pondělí 25. dubna 2016

Paletění s theBalm: Paletka na oči, tváře a rty Balm Jovi Rockstar Face Palette

Dneska si trochu odpočineme od všech těch indie článků, mám pro vás totiž další recenzi produktu od mé oblíbené značky theBalm. Pokud si kliknete dole či na boku na štítek, uvidíte, že toho mám od této značky poměrně dost. Tohle je můj nejnovější přírůstek, paletku seženete na stránkách thebalm.cz za 1.049 Kč.







Balení paletky je - jak bývá u této značky zvykem - bytelné papírové, s papírovým pouzdrem a zavíráním na magnetek, trochu nepraktické je to, že se pouzdro nasunuje na tu delší stranu paletky. S papírovým obalem nemám problém, vydrží toho opravdu hodně. Design paletky je podle mě jeden z nejkrásnějších, co theBalm kdy v nabídce měli, ale to bude tím, že se mi ten muzikantský koncept velmi líbí, rockerský styl já ráda. :)

Uvnitř paletky naleznete velké zrcátko, 12 očních stínů, rozjasňovač, tvářenku a dvě krémové rtěnky. Ty mají vlastní zavírání na magnetek, takže se vám do nich od těch pudrových produktů nenapráší. :)



Zrcátko na namalování postačí. 
Na "krytu" rtěnek naleznete tipy na kombinaci odstínů při líčení. Já se jimi tedy moc neřídila, přijdou mi naprd.


A teď to vezmu po sloupečcích.

Heavy Metal:


Metal-ica - třpytivá stříbřitá bílá, skvělý rozjasňovač do vnitřního koutku.
Iron Maid-in - zlatá tělová, resp. skvěle nositelná světlá zlatá. Je to pěkný nude odstín, není moc žlutá ani oranžová, proto se mi líbí a jsem schopná ji unosit (jinak zlaté moc nevyhledávám).
Lead Zeppelin - tmavá zelená se zlatými třpytkami.
Alice Copper - název je trochu matoucí, není měděná, ale sytě vínová. V panu jsou v ní i nějaké bílé třpytky, ale ty se na oči nepřenesou.







Classical:


Adagio - matná krémová, skvělý stín na blendění. Vždycky se snažím roztírat oční stíny do ztracena, teď když se mi to nedaří, naberu tenhle stín, rozetřu ho přes nechtěnou ostrou linii a je po problému. Žádný podobný jsem dosud neměla, splývá s přirozeným odstínem mého víčka, proto z něj mám takovou radost.
Allegro - matná karamelová hnědá, není to můj favorit, tyhle odstíny teplé hnědé nemusím.
Moderato - matná zastřená tmavá fialová.
Presto - matná tmavě hnědá, barva hořké čokolády.







Alternative:


Blink 1982 - tělová růžová s jemným zlatým třpytem, velice lichotivá a nositelná přirozená barva extra máslovité konzistence.
The Stroke - ultra pigmentovaná modročerná s modrými třpytečkami, skoro až mastné konzistence.
rem - světlá nafialovělá modrá (barvínková?) se zlatým třpytem.
Third Eye Blinded - světlá metalická růžová podobná jednomu z mých oblíbených stínů v Nude 'tude paletce.






Zbývající barvičky:


Rozjasňovač Solid Gold - jemnější verze populárního Mary-Lou Manizeru.
Tvářenka Don't You Want Me? - matná narůžovělá korálová.
Rtěnka Milly - přirozená tělová nude barvička.
Rtěnka Vanilly - klasická červená s malinovým nádechem.





Moje hodnocení:
Jestli hledáte univerzální paletku na cesty, Balm Jovi je na cestování jako dělaná. Jelikož je tenká, je velmi skladná, snadno ji zasunete třeba mezi knížky a je to. Štěteček v ní není, což beru jako plus, nikde se vám neztratí a stejně většina z nás ty paletkové nepoužívá. Zrcátko má na líčení dostatečně velké.

V paletce najdete skoro všechno, co potřebujete po nanesení základu make-upu. Sestava očních stínů je podle mě velmi povedená, protože tu naleznete třpytivý rozjasňující stín do vnitřního koutku, celý sloupec matných stínů včetně světlého na blendění a skoro černého na linky, několik výrazných barev (zlatomodrá, vínová, zelená), neutrální nematné odstíny i ultratmavou výraznou modročernou, pokud máte chuť na dramatické kouřovky. 

Konzistence je u všech stínů moc příjemná, máslová, ale dost měkká, takže stačí přitlačit jen trochu a naberete hodně barvy. Stíny přesto nepráší, drží na prstu či štětci. Takže doporučuji nabírat je lehkou rukou. S dobrou bází mi vydrží na očích až do večera, což spousta stínů nedokáže. TheBalm nikdy nedělali super zářivé intenzivní barevné odstíny, takže pro ty, co takové vyhledávají, se můžou zdát jejich stíny poněkud nudné a tlumené, jsou to ale skvělé stíny na běžné nošení, do práce a tak, přitom s touhle paletkou jde vykouzlit i výrazné líčení na večer.

Rozjasňovač i tvářenka jsou super, hodně neutrální, takže se hodí k lecjakému líčení. No a pak zde máte nude rtěnku i klasickou rudou, co sluší snad každé z nás. Rtěnky jsou na rtech moc příjemné, je poznat, že to jsou primárně rtěnky, ne rtěnkotvářenky jako v thebalmácké jablíčkové paletce (ty mi na rtech nesedly, vytvářely na nich divnou vrstvu). Přičteme-li k tomu, že tmavě hnědý stín Presto by se dal brunetkami použít i jako stín na obočí a karamelové Allegro u teplejších typů jako bronzer/konturovací pudr, vážně si s paletkou můžete namalovat komplet celý obličej (kromě řas teda). A to už se podle mě za tu cenu vyplatí. 

Podobně univerzální bude asi i paletka Balm Voyage Vol. 2, ta ještě v prodeji nebyla, když jsem si kupovala tuhle, takže pro mě byl výběr jednodušší. U cestovatelské paletky máte jen 9 očních stínů, ale druhou tvářenku a bronzer navíc.

Asi čekáte, že tu bude i pár fotek paletky v akci. Inu tady jsou. :) Nějaký ten neutrál:

Na pohyblivém víčku Third Eye Blinded, v záhybu Blink 1982, na spodní lince The Stroke.
Tmavší verze - Blink 1982 na pohyblivém víčku, trocha hnědé a fialové v záhybu.
 Nazlátlá modrá rem není tak intezivní, jak jsem doufala. Její nazlátlou fialovou sestru naleznete v Nude Dude paletce.


V hlavní roli vínový Alice Copper.
Tady je menší pokus - snaha o "halo" look, tedy nejsvětlejší část líčení uprostřed víčka, vnitřní i vnější koutek ztmavený. Nemyslím si, že mi tohle moc sluší... 

Uprostřed zlatá Iron Maid-in, okolo ní zelenozlatá Lead Zeppelin. Tyhle dva stíny se skvěle doplňují.
A divočina na závěr. Chtěla jsem vyzkoušet to nejtmavší líčení, co s touhle paletkou jde. Přechod je od modročerné The Stroke přes fialovou Moderato, modrozlatou rem až po zlatou Iron Maid-in, vnitřní koutek rozjasněn Metal-icou:


V méně kontrastním osvětlení.
A swatche rtěnek na závěr: 

Milly
Vanilly
Co na paletku říkáte? Vozíte s sebou na cesty hodně kosmetiky?

12 komentářů:

  1. Krásná je, jednu dobu jsem po ní dost pošilhávala, ale nakonec vyhrály čokolády, barevným složením celkem podobné... Ale stejně se mi líbí, mé staré rockerské srdce plesá. :) A oceňuji, že rtěnky jsou skutečně použitelné! :)
    Na cesty s sebou vozím spíš méně kosmetiky, stejně to nakonec dopadá tak, že se nelíčím (nebo jen minimálně). :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že čokolády jsou asi víc pigmentované. Na mě jsou ale moc teplé. :( Škoda, nějakou voňavou paletku bych chtěla...

      Já si s sebou vždycky něco nabalím a pak na to nemám čas. :)

      Vymazat
  2. Názvy jsou boží! :-) A paletka vypadá použitelně komplet. O nějaké kompaktní cestovní paletce jsem uvažovala, ale i když si sebou bežně moc malovátek kamkoli nevozím, použiju jich pak stejně tak půlku. Takže asi zůstanu u cestovního komba jumbo tužka, řasenka, příp. linky. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Názvy jsou super. :))) Pokud bych si měla vybrat naprosté, ale úplné minimum na rychlonalíčení, tak tmavý gel na obočí, řasenka a tvářenka. S nima už si připadám trochu jako člověk. :D

      Vymazat
    2. Tak jako úplně minimum a nejrychlejší zkulturnění na dovolené považuju velké sluneční brýle :-)

      Vymazat
  3. To jsou prostě skvosty, od této značky mám také paletku a je parádní.
    zvu tě k mé jarní soutěži. http://monalisabeautyeri.blogspot.cz/2016/04/jarni-soutez.html

    OdpovědětVymazat
  4. Pěkné:) Já si teď v akci 2+1 koupila Voyage, Nude Tude i BalmJovi paletku, takže moje touha po nich byla maximálně uspokojena:))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, ty jejich 2+1 zdarma akce jsou super. Akorát teď tu poslední jsem nevyužila, mám momentálně spousu jiných věcí, po kterých toužím... :D

      Vymazat
  5. Nad paletkou od theBalm uvažujem už dlho, ale skôr by som išla len do očných tieňov, lebo nejak nemám rada, keď je všetko spolu. Ale na tejto sa mi mega páčia názvy tieňov :)) Od theBalm mám inak MaryLou, bronzer a korektor a sú skvelé :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Korektor jsem od nich ještě nezkoušela, ale láká mě. :) Čistě jen oční stíny jsou asi jen v nahatých paletkách. Jo vlastně ještě je Shady lady a dvě matné paletky. Ta nová se mi celkem líbí. :)

      Vymazat