neděle 12. června 2016

Swatch: Černopáteční upíří set od Notoriously Morbid

Dnes tu jsem s dalším článkem o produktech jedné z mých oblíbených indie značek - Notoriously Morbid Cosmetics. První článek o jejich produktech na rty spolu s představením značky si můžete přečíst zde (už chystám slíbené pokračování), dneska bych vám ráda představila jinou část jejich sortimentu. A to jsou limitované sety.

Z povahy věci je jasné, že tuhle sadu už neseženete, bohužel. NM jsou totiž známí tím, že vydávají - na poměry indies - hodně limitovaných produktů. Což je samozřejmě geniální marketingový tah, který se nelíbí mé peněžence, protože u nich díky tomu v poslední době nakupuju mnohem častěji než u jiných značek. Skoro vždy, když je nějaký svátek, NM na něj mají nachystaný nějaký limitovaný extra výhodný setík. Tento článek nesl původně název "halloweenský set", než jsem si uvědomila, že na Halloweena vydali jiný set a tenhle je z Black Friday... 

Takže tato černopáteční sada sestává ze čtyř minibalení očních stínů a z jedné Diablo Lip Rouge rtěnky (sada stála 15 dolarů). Nese název What We Make In The Shadows, podle filmu Co děláme v temnotách (What We Do In The Shadows), kterým je inspirovaná. Film jsem před nákupem neznala, pak jsem si ho sehnala a musím říct, že to je správná blbost, po jejímž shlédnutí už mi ty ksichtíky na víčkách očních stínů nepřijdou tak divné. :D Z oficiálního popisu distributora:
"Spolubydlící Viago, Deacon a Vladislav jsou tři upíři, kteří se jen snaží protlouci se v moderní společnosti od placení nájemného a dodržování rozpisu domácích prací až po snahu dostat pozvání do nočních klubů. Jsou jako kdokoli jiný až na to, že jsou nesmrtelní a musí hodovat na lidské krvi."
Jde tedy o "dokument" z běžného života několika upírů žijících na Novém Zélandu, který si dělá srandu ze všemožných upířích klišé. Neříkám, že jsem se u toho válela smíchy (na to bych ho asi musela sledovat s partou), ale celou dobu jsem měla na tváři pobavený úsměv. Taková fajn oddychovka. :) Mimochodem pokud máte rády Marvelovky jako já, možná vás zaujme, že režisér tohoto filmu bude točit třetího Thora. Konec filmového okénka. :D

Do prodeje šlo 75 kusů tohoto setu, přičemž k prvním 25 jste dostaly slevový kupón na 20%, 30% nebo 40% slevu (rozděleno náhodně) na další rok, která platila na 10 nákupů v NM e-shopu. Škoda, že prvních 25 setů bylo vyprodáno asi tak do minuty od spuštění prodeje, ta opakovaná sleva by se šikla. :( A je vám tedy asi jasné, že nebylo v mých silách zrecenzovat sadu tak, abyste si ji ještě stihly koupit, byla vyprodaná dřív, než mi balíček odeslali. Můžete si ale díky tomuto článku udělat obrázek o obecných kvalitách NM očních stínů, přičemž jeden z nich byl na konci roku 2015 na základě hlasování zákaznic zaveden do stálého prodeje. :)

Stíny balí ještě do plastové fólie, aby se vám cestou náhodou neotevřely.




He's Not Coming To The Meeting



Tento oční stín s velice odpudivým pánem na víčku (jmenuje se Pietro a je mu 8000 let, tak snad ho to trochu omlouvá) je překvapivě něžná a pěkná průsvitná tělová s broskvovo-růžovým nádechem a výrazným zlatým třpytem. Jde použít jako rozjasňovač, já ho ale nejradši nosím přes tělovou Astor tužku jako svrchní oční stín, který oku dodá krásný jemně zářivý zlatavý lesk. Velice office-friendly.







18th Century Dandy



18th Century Dandy (inspirovaný mým oblíbencem Viagem, jehož hraje přímo režisér filmu) je výrazná metalická taupe s krémovým leskem a drobnými blankytně modrými třpytkami, přes NYX Milk má spíše saténový lesk a základní barva jde do fialova. Opět barva snadno nositelná do práce, jako jedinou si ji můžete pořád zakoupit v NM e-shopu.







This is... Very Erotic



Oční stín s poněkud zvláštním názvem a s obrázkem upíra Deacona je středně tmavá teplá načervenalá hnědá s výrazným stříbrno-levandulovým leskem a kopou růžových a modrých třpytek. Je to mnohem větší glitterbomb než předchozí stín, přes NYX Milk má saténový vzhled, na víčku se zachytí méně třpytek a barva je spíš do taupe. Při nanášení létají třpytky všude, ale jsou opravdu droboučké (menší než ty v Shiro stínech), takže i když se vám nepodaří z obličeje odstranit všechny, nikdo si jich nevšimne a diskokoule z vás nebude.







Dead, But Delicious



Nejvýraznější stín je inspirovaný upírem Vladislavem a má mléčně čokoládovou hnědou barvu s výrazným sytě zeleným leskem. Jde tedy o oblíbenou duochromatickou hnědo-zelenou kombinaci, oproti např. UD Lounge nebo jeho dupu z wet'n'wild paletky je ta hnědá tmavší a zelená zelenější. Na fotkách je bohužel lesk i barva o něco tlumenější.





Ke všem stínům musím říct, že mě velmi příjemně překvapily (set jsem si kupovala hlavně kvůli rtěnce). Ačkoli se jedná o neutrální odstíny, nejsou nudné. Bude to znít děsně lacině, ale mám pocit, že mají jakýsi "vnitřní jas", který nejde na fotkách zachytit. Že jsou mnohem komplexnější a měňavější než na fotkách. Je fakt, že jejich odlesky se často skládají z částeček různých barev, ale na fotce to pak vyjde třeba jako obyčejná bílá. :( V reálu jsou tedy mnohem krásnější. Příjemně mě překvapila i výdrž, v průměru tak kolem 10 hodin, lepší než u Shira. Jediné minus tohoto setu vidím v tom, že stíny spolu nejdou moc kombinovat, všechny mají - krom toho prvního - podobnou tmavost a silnou třpytivost, takže dohromady z nich funkční look nenamícháte. Tady jsem se o to pokusila a výsledek podle mě není nic moc:

Líčení se všemi čtyřmi očními stíny.


Werewolves, Not Swearwolves


Rtěnka je do tubičky ručně litá, postupně se ale obrousí do hezkého kulatého tvaru.

Jak už jsem řekla, set jsem si kupovala hlavně kvůli rtěnce. Ta nakonec pro mě ale byla spíše zklamáním. Tedy konzistenčně se tato Diablo Lip Rouge hodně vyvedla, je mnohem krémovější než ta v odstínu Legion ze stálé nabídky, kterou již vlastním. Možná je ale krémová a pigmentovaná až moc, stačí se jen trošku rtu dotknout a hned máte syté krytí. Mělo jít o hnědou rtěnku s fialovo-modrým leskem, což znělo na papíře děsně zajímavě, realita je na mně ale moc tmavá a taková... blátivá? petrolejová? špinavá? Vlastně ani nevím. Výrazné rtěnky mám ráda, stejně jako divnobarvy, ale tahle mi nesedla. Co myslíte?


Občas vypadá ve stínu vyloženě fialově.



A na závěr fotky celého setu v akci pohromadě:

Pro větší rozlišení rozklikněte ve vedlejším okně.

Co na set říkáte? Znáte film Co děláme v temnotách?

8 komentářů:

  1. Ja na trblietavé tiene moc nie som, skôr hľadám matné. Ale ten rúž. Podľa mňa je zaujímavý aj tak dosť. Šedo-hnedý, v tieni fialový a leskne sa tak trochu do modra. Veľmi krásna farba. Zbožňujem tmavé rúže a tento je fakt nádherný! :) Aj tebe sekne!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, děkuji. :) Tak to ho možná někam vytáhnu, když to nevypadá blbě. :)

      Vymazat
  2. Film zbožňujem, hlavne Viaga a Stuarta ;) a tiene sú krásne....

    OdpovědětVymazat
  3. jé co děláme v temtotách je fajn. jsem to včera luštila na insta z obrázku a vůbec mi to nedošlo a nešlo mi obrázek zvětšit, z miniatur jsem to prostě nepoznala... tak konečně to vím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To koukám, kolik lidí ten film zná, evidentně jsem filmový ignorant. :D

      Vymazat
  4. Tak děkuji ta tip na film, včera večer jsem si to pustila a dost jsem se nasmála, myslím, že se zařadí do mé sbírku náladu zlepšujících komedií :-)

    OdpovědětVymazat