pondělí 30. července 2018

Recenze: Emporium Beauty Box - čarodějnická (okultní) edice (květen 2018)

(The English version is written in italics.)

Šestá edice Emporium Beauty Boxu od australských Femme Fatale Cosmetics byla inspirována okultismem. Téma mi tedy sedlo do noty víc než předchozí jednorožčí edice. A co že bylo uvnitř?

The sixth Emporium Beauty Box by aussie brand Femme Fatale Cosmetics was inspired by occultism, so the theme was more to my liking than the previous unicorn box. What was inside?






Belladonna
mléko na tělo a ruce / hand and body lotion


"Orientální směs pomerančů, růže, karafiátu a pačuli s nádechem vanilky."

"An oriental blend of orange, rose, carnation, and patchouli with a hint of vanilla."
 .


Tělové mléko má orientální vůni, co na první počuch připomíná vonné tyčinky. Po rozležení jsou cítit jednotlivé složky. Jo a krásně hydratuje. :) Cestovní balení vydrželo na cca 4 použití na celé tělo. Kromě těchto mlék značka nabízí na svém Etsy shopu spoustu netradičních balzámů na rty, tuhá tělová mléka, deodoranty a cukrové peelingy.

This body lotion has an oriental scent which reminds me of incense sticks at first, but after a while, other components come through as well. It nourishes the skin really nicely. :) This travel size lasted me for ca. 4 over-the-whole-body applications. The brand offers - apart from these lotions - lots of interestingly scented lip balms, solid lotion bars, deodorants and sugar scrubs through their Etsy shop.




Bell, Book and Candle
osvěžující fixační sprej / badass setting spray




Z tohoto produktu jsem měla velkou radost, ačkoli make-up nepoužívám. Dává to smysl? :D No prostě ta lahvička je krásně čarodějnická, sprej jde používat ve vedrech na osvěžení a krásně voní po šalvěji a heřmánku, tak ho na sebe stříkám v kanceláři. Je lehce hydratační a naštěstí mi neucpává póry. Apocalyptic Beauty v krabičce ještě nebyli, mají rozsáhlou nabídku dekorativní kosmetiky všeho druhu, včetně těchto fixačních sprejů. Mě zaujala jejich testovací krabička pro nové zákazníky a měsíční kosmetické předplatné Look měsíce (mezinárodní za 22 dolarů).

This product made me really happy, despite the fact that I don't wear any foundation. Does it make any sense? :D Well, the bottle looks really witchery, the spray is very reinvigorating on the skin and smells beautifully of sage and chamomile, so I spritz it on myself in the heat of my office. It's a bit hydrating, but luckily, it doesn't break me out or clog my pores. Apocalyptic Beauty haven't been in the box before. They have a wide range of cosmetic products, including these setting sprays. But it was their starter kit sampler box and their monthly Look of the Month subscription service that caught my attention the most (22 USD internationally).





Hekate
sypký oční stín / loose eyeshadow


"Kouřová šedohnědá s výrazným fialovým odleskem."

"A smoky gray-brown based eyeshadow with a strong violet shift."


Hekate je šedočerný oční stín s výrazným modrofialovým leskem, inspirovaný řeckou bohyní magie, po níž je pojmenován. Na mě docela tmavá barva, ale má luxusní desetihodinovou výdrž. Bohužel Corvus Cosmetics nedávno zavřeli krám... :( 

Hekate is a gray-black eyeshadow with strong blue-violet sheen, inspired by the eponymous Greek goddess of magic. It's quite dark for my liking, but it lasted on me for more than 10 hours. Unfortunately, Corvus Cosmetics have recently closed their shop. :(

Vlevo na bázi Too Faced Shadow Insurance, uprostřed na bázi TFSI a lepítku Pixie Epoxy od Fyrinnae, vpravo na tužkostínu NYX Milk.
The left swatch is over Too Faced Shadow Insurance primer, the middle one is over TFSI and Fyrinnae's Pixie Epoxy, the right one is over NYX Milk jumbo eyepencil.

Naneseno na bázi Too Faced Shadow Insurance a lepítko Pixie Epoxy od Fyrinnae.
Applied over Too Faced Shadow Insurance primer and Fyrinnae's Pixie Epoxy.



Ouija
parfémový olej / perfume oil


"Stařené pačuli, silice absolue z větvičníku slívového, hřebíček, bílá ambra, květy champacy a šeříku, tilandsie, leštěné dřevo a burbonská vanilka."

"Aged patchouli, oakmoss absolute, clove bud, white amber, champaca and lilac blossom, Spanish moss, polished wood and bourbon vanilla."


První vůni od Wild Hybrid jsem dostala tuším ve druhé edici této krabičky a připomínala mi zkapalněný podzim. Ouija (pojmenovaná podle tabulky na vyvolávání duchů) je opět velmi evokativní vůně. Tahle voní jako knihovna se starými čarodějnickými knihami načichlými kouřem z kotlíku, v němž bublaly bylinkové lektvary - těžší, kouřově dřevitá, ale natolik nasládlá, že nepůsobí mužsky. Asi jednoho dne neodolám a koupím si aspoň ten set 5 vzorků dle vlastního výběru. Stojí jen dvě stovky a poštovné do ČR taky.

I got my first Wild Hybrid scent in the - I think - second EBB and it smelled like liquid autumn. Ouija (named after the spirit board) is very evocative as well. It smells to me like a witch's library full of  books of magic which soaked in the smell of vapours coming from a cauldron bubbling with herbal potions - quite heavy, smokey and woody, but sweet enough not to be too masculine. I think I will cave in one day and buy at least that 5-vials sampler set.





Planchette
hydratační lesk na rty / Hydra Glaze lip gloss


"Pastelový odstín cukrové vaty s červeným iridiscentním leskem a s příchutí máslového krému."

"A pastel cotton candy colour with red iridescent shine and Hydra Glaze's signature buttercream scent."


Planchette je průhledný třpytivý lesk na rty, doufala jsem, že bude trochu barvit do broskvičkova, ale ta barva se po nanesení rozptýlí; zato ale krásně hydratuje a voní po vanilce.

Planchette is a sheer glittery lip gloss. I hoped that it would give a peachy tint, but the color spread out once applied. It is very nourishing and has a vanilla scent. :)






Witching Hour
sypký oční stín / loose eyeshadow


"Půlnoční modrá se stříbřitě zeleným leskem a měděnými třpytkami."

"A midnight blue eyeshadow with silvery green sheen and copper sparkles."


Witching Hour je nádherná sytá tmavá azurově modrá (jako tropické moře) s výrazným modrozeleným leskem a zlatými třpytečkami

Witching Hour is a gorgeous intense cyan blue (which looks like a tropical sea) with a strong bluegreen sheen and golden sparkles.

Vlevo na bázi Too Faced Shadow Insurance, uprostřed na bázi TFSI a lepítku Pixie Epoxy od Fyrinnae, vpravo na tužkostínu NYX Milk.
The left swatch is over Too Faced Shadow Insurance primer, the middle one is over TFSI and Fyrinnae's Pixie Epoxy, the right one is over NYX Milk jumbo eyepencil.


Naneseno na bázi Too Faced Shadow Insurance a lepítko Pixie Epoxy od Fyrinnae.
Applied over Too Faced Shadow Insurance primer and Fyrinnae's Pixie Epoxy.



Witchy Woman
sypká duochromatická tvářenka / loose duochrome blush


"Studená růžová s fialovým podtónem a jemným červeným leskem, který přechází do zlaté, dopadá-li na něj světlo pod úhlem."

"A cool-toned pink with a hint of a purplish undertone, and soft red glow that shifts to gold at an angle to the light."


Witchy Woman je studená růžovofialová tvářenka s výrazným měděným leskem. Je překvapivě nositelná na tvářích (není tak výrazná, jak vypadá, ale jde snadno vrstvit) i na očích jako oční stín. Na nich má dobrou výdrž, přestože mi produkty na tváře obvykle na očích drží hůř.

Witchy Woman is a cool purply pink blush with a strong copper sheen. It's surprisingly wearable on cheeks (it's not as intense as it looks, but it's easily buildable) as well as on eyes as eyeshadow (it lasted for a long time on me, despite the fact that face products don't wear well on my eyes).





Naneseno na bázi Too Faced Shadow Insurance a lepítko Pixie Epoxy od Fyrinnae.
Applied over Too Faced Shadow Insurance primer and Fyrinnae's Pixie Epoxy.
Celkově tohle byla podle mě velmi vydařená edice, která se skvěle trefila do tématu. :)

Overall, I think this was a great box, that nailed its theme. :)

P. S.: Chystám rozbalovačku červencové edice, jejímž tématem byl Harry Potter. :)

P. S.: I'm working on an unboxing article about the July edition, which was Harry Potter inspired. :)

3 komentáře:

  1. Ve složení toho parfémového oleje mě zaujal "oakmoss absolute"...ten se totiž kvůli údajnému většímu počtu alergických reakcí na popud IFRA v zemích EU do vůní už přidávat nesmí a je to věčná škoda. Ale pro jednou mám radost, že jinde to tak nemají.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teda, to máš dobrý přehled, to jsem vůbec nevěděla, díky za info. :) Naštěstí u mě se nic nevyskytlo. To je taková ta "mechovitá" složka vůně?

      Vymazat
  2. Jasně, je to tak mechovitá (i když se často uvádí, že její hlavní funkcí je prodlužovat dobu, po kterou je vůně cítit). Akorát jsem se předtím nevyjádřila přesně, není úplně zakázaný, ale jeho povolený obsah je ve většině kategorií spotřebního zboží 0.1 %

    OdpovědětVymazat