sobota 13. února 2016

Srovnání: Tekuté korektory Alverde a Catrice + sypký minerální pudr Alverde

Po dlouhé době tu pro vás opět mám srovnávací recenzi, tentokrát dvou levných tekutých korektorů z drogerie. Korektory nerada hromadím, většinou mám otevřený jen jeden. Už dlouho jsem chtěla ukořistit ten od Catrice, ale v brněnských Rossmannech byl vždycky vyprodaný. Tak jsem sáhla po jeho přírodním sourozenci od Alverde, protože od této značky jsem měla už jejich tuhý korektor v kalíšku. (Vlastně když se tak nad tím zamyslím, Alverde se s korektory po Catrice dost opičí. Nebo je to naopak?) Jelikož už mám kolem očí celkem dost vrásek, tuhé korektory mi přestaly vyhovovat, připadaly mi moc vysušující, proto jsem chtěla tekutý korektor. Když jsem pak na podzim jela na koncert do Vídně, v místním DMku měli i stojan Catrice včetně plné přihrádky s tekutými korektory. Chopila jsem se tedy příležitosti a koupila si jej "do zásoby". No nedokázala jsem čekat, až spotřebuju ten od Alverde, musela jsem ten vychvalovaný zázrak ozkoušet rovnou. 

Který z korektorů je tedy lepší?




Alverde Concealer v odstínu 02 Porcelain:




  • Od Alverde jsem si vybrala odstín 02 Porcelain, který má růžovější (resp. méně žlutý) podtón než jednička, která je ale také světlá.
  • Korektor má typickou alverďáckou vůni, někomu vadí, já ji prakticky nevnímám.
  • Konzistence je zvláštní. Je docela řídký a jeho pigmentová složka se trochu odděluje od té olejové. Takže na první pohled dost pruhuje a nepřišel mi proto ze začátku moc dobrý. Musela jsem se s ním ale naučit pracovat. Trik je v tom nanést ho pod oči a chvilku počkat, až se olej do pokožky vsákne a pigment si tak na ni lépe "sedne". Mimochodem je to moc příjemné, korektor je opravdu hydratační a navíc má přírodní složení (rozklikněte si "Inhaltsstoffe"), takže mám pocit, jako bych si pod oči dávala pečující produkt. Poté se dá pigment do pokožky hezky vklepat a rozetřít, aniž byste si ho pod očima šudlili sem a tam. Tohle všechno jsem ještě nevěděla, když jsem fotila fotky níže, takže se mi efekt korektoru bohužel nepodařilo dobře zachytit.
  • Krytí je střední, takže pokud trpíte na opravdu výrazné kruhy pod očima, asi vám stačit nebude. Já mám ale kruhy jen slabé, takže mi korektor stačí, hlavně potřebuju skrýt pigmentaci ve vnějším koutku oka a nerovnosti okrajů líčení, a to zvládá s přehledem. Na kůži vypadá velmi přirozeně.
  • Ani jeden z korektorů není určen primárně na pupínky, já na ně ale nic speciálního nemám, takže samozřejmě s korektorem zakrývám i je. Žádná sláva to s ním ale není, suchá místa a stroupky umí naopak zvýraznit. Začervenání ale překryje dobře, takže na místa s neporušenou kůží jej klidně můžete dát.
  • Výdrž má u mě celodenní, jen večer to chce trochu přetřít. To je ale velmi individuální záležitost.
  • Zakoupíte jej v drogériích DM za cca 100 korun (balení obsahuje 8,5 ml produktu).


Vlevo bez korektoru, vpravo s korektorem. Rozdíl je vidět zejména na drobných žilkách kolem řas.
Vlevo bez korektoru, vpravo s korektorem. Omlouvám se za ten čerstvý rýpanec u obočí (měla jsem tam zanícený chloupek), ale aspoň na něm můžete vidět, že krytí tohoto korektoru je opravdu střední a na schování pupínků a stroupků vhodný není.


Catrice Camouflage High Coverage Concealer v odstínu 010 Porcelain:




  • I zde jsem se snažila vybrat narůžovělý "porcelánový" odstín, v případě Catrice je to ten nejsvětlejší v nabídce - 010 Porcelain.
  • Korektor je výrazně parfémovaný, voní tak nějak... květinově? Takže pokud máte citlivé oči, pozor na to, třeba An. na něj měla vyloženě alergickou reakci. :(
  • Je o něco hustší než Alverde a kryje jedním tahem (žádné pruhy). Pigmentovaný je opravdu hodně, stačí mi ťupnout jím párkrát pod oko a rozetřu jej na hodně velkou plochu kůže. Jelikož je ale hutnější než Alverde, jdou s ním více vidět drobné vrásky kolem očí. Složení rozhodně přírodní a pečující není.
  • Krytí je velmi vysoké, asi vám nehrozí, že by se vám něco s jeho pomocí nepodařilo schovat. Pro mě je to někdy skoro až na škodu, protože poměrně často chodím ráda bez make-upu a ten rozdíl mezi zakorektorovaným očním okolím a ničím nepřetřeným zbytkem obličeje prostě trochu vidět je, i když se korektor snažím rozetřít do ztracena.
  • Začervenání kolem pupínků umí zakrýt dokonale, ale případný stroupek či suchou kůži vám samozřejmě nevyzmizíkuje.
  • Výdrž je opět celodenní, i když občas se mi  ke konci dne trochu slévá do vrásek.
  • Zakoupíte jej ve vybraných drogériích Rossmann za cca 100 korun (plné balení obsahuje jen 5 ml produktu, což je divné, protože vypadá větší než to od Alverde).


Vlevo bez korektoru, vpravo s korektorem.
Vlevo bez korektoru, vpravo s korektorem.
Kdo tedy u mě vyhrál?

Vlastně je to remíza, protože používám ráda oba dva. Alverde na takové to běžné denní líčení, když nechci patlat na obličej make-up a vystačím si jen s pudrem. Vypadá totiž velmi přirozeně, nezvýrazňuje vrásky a prakticky se shoduje s mojí barvou kůže, navíc má přírodní složení a o oční okolí pečuje. Catrice používám dohromady s make-upem, pokud potřebuji vyšší krytí nebo k výraznému líčení, u kterého je hladká pleť nutností. A taky na případné pupínky. 

_____________________________________________________

Malý tip navíc: jaký momentálně používám pudr?


Sypký minerální pudr od Alverde:

Obal pruhovaný není, to dělá blbá síťka na okně.

No jo, porcelán mám ráda. :)
Labutěnku jsem už vyhodila, stejně nabírala moc produktu.

Tento sypký pudr je hezky světlý, krásně voní po vanilce, pěkně matuje a i trochu kryje. Na pleti přitom vypadá přirozeně; jelikož je jemně mletý, "moučný" obličej vám nehrozí. Jen mi přijde nepraktický na cesty, takže ho používám jen ráno a přes den obličej domatňuji Sexy Mamou od theBalm

Menší odbočka: Tu jsem stále neměla potřebu vyměnit, stojím si za tím, že je to super pudr (ačkoli např. Lišce nesedl vůbec). Sexy Mama neumí obličej zmatnit kompletně, ale o to ani nestojím (vypadá to uměle), dodá jí zkrátka jen nemastný vzhled, který mi na obličeji vydrží dýl než úplná matnost poskytnutá Alverde pudrem. Nepráší mi prakticky vůbec, mám pořád víc jak dvě třetiny balení, bledule jsem, ale pudr na sobě nevidím. To jen taková malá obhajoba a protirecenze mého dalšího oblíbeného pudru. ;)


Ale zpátky k Alverde, na následujících fotkách je myslím dobře vidět, že umí i trochu sjednotit tón pleti:



Seženete jej v DM drogériích za cca 150 korun (10gramové balení). Složení pod "Inhaltsstoffe" zde.


Jaký je Váš oblíbený korektor? Dáváte přednost tuhým nebo tekutým korektorům?


P. S.: A to bych nebyla já, abych vás na závěr nepokoušela k nákupu něčeho drahého. Na Rose's Beauty Store naskladnili limitovanou paletku Spectrum od Urban Decay (pro lepší fotky a recenzi viz Temptalii). Pokud tedy máte nějaké dva tisíce nazbyt, doručují i do ČR. ;)


27 komentářů:

  1. Catrice korektor je až na tu silnou vůni skvělý,jen sehnat ho je nadlidský výkon :/ už mi dochází a vždycky když vejdu do Rosmanna je vyprodaný :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jo no, až ho příště uvidím, koupím rovnou dva do zásoby. :)

      Vymazat
  2. Pěkný článek :) já používám ten od Catrice a vyhovuje mi :) když jsem si ho pořizovala, tak jsem měla docela štěstí, protože jsem si jednou za sto let zajela na nákupy do brněnské Olympie a měli jich tam hned několik :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, tak tos měla štěstí, já ho tam pravidelně nevídám. :(

      Vymazat
  3. Alverde se hrozně opičí! Taky si toho všímám :D Taky mám ten kalíškový ve stejném odstínu, který je ale hrozně světlý! Překvapilo mě, že na pleti má úplně jiný odstín, než v kalíšku (nebyly testery). Pudr mám taky Alverde, ale kompaktní. Děkuju za tip na korektor, i když mi přijde, že ten v kalíšku vydrží navždy :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není zač! No já kalíšek spotřebovala celkem rychle, to se zdá. :)

      Vymazat
  4. Ten Alverde púder mi veľmi vyhovuje a používam ho rada. Akurát na to cestovanie a nosenie so sebou musím nosiť iný, lebo toto je v kabelke zlo.
    Owl Heaven

    OdpovědětVymazat
  5. Mam zalusk na ten Alverde mineralny puder, ale chcela by som ho pouzivat ako mineralny makeup nie ako puder. Tych mam momentalne dost. Myslis, ze aj nieco zakryje, alebo je to zbytocne? Akym stetcom ho prosim nanasas? Potrebujem dosiahnut co najvysie krytie.
    Inak moj holy grail pod oci je Maybelline Dark Circles Eraser (ten s tou hubkou) a na pupiky, pigmentove skvrny a zacervenanie na pleti pouzivam uz vyse 12 rokov Max Factor Pan stick.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já myslím, že zakryje, viz komentář od Claire níže. I na té fotce na ruce mi přijde, že mi sjednotil pigmentaci. Já jsem štětcová lama, skoro žádné štětce nevlastním, takže ho nanáším levným štětcem na pudr z Rossmanna, ale tipovala bych, že by se měl jako make-up nanášet placatým kabuki štětcem.

      Maybelline jsem si kdysi koupila v Anglii a krutě jsem se sekla s odstínem... což mě od něj na nějakou dobu odradilo.

      Vymazat
  6. Já jsem si zrovna koupila jinou značku, ale extra spokojená s ním nejsem, takže až ho dopotřebuju, tak asi vyzkouším jiný, takže děkuju za inspiraci.
    www.piosek.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  7. To ráda slyším, že alverďácký je dobrý! Já mám teďka maybeline eye eraser (nebo jak se to jmenuje), ale až dodělám, tak bych do něj šla, catrice se mi nedaří sehnat a mám z něj trochu strach, páč An. psala, že je hrozně parfémovaný. A pudr od Alverde miluju, používám jej ve stylu MMU, nanáším kabukáčem a nepotřebuji jiný makeup ;-) Už mám asi 3 balení, to svědčí o všem ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jestli nemáš výrazné kruhy, tak by ti měl stačit. :) Akorát tedy je potřeba vychytat to nanášení, mně se na první použití vůbec nelíbil. Myslím, že by mohl jít dobře nanášet houbičkou, ale žádnou nevlastním.

      Jo, myslím, že jsem četla, jak sis ho chválila. :)

      Vymazat
    2. Teď momentálně mám kruhy šílené, ale to je jen obdoíbím, věřím, že brzy budu mít trocuh více času na spánek, a kruhy budou tak nějak "normální" :D

      Vymazat
    3. Tak snad ti bude stačit, ve srovnání s Catrice by si asi většina ťukala na čelo, že mu dávám přednost. :)

      Vymazat
  8. jsi mi kápla do noty, páč jsem si poslední dobou říkala, že ve svém věku (haha) už bych potřebovala korektor pod oči, ne, že bych měla nějaké kruhy, ale spíš na projasnění a sjednocení (měla jsem Lumíka od Lorealu, ale už z něj nevytlačím ani kapku) a chtěla bych nějaký přírodní ... no a co člověka první napadne? Alverde samozřejmě :D jen recenze velice žádné, takže jsem měla obavy, ale teď jdu do něj, díky za recenzi i za popsání nejlepšího způsobu použití! :*

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není zač, jsem ráda, že byla užitečná. :))) Snad ti taky sedne. :)

      Vymazat
  9. Já Catrice korektor nedávno konečně ukořistila (několik měsíců ho u nás neměli v nabídce) a pocity mám spíše rozporuplné. Jako jo, kruhy pod očima zakryje výborně, ale ne lépe než dosud používaný minerální korektor od Lily Lolo, který mi vyhovuje konzistencí, složením i způsobem nanášení, takže nemám moc důvod používat místo něj Catrice. A pupínky a podobně zakryje lépe LL, ten se snadno vrství, aniž by byl příliš vidět. Ale snad pro Catrice časem využití najdu, mohl by být fajn aspoň na cestování, nemusela bych ke korektoru brát ještě štětec na nanášení.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lily Lolo je sypký? S tím nemám vůbec zkušenosti, bojím se, že by mi zvýraznil vrásky...

      Vymazat
    2. Ano, sypký. Že by zvýrazňoval vrásky nebo do nic zalézal jsem si nevšimla. Mnoho korektorů jsem nezkoušela, ale třeba Make up cover od Dermacolu byl na tohle milionkrát horší. S Lily Lolo skoro není poznat, že na pleti něco je (pokud se nedá fakt vrstva, což ale nebývá nutné), fakt hezky splyne a přitom kryje. Důležitý je ovšem správný odstín, případné rozmazání do ztracena nehrozí. Nejsvětlejší odstín byl i na mě příliš světlý a při nanášení to chtělo opravdu lehkou ruku. Teď mám o odstín tmavší a sedí mi výborně :)

      Vymazat
  10. Mám práve tento korektor od Catrice a na to, ako som z neho bola spočiatku nadšená, používam ho čoraz menej. Okrem neho mám aj vychvaľovaný Nars a hubičkový Maybelline, ktorý momentálne používam najčastejšie.

    OdpovědětVymazat
  11. kozmetiku od Catrice mám veľmi rada..majú podľa mňa kvalitné produkty,aj pekné balenia..teraz som si ale zamilovala korektor od Maybelline, Affinitone :)
    MakeUpByVeo

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten jsem ještě nezkoušela, ale slyšela jsem, že je dobrý. :)

      Vymazat
  12. Tvoje recenze mě přesvědčila, že do sypkého pudru od Alverde nakonec půjdu. :)

    OdpovědětVymazat