neděle 10. listopadu 2013

Recenze: První Misshabox

S touhle recenzi jsem si dala celkem načas, protože na rozdíl od Ladyboxu mě nehonilo datum vydání další krabičky. Za to jsem ale všechny plné produkty řádně ozkoušela. Mimochodem pořád platí, že se datum vydání dalšího Misshaboxu neví, já tipuju, že by nějaký mohl být před Vánoci. Pokud by sem zavítal někdo, kdo značku Missha nezná, tak vězte, že jde o populární jihokorejskou značku proslulou svými BB krémy, která vyrábí široký sortiment kosmetiky - všechno možné co vás napadne, od pečující kosmetiky přes vlasový styling až po dekorativku. Misshabox pak byla limitovaná akce jejich českého obchodu, krabička krásy velmi omezená v poštu kusů obsahující výhradně produkty této značky. Slíbený byl plný produkt na péči o tělo, vlasy a pleť a jeden produkt dekorativní kosmetiky. A tady už je obsah první edice:

Obsah prvního Misshaboxu

Ochranný sprej na vlasy Missha Procure Hair Mist, vůně Fresh Flower (plné balení, 120 ml, 165,- Kč).

Jde o vlasovou "mlhu", která má chránit před slunečním zářením, mořskou a bazénovou vodou, teplem. Obsahuje extrakt z kaviáru a semen moringa. Vyrábí se ve třech vonných variacích - květinové, ovocné a svěží "aqua". Já dostala květinovou verzi, voní moc pěkně, jemně. Používám ji spíše jako vůni do vlasů, protože sluníčka ani moře si teď moc neužijem. Vlasy krásně provoní na celý den, ovšem mám pocit, že je překvapivě trochu vysušuje. Zůstávají po ní tak trochu zhrublé, jako po nějakém málo fixujícím laku na vlasy. Proto se snažím to s ním nepřehánět. Pokud si s ním ale vlasy provoníte a nosíte je rozpuštěné, nemusíte už používat parfém. Já jsem s ním celkem spokojená, i když bych si ho znovu nekoupila.











Krém na ruce Love Secret, World Tour edition - varianta in Sydney = vůně citronové trávy (plné balení, 27 ml, 99,- Kč).

Austrálii miluju, jednou bych se tam chtěla podívat, citrusovou vůni taky. Tenhle krém se mi tedy opravdu zalíbil a klidně bych si ho koupila znovu. Je poměrně řídký, rychle se vstřebává a krásně voní. Jen je ta řidší konzistence trochu na úkor hydratace, extra výživný rozhodně není, takže si možná budete muset ruce častěji natírat ve srovnání např. s krémem od Kiss My Face, který byl v minulém Ladyboxu. Je škoda, že se u nás prodávají jen 2 varianty z pěti - tahle a Řím (zelený hrozen). Jinde mají ještě Vídeň (třešňový květ), Paříž (pivoňka) a Londýn (white cotton - bavlna?).















Obnovující esence The First Treatment Essence (cestovní balení, 30 ml, 179,- Kč).

K tomuhle jsem přistupovala dost skepticky, jde o esenci obsahující fermentovaný extrakt z kvasnic (80 %), která má obnovovat pleť a bojovat proti osmi příznakům stárnutí, resp. má osm funkcí k obnově zdravé pleti. Více zde. Používá se ráno hned po důkladném omytí pleti, nejlepších účinků prý dosáhnete, když ji na pleť nanesete 3-5 sekund! po opláchnutí. No to teda nestíhám, ale nevadí. :D Esence vydrží opravdu dlouho, já ji používám dýl jak měsíc a ještě nejsem v půlce lahvičky. Chvíli mi trvalo, než jsem vykoumala ideální způsob nanášení. V tamponku totiž zůstávalo příliš mnoho této vodičky, když jsem si ji nakapala do dlaně, tak se zas půlka vsákla do ní. Nakonec jsem si vzala plastovou krytku ze Saloos bambuckého másla a tu používám jako jakousi paletku, kam si esenci odliju, takže ani kapka nepřijde nazmar. Občas mi to trochu ujede a vyleju víc, než bych chtěla, přebytek pak použiju na krk a dekolt. 

Nevím, jestli mám nějaký extra citlivý čich, já tam ale ty kvasnice fakt cítím. V jiných recenzích Misshaboxu jsem se přitom dočetla, že vodička nijak nezapáchá. Mě hned po otevření ovanula lehká vůně burčáku. :D Ale opravdu jen lehká a jakmile přes to nanesete denní krém, esenci už neucítíte. Aspoň je vidět, že v tom ty kvasinky fakt jsou. Esence má zvyšovat účinky dalších krémů, které po ní nanesete.

A funguje tedy? Nevím, jestli nejde o nějaký kosmetický placebo efekt, ale fakt funguje! Hned po nanesení odstraní jakékoli pnutí, způsobené přírodním mýdlem, kterým si obličej ráno umývám. Pleť je hladší, vypjatější a zářivější, zmenšily se mi váčky pod očima i drobné vrásky. Po měsíci mi zesvětlaly pigmentové skvrny, dělá se mi míň pupínků. Nevím, jestli za to zcela může tahle vodička, třeba se to jen sešlo s nějakým lepším hormonálním obdobím. Pokud se mi ale bude pleť stále zlepšovat, resp. po dopotřebování se začne zhoršovat, asi se plácnu přes kapsu a plné balení si opravdu koupím. I když v Čechách stojí asi tisícovku a na ebay 600-700, vydrželo by mi déle než půl roku, tak to není zas tak moc, když se to rozpočítá.

Za mě tedy asi největší překvapení a nejvíc super věc z tohoto boxu. Jo a je to doporučeno používat už od 20 let, kdybyste se bály, že je to něco pro "staré".

Na tohle víčko esenci kapu.


Oční stíny The Style Mono Touch Shadow (plné balení, 1,25 g, 89,- Kč).

Oční stín do paletky, klasika. Tenhle odstín je takový měděně zlatý, hodí se k podzimu, i když moc ne k mému tónu pleti. Budu ho používat asi jen na projasnění hnědých stínů, protože mi zkrátka příliš nesedí. V Misshaboxu byly i lepší barvičky. Jinak pigmentace moc pěkná i bez báze, nepráší, příjemná konzistence - co víc si přát. Líbí se mi balení těchto refillů, protože do té plastové krabičky je můžete opakovaně zavřít, takže nevadí, když paletku nevlastníte.






Jednorázová pleťová maska Pure Source Sheet Mask Honey (plné balení, 21 g, 47,- Kč).

Plátno ze 100% bavlny napuštěné účinnými látkami s obsahem medu. Plátýnkovou masku jsem do té doby nezkusila, podle očekávání jsem s ní vypadala jako blbeček. :D Ne, větší fotku sem nedám. Po medu voněla hezky, i když i trochu po alkoholu, takže spíš propolisově? Má pleť zvlhčit a prozářit, hydratační celkem byla, ale jinak jsem si zvláštních účinků nevšimla. Byl to příjemný relax, mít ji 20 minut na obličeji, ale jinak si myslím, že by to byly zbytečně vyhozené peníze, kupovat tyhle jednorázovky.


Návod byl i v angličtině.

Jak asi víte, v boxu byly i vzorečky BB krémů, ty jsem ale ještě nezkoušela, dojde na ně řada později. Pokud si je chcete koupit v brněnském kamenném obchodě samostatně, dáte za dvě barevné varianty asi 11 korun, takže hodnota by měla být zhruba 22 korun (já si je tam už kdysi koupila). + zrcátko navíc.



Finální verdikt:
Celková hodnota boxu cca 600 korun (zakoupen za 349,- Kč i s poštovným).
V porovnání s Ladyboxy je hodnota nižší, to se dá ale čekat vzhledem k menšímu počtu výrobků a skutečnosti, že jde o výrobky stejné značky, takže si to obchod musí celé financovat = výrobky poskytnout sám, ze svých zásob. Myslím si, že obsah byl navolen velmi dobře, s většinou výrobků jsem byla spokojená, takže jestli ještě někdy půjde do prodeje další Misshabox, pokusím se ho opět ukořistit.

A jak se líbí Misshabox Vám? Koupily byste? Nebo máte radši koncept Ladyboxu, tedy výrobky od různých značek?

12 komentářů:

  1. já už na LB prdím, poslední edice byly pro mě dost o ničem. Misshabox se ještě tenhle rok plánuje, tak do něj možná půjdu znovu, byla jsem s ním hodně spokojená. ve středu se otevře Missha i v Praze, tak se zajdu podívat, hlavně bych měla zájem o ty růžové krémy na ruce :D a sérum mi taky přišlo, že pomáhá, ale necítím z něj teda nic

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak je zase pravda, že díky Ladyboxu jsem objevila pár opravdu dobrých věcí, co bych si jinak nikdy nekoupila (sadu na obočí, Korres balzám), takže je na ně nezanevřu úplně asi nikdy... :D

      Vymazat
  2. Tyjo, ten fakt vypadá parádně! Nejvíc mě zaujal asi ten krém na ruce, protože Austrálie a klokani, to je fakt něco pro mě:D je taaaak roztomilý:D Stíny mají krásný odstín:)
    The Huge Lover

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten odstín je pěkný, ale moc mi nesluší. :( Musela bych se víc opálit...

      Vymazat
  3. já po nákupu Misshaboxu šla i do tvářenky, co jsem měla vyhlídnutou a do korektoru :-) A do cleanser brusher... takže za mne určitě spokojenost.

    Akorát, že vodička putovala k mamince, stín k sestře, podobných mám několik. A masky tu mám už tři :-D

    Za to jsme ale zkoušely ty vzorečky.

    A vzhledem k tomu, že koncem března jedeme na Mallorcu, tak si sprej do vlasů budu brát až tam, ale já mám tu aqua a docela mi voní.

    Krém na ruce je božský, dost zvažuji, že dokoupím další vůně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně se hrozně líbí ten bronzer, co sdílely na facebooku, ale 1) je drahý, 2) bronzery vůbec nepoužívám, ani bych to neuměla. :D

      Vymazat
  4. ten ti zavidim! wow uzasny !

    Pozyvam na giveaway o GUCCI RUSH 75ml, tu: http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2013/10/najlepsia-giveaway-ever.html

    OdpovědětVymazat
  5. box je zaujimavy ale neda mi jedna vec - to ze povazovali masku ako plne balenie mi pride dost smiesne (ako by vyzerala vzorka?:D) - keby to bola nejaka maska v tube tak ok, ale nie takto..:D a tiez sa mi nepaci (nielen v tomto boxe) ze tam davaju refilly :/ :D
    ale ta time revolution 1st treatment essence sa mi paci, nieco podobne som uz videla od secret key :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S těma maskama to asi jinak nazvat nejde, když se prodávají v obchodě po kusech jednotlivě... nevím no. Ladybox to tak měl v říjnu taky u masky od SKIN79. Ale je to výrobek navíc, slíbené byly čtyři.

      Uvažuju, že refilly nalepím do nějaké "paletky" sekunďákem.

      Vymazat
  6. Moc se mi box líbí, doufám, že příště si ho stihnu koupit. Všechno z něj bych hned (až na stíny) brala :) A to sérum...na to si mě opravdu navnadila...tu si určitě koupím...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Doporučuju si zkusit zjistit, jestli by ti prodali to cestovní balení na otestování. Já v obchodě vždycky viděla jen ta planá balení za tisícovku...

      Vymazat