pondělí 21. listopadu 2016

Kosmetické střípky VIII.: (Nejen) Přírodní péče z drogerie počtvrté

Jsem zpět s další náloží levné pečující převážně přírodní kosmetiky! Je toho hodně, tak se pohodlně usaďte, dejte si k tomu třeba kávu nebo čaj a jde se na to. :)




Už jste si asi všimly, že v Lidlu mají vlastní řadu přírodní kosmetiky Cien Nature, není to žádná novinka. Já tuhle sadu s šípkovou růží koupila neplánovaně, když jsem ji tam viděla ve slevě. Zrovna jsem byla rozčarovaná z Alverde řady s bachovkami a potřebovala jsem nějakou levnou náhradu. Jeden krém stál tuším pod 50 korun. Ačkoli Cien zjevně objednává obaly u stejného výrobce jako Alverde, tyhle krémy mi sedly víc. Nebyly tak nechutně glycerinové a nehydratační, naopak pleť hezky vyživily. Voní jemně sladce až bonbónkově růžově. Nevím, zda by stačily opravdu suché pleti, moje pleť je normální až mastná a i mně na zimu už nestačí. Pokud ale hledáte dobrý levný krém na teplejší dny, nenechte se odradit tím, že jde o "kosmetiku z Lídlu".
Doporučení: ANO. Suché pleti by ale nemusely stačit.

Složení denního krému.

Složení očního krému.

Složení nočního krému.

Zleva: denní, oční, noční krém. Vypadají všechny stejně, ale noční je hutnější a výživnější.



Čistící pěna Alverde s jablíčky a limetkou voní tak, jak by podle názvu měla, svěže ovocně. Má praktickou pumpičku a bude trvat asi hodně dlouho, než ji spotřebuju. Používám ji na dočištění pleti, tj. na opláchnutí micelárky. Snažím se, aby se mi nedostala do očí, to by nemuselo být vzhledem k složení nic příjemného. Pěna je určena pro normální až smíšenou pleť a svou funkci plní dobře.
Doporučení: SPÍŠE ANO. Pěna ale trošku vysušuje. (Cena je kolem stovky.)

Složení jablkovo-limetkové pěny.


Praktická pumpička.

Množství, které získáte jedním pumpnutím. Pěna na rukou drží, není to tak, že by rychle opadla, za což má plus.


K našim jsem si pořídila verzi pro citlivou pleť s vilínem a heřmánkem. Je stejně funkční jako její ovocná sestřička, voní jako citronové Lipo a vysušuje o něco méně.
Doporučení: ANO.

Složení heřmánkové pěny.



Po meruňkovém jsem chtěla zkusit i jinou variantu Alverde peelingu. Tak jsem si koupila za tuším 70 korun tady ten s mořskými řasami. Voní trochu zvláštně, jako by se někdo snažil o moře a vyšel mu bazén. Obsahuje průhledná zrníčka připomínající sůl a masážní modré kuličky, které nevím, z čeho jsou, ale snad jsou biologicky odbouratelné, protože jdou rozdrtit mezi nehty. Na jemný peeling obličeje je tento produkt dostačující, meruňkový ale obrušoval pleť líp a lépe voněl, takže jsem se k němu opět vrátila.
Doporučení: SPÍŠE NE. Není to žádná tragédie, ale v drogérii jsou i lepší peelingy.

Složení peelingu s řasami.





Kdysi dávno jsem měla v Ladyboxu cestovní balení čistící masky se zeleným jílem od Cattier. Pamatuju si jen, že jsem z ní byla strašně nadšená, než jsem si ji ale stihla objednat, e-shop, který ji prodával, přestal tuto francouzskou značku dovážet. Když jsem byla na blogosrazu v Olomouci, našla jsem tam tohle jedno plné balení masky v místním bio obchůdku, tak jsem po něm hned skočila (stála kolem 150 korun), i když to vypadalo, že jde o trochu jiný výrobek (cestovní balení masky bylo zelené). No účinky jsou prakticky totožné, takže třeba jen změnili balení. 

Je to typická maska ze zeleného jílu, jen si ji nemusíte míchat samy. Ideální pro lenochy, jako jsem já. Obsahuje také mátu a tea tree olej, takže mentolově voní a na obličeji chladí. Hezky očistí póry, ovšem špínu z jejich hloubky v podobě černých teček vám nevytáhne, s tím nepočítejte. Ale tak trochu vám je "načne", takže jdou snáz vymáčknout. No přestanu zabíhat do nechutných detailů, je to fajn maska. Při zasychání samozřejmě stahuje a pleť je pak trochu červená, takže by nemusela sedět citlivé pleti.
Doporučení: ANO.









Tenhle limitovaný sprchový krém  - pardon, sorbet - s pomerančem a rebarborou se Alverde fakt povedl. Voní krásně šťavnatě a ostře pomerančově s lehce sladkým rebarborovým ocáskem, žádná typická alverďácká bonbónovka. Nevysušuje a pění přiměřeně svému složení. Mohli by jej dát do stálé nabídky, za 50 korun skvělý kauf.
Doporučení: URČITĚ ANO!

Složení sprchového sorbetu.



Jelikož mi došel Urtekram šampón a nebyla jsem poblíž žádné prodejny, kde ho mají, vzala jsem zavděk touhle novinkou od Alverde se slézem a ostružinami. Hlavně proto, že měl největší flašku. A víte co? Je to fajn šampón. Nevysušuje ani nemastí, je opravdu tak akorát pro normální vlasy, vypadají po něm hezky přirozeně a zdravě. Klidně bych si ho za těch 75 korun koupila znovu.
Doporučení: ANO. Pokud vaše vlasy nemají žádné zvláštní požadavky.

Složení šampónu.



A jak jsem kdysi na tuhle řadu nadávala, tak jsem postupné zjistila, že ten kondicionér s mandlí a arganovým olejem Alverde je vlastně docela fajn. Hezky vlasy vyživí, aniž by je zmastil, a skvěle se po jeho použití rozčesávají.
Doporučení: ANO.

Složení kondicionéru.

____________________________________________________________________

Na závěr pro vás mám pár nepřírodních produktů.


Tuhle Le Chaton masku jsem si pořídila z nostalgie. Kdysi jsem ji totiž měla v Ladyboxu a byla vážně skvělá, pleť byla po jejím použití hezky naducaná a vyživená. Bohužel inovovali balení (to k lepšímu) i složení. Maska už v sobě nemá hrudky tvarohu a - ačkoli má název "výživná tvarohová maska s medem" - nějak v tom složení žádný med (mel, honey) nevidím. Vy snad jo? Už mi ani nepřijde tak účinná, navíc obsahuje řadu chemických ošklivců, takže se příště kouknu po přírodní alternativě.
Doporučení: NE.


Tak kampak se schoval ten med?





Suché šampóny Batiste jsou mí oblíbenci, jako tmavovláska jsem chtěla zkusit i speciální verzi pro brunetky. No... asi se vrátím k osvědčené klasice s bílým pudrem. Ten hnědý prášek je ve vlasech taky vidět, takže jej musíte pečlivě vyčesat stejně jako ten bílý, navíc si zašpiníte ruce, obličej, oblečení...
Doporučení: NE.



Došly mi peelingy od Sunny, tak jsem nutně potřebovala nějakou levnou náhradu. Tenhle Balea tělový peeling s vůní vanilky a pačuli neměl až tak špatné složení, tak jsem sáhla po něm, protože stál jen necelou stovku. Má zlatou barvu, želé konzistenci a voní docela hezky vanilkově. Je cukrový, což mám ráda, i když těch zrníček tam není tolik, jak jsem zvyklá. Není to zkrátka cukr napuštěný olejem. Kůži obrousí pěkně, nečekejte ale žádnou zvláštní hydrataci, když olejový prakticky není. Musíte se po použití namazat krémem, vůně peelingu ale na kůži stejně moc nevydrží, takže se s vůní tělového krému nebije.
Doporučení: SPÍŠE ANO.




A to je dnes vše, přátelé. Vyzkoušely jste nějaký z těchto produktů? Co na něj říkáte?

21 komentářů:

  1. Cien pleťové přípravky mám moc ráda a Alverde vypadá také pěkně.

    OdpovědětVymazat
  2. Cien měsíčkový na ruce je už půl roku můj nej, kam se na něj hrabe Elizabeth Arden :-/. jen jsem je v nabídce viděla pouze na jaře, do té doby ne...

    OdpovědětVymazat
  3. Ááá, vidím oblíbený sprchový sorbet :) Taky bych ho uvítala ve stálé nabídce :) A přidám se k nemilovníkům hnědého Batiste, měla jsem s ním stejný problém...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už ho mají v obchodech zase zpátky a přibyla vůně mango+citron! :)

      Vymazat
  4. Já na ty cien Věcičky koukala, ale zrovna jsem měla nějak překrémováno, tak jsem si je nekoupila. Alverdí pěnu 3v1 zrovna používám, a jsem z ní docela nadšená. Čekala jsem, že bude vysušovat, ale je příjemná. A kondicionér od Alverde s Arganem je pro mě stálice. Vždycky lituji, když si místo toho koupim nějaký jiný (ať už alverdí nebo jiný) kondicionér (a stejně to pořád dělám, nepoučitelná :D)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak snad příště (třeba na léto), jsou fakt fajn. :)

      Vymazat
  5. Skvely clanok, tie kremiky z LIDLu som kupila tiez skor zo zvedavosti, ze vyskusam, ked pises ze su menej hydratacne urcite mi nebudu stacit na zimu, tak vyskusam az na jar :-) sorbet od Alverde mam a potvrdzujem ze je super, uz davno sa im takto nevydarila nejaka limitka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teď mají nový sorbet mango-citron. :) Děkuji za pochvalu! :)

      Vymazat
  6. Ten sprchový sorbet od Alverde neúspěšně sháním už asi měsíc! :D Ještě jsem ho nikde neviděla, ale pořád na něj čtu samé dobré recenze, ach jo :)

    MŮJ BIO SVĚT

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten nový? U nás měli tenhle týden plný regál + novou vůni mango a citron! :)

      Vymazat
    2. Tak to mi ani neříkej :D Mango a citron tu máme taky (kupodivu), ale rebarbora prostě nikde!

      Vymazat
    3. :( Tak to je škoda. Odkud jsi? Ale ta rebarbora stejně voní hlavně pomerančem.

      Vymazat
  7. Lidl oční krémy mám ráda (mám i nepřírodní verzi s Q10), za málo peněz dobrý výrobek. S pleťovkou Alverde si ale spíš nerozumím, snažím se vyhýbat alkoholu ve složení a oni ho narvou fakt úplně všude!

    OdpovědětVymazat
  8. Tiez som si kupila le chaton masku, lebo som ju mala v ladyboxe a tiez som sklamana, lebo mi pride o nicom. A strasne zle sa zmyva.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jo. Nepamatuju si, že by někdy něco kosmetického inovovali k lepšímu... jsou to změny jen za účelem změny, aby se produkty neokoukaly, nebo chtějí šetřit na složení.

      Vymazat
  9. toto som ešte neskušala. pekna recenzia!

    OdpovědětVymazat
  10. Moc hezký článek :) Sprchový sorbet to je klasika :) Ale už mi nějak přestal vonět, je tedy na čase zkusit další který jsem v nabídce zahlédla

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně ten mangový sedí na poličce a čeká, až na něj přijde řada.

      Vymazat