čtvrtek 31. prosince 2015

Swatch gallery: Doprodávaná The Randomly Generated kolekce inspirována hrou Minecraft (Shiro Cosmetics)

Poslední aktualizace: 6. února 2015 - článek je nyní kompletní.
Kolekce již není dostupná. Oční stíny Cake!, Diggy Diggy Hole, Getting Wood, It's Mossy, What's That Smelt? a You Dropped Your Rod jsou zatím stále k zakoupení u australského Shiro distributora Femme Fatale Cosmetics.

Od Nového roku Shiro stahuje z prodeje jednu ze svých stálých (resp. spíše dlouhodobých) kolekcí, aby udělali prostor pro nové výrobky. Jde o kolekci The Randomly Generated inspirovanou hrou Minecraft. Tu jsem sice nikdy nehrála, ale některé odstíny z této kolekce jsem otestovala už v rámci vzorků, co jsem podostávala zdarma k minulým nákupům. Připadaly mi opravdu pěkné, takže jsem si během Black Friday akce objednala celou kolekci aspoň ve vzorcích (+ pár nejnositelnějších odstínů ve větším balení). Je škoda, že tuhle kolekci ruší, protože její odstíny jsou vážně zajímavé a originální. 

Jelikož mi nakonec BF objednávka stihla dorazit ještě před Vánoci, rozhodla jsem se Minecraft kolekci naswatchovat co nejrychleji a hodit vám ji sem ještě před Silvestrem, kdybyste chtěly udělat objednávku na poslední chvíli, nebo se naopak přesvědčit, že když si stíny neobjednáte, o nic nepřijdete. :) Stíny jsou nyní v doprodeji, tzn. že plné balení je zlevněné o dolar. Nevím, jak to bude s jejich dostupností po Novém roce, jestli rovnou zmizí, nebo budou vyprodávat ještě zbytky. Na e-shopu by měly být dostupné do půlnoci na Nový rok pacifického času (PST), tedy asi do devíti ráno 1. ledna 2016 u nás. 

Bohužel jsem nestihla nafotit a napsat plnohodnotný článek (to bych nesměla přes svátky dělat nic jiného), zveřejňuji však aspoň tento - ve srovnání s mými obvyklými články - neúplný, aby vám ještě k něčemu byl. Podle toho jsem ho také označila v názvu (WIP = work in progress). Budu ho průběžně aktualizovat a přidávat další fotky, zejména líčení, ale to už asi stíny nebudou dostupné. Odkaz na článek naleznete v boční liště, kdybyste se do něj chtěly občas mrknout, jestli něco nepřibylo.

Technické poznámky:
Swatche očních stínů jsem se opět snažila řadit od nejsvětlejších po nejtmavší (i když u této kolekce mi to moc nešlo). Na swatchích očních stínů na ruce je ten vlevo přes bázi Artdeco, prostřední přes bázi Artdeco + Pixie Epoxy a ten vpravo přes bílou tužku NYX Milk. Na očích jsou stíny s bází Urban Decay a většinou i Pixie Epoxy. Kolekce sestává z 15 očních stínů, z toho 3 mám i v minibalení a jeden v plném balení. Omluvte prosím občasné nic moc světlo, přece jen nám pořád ještě přes den brzo utíká a na některých swatchích to je poznat.




Cake!

Screenshoty ze stránky produktu.
"This is the happiest day of Steve’s life."
"Pale cream with soft coppery highlight and red cherry sparks. Lip-safe!"
Světlá smetanová s jemným měděným leskem a třešňově červenými jiskrami. Použitelná na rty.



Hned první odstín je dost nevyfotitelná highlight barva - světlá smetanová s výrazným červenoměděným leskem, který prostě nejde vyfotit, na fotkách je bílý; dohromady se základovým odstínem však tvoří odlesky v barvě růžového zlata. NYX Milk dodá stínu bílý podklad a celkový efekt je tak studenější. Tento oční stín je opravdu unikátní a na fotkách bez toho červeného/měděného/růžového odlesku zkrátka nevynikne. Spousta zákaznic dokonce prosila na Facebooku o jeho záchranu, evidentně je oblíbeným rozjasňovačem, takže je dost pravděpodobné, že v prodeji zůstane, jen pod jiným názvem.




Cake! nanesený na pohyblivém víčku přes tělový tužkostín od Astoru. Bohužel se mi nepodařilo na fotkách zachytit opalizující načervenalý nádech výsledné barvy.


Diamonds!

Screenshoty ze stránky produktu.
"As always, the diamonds sat tauntingly out of Steve’s reach, guarded by hideously dangerous terrain and innumerable foul creatures. Steve was used to this by now, but it still hurt."
"Sheer, super sparkly icy aqua-blue. Not lip-safe."
Průsvitná, super třpytivá ledová akvatická modř. Nepoužívat na rty.



Bledá průhledná aqua barvička - při pohledu na ni se mi vybaví zpěněná mořská voda, ve které se prohánějí mořské panny, či království ledové královny. :) Přes Pixie Epoxy je viditelnější, protože lesk je výraznější a jednolitější, přes NYX Milk je to pastelová světle modrá.




Protože mi příliš světlé blyštivé barvy na pohyblivém víčku nesluší, nanesla jsem stín opět přes hnědorůžový tužkostín od Astoru.


Punch Punch Pork

Screenshoty ze stránky produktu.
"Sometimes pigs are for being friends. Sometimes they are for being punched until they make meat. Steve isn’t picky either way."
"Velvety, slightly beige pink. Not lip-safe."
Sametová, lehce béžová růžová. Nepoužívat na rty.



Sytá nekřiklavá lehce tělová růžová s výrazným saténovým smetanovým leskem. Přes NYX Milk je to studená pastelová růžová. Lesk se opět špatně fotí, na fotkách vypadá spíše bíle. Je to opravdu moc pěkná barva, celkem lituji, že ji nemám ve větším balení, ale i ten vzoreček vydrží věky, když se dobře opatruje.







What's That Smelt?

Screenshoty ze stránky produktu.
"One day, Steve stumbled across a village, and was delighted at the discovery that he wasn’t alone in the world after all. He built a home of furnaces, fires blazing as hot as his joy – until thick black clouds of smoke engulfed the village, and he was asked to leave."
"Pale stone grey with firey sparkle. Not lip-safe."
Bledá kamenitá šedá s ohnivými jiskrami. Nepoužívat na rty.



Další krásná barva, skvělý chameleon, které já ráda. Je to kovová šedá se spoustou drobných červených třpytek a občas nějakou tou zbloudilou zlatou, které po rozetření vytvoří souvislou vrstvu, díky které ta šedá ve stínu vypadá, že se světle růžově až šeříkově leskne (to se mi bohužel na fotkách nepodařilo zachytit). Na světle je to však čistá šedivě stříbrná, ve které vyniknou všechny jednotlivé třpytky; přes NYX Milk však dost vybledne.







Full of Craft

Screenshoty ze stránky produktu.
"Steve rolled up his sleeves and plopped a lump of raw meat down on the crafting table. Turning and rummaging through a large wooden chest, he retrieved a handful of sticks and began arranging them around the oozing meat. It was time for some science."
"Soft velvety brown-gold with warm red highlights. Lip-safe!"
Jemná sametová hnědo-zlatá s teplými červenými odlesky. Použitelná na rty.



Teplejší středně hnědá s výrazným oranžovo-červeným kovovým leskem. Hezky rovnoměrně se nanáší. Je podobná My Mind Is Telling Me No z nové LoL kolekce (swatch tady), kdybyste hledaly náhradu, až už nebude dostupná. Full of Craft je ale trochu světlejší, nemá matný základ a je víc dooranžova.







Steve O'Lantern

Screenshoty ze stránky produktu.
"Steve isn’t sure why the pumpkins all grow faces, but he imagines it’s because they want to be friends. He calls them all Steve, for it is the only name he knows. The pumpkins make no complaint."
"Medium pumpkin-orange with metallic gold highlights. Lip-safe!"
Střední dýňově oranžová s kovově zlatými odlesky. Použitelná na rty.



Já bych ji popsala prostě jako sytou metalickou dýňovou oranžovou. :)





Bonus - na přímém slunci.


It's Mossy!

Screenshoty ze stránky produktu.
"While exploring an extended system of caves, Steve noticed a patch of cobblestone covered in pretty green moss. But when he tried to harvest it, there were spiders."
"Complex green-blue-grey, lightly metallic, over a black base. Lip-safe!"
Komplexní zeleno-modro-šedá, lehce kovová, s černým základem. Použitelná na rty.



Saténová šedivá s výrazným kovovým studeně zeleným leskem, teplejším než na fotkách. Připomíná mi odstín C-Note z Vice 4 od Urban Decay (kterou nemám). Jedna z mých opravdu oblíbených barev, škoda, že se oproti jiným poměrně brzo začne stírat v záhybech. :(








Steve.

Screenshoty ze stránky produktu.
"Poor lonely Steve tries to entertain himself. Mostly he just ends up looking silly. At least there’s no one to see."
"Bright, lightly shimmery turquoise. Lip-safe!"
Jasná, lehce třpytivá tyrkysová. Použitelná na rty.



Výrazná lesklá nazelenalá tyrkysová. NYX Milk není dobrý podklad, vznikne z ní méně lesklá pastelová skoromátová. Stín zanechává na kůži stain, po jeho použití jsem měla ještě dva dny nazelenalá oční víčka.







That'ssss a Nice House

Screenshoty ze stránky produktu.
"Steve had once seen a creeper explode, blowing a chunk of landscape and an entire cow into puffs of white steam. Therefore, when a horde of the creatures descended upon his house – mistakenly thinking they had smelled delicious cinnamon rolls baking – Steve barred all the doors and windows and was miserable for days."
"Bright grass green with lots of even brighter green sparkle. Not lip-safe."
Jasná trávově zelená se spoustou ještě zářivějších zelených třpytek. Nepoužívat na rty.



Výrazná, přesto nekřiklavá středně tmavá zelená se spoustou světle zelených třpytek. Celkový dojem je neutrální, protože základ je studenější, třpytky teplejší, takže se to hezky vyrovná: Třpytek nejvíc zachytíte s Pixie Epoxy, NYX Milk dodá spíše saténový lesk. Další pěkná barva, kterou bych unosila i ve větším balení.







What's This Lever Do?

Screenshoty ze stránky produktu.
"Nobody ever said Steve was a smart man. This could be because no other humans lived in this world to say anything at all, either positive or negative, regarding his intelligence. But even were this not the case, the first sentence would probably still hold true."
"Warm, lightly shimmery orangey-red. Lip-safe!"
Teplá, lehce třpytivá naoranžovělá červená. Použitelná na rty.



Teplá červená, s nádechem do vínova ve stínu a do oranžova (narezlá) na světle, s kovovým leskem. Finišem je hodně podobná na Steve O'Lanterna, ten je oranžový a tohle je jeho červená alternativa. Odstín je tmavší a červenější než na oficiálním swatchi.




Nikdy nefoťte v šeru poté, co jste vypily spoustu kafe. Získat ostré fotky je pak prakticky nemožné...


Diggy Diggy Hole

Screenshoty ze stránky produktu.
"Steve would never forget his first night, huddled shivering and terrified in a damp hole in the ground while zombies groaned above. The next day, he punched a few sheep and turned them into a bed."
"Rich earthy brown overlaid with forest green shimmer. Not lip-safe."
Sytá zemitá hnědá překrytá třpytem v barvě lesní zeleně. Nepoužívat na rty.



Studená středně hnědá s výrazným světle zeleným kovovým leskem. Dobrá náhrada za již nedostupný stín I Am Groot., je dokonce více intenzivní a celkově kvalitativně lepší.







Getting Wood

Screenshoty ze stránky produktu.
"Steve had removed his shirt – so as to get down to business – and was punching chunks of wood the size of his head straight out of tree trunks. Around him, a most curious sight: floating branches and foliage, which had maintained their exact positions even as their trunks were punched from beneath them. Fortunately, Steve’s world was single-player, so nobody would be upset."
"Rich, complex tree bark brown, lightly shimmery. Lip-safe!"
Sytá komplexní hnědá v barvě stromové kůry, lehce třpytivá. Použitelná na rty.



Tmavší neutrální hnědá s nazelenale bronzovým leskem. S Pixie Epoxy je lesk výraznější, přes NYX Milk také, ač je základ světlejší. Na fotkách je hodně podobná Diggy Diggy Hole, ale je o dost hnědší a ten lesk tak zelený není.







Are You Shear You Wanna Enchant That?

Screenshoty ze stránky produktu.
"Steve made some bad decisions and now he has Shears of Efficiency I. Congratulations, Steve."
"Dark brown-plum with bright white and blue sparks. Not lip-safe."
Tmavá hnědo-švestková s jasnými bílými a modrými jiskrami. Nepoužívat na rty.



Jeden z mých prvních a nejoblíbenějších Shiro stínů; plné balení jsem si koupila už dávno, u mě na blogu jste ho mohly vidět asi třikrát (až teď však teprve v rámci článku o jeho kolekci). Je to výrazná šedošvestková/fialovohnědá se spoustou bílých a světle modrých třpyteček. Pokud ji nanesete vlhkým štětcem, vytvoří krásný efekt super blyštivého tekutého kovu a na očích vydrží dlouhé hodiny. Pro mě zkrátka must-have, ještě že ho mám slušnou zásobu.




Stín je pouze na pohyblivém víčku a to na jeho spodní části hned u řas, nějak jsem se nechala unést fialovými stíny, se kterými jsem tento shirácký míchala, takže jsem ho dost překryla. :(
Bonus s bleskem.


You Dropped Your Rod

Screenshoty ze stránky produktu.
"Steve was messing around with some obsidian and a lighter one day, when suddenly he heard a sharp crack and found himself in a very scary place indeed. And that’s how Steve learned that if you’re going to play with fire, you should do so fully armored."
"Metallic bronze over a black base, filled with brilliant golden sparkle. Lip-safe!"
Kovová bronzová na černém podkladu, plná zářících zlatých třpytek. Použitelná na rty.



Oficiální popis je celkem výstižný - teda až na ty zlaté třpytky. Je to zkrátka černá s výrazným zlatě bronzovým leskem.







I'll Move That For You

Screenshoty ze stránky produktu.
"Steve muttered groggily to himself as a shaft of pale purple light fell across his face, disturbing him from slumber. Irritated, he plodded over to the window and hefted it open, blinking. Those darn ender-kids were at it again. “Hooligans! You put that back!” Steve shook his fist, his nightcap flapping in the breeze. “And get off my lawn!”"
"Blackened amethyst with bright purple sparkle. Lip-safe!"
Zčernalý ametyst s jasnými fialovými jiskrami. Použitelná na rty.



Matná černá se spoustou růžových a fialových třpytek, na fotkách jsou modré, tak jsem se je snažila trochu upravit v počítači, aby byly fakt fialové.




Fotku líčení s tímto stínem jste mohly vidět už v tomto článku (úplně v závěru), protože mi moc nesluší a nechtěla jsem se opakovat, tak jsem stín smíchala s mixovacím médiem Inglot Duraline a nakreslila jsem si s ním linky.



Tak to je zatím vše. Fotky líčení a informace o výdrži tu budou asi až v budoucnu. Jsem ráda, že jsem si kolekci pořídila aspoň ve vzorcích a že jsem si vybrala ke koupi většího balení dobré odstíny. Kdybych si mohla vybrat ještě další tři stíny ve větším balení, byly by to Punch Punch Pork, What's That Smelt? a That'ssss a Nice House. :)

Vše nejlepší do nového roku!

23 komentářů:

  1. Achjo, já včera udělala takovou malou objednávku a teď bych přihodila ještě pár kousků! :-(:-( Několik stínů z téhle kolekce už mám, ale tři čtyři by se mi ještě líbily :-|

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To určitě vůbec nebude problém! Založ si druhou objednávku, napiš Caitlin a ona ti pak vrátí poštovné a odešle oboje v jednom balíčku. :) Akorát to bude možná chvíli trvat, vzhledem k tomu, kolik mají objednávek. :)

      Vymazat
    2. Děkuji moc za rady, už jsem si šest kousků z téhle kolekce vybrala - když teda končí... O:-)

      Vymazat
    3. No koukám, že se pořád dají koupit, takže se můj článek nakonec přece jen hodil. :) Nemáš zač! :) Jaké sis vybrala?

      Vymazat
  2. Tieto odtiene idu trochu mimo mna, ale tie zelene a nazelenale odtiene vyzeraju naozaj pekne a zaujimavo.
    Velmi ocenujem kolko prace si davas so swatcovanim. Swatche na roznych bazach a na roznom svetle su uplne skvele. Keby to tak robilo viac blogeriek.
    Stastny a uspesny cely rok 2016 ti prajem :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Osobně se mi kolekce jako celek taky až tak moc nelíbí, přijde mi, že postrádá jednotící myšlenku, nádech či tón nebo jak bych to řekla (samozřejmě tím nemyslím hlavní inspiraci, kterou je Minecraft), že spolu stíny moc neladí. Řada odstínů se mi ale líbí sama o sobě.

      Děkuji moc, jsem ráda, že si toho ceníš. :)
      Nápodobně! :)

      Vymazat
  3. Proč mi to děláš?!? :-) Přece si nemůžu objednávat potřetí během dvou měsíců?
    Jako by nestačily ty Love Actually tvářenky/rozjasňovač.. Myslela jsem si, že bez těchhle odstínů dokážu žít a teď mi to bude vrtat v hlave.. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D Protože si chci udržet titul hlavní indie pokušitelky? :D
      Jo, Love Actually... v poslední době mi ten film docela leze na nervy, tak nevím, jestli ty tvářenky vůbec chci...

      Vymazat
    2. V tom případě se ti to daří! :-)

      Vymazat
  4. Brunwen, tak si ma nalákala na blogu na Shiro, až som podľahla, objednala som si pred týždňom štyri tiene z tejto kolekcie, ked som videla, že končí :) Teším sa až dorazia.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak ať v pořádku dorazí a jsi s nimi spokojená. :)

      Vymazat
  5. Zbožňuju ty tvé swatchovací články :) Líbí se mi snad všechny odstíny, s vyjímkou Diamonds. Nejvíc asi Punch Punch Pork :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! To mě moc těší. :) Punch Punch Pork je super. :)

      Vymazat
  6. Krásne si sa so swatchmi vyhrala a musím povedať, že niekoľko odtieňov ma tu poriadne zaujalo. Takže idem surfovať po nete... :)

    OdpovědětVymazat
  7. Nádherné odstíny...jen bych asi zešílela z toho pytlíkového balení :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Náhodou je velmi praktické a skladné, když si na ně dá člověk pozor. :) Štětečkem se z pytlíku stíny nabírají dobře, u kalíšků je větší pravděpodobnost, že se mi nechtěně rozsypou, když mi vyklouznou nebo tak.

      Vymazat
  8. Jooo Shiro!
    Zrovna se mazlim se svoji novou zasilkou :)
    Cake mam rok a mam ho moc rada, i kdyz mi prijde, ze oproti mym jinym stinum Shiro nebo Detrivore prasi. Podle tvych swatchu se mi i dost libi What's This Lever Do?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Práší? To nevím... jako že z něj víc letí třpytky a opadává?
      Ten je dost červený, takže asi nebude pro každého. Ale je hezky sytý a má pěkný finiš. :)

      Vymazat
    2. Jj, hodně mi opadává pod oči. A přijde mi i hrubší než u tebe na fotkách :(

      Vymazat
    3. :( Tak to je blbé. Jemnost mletí se ale asi bude lišit dávka od dávky, pokud vím, melou to v nějakém speciálním strojku, kterému říkají "grinder", takže je možné, že někdy se to úplně nezadaří...

      Vymazat
  9. Tak jsem se podívala na aktualizovaný článek a některé z těch stínů jsou na očích naprosto nádherné... Máš štěstí, žes je stihla uloupit :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, jsem ráda. :) Ale některé se dají ještě sehnat u zahraničních distributorů. :)

      Vymazat