprd, Artdeco fajn, ale škoda, že na ní nejdou stíny moc blendit :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No mně taky leze na nervy, jak všichni chtějí UD stíny, jako by jiné nebyly. Kvůli tomu by asi byly ty poslední, co bych si já koupila. Ale zkrátka funkční bázi ke svému líčení potřebuji a vzhledem k tomu, že tahle je zatím nejlepší, co jsem zkusila, tak si ji pořídím, i když mi UD obecně taky leze krkem. :D

      Vymazat
  2. Cena za to menší balení je v pohodě, to je skoro jak Artdeco! Jsem překvapená :) Tak to nad ní zapřemýšlím, i když výhledově jsem si chtěla pořídit Too Faced. Zatím mám Artdeco, Mary Kay a MUA.

    P.S. První líčení je nádherný, ta modrá barva...!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky! :)
      Jo no, když jsem si srovnala objem těch výrobků, tak mi ta cena přestala připadat přemrštěná. :)

      Vymazat
  3. :/ Asi fakt záleží od konkrétneho viečka....ja mám aj Artdeco aj UD a s UD drží naozaj všetko 100%...ráno prídem po plese alebo po svadbe nalíčená takmer rovnako ako som na ples/svadbu vyrážala a to aj s horšími tienikmi....u Artdeca záleží od tieňov...ale Artdeco používam na bežný deň postačuje mi...niektoré tiene držia ako pribité, iné sa po niekoľkých hodinách začnú mierne zlievať...ale pomer cena výkon je podľa mňa - na moje viečko veľmi dobrá

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, poměr cena - výkon má podle mě Artdeco pořád bezkonkurenční.

      Vymazat
  4. Teda, super podrobná recenze! :) Pro mě byla vždy top báze Artdeco, ale tuhle jsem nezkoušela a vypadá stejně úžasně :) Ikdyž momentálně si stačím s daleko levnější Dermacol bází (nj, srovnat se to nedá - musím používat hlavně i kvalitní stíny)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, to se máš. :) Holt mám se svýma mastňákama smůlu. :(

      Vymazat
  5. Já už mám skoro prázdný kelímek báze od Artdeca a jsem spokojená, vydrží mi tak v průměru 8 až 10 hodin (nemám mastný víčka), předtím jsem měla bázi od elfu a taky mi seděla. Tak si říkám, že tu Urban Decay asi ani zkoušet nepotřebuju, když mi sedí Artdeco. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak v tvém případě by to asi byla vážně zbytečnost. :)

      Vymazat
  6. Já jsem majitelem obou bází, jak UD, tak i Artdeco. Na obou mi stíny drží celý den, nehnou se, ale s bází od Artdeca mi příjde, že mají stíny výraznější barvu.

    Maru - Giveaway o Benefit Sugarlicious

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, to je možné, taky mi to tak občas připadalo. Škoda že Artdeco u mě některé stíny vůbec nedává. :( Anebo že bych vážně potřebovala jen čerstvější balení?

      Vymazat
    2. Mám Artdeco rok a přišlo mi to fajnové, ale s časem se zhoršuje. Už mi začíná občas dělat žmolky a se stíny na ní se skoro nedá pracovat :-/
      Tak jsem na rozpacích. Asi půjdu do té cestovní UD, mám jí na wishlistu už nějakou dobu.

      Vymazat
  7. Jsem ráda, že jsem přispěla k tak záslužnému experimentu:))
    Já jsem zkoušela pár jiných bází a vzhledem k tomu, že moje víčka jsou lehce zapadlá, děsně se mastící a navíc se potím při teplotě nad 23 stupňů (mňam!:), je pro mě UD báze ta jediná a nej:) Ať je sebevíc profláknutá, je to prostě podklad, bez kterého se nenamaluju:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teda né že bych ti přála mastná víčka, ale jsem ráda, že v tom nejsem sama. :D

      Vymazat
    2. :) myslím, že chlapi by nevěřili, co jsme my ženské schopné řešit- mastná víčka!!:))

      Vymazat
    3. No to nepochybně. :D Nebo já např. řeším i to, že mám nalevém oku kratší řasy než na pravém. :D

      (Ale náhodou to je fakt děsný problém, protože pravé řasy stačí jednout pročísnout a sahají až do nebe, zatímco levé řasy se ani neohnou nad linii kořínků, a když se jim snažím dodat stejnou délku řasenkou, tak jsou z nich akorát divné slepence a každé oko vypadá úplně jinak.)

      Vymazat
    4. Chápu, já mám k tomu všemu taky neposlušné, rovnější řasy:)

      Vymazat
  8. Více mě láká ta Artdeco, nejspíše mi je tou konzistencí více sympatická :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, já silně silikonové věci taky nemusím, ale Artdeco je někdy hutná až moc, takže se na ní některé stíny hůř roztírají.

      Vymazat
  9. Tohle je podle mě hodně přínosná recenze, pěkně vypracované :-)

    OdpovědětVymazat
  10. Psala jsem ti sem z mobilu a neuložilo se to. Tak znova. :) Chceš minibalení Primer Potionu? Nějak jsem si teď koupila všechny Naked palety (ehm) a mám tu bázi navíc. Jestli jo, hoď mi do mejlu adresu a já ti ji pošlu.

    OdpovědětVymazat
  11. Výborná recenze, díky. Rozhodně bych teď UD bázi ráda zkusila.

    OdpovědětVymazat