čtvrtek 24. prosince 2015

Zasněžená rtěnka Guerlain Rouge G v odstínu Merveilleux Rose (Winter Fairy Tale kolekce - LE Vánoce 2015)

Nejprve bych Vám všem, co jste to se mnou celý rok vydržely, ráda popřála hezké svátky. :) Takže krásné Vánoce, štědrého Ježíška a klidné prožití vánočního volna přeji! Doufám, že si dnešní den užijete v okruhu svých nejbližších, ostatně to dnes dělám i já, tenhle článek mám předpřipravený. :)

Letos jsem si splnila několik svých kosmetických přání - vedle kopy indie kosmetiky jsem si pořídila svou první rtěnku od NARSu, první rtěnku od Chanelu a nakonec přišel na řadu i Guerlain. A kdy jindy sem recenzi této sněhovými vločkami pokryté vánoční limitky dát než o Vánocích, obzvlášť když nám letos Vánoce na sněhu opět nevyšly. 







Tato rtěnka mi padla do oka hned, jak jsem ji poprvé uviděla na prvních promo fotkách. Už loňská vánoční Rouge G limitka byla hodně povedená, nakonec mě ale cena a výraznost odstínu přece jen od koupě odradily. Rudou rtěnku zas tak často nenosím. Letošní balení se mi trefilo do vkusu ještě o něco víc, taková křehká zimní nádhera! A navíc i odstín vypadal nositelněji. Nakonec jsem si řekla, že si ji za celý ten rok k Vánocům zasloužím, a tak jsem se přece jen plácla přes kapsu. Ostatně v místním Marionnaud měli poslední kus, takže to bylo určitě znamení. :)

Zpracování obalu, resp. pouzdra rtěnky vám asi nemusím sáhodlouze popisovat. Je to zkrátka krása, ta rtěnka je vlastně napůl šperk, co si můžete dát i po vypotřebování do šperkovnice a kochat se jím. Díky bytelnému kovovému provedení je taky pěkně těžká. Potisk sněhových vloček je pouze na přední straně obalu (a vnitřku krabičky od rtěnky), který má tvar vaničky, je čistě stříbrný s vyraženým nápisem "Guerlain" a se zlatou klipsou s písmenem G, jež drží uzavřené zrcátko, které je ve víčku skryté (když víčko zpod klipsy vytáhnete, automaticky se rozevře). Vlastně dvě zrcátka, jedno z nich je zvětšovací. Rtěnku si tak můžete na rtech upravit kdekoli. Nevýhodou tohoto typu obalu je, že si rtěnku nikam nepostavíte a taky že je na obalu vidět každý otisk prstu, ale to já ráda překousnu. A musíte si dát pozor, aby vám rtěnka někam nesklouzla nebo se někam nezakutálela. Rtěnku drží uzavřenou silný magnetek, takže nehrozí samovolné otevření.








Uvnitř luxusního balení se skrývá něžná tělová růžová. Nebo narůžovělá červená? Je to zkrátka velmi přirozená středně výrazná zardělá barva, která musí slušet snad skoro každé. Není ani moc teplá, ani moc studená, tak akorát neutrální. Přitom nejde o tuctovou barvu. Krytí je střední, protože je rtěnka hodně hydratační. Rty krásně vyživí a dodá jim šťavnatý lesk, což je ovšem na úkor výdrže. Pokud budete pít či jíst, rtěnku budete muset obnovit (což mně osobně nevadí, takovou parádu je radost vytáhnout z kabelky, pokud se tedy o ni nebudete moc bát a nenecháte ji raději v bezpečí domova). Líbí se mi, že je odstín vhodný na každodenní nošení, přece jen by mě asi mrzelo utratit tolik peněz za rtěnku, kterou bych využila dvakrát do roka na zvláštní příležitosti a která by se mi jinak jen válela na poličce a prášilo se na ni. Rtěnka jemně květinově voní, po růžích či po fialkách, nedaří se mi to moc rozlišit (není to výrazná otravná vůně).



Je mi jasné, že pro většinu bude kromě limitované dostupnosti hlavní překážkou v koupi cena (rtěnka stojí necelých 1400, já měla 20% slevu, takže jsem ji dostala za cca 1080 Kč). Avšak pokud si to můžete dovolit, nevidím důvod, proč si neudělat jednou za čas radost něčím luxusnějším, co víte, že vám radost opravdu přinese, i kdyby si vaše okolí ťukalo na čelo, že utrácíte za zbytečnosti. :) Já zatím koupě rozhodně nelituji, právě naopak, mám z ní velkou radost. :)

Jak jste na tom Vy? Splnily jste si letos nějaká velká kosmetická přání? Máte nějaká nová do nadcházejícího roku?

Jsem zvědavá, co rok 2016 přinese mně. Třeba svou sbírku luxusních rtěnek rozšířím pro změnu o nějakého Diora. ;)

15 komentářů:

  1. Ruz je nadherny a naozaj luxusny. Odtien ti podla mna velmi pristane :)
    Prajem ti stastne a vesele Vianoce plne pokoja a pohody.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! Krásné svátky a všechno nejlepší do nového roku! :)

      Vymazat
  2. Rtěnka je krásná, obal i odstín a vůbec by mi nebylo té tisícovky líto! ;) přeju klidné a pohodové svátky a do dalších Vánoc splněné nejen kosmetické přání :*

    OdpovědětVymazat
  3. Obal je nádherný, už len kvôli tomu by som zvažovala kúpu. Mamča má doma jeden rúž z rady Kiss Kiss a tiež je výborný. Tento bude určite tiež :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kiss Kiss jsem neměla, ale nepochybuji, že je super, myslím, že Guerlain si na kvalitě rtěnek docela zakládá. :) Krásné svátky!

      Vymazat
  4. Ten obal je proste nadherny! Wow! I barva je krasna, tobe moc slusi. No tu cenu bych zatim prekousnout nedokazala.
    Na svoje splnena kosmeticka prani jeste cekam, poflakuje se mi nekde po svete nekolik indie objednavek povetsinou z Black Friday nakupu. Jak ja se tesim! :-)
    A do noveho roku koketuju s nakupem NARSi rtenky. Ta cena je prece jen snesitelnejsi a jako narozeninovy darek to vubec neni spatny napad, no ne? :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To chápu, cena je dost vysoká, bez slevy bych do ní asi nešla ani já. Barva je naživo ještě o trochu výraznější a růžovější.
      Tak držím palce, ať v pořádku dorazí! :) Já mám na cestě ještě jednu z Black Friday, dvě pořád čekají na vybavení a taky jsem udělala dvě nové objednávky u SBP. :D
      NARS rtěnka je rozhodně super narozeninový dárek. :) Tak doufám, že si vybereš ke své spokojenosti, dej pak vědět, pro jakou ses rozhodla. :)

      Vymazat
  5. Odstín je velmi pěkný, jen ten obal se mi vůbec nelíbí, ale ten není naštěstí důležitý :)

    Marketatrpisovska.blogspot.cz//LIFESTYLE BOOK

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to by mě ani nenapadlo, že by se někomu mohl nelíbit, ale sto lidí, sto chutí. :) Pro mě je obal dost důležitý, pokud se mi něco vzhledově hodně nelíbí, asi si to jen tak nepořídím a radši se podívám po nějakém dupe.

      Vymazat
  6. Je to šperk, to určite, ale teraz ma dostal odtieň. Mimoriadne pekný a zvažujem, či si ho náhoudou aj nezaobstarám... :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě stojí aspoň za omrknutí v parfumerii. :)

      Vymazat
  7. No tak ten obal je luxusní!! Dlouho jsem neviděla tak krásné balení. I odstín je moc pěkný :)

    OdpovědětVymazat