středa 2. prosince 2015

Paletění s wet n wild: Paletka očních stínů Color Icon Eyeshadow Collection - Comfort Zone

Dnes mám pro vás konečně recenzi paletky od americké značky wet n wild, kterou jsem vyhrála už celkem dávno na blogu Pusa zpátky z USA (díky, Kačko!). Značka je to u nás - pokud vím (kdyžtak mě opravte v komentářích) - nedostupná, údajně by ale měla být k sehnání u sousedů v Německu a Rakousku. Ceny se pohybují na úrovni nejlevnějších značek našich drogérií (moje paletka stojí na americkém e-shopu pouhých 5 dolarů!), kvalitou jsou však tyto paletky údajně o třídu výš. Je to pravda?




Složení není žádná sláva a paletka je - jak jinak - made in China.
V poměrně lacině vyhlížejícím, ale relativně bytelném balení (přiložený štětcoaplikátor je něco hrozného) naleznete 8 očních stínů v neutrálních odstínech ve dvou sloupcích, jednom spíše hnědě a druhém spíše zeleně laděném. Barvy jsou seskládány tak, aby je dokázal použít i úplný stínový začátečník. Mají dokonce popisky, která barva se na co hodí, a na zadní straně paletky najdete i nákres líčení a návod, jak dosáhnout čtyř stupňů jeho intenzity. Jedná se samozřejmě jen o doporučení, stíny můžete na očích míchat, jak se vám zachce. :) Ale když už to do nich vytlačili, tak:
  • browbone = stín pod obočí
  • eyelid = stín na pohyblivé oční víčko
  • crease = stín do záhybu
  • definer = stín na oční linky
...nebo tak něco. :) 

Omlouvám se za blbé (moc teplé) nasvětlení fotek, na podzim mám v pokoji obvykle buď šero, nebo teplé paprsky zapadajícího slunce. To si pak nevyberete. :(





Levý sloupec:



Všechny odstíny mají třpytivý až metalický finiš, zleva tu máme jemnou champagne barvičku, světlou lososovo-meruňkovou, neutrální středně hnědou a velmi tmavou hnědou (skoro černou) s jemnými zlatými a červenými třpytkami, která v paletce vypadá, že je třpytivě tmavě červenohnědá. Ve skutečnosti je o dost tmavší. Update: Údajně je to dobrý dupe očního stínu Mekong od NARSu.


Pravý sloupec:



Ani zde nenalezneme žádný matný stín, zleva (resp. v paletce shora dolů) vidíte šedobéžovou (se zeleným nádechem), světle zelenou, třpytivou zelenočernou a teplou červenohnědou s výrazným studeně zeleným až tyrkysovým leskem. Hlavně ta poslední je hodně populární, je to totiž tak trochu dupe slavného duochromatického stínu Lounge od Urban Decay. :) Rozhodně jde o nejzajímavější odstín z celé paletky, kterou stojí za to koupit jenom kvůli němu - hlavně když celá paletka stojí asi třetinu toho, co Lounge od UD, který je navíc často vyprodaný.


Kvalita stínů (ta vás asi zajímá nejvíc):
  • Všechny stíny jsou hezky pigmentované, až na ty na browbone, což je ale dáno spíš světlostí odstínů a jako mínus to neberu, protože vážně nepotřebuju, aby se mi oblast pod obočím různobarevně leskla. Jdou použít i jako jemný rozjasňovač do vnitřního koutku oka.
  • Ostatní odstíny nemám problém přenést v požadované intenzitě na oční víčka, i když na dotek působí tak, že by s tím problém být mohl. Nejsou totiž máslovité jako lepší a dražší značky, ovšem nejsou ani suché a prášivé. Jsou tak něco mezi, mně přijdou na dotek takové uhlazené, jakoby saténové. Prsty po nich hodně kloužou, přesto se ale barva přenese, takže u mě dobrý.
  • Výdrž mají u mě celkem dobrou, rozhodně mi vydrží na očích dýl než drogérkové stíny, Sleek a jiné levnější značky, co jsem zkoušela. Po 6 - 8 hodinách se mi začnou v záhybu levého oka pomalu slévat do linky, nestečou se ale úplně a ani po celém pracovním dni s nimi nevypadám jako pitomec. Poslední stín "jakože Lounge" má dokonce výdrž naprosto prvotřídní - když jsem ho dala na pohyblivé víčko, vydržel mi až do večera cca 12 hodin a přežil v dobrém stavu i hodinu ve fitku. Klidně bych šla do dalších paletek, kdyby se daly sehnat a zaujaly mě svými barvami (na rozdíl od Sleeku, který má u mě po třech paletkách utrum).
Na závěr přikládám pár fotek líčení. První a druhé je "podle návodu". Akorát "definer" stíny jsem nepoužila na horní oční linku, jen na spodní (horní mi stínem vytvořená tolik nesluší a kreslí se mi blbě).

Se stíny z levého sloupce:


Z pravého sloupce:


A na závěr "Lounge" na celém víčku:


Jak se Vám paletka líbí? Zaujala Vás značka wet n wild?

15 komentářů:

  1. Stejnou jsem dostala od Natálky, ale ještě jsem ji pořádně ani nepoužila (ostuda!) :-/ Je pravda, že pigmentované jsou (za tu cenu) nečekaně dobře. A když jsem fotila swatche, u posledního stínu jsem se fakt zasekla a musela si ho prohlížet ze všech stran :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Že je super? :D Jsem zvědavá na tvůj názor, až ji začneš používat. :)

      Vymazat
  2. Moc pěkná pigmentace a velice se mi líbí i líčení :-))

    OdpovědětVymazat
  3. Tuto paletku si chci objednat, velmi se mi líbí! Děkuji za takový článek, teď ji chci ještě víc!

    OdpovědětVymazat
  4. Já ji mám a přiznám se, že krom toho posledního stínu, který je vážně pecka na ruce, na očích už méně, ji moc nepoužívám, doufala jsem asi, že bude trošku lepší:(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je škoda, že ti nesedla. :( Já jsem s kvalitou docela dost spokojená, akorát ty odstíny jsou - až na ten poslední - taková klasika. Takže uvidím, jak často po ní sáhnu. :)

      Vymazat
  5. Ja mam tuto paletku vo fialovej verzii Petal Pusher a som sklamana. Slaba pigmentacia a takmer polovica tienov ma v sebe priserne trblietky. Velmi lutujem, ze som si neobjednala tuto tvoju verziu.
    Od Wet´n´Wild mam este trio ocnych tienov Walking on Eggshells a mono tien Nutty, ktory som este neskusala. Ale to trio tienov je skleve. Uz chapem preco je okolo neho taky hype :)
    Kde v Rakusku sa da toto znacka kupit prosim? Ja som tam na nu este nenarazila a buduci tyzden sa tam chystam. Dakujem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, omlouvám se za pozdní odpověď.
      Díky za info, tak aspoň vím, že Petal Pusher kupovat nemám. Zrovna ta se mi odstíny nejvíc zamlouvala.
      Bohužel nevím, kde se dá v Rakousku sehnat, googlila jsem to a v nějaké diskuzi na mě vyskočilo, že si to tam někdo někde koupil (ale nebyla to tuším běžná drogérka ani parfumérka), takže tak. Já jedu do Vídně tuhle sobotu, třeba se tam někde potkáme. :)

      Vymazat
  6. Stíny jsou super, za tu cenu opravdu paráda ! Díky za recenzi :)

    OdpovědětVymazat
  7. Tenhle článek mi nějak utekl! :) to je fajn. Já mám tuhle paletku ráda a i když už jí skoro nepoužívám, je to taková moje srdcovka. Objevila jsem jí když jsem byla v Americe a když jsem pak víc začala sledovat blogy a youtube, zjistila jsem že je to oblíbenec spousty blogerek. Mrzí mě že se W'nW u nás nedá sehnat, mají i jiné věci které jsou super a stojí pár korun.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ehm.. není fajn, že mi utekl, ale je fajn že se ti stíny ode mě líbí :)

      Vymazat
    2. Jasné. :D Já bych ráda zkusila jejich rtěnky, ty sis tuším pochvalovala, ne? :)

      Vymazat